27-daagse camperreis Sydney - Cairns

Allereerst wat wetenswaardigheden opgedaan tijdens mijn camperreis naar Australië:

 • De vliegreis is lang. Bereid jezelf goed op voor dat het een lange zit is. De meeste vliegtuigen zijn uitgerust met een modern personal video systeem in de stoel voor je. Hierop kun je films bekijken, spellen spelen en muziek luisteren. Beweeg regelmatig door het vliegtuig. Probeer echt 3 uur van te voren aanwezig te zijn op Schiphol zodat je ruime plaatsen (exit) kunt bemachtigen.
 • Een aanrader is om een tussenstop te maken van minimaal 8 uur zodat je een dagkamer krijgt of 1 of 2 dagen in de stad. Bijvoorbeeld in Kuala Lumpur, Singapore of Hongkong. Dit breekt echt de reis op in 2-en. Je bent weg van het vliegtuig om uit te rusten in een echt bed, benen te strekken en op te frissen. En zo heb je de mogelijkheid iets van Azië te zien. Dit geldt ook voor de terugreis.
 • Sydney: minimaal 2 volle dagen om te ontdekken! Erg leuke stad.
 • In Australië zijn de afstanden er groot, vergis je hier niet in. Neem voldoende rustpauzes tijdens het rijden en wissel elkaar af met rijden. Je wordt goed gewaarschuwd onderweg met borden zoals: “ rest or R.I.P.” dit zegt wel genoeg denk ik. Je rijdt immers in een vreemde wagen aan de linker kant, ook het schakelen is met de linker hand. En je rijdt aan de andere kant van de weg! Extra opletten dus!
 • Rij nooit in het donker want in Australië is het dan ook echt donker. Geen lantaarn palen langs de snelwegen, borden niet verlicht en je wilt geen kangaroe op je auto. Deze zie je ook genoeg aangereden liggen langs de wegen.
 • De zg snelwegen (highways) zijn alleen rondom de steden dubbelbaans. De kust weg van Sydney via Brisbane naar Cairns is verder enkelbaans met tegenliggers. De wegen zijn saai in die zin dat het landschap langzaam verandert. Het is erg uitgestrekt met veel bush, sugarcanes plantages en je rijdt af en toe door dorpen.
  De kustwegen zoals Bruce Highway lopen niet langs de kust zoals deze misschien suggereert maar ongeveer 1 uur van de kust af. Je moet dus echt stops inplannen naar de kust toe.
 • Houdt rekening met het benzine peil. Er zijn niet veel tankstations onderweg dus tank zoveel mogelijk. De meeste campers rijden op diesel.
 • Een 2 berth hitop camper is een leuke kleine camper voor 2 personen. Maar eigenlijk wel te klein. Je kunt je koffers niet kwijt, er zijn geen kasten om je kleren in op te bergen. Er is geen douche of toilet in de camper en je moet iedere dag je tafel ombouwen tot bed.
 • Een 4 berth camper is ideaal! Ook voor 2 personen.
 • Brisbane is een leuke stad voor 2 dagen. Attractie parken zoals Sea World, Wet’n wild etc.
  Fraser Island is een must! Zeker ook een tour boeken van minimaal 2 dagen. De camper kun je laten staan op de camping en het vervoer is verder per bus en ferry geregeld! Tip: Cooldingo tours en verblijf bij Kingfisher bay resort. Van te voren te boeken bij Travelhome.
 • De Whitsunday eilanden ook zeker een must! Heerlijk relaxen op Daydream Island en in het resort voor 1 of 2 nachten; even weg uit de camper… Of naar Hamilton eiland en naar Whitehaven beach. Makkelijk bereikbaar vanuit Airlie Beach. Van te voren te boeken bij Travelhome.
 • Vanuit Cairns kun je diversen tours boeken naar oa Cape Tribulation of Draintree np of naar het Great barrier reef. Of je huurt een paar dagen een 4 wheel drive auto.
 • Cairns is een aardige stad maar heel toeristisch en een goede plek om souvenirs te kopen.
 • BIG4 campgrounds hebben zeer goed campings en kosten gemiddeld 25$ (15 euro) per camper met 2 personen. Alle faciliteiten zoals wasmachines en drogers, internet, camping winkel, zwembad en meestal dicht bij attractie, stad en openbaar vervoer. Ook mogelijkheden om de camper 1 of 2 nachten te laten staan om naar bijvoorbeeld een eiland te gaan. Via de internetsite van Big 4 kun je lid worden en krijg je een pas waarmee je 10% korting krijgt. www.big4.com.au.
 • Australië is zeker een camper land!
 • Australiërs zijn zeer aardige en behulpzame mensen, spreken natuurlijk Engels en zijn zeer “westers”.
 • Australië is een zeer groot land dus alles in 1 keer zien is niet mogelijk. Voor de route die wij in 3 weken gereden hebben, moet je eigenlijk 5 weken de tijd hebben. Zo kun je meer stops maken, meer op je gemak rijden en alles goed zien en bekijken. Je kunt ook en heel gemakkelijk binnenlandse vluchten maken en dan in die plaats weer een camper huren bijvoorbeeld.
 • Je hebt met je Nederlandse mobiel bereik maar bellen is erg duur. Beter is het om een telefoonkaart te kopen en daarmee te bellen.
periode: Oktober - November
afstand: 21 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties