Alice Springs

We zijn er! Alice Springs, hart van de outback. Beetje onwennig dalen we de trappen van het vliegtuig af. Ons 4WD avontuur, waar we maanden naar uitgekeken hebben en vele avonden aan voorbereiding aan vooraf zijn gegaan, gaat hier beginnen. Per (algemene) shuttle bus worden we afgezet bij de locatie van Apollo Camper. Daar staat onze 4WD waar we mee van Alice Springs naar Darwin gaan rijden. Na wat officiële plichtplegingen en een introductie film kunnen we van start. Al snel went het links rijden en zijn we aangekomen bij de supermarkt waar we onze boodschappen inslaan voor de komende dagen. We verblijven een nachtje op de Big4 camping Mc Donnell Ranges. Prima camping met alle faciliteiten. De vakantiestemming slaat toe. Genietend van de ondergaande zon (om ongeveer half 18.30 uur), kijken we terug op een geslaagde dag.

 

Uluru

Onze eerst nacht in de 4WD Adverturer van Apollo is ons, ondanks dat het koud is, prima bevallen. 's Ochtends bij het toiletgebouw blijkt al gauw dat we niet de enige zijn geweest die het koud gehad hebben (2 graden Celsius). Het is onderwerp van gesprek. Wat al snel opvalt is de enorme vriendelijkheid van de Australiërs. “Good day, mate!”, hoor je overal.

We gaan op weg naar de Olga's of Katatuta zoals de Aborigionals het noemen (500 km). Het is onze 2e dag en we genieten van het passerende landschap, oplettend of we geen kangaroo voorbij zien springen. Wanneer zal Ayers Rock te voorschijn komen? Hoe groot moeten we dit voorstellen? Onze GPS geeft nog 50 km aan als Ayers Rock in de verte aan de horizon verschijnt. Machtig mooi. Hier komen we voor! We passeren Uluru en besluiten eerst de Olga’s te gaan bezoeken. Even snel lunchen en dan genieten van een prachtige wandeling (Valley of the Winds). Vergeet niet om naar het 2e uitzichtpunt te gaan, het is bijna onwerkelijk zo mooi. Het is een half uurtje terug rijden naar Uluru. Op de ruime parkeerplaats bij het Sunset Point hebben zich al vele toeristen verzameld. We hebben een leuk stekje, maken een soepje en genieten vervolgens van een werkelijk adembenemende zonsondergang.

 

Kings Canyon

De volgende ochtend vroeg op om Uluru met zonsopkomst te aanschouwen. We rijden naar het Sunrise Point, waar wederom voldoende parkeergelegenheid is. We genieten van een prachtig kleuren spektakel. En nu! Uluru beklimmen?! We weten dat de Aboriginals dit liever niet hebben. Zullen we het dan maar niet doen? Tja, we zijn maar 1 keer hier. Wel of niet? We besluiten het toch te doen. Aangekomen bij de trap worden we teleurgesteld. Het is vandaag niet mogelijk om Uluru te beklimmen door de harde wind! Erg jammer, maar we leggen ons er bij neer.

We rijden van Uluru naar Kings Canyon (300 km). Rim Walk Kings Canyon is een enorme aanrader. Een 3 tot 4 uur durende wandeling door de Canyon. Machtig mooi. Zeker bij zonsondergang. We overnachten op het Kings Canyon resort.

Glen Helen

Volgende dag vroeg op! We willen Kings Canyon ook bij zonsopkomst aanschouwen. We worden beloond. We dwalen nog wat door de Canyon en na een paar uur nemen we afscheid. Wat zal dit nog kunnen overtreffen?

Via een off road track, denderen we met toch nog zo'n 80 kilometer per uur richting Glen Helen. Uren rijden zonder een auto tegen te komen. Geweldig gaaf. Voordat we naar Glen Helen gaan, bezoeken we Palm Valley. Via een off road track, waar het niet mogelijk is om harder dan 10 km per uur te rijden, komen we, na een avontuurlijke rit, aan in Palm Valley. Er zijn diverse wandelingen die gemaakt kunnen worden, maar helaas hebben we te weinig tijd. We overnachten in het Glen Helen Resort in een hotelkamer. We hebben inmiddels al ruim 1300 km op de teller staan.

Alice Springs

Na een kort bezoek aan Glen Helen Gorge vervolgen we onze weg door de West MacDonnell Ranges richting Alice Springs. We maken een prachtige wandeling bij Ormistan Gorge en brengen ook een bezoek aan de Ochre Pits. Na een wandeling bij Standley Chasm (entree 8$) arriveren we laat in de middag in het ons welbekende Alice Springs.

Tennant Creek

De volgende dag wederom vroeg op. We hebben een ballonvaart geboekt bij Outback Ballooning! Om 5.15 uur worden we opgehaald bij de camping. Brrr…het is nog steeds koud. Met 16 andere hobbelen we verkleumd van de kou in een busje naar de plek waar we de lucht in zullen gaan. Ver weg van alles. We helpen mee met het klaar maken van de ballon en uiteindelijk krijgen we het sein om in het bakkie te klimmen! Gaaf!! Heel rustig stijgen we op. Onder ons springen de kangaroos en rennen de koeien alle kanten op. Na een half uurtje landen we en staat er een heerlijk champagne ontbijt voor ons klaar.

Het lijkt alsof we er al een hele dag op hebben zitten, maar eigenlijk moet de dag nog beginnen. Onze eindbestemming vandaag is Tennant Creek. Ongeveer 500 kilometer van Alice Springs. Het gaat voorspoedig. Niet ver van Stuart Highway liggen ongeveer 100 kilometer voor Tennant Creek de Devils Marbels. Zeker de moeite waard voor een wandeling. Tennant Creek zelf bestaat uit een rij huizen van een kilometer aan de Stuart Highway. Verder niets. We logeren comfortabel in het Eldorado Motor Inn.

Katherine

Vandaag vervolgen we Stuart Highway naar Katherine. Een lange dag met een onderbreking in Mataranka, waar je heerlijk een duik kunt nemen in de warm water pool. We vervolgen onze weg en komen, na 670 kilometer, rond 18.00 uur aan in Katherine. We verblijven op de ShadyLane camping. Wederom een prima camping. De kilometer teller staat op 2740 km.

Katherine Gorge

20 minuten van de camping ligt Kathrine Gorge waar je kunt kiezen voor een kanotocht of een luxe boottocht door de Gorge. Wij kiezen voor het avontuur en besluiten per kano door de wateren van Katrine Gorge te varen. Onderweg komen we voldoende aanwijzigingen tegen dat hier echt wel krokodillen moeten zitten, maar gelukkig komen we ze niet tegen. Bij de eerste Gorge genieten we van de zon, alvorens we besluiten terug te varen.

Edith Falls

60 km voorbij Kathrine liggen de Edith Falls. Met name de Upper Pools verdienen uw bezoek. Je kunt hier heerlijk wandelen en zwemmen. We besluiten hier een nachtje te verblijven op de camping alvorens we de volgende dag naar Litchfield vertrekken.

Darwin

Helaas hebben wij te weinig tijd om Edith Falls uitgebreid te bezoeken en vervolgen onze weg naar Darwin, waar we de ruime Apollo 4WD Adventure Camper verruilen voor een kleine Britz 4WD Bushcamper. In het begin wel wennen, maar uiteindelijk zijn we er snel aan gewend en heeft ook deze camper weer zijn voordelen. In Darwin verblijven we in het luxe Central Hotel. Prima hotel met zeer veel faciliteiten en een prima uitvalsbasis om Darwin te bezoeken.

Jabiru

De volgende ochtend vertrekken we vroeg. Vanwege ons strakke schema, moeten we de Mary Wetlands aan ons voorbij laten gaan, maar we worden meer dan beloond bij ons bezoek aan Ubirr. Eerst maken we een wandeling door het park en aanschouwen de Aboriginal Art. Vervolgens klimmen we naar het Lookout Point waar we worden getrakteerd op een schitterende zonsondergang. Het uitzicht is fenomenaal. We rijden terug naar Jabiru (50 km ten zuiden van Ubirr), waar we overnachten.

Cooinda

Vanochtend hebben we een bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum in Jabiru. U krijgt een prachtig beeld van Kakadu National Park. Het is bijna onwaarschijnlijk om te realiseren dat de weg die we gisteren hebben afgelegd in het natte seizoen onbereikbaar kan zijn. We vervolgen onze weg naar de Jim Jim Falls. Deze falls zijn via een 4WD track te bereiken. Maar helaas staan wij voor een gesloten hek! We besluiten naar Cooinda te rijden waar ons wordt verteld dat de vele krokodillen de reden zijn van de gesloten poort bij de Jim Jim Falls. Bij de receptie van de Cooinda lodge (waar ook een prachtige camping is), boeken we een boottocht over de Yellow Waters. In een 2 uur durende tocht, onder leiding van een gids, verkennen we Yellow Waters. Het fototoestel maakt overuren. De gids wordt steeds enthousiaster en wijst ons op de ene naar de andere prachtige vogel. Ook de krokodillen krijgen voldoende aandacht. Zeker aan te raden is om de boottocht laat in de middag te boeken. U kunt dan tevens de zonsondergang vanuit de boot aanschouwen.

Kununura

Vandaag een saaie rij dag. We verlaten Northern Territory en worden welkom geheten in Western Australia. We passeren duizenden koeien en eucalyptus bomen. En komen uiteindelijk aan in Kununura. Hier verblijven we op de Big4 camping.

Mount Elizabeth

Vroeg op vandaag! Er staat wederom een avontuur op het programma. Vanwege tijdwinst hebben we gekozen om niet met de camper maar met een vliegtuigje de Bungle Bungles te gaan bezoeken. We moeten ons om 05.30 uur melden op de airport bij de Slingair gate in Kununura waar we vriendelijk ontvangen worden door het personeel. De 2 uur durende vlucht is adembenemend. Na terugkeer in Kununura ontbijten we in de camper en vervolgen onze weg naar El Questro. El Questro is een klein gehuchtje dat alleen bereikbaar is per 4WD via de Gibb River Road. Na een korte stop vervolgen we het Gibb River Road avontuur. We besluiten naar Mount Barnett te rijden (330 kilometer van El Questro). Aanvankelijk gaat het goed, we passeren diverse riviertjes waar de camper makkelijk doorheen kan. We zijn verbaasd over de goede kwaliteit van de weg. Met volle vaart passeren we vele kilometers van de 700 kilometer lange Gibb River Road. Maar het begint te regenen. De weg wordt zienderogen slechter. De grip van de camper wordt beduidend minder. Met nog geen 10 kilometer per uur banen we ons een weg over de glibberige Gibb River Road. We zijn al uren geen tegenligger meer tegengekomen. Weer glijden we bijna van de weg. Het wordt echt te gevaarlijk. We verlaten de Gibb River Road en besluiten naar Mount Elizabeth te rijden.

Derby

De hele nacht heeft de regen op de camper gekletterd. We staan vroeg op en nemen het besluit om onze tocht voort te zetten. De weg is bar slecht. Wilde paarden en kangaroos kruisen ons pad. We komen uiteindelijk aan in Mount Barnett, waar vele tientallen vakantiegangers zijn verkleumd gestrand zijn. We tanken en nemen de beslissing, ondanks het advies van de tankbediende, om verder te gaan. Het gaat goed. Helaas is de weg naar Tunnel Creek en Geikie Gorge afgesloten waardoor we genoodzaakt zijn om richting Derby te rijden. De camper wordt steeds viezer. Metershoge watergolven treffen onze camper! De ruitenwisser doet goed zijn werk. Na 600 kilometer onverharde weg komen we aan bij de laatste 100 kilometers (verhard) van de Gibb River Road. Ik neem het stuur over van Egbert, die zichtbaar heeft genoten van dit geweldige avontuur.

 

Broome

Na een kort verblijf verlaten we het regenachtige Derby en gaan op weg naar Broome (210 kilometer). We besluiten te verblijven op een camping op 100 meter van het prachtige Cable Beach. We genieten van 2 dagen Broome en kijken terug op een geweldig reis! We vliegen terug met Malaysia Airlines en komen zeer voldaan aan in Amsterdam. Een onvergetelijk avontuur zonder gelukkig al te veel enge dieren!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties