Perth

Perth was voor een lange tijd een beetje afgezonderd van de rest van Australië, maar tegenwoordig is het een bruisende stad vol met artistieke mensen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de muurschilderingen die je her en der terugziet in de stad. Maar dit zie je ook aan de vele hippe barretjes met nieuwe concepten, zoals whisky en bacon proeverijen.

Ook het Kings Park is zeker een bezoekje waard. Dit is een erg groot park met onder andere botanische tuinen, monumenten en kunstobjecten. Een prima plek om even tot rust te komen.

Verder kun je nog naar het Burswood Entertainment Complex gaan, dit is een groot complex met luxe hotels, een casino, tal van restaurants, bars, een theater, een discotheek en een congrescentrum. Het complex is direct gelegen aan de Swan river.

Verder kent Perth ook een grote variatie aan gebouwen zoals, The Town Hall, The Swan Bell Tower en The Perth Mint. The Swan Bell Tower is een toren met maar liefst 18 historische klokken. Daarnaast heb je vanuit de toren een erg mooi uitzicht. The Perth Mint is een gebouw uit 1896 waar gouden munten werden gemaakt. Tegenwoordig wordt hier nog steeds goud bewerkt en kun je de geschiedenis van dit gebouw in je op nemen.

Fremantle

Een stukje buiten Perth ligt de stad Fremantle. De stad is met name bekend door de in 1850 gebouwde Fremtantle Prison. Deze gevangenis was een van de meest beruchte gevangenissen van het voormalig Britse rijk. Tegenwoordig kun je deze gevangenis bezoeken.

Je kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Fremantle Markets, de overdekte markthallen van Fremantle.

Daarnaast beschikt Fremantle over een aantal prachtige stranden waar je heerlijk tot rust kan komen.

Afstand: 25 km

Margaret River

Margaret River is plek die vooral bekend is van het surfen en de wijngaarden. Door het mediterraan zeeklimaat en de stenige zandgrond is het een perfecte locatie voor het verbouwen van druiven. Maar ook andere groente en fruitsoorten doen het erg goed hier.

De groene heuvel rondom Margaret River bieden een unieke locatie voor activiteiten als wandelen en mountainbiken.

Ook zijn er in de omgeving kalkstenen grotten, welke zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Geschat wordt dat deze grotten ongeveer 1 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Bij deze grotten kun je ervoor kiezen om ze zelf te verkennen of een tour te boeken met een gids. De meer avontuurlijke reizigers kunnen er zelfs voor kiezen om een abseiltour in de grotten te doen.

Afstand: 275 km

Leeuwin Naturaliste NP

Het Leeuwin Naturaliste National Park is een gebied wat zich uitstrekt over ruim 120 kilometer. De kust bestaat naast stranden uit prachtige kalkstenen rotsformaties met mooie kliffen, zoals de Sugarloaf Rock. Er zijn goede wandelpaden aangelegd waar je prachtige wandeltochten kunt maken.

Bij sommige stranden is de zee erg ruig, wat het uitermate geschikt maakt om te surfen. Bij andere stranden is de zee juist een stuk rustiger wat het geschikt maakt om te zwemmen.

Wanneer je er voor kiest om de stranden achter je te laten kunt je de Karri-bossen bezoeken. Een deel van deze Kauri bomen in dit bos is al eeuwen oud. Deze bomen kunnen dan ook wel tot 60 meter in de hoogte groeien.

Afstand: 40 km

Walpole

Walpole is een plaatsje bij het Walpole-Nornalup National Park. Er is van alles om te zien en te ontdekken in de Walpole regio. Ga bijvoorbeeld naar het uitkijkpunt op Mount Frankland, of loop over de beroemde Tree Top Walk, een brug door de toppen van de bomen.

Ook de Giant Tingle Tree is een bezoekje waard. Dit is een eeuwenoude Eucalyptusboom die er erg vreemd uitziet. Wanneer je naast deze boom staat voel je je toch wel erg klein.

Daarnaast is het heerlijk om rond te lopen in dit mooie gebied en de natuur helemaal in je op te nemen.

Afstand: 275 km

Albany

Albany is een plek welke vooral bekend staat vanwege de natuurlijke attracties. Zo kun je bijvoorbeeld de Natural Bridge bezoeken, dit is een natuurlijke brug van graniet.

Maar er is meer in en rondom Albany, het onderwaterleven is hier erg divers, en dit maakt het een erg mooie plek om te duiken. Ook ligt er voor de kust een scheepswrak, wat zorgt voor een heel speciale duikervaring.

Wanneer je Albany bezoekt tussen juni en oktober kun je hier bultrugwalvissen spoten. Deze dieren komen naar deze zuidkust om hier te paren.

Afstand: 135 km

Fitzgerald River NP

Het Fitzgerald River National Park is een "World Biosphere Reserve", dit houdt in dat het een ecosysteem is welke erkend wordt door de Verenigde Naties als een gebied waar mens en natuur in harmonie samenleven. Fitzgerald River National Park is een van de grotere nationale parken van West-Australië. De kern van het park bestaat dan ook uit ongerepte natuur die enkel te voet toegankelijk is. Het gebied is erg rijk aan flora en fauna en ruim 75 plantensoorten komen enkel in dit gebied voor, wat het dus erg uniek maakt.

Daarnaast ligt dit park ook gewoon aan de kust, waardoor je wederom de kans hebt om te genieten van de Australische kust.

Afstand: 200 km

Esperance

Esperance is een plaatsje aan de Esperance Bay. In deze baai liggen een aantal kleine eilandjes en rotspartijen. Deze rotspartijen worden voornamelijk bewoond door watervogels zoals pinguïns en door zeehonden. Ook zwemmen er regelmatig dolfijnen, en soms zelfs walvissen langs de kust.

Verder kun je in de buurt van Esperance een replica van Stonehedge op ware grootte bezoeken. Dit is de enige replica op ware grootte ter wereld.

Afstand: 200 km

Cape le Grand NP

In Cape le Grand National Park vind je het witste strand van Australië, Lucky Bay. Op deze plek komt je ook kangaroos tegen die hier ook genieten van dit mooie strand.

Wanneer je nog een klein stukje verder rijdt, kun je Middle Island bezoeken, op dit eiland ligt een meer wat helemaal roze is gekleurd, Lake Hillier. Dit eiland bestaat volledig uit natuur.

Het park bestaat voor een groot deel uit uitgestrekte zandvlaktes die een thuis bieden aan een grote verscheidenheid van flora en fauna. Wanneer je het park rond oktober bezoekt staan hier bijna alle bloemen in de bloei, wat een erg mooi beeld geeft.

Verder kun je ook nog Frenchman's Peak bezoeken, dit is de hoogste berg van dit nationaal park en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het gebied.

Afstand: 60 km

Kalgoorlie

Na een aantal dagen langs de kust te hebben gereisd, is het tijd om het binnenland in te rijden.

In Kalgoorlie zelf kun je een aantal attracties bezoeken zoals de Boulder Town Hall, het Goldfields Arts museum, het Goldfields War Museum en de Kalgoorlie Town Hall. Verder ligt de grootste open goudmijn van Australië bij Kalgoorlie, hierbij ligt ook nog een museum.

Natuurlijk zijn er in Australië de flying doctors, in Kalgoorlie kun je het Royal Flying Doctor Service Visitor Centre bezoeken, waar je ziet hoe deze organisatie te werk gaat.

Afstand: 450 km

Leonora

Net zoals Kalgoorie, is Leonora ook een stad die veel te danken heeft aan de goudmijnen. Er wonen nog geen 1000 mensen in deze plaats, wat het dus een erg klein stadje maakt.

Ondanks dat het een klein plaatsje is kent de stad toch een aantal historische gebouwen.

De activiteiten die je in deze omgeving kunt ondernemen zijn allemaal gericht op de tijd dat hier veel gewerkt werd in de goudmijnen.

Een klein stukje van Leonora af ligt Gwalie, een zogenaamde "Ghost Town". Doordat de mijnen buiten gebruik zijn, zijn alle mensen weggetrokken naar andere plekken, met als resultaat dat een "Ghost Town" overgebleven is.  

Afstand: 235 km

Sandstone

Ook Sandstone is opgericht in de tijden dat de goudmijnen floreerde. Intussen wonen er nog maar zo'n 28 families.

Bij Sandstone vind je de London Bridge, hier hebben de rotsen een natuurlijke brug gevormd. Daarnaast kun je in Sandstone het Hertige Museum en een oude brouwerij bezoeken.

Afstand: 280 km

Meekatharra

Meekatharra is een historische stad die in de laatste jaren flink is vernieuwd. Je kunt hier de Meeka Rangelands Discovery Trail volgen, een route die je alle hoogtepunten in en rondom de stad laat zien. Deze route brengt je ook naar een uitzichtpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omliggende landschappen.

Op ongeveer 3 kilometer buiten de stad vind je fascinerende granieten rotsformaties, welke een perfecte locatie biedt voor een picknick. Deze omgeving staat bekend al "Peace Gorge".

Ook in Meekatharra kun je een Royal Flying Doctors Base bezoeken. Hier kun je inzicht krijgen in het werk en het leven van deze flying doctors.

Afstand: 350 km

Mt. August

Diep in het rode hart van west Australië vindt je Mount August. De berg is zo'n 715 meter hoog en valt in de verder vrij vlakke omgeving dus erg goed op. Bij deze berg kun je muurtekeningen uit de tijd van de Aboriginals vinden.

In de buurt van de berg vind je de Cattle Pool, een meer welke een waar paradijs is voor vogelspotters.

Afstand: 350 km

Gascoyne Junction

Gascoyne Junction is een kleine plek aan de Gascoyne River en de Lyon's River. Het plaatsje in ontstaan in 1897.

Je kunt hier ''The Gascoyne Junction Museum'' vinden. In dit museum kun je veel te weten komen over de geschiedenis van dit gebied.

Ook vind je de "Hacker's Hectare Walking Trail", een wandelpad van 1,8 Kilometer door de omgeving. Wanneer je dit pad volgt, kom je zeker mooie en vreemde vogelsoorten tegen.

Daarnaast vind je nog een aantal mooie picknick locaties is de buurt zoals Fred's Landing.

Afstand: 290 km

Shark Bay / Monkey Mia

Shark Bay is een bijzonder natuurgebied, rijk aan flora en fauna. Shark bay wordt gezien als de beste plek ter wereld om zeekoeien in het wild te zien. Ook kun je hier haaien en dolfijnen spotten. De reden dat hier zoveel zeekoeien en haaien komen is doordat onderwater het grootste zeegrasgebied ter wereld ligt.

Doordat aan deze kust de oudste nog levende fossielen ter wereld te vinden zijn is het een beschermd gebied. Door deze fossielen kunt je hier een kijkje nemen in het verleden van onze wereld.

Bij Monkey Mia kun je heel dicht bij de dolfijnen komen. Doordat de vissers vroeger hun bijvangst aan de dolfijnen gaven komen zij hier elke dag, en zijn zij gewend aan mensen.

Ook mantaroggen komen hier veelvuldig voor, je kunt hier dan ook zwemmen met zowel mantaroggen, zeekoeien en dolfijnen.

Wanneer je nog een stukje Nederlandse geschiedenis wilt zien, kun je naar het Dirk Hartog Island gaan. De Nederlandse ontdekkingsreiziger Dirk Hartog zette hier in de zestiende eeuw als eerste Europeaan voet aan wal.

Heb je even genoeg van de zee? Dan kun je met een 4x4 terreinwagen het ruige achterland verkennen. Hier rijd je door de rode zandduinen.

Afstand: 550 km

Kalbarri National Park

Kalbarri National Park is een nationaal park op ongeveer 485 kilometer ten noorden van Perth. In het gebied bevindt zich een 80 kilometer lange kloof, welke is uitgesleten door de rivier de Murchison. Daarnaast zijn er ook vele spectaculaire kliffen te bewonderen.

Verder staat dit gebied bekend doordat er in de wintermaanden een grote verscheidenheid is aan wilde bloemen. Ruim 20 plantensoorten in dit gebied zijn enkel hier te vinden, wat het dus erg uniek maakt.

In 2018 opent er een nieuwe "Skywalk" brug, waardoor je een uitgebreid uitzicht hebt over dit gebied.

Ook voor de avontuurlijke reizigers is er van alles te doen, bijvoorbeeld abseilen, quad rijden of een tour door het gebied met een 4WD wagen.

 

Afstand: 420 km

Yalgoo

Yalgoo is een stadje welke een overblijfsel uit de "Gold Rush" tijd is. Tegenwoordig wonen er nog ongeveer 120 mensen, waarvan vele directe afstammelingen zijn van de gene die dit stadje gesticht hebben.

Je kunt hier een bezoekje brengen aan The Courthouse Museum. In dit museum zie je alles terug over de tijd van de Gold Rush, maar je vind er ook van alles over de Aboriginals. Naast het museum vind je het oude Yalgoo Police Station, hier zie je hoe een politiebureau er vroeger uitzag in dit gebied.

Breng ook zeker een bezoekje aan de Jokers Tunnel, op zo'n 10 kilometer ten zuiden van Yalgoo. De tunnel werd gegraven om goud te vinden, maar helaas is er nooit veel goud gevonden.

Afstand: 340 km

Mt Magnet

Ook het dorpje Mount Magnet is ontstaan in de tijd van de Gold Rush. Rondom het dorpje vind je allemaal overblijfselen uit deze tijd.

Volg zeker de Tourist Trail. Dit is een route van 37 kilometer die je met de camper kunt afleggen. Deze route brengt je langs verschillende kleine mining dorpjes, en andere overblijfselen uit deze tijd. De route brengt je langs 14 interessante bezienswaardigheden. De route is tijdens het "wildflower" seizoen extra mooi. Ook kom je langs een "natuurlijk amfitheater".

Afstand: 125 km

Paynes Find

In Paynes Find liggen nauwelijks gebouwen. Je vindt er een tankstation wat ook een restaurant is. Daarnaast vind je er een Taverne, en Bakkerij en een Slager. Het tankstation, restaurant en Taverne zijn nog steeds in gebruik.

In Paynes Find kun je een kerkhof bezoeken, welke de laatste jaren vrijwel niet onderhouden is waardoor het erg speciaal is om te zien.

Ook kun je het Paynes Find Gold Battery Museum bezoeken. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van dit gebied. 

 

Afstand: 165 km

Nambung National Park

Het Nambung Nationaal Park is vernoemd naar de rivier Nambung die uitmondt in deze regio. Het park ligt op zo'n ongeveer 160 kilometer ten noordwesten van Perth.

Het park ziet er heel speciaal uit, het lijkt namelijk op een woestijn met Kalkstenen uitstekende rotsformaties. Tijdens de zonsondergang ziet het er helemaal speciaal uit, dan kleurt alles rood.

Verder kun je hier ook wilde dieren spotten zoals emoes en rosékaketoes. In het documentatiecentrum kun je ontdekken hoe dit gebied is ontstaan

Afstand: 425 km

Rottnest Island

Rottnest Island is een beschermd natuurreservaat voor de kust van Perth. Er leven allerlei bedreigde diersoorten zoals verschillende vogelsoorten en buideldieren. Er leven ook erg veel quokka's, een soort marmotten. Toen de Nederlandse ontdekkingsreiziger in de 17e eeuw aan kwam op het eiland zag hij de quokka's aan voor ratten, daarom heeft hij het eiland rattennest genoemd, wat later is veranderd in Rottnest.

Doordat de kust erg slingerd zijn er maar liefst 60 afgeschermde baaitjes met strandjes, waardoor je altijd wel een strandje voor jezelf vindt, zelfs in het hoofdseizoen. Dit eiland is dus ideaal om even bij te komen van de opgedane indrukken tijdens deze reis.

Afstand: 195 km

Perth

Na een flinke reis komt je weer terug in Perth. Hier kun je de camper weer inleveren en nog een nachtje slapen in een hotel. Daarnaast kun je nog genieten van al het moois wat Perth te bieden heeft. Of je gaat gewoon lekker genieten en bijkomen van de reis op het strand!
Afstand: 10 km

Terugvlucht

Dan is het na een mooie vakantie toch echt weer tijd om terug te vliegen. Je vliegt terug vanuit de airport van Perth.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Wil je van bovenstaande reisdata, campertypes of reisduur afwijken, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen