Over de route

Zie jij een camperreis door Australië wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Groen Tasmanië’ en ga op road trip door het land van kangoeroes en rode bergen. Reis door de mooiste nationale parken en maak kennis met de eeuwenoude Aboriginal-cultuur. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Down Under eruit kan zien!

 

Hobart

Vandaag arriveer je in Hobart en haal je je camper op. Na aankomst in Hobart bekijk je de koloniale stad en geniet je van een maaltijd in de stad of lekker op de camping bij je camper. Voor je Hobart de volgende dag verlaat is het de moeite waard naar de top van Mount Wellington te rijden. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Port Arthur

Je verlaat de stad en bezoekt Port Arthur waar je veel leert over de historie van het eiland. Je ziet waar vroeger de gevangenen leefden en je kunt verschillende huizen bekijken. Ook lees je meer over de reden waarom mensen naar deze uithoek verbannen werden.

De rest van de dag heb je in Port Arthur te besteden en kun je de omgeving verkennen.

Afstand: 95 km

Freycinet National Park

Een korte stop onderweg naar Freycinet National Park is een ander historisch plaatsje, Ross. Hier vind je een oude kerk en brug en er zijn wat winkels en cafés.

Na deze stops is het tijd om je weer in de natuur te begeven en dat doe je bij het bekende Freycinet National Park. Een prachtig park met mooie stranden en granieten rotsformaties waar je heerlijk kunt wandelen. Maak een wandeling naar de lookout over Wineglass Bay. Je kunt toepasselijk je eigen wijn en glazen meenemen zodat je hier een toast uit kunt brengen op een mooie reis.

Je overnacht in het Freycinet National Park.

Afstand: 200 km

Launceston

Een grote stad in Tasmanië is Launceston. Hier woont veel van de lokale bevolking en het is een snelgroeiende stad. Je kunt een stop maken bij Cataract Gorge waar je met de kabelbaan over het ravijn gaat.

Je overnacht in Launceston.

Afstand: 175 km

Narawntapu National Park

Een weinig bekend park in Tasmanië is je volgende stop, het Narawntapu National Park. Het park ligt nabij Kelsoo waar je onder andere op een mooie BIG4-camping kunt verblijven. Hier kun je een zaklamp vragen en, indien beschikbaar, kun je deze gebruiken om na zonsondergang op zoek te gaan naar Wombats of Wallabies. Deze dieren zijn vrijwel iedere avond te zien wanneer ze op zoek gaan naar eten. Op de camping kan men je hier meer over vertellen.

De overige tijd kun je spenderen aan wandelingen maken en de omgeving verkennen.

Afstand: 60 km

Narawntapu National Park

Vandaag heb je een vrije dag en breng je (nogmaals) een bezoek aan het nationale park waar je bij het Visitor Center informatie kunt krijgen over wandelroutes. De wandeling naar Archers Knob is een echte aanrader. Onderweg zie je vele dieren zoals Pandemelons en Wallabies. Om deze dieren te zien moet je natuurlijk wel goed opletten en proberen niet te veel lawaai te maken tijdens het lopen. Vanaf de top kun je van het mooie uitzicht genieten.

 

Cradle Mountain National Park

Het volgende nationale park is Cradle Mountain/Lake St Clair. Hier kun je wederom verschillende wandelingen maken en je vindt er vele mooie meren. Ook loop je in de ochtend en avond de kans wallabies of wombats te zien.

 

Afstand: 90 km

Hobart

Vandaag nog een redelijk lange rijdag op de planning, het is nog een ruime vier uur rijden naar Hobart. In Hobart lever je de camper weer in. Dezelfde dag vlieg je of je nog door of je verblijft nog een nacht in een hotel. Je camperreis door Tasmanië zit er op!

Afstand: 40 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties