Melbourne

Dag 1: Melbourne.

U begint uw reis in Melbourne dat is gelegen aan de Yarra River. Hier kunt u heerlijk winkelen op de Queen Victoria Markets, lunchen aan het strand van St. Kilda en u bezoekt het controversiële Federation Square.

Ook kunt u een bezoek brengen aan musea of The Old Melbourne Gaol, de gevangenis waar Ned Kelly gevangen heeft gezeten.

Phillip Island

Dag 2: Melbourne - Phillip Island.

Een korte reis vanuit Melbourne brengt u naar Phillip Island, een ideale plaats voor een dagtocht waarbij u op het eiland overnacht.

U begint uw dag met een bezoek aan het Koala Conservation Centre waar u deze dieren in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Hierna heeft u tijd voor wandelingen of een van de vele bezienswaardigheden van het eiland. Bent u race fan? Bezoek dan het Grand Prix Circuit. Heeft u kinderen? Dan mag een bezoek aan Amaze'N Things niet ontbreken.

In de avond gaat u naar de wereldberoemde Penguin Parade om de kleinste pinguïns ter wereld uit het water ziet komen. U kunt ze vanaf een tribune uit zee zien komen en daarna vanaf de wandelpaden de weg terug naar huis zien te vinden.

Let op tijdens het rijden naar uw camping, veel pinguïns en koala's kunnen na het donker de weg oversteken

Afstand: 132 km

Apollo Bay

Dag 3: Phillip Island - Apollo Bay.

Uw reis brengt u naar de Great Ocean Road, een prachtige kustroute met vele bezienswaardigheden. Zie de geweldige surfers op Bell's Beach en wandel rond in de kleine plaatsjes op uw route. U overnacht vandaag in Apollo Bay aan het begin van de Great Ocean Road.

Afstand: 322 km

Port Campbell

Dag 4: Apollo Bay - Port Campbell.

Er staat u een prachtige route langs de kust te wachten. De Great Ocean Road is geheel met de hand uitgehakt en voert u langs de prachtige kust.

U reist naar Cape Otway National Park waar u kunt wandelen langs de ruige kust en de verhalen over verloren gegane schepen leest. Ook kunt u vast naar Port Campbell rijden, waar u vanavond overnacht.

Aan het einde van de dag geniet u van de zonsondergang bij de beroeme Twelve Apostles voor u terugkeert naar uw camping van deze nacht. 

 

 

Afstand: 98 km

The Grampians National Park

Dag 5: Port Campbell - The Grampians National Park.

Na deze prachtige kustroute rijdt u weer het binnenland in naar het Grampians National Park en het daarin gelegen plaatsje Halls Gap. De volgende morgen gaat u weer op tijd weg voor een van de mooie wandelingen door het gebied waar u op verschillende plaatsen kunt genieten van het mooie uitzicht. Na uw wandeling heeft u nog tijd voor een stop in Halls Gap om wat te drinken of de enkele winkels te bekijken. Let ook op of u de "lachvogel" Kookaburra ergens ziet zitten.

Afstand: 230 km

Adelaide

Dag 7: The Grampians National Park - Adelaide.

Voor u verder gaat naar Adelaide stopt u nog bij de spectaculaire McKenzie Falls. Hier loopt u de korte maar steile weg naar de voet van de waterval om deze van dichtbij te bekijken. De weg terug naar boven zal beduidend langer duren, in 10 minuten bent u beneden maar velen lopen 45 minuten terug naar de top.

Laat in de middag arriveert u in Adelaide waar u overnacht.

Afstand: 670 km

Adelaide

Dag 8: vrije dag Adelaide

Vandaag heeft u de hele dag om Adelaide en omgeving te verkennen. Het centrum van Adelaide is erg overzichtelijk wat het makkelijk maakt om te bekijken, breng een bezoek een de monumenten, een museum en aan de mooie Botanische tuinen.

Ook kunt u ervoor kiezen de stad te verlaten en een boottocht te maken over de Murray River, een van de parken in de Adelaide Hills te bekijken of bij de Fleurieu Peninsula een dag naar de kust te gaan.

Wilpena Pound

Dag 9 en 10: Rijden naar Wilpena Pound en vrije dag Flinders Ranges

Verlaat Adelaide en u reist richting de outback, bezoek een van de wijngebieden zoals de Barossa of Clare Valley en reis verder naar Wilpena Pound in het Flinders Ranges National Park.

De ligging van Wilpena Pound is prachtig en om u heen ziet u de mooie, kleurrijke heuvels. Probeer in de avond of vroege ochtend ook te kijken welke vogelsoorten u kunt vinden en wellicht ziet u kangoeroes in de buurt van uw camper. U heeft een gehele dag om vanuit deze plaats prachtige wandelingen maken.

Afstand: 424 km

Coober Pedy

Dag 11: Wilpena Pound - Coober Pedy.

Na de kleurrijke Flinders Ranges gaat u steeds verder de outback in en u ziet het landschap langzaam veranderen en u aankomt bij mijnstad Coober Pedy. Door de extreme hitte wonen veel mensen hier nog in huizen onder de grond. Tijdens een tour door een van de mijnen kunt u ook een voorbeeld van deze huizen bekijken en ziet u hoe het opaal gewonnen wordt. Ook kunt u ervoor kiezen om zelf ondergronds te overnachten in een hotel.

Afstand: 700 km

Yulara

Dag 12: Coober Pedy - Yulara

Vandaag wederom een lange rit door de uitgestrekte outback. U reist vandaag naar Yulara, het gebied waar u overnacht tijdens uw bezoek aan Uluru en Kata Tjuta. Wellicht ziet u onderweg enkele road trains, de beroemde lange vrachtwagens die hier voorkomen.

Yulara is de uitvalsbasis voor Ayers Rock / Uluru en The Olga's / Kata Tjuta. Hier vindt u een camping, hotels, een supermarkt en restaurants.

Afstand: 733 km

Uluru en Kata Tjuta

Dag 13 & 14: Uluru en Kata Tjuta

Begin uw dag vroeg, bij voorkeur bij zonsopgang. U kunt op verschillende plaatsen genieten van de zonsopgang waarna u, voor de hitte van de dag het ergst toeslaat, uw wandelingen kunt maken. Na uw wandeling kunt u een bezoek brengen aan het Cultural Centre waar u meer leert over het gebied. De middag brengt u door in de schaduw, uit de hitte en wellicht lekker aan het zwembad.

De volgende dag wederom een vroege start voor een bezoek aan het nabijgelegen Kata Tjuta. U maakt een wandeling door het gebied en heeft een prachtig uitzicht vanaf een uitzichtpunt op uw route.

Na uw wandeling rijdt u naar Kings Canyon, waar u overnacht

Afstand: 299 km

Alice Springs

Dag 15: Kings Canyon - Alice Springs.

Ook vandaag staat u weer vroeg op om het gebied te verkennen. U kunt kiezen voor een van de prachtige wandelingen maar ook een helikoptervlucht behoort tot de opties. Na enkele dagen wandelen kan dit een welkome afwisseling zijn en het is een goede manier om een goede indruk te krijgen van de leegte en de uitgestrektheid van de Outback.

Die middag is het tijd om terug te keren naar de "grote stad", Alice Springs, welke u morgen kunt verkennen. Alice Springs is een kleine oase in de woestijn, zo voelt het althans voor velen. Een leuk stadscentrum met restaurants en winkels waar u ook uw souvenirs kunt kopen. U vindt hier aboriginal kunst, didgeridoos en vele andere souvenirs. Kom heerlijk bij van uw tocht door de Outback op een van de mooie campings net buiten de stad. Relax een dagje aan het zwembad, vul uw voorraden voor de camper aan en geniet op een terrasje van een lekkere lunch.

U kunt er op uw vrije dag ook voor kiezen om de basis van de Flying Doctors te bekijken, het reptielencentrum te bezoeken of een dagje te wandelen in de nabijgelegen West McDonnell Ranges.

Afstand: 326 km

Devil's Marbles

Dag 17: Alice Springs - Devil's Marbles.

U bent weer terug in de outback en reist verder naar het Devil's Marble Conservation Reserve. Hier kunt u een korte wandeling maken en geniet u van een prachtige zonsondergang.

 

Afstand: 404 km

Mataranka

Dag 18: Devil's Marbles - Mataranka.

U legt het laatste deel van uw reis door de uitgestrekte outback af en eindigt vandaag bij Mataranka, bekend van de Thermal Pools. Hier kunt u in het heldere water heerlijk bijkomen van uw tocht van vandaag.

Stop onderweg zeker bij Daly Waters. Hier vindt u nu een beroemde pub waar iedere reiziger op deze route een korte stop maakt. Vroeger was dit een belangrijke landingsplaats voor vliegtuigen naar Azië.

Afstand: 671 km

Nitmiluk

Dag 19: Mataranka - Katherine Gorge / Nitmiluk National Park

U reist vandaag naar het mooie Nitmiluk National Park waar u kunt kanoën of een boottocht kunt maken door de gorges. Afsluitend kunt u zwemmen bij de mooie Edith Falls.

Bij deze watervallen staan tevens barbecues tot uw beschikking zodat u aan het water een heerlijke maaltijd kunt bereiden.

Afstand: 137 km

Litchfield National Park

Dag 20: Katherine Gorge / Nitmiluk National Park - Litchfield National Park.

In de ochtend reist u verder naar Litchfield National Park. Vlak voor de ingang van het park komt u langs metershoge termietenheuvels die overal verspreid staan.

Verder kunt u hier overal zwemmen onder de watervallen. Let wel op de waarschuwingsborden, er kunnen hier namelijk zoutwater krokodillen voorkomen. Het water wordt echter gecontroleerd en overal staan netten geplaatst.

Op sommige plaatsen kunt u ook op de stenen in het stromende water gaan zitten en u kunt er wandelingen maken.

Afstand: 296 km

Darwin

Dag 21 & 22: Litchfield National Park - Darwin.

De laatste stad tijdens deze reis is Darwin. Een kleine, gezellige plaats met een hoofdstraat die in alle behoeften voorziet, u vindt hier internetcafés, restaurants, bars en een supermarkt. Wanneer u op donderdag of zondag in Darwin verblijft kunt u in de avond een bezoek brengen aan de Mindil Beach Markets. Overdag kunt u de haven bekijken, binnengaan in het parlementsgebouw of in het museum de beroemde krokodil "Sweatheart" bekijken.

Afstand: 120 km

Kakadu National Park

Dag 23: Darwin - Kakadu National Park.

Uw laatste Nationale Park op deze route, Kakadu, is erg divers en ontzettend mooi. In de billabongs verschuilen de gevaarlijke zoutwater krokodillen zich en u ziet hen soms jagen op laag overvliegende vogels. U kunt rotstekeningen van de Aboriginals bekijken onder leiding van een gids of u kunt een dag op pad met een echte aboriginal en leren over de levenswijze van dit bijzondere volk.

U kunt vele wandelingen maken of kiezen voor een boottocht waar u hopelijk een krokodil ziet en vaak ook vele prachtige vogels. Het park wemelt van de ontelbare diersoorten waaronder vele bijzondere vogels. U kunt hier enkele dagen doorbrengen om de vele kanten van het park te bekijken en in de middaghitte verblijft u op uw camping aan het zwembad. Een prachtige afsluiter van uw reis door Australië.

 

Afstand: 244 km

Darwin

Dag 25: Kakadu National Park - Darwin.

Helaas is het alweer tijd om terug te keren naar Darwin waar u onder het genot van een hapje en drankje uw ervaringen en indrukken van de afgelopen tijd bespreekt voor het weer tijd is voor de lange reis naar huis.

Afstand: 244 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties