28-daagse camperreis Darwin - Darwin

Op mijn werk is vier weken vakantie min of meer de standaard. Toen Rob daar ook toestemming voor kreeg was het besluit snel genomen: Australië wordt onze 2016-bestemming.
Stap twee is dan vliegtickets kopen. En dan moet één van de belangrijkste knopen worden doorgehakt. Waar gaan we precies heen??? Australië is zóóó groot en er is zoveel moois te zien dat het lastig kiezen is. Onze keuze is gevallen op het noordwesten, de Kimberley. Dit gedeelte wordt ook wel het laatste stukje wildernis van Australië genoemd, kortom de echte outback! Deze streek is nogal verlaten, vanwege het klimaat. Van november tot april is het regenseizoen en van april tot november is het droge seizoen. Aan het begin van de droge periode zijn de watervallen indrukwekkend, maar misschien zijn dan nog niet alle wegen vrijgegeven. Aan het einde van de droge periode zijn de watervallen opgedroogd, maar de wegen 'goed' begaanbaar. Op zoek naar de juiste mix kiezen we voor een vertrek op 25 juni.

We hebben een 4WD-campertje gehuurd en willen van Darwin naar Broome rijden en weer terug. De infrastructuur is minimaal, er zijn eigenlijk maar twee hoofdwegen. Het plan is om heen over de zuidelijke, verharde weg te rijden en terug over de legendarische Gibb River Road te gaan. De 'Gibb', zoals deze in de volksmond wordt genoemd, is de onverharde route die door een spectaculair landschap voert. Verdwalen lijkt onmogelijk ;)

De voorbereidingen beginnen inmiddels te vorderen: visa binnen, goede wegenkaarten en gids in huis, app van het Kakadu NP gedownload, het 'rondje' uitgeschreven en een hotel in Darwin voor de eerste twee nachten geboekt.
Eerst 24 juni nog naar Coldplay en dan 25 juni vliegen.
We hebben er zin in!!!

periode: juni - juli 2016
afstand: 275 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties