Vlucht Johannesburg

Dag 1: Vlucht Johannesburg 

U vliegt van Amsterdam naar Johannesburg waar u de camper ophaalt.

Sabie

Dag 2: Sabie 

U vertrekt vanuit Johannesburg naar Sabie. Sabie staat tegenwoordig bekend om de vele aangeplante bossen en de prachtige watervallen. Het dorp is echter onstaan nadat er in de regio goud was gevonden.

Even buiten Sabie start de Panorama route, deze begint u op dag 3. Op deze route kunt u genieten van de prachtige panorama uitzichten. Een aantal voorbeelden van spectaculaire natuurverschijnsels hier zijn Pinnacle, een rotsformatie die erg spits toeloopt en Three Rondavels. Dit laatste zijn 3 heuvels met unieke vormen. De naam van deze heuvels stamt af van de Xhosa satm. Rondavels zijn de traditionele hutten van deze stam.

Afstand: 370 km

Blyde River Canyon

Dag 3: Blyde River Canyon

U reist verder van de watervallen van Sabie naar de Blyde River Canyon. Deze kloof, die ook wel de Motlatse genoemd wordt, is de op twee na diepste canyon ter wereld. De canyon is ontstaan door de Blyde River. Deze snelstromende rivier heeft in een aantal eeuwen deze spectaculaire kloof met haar vele bergen en dalen gecreëerd, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. De canyon maakt deel uit van de trekpleisters van Zuid-Afrika.

Afstand: 115 km

Kruger National Park

Dag 4: Kruger National Park  

Het wereldbekende Kruger National Park. Dit park hoort tot de mooiste parken van de wereld. Naast de bekende "Big Five" vindt u hier vele andere soorten wilde dieren. Het park is naast veel dieren rijk aan flora. In het park vindt u zo'n 226 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren. Naast deze prachtige natuur zijn er in het park ook menselijke creaties te bewonderen. Zo zijn er vele  wandschilderingen van Bushman te bewonderen en majestueuze archeologische opgravingplaatsen zoals Masorini en Thumlamela. Samen met alle natuurlijke schatten die bewaard zijn gebleven maken zij het Kruger National Park tot wat zij vandaag de dag is. U brengt de nacht door in Satara

Afstand: 120 km

Kruger National Park

Dag 5: Kruger National Park.

Ook deze dag brengt u door in het prachtige nationale park. U reister verder naar het zuidelijke deel van het park. U verblijft in Berg-en-Dal.

Afstand: 70 km

Ezulwini, Swaziland

Dag 6: Ezulwini, Swaziland

Vandaag reist u naar Swaziland, waar u in Ezulwini verblijft. De Ezulwini vallei wordt ook wel de Valley of Heaven genoemd. Het spirituele en culturele centrum van deze vallei is Lobamba. Hier zijn vele musea te bezichtigen.

Afstand: 250 km

Hluhluwe

Dag 7: Hluhluwe

Na het bezoek aan Swaziland reist u verder naar Hluhluwe-Umfolozi Park. Dit park is ouder dan het Kruger National Park, het is namelijk is 1895 opgericht en dus het oudste park van Zuid-Afrika. Het park is bekend door de wijze waarop het ontstaan van dit park het bestaan van de witte neushoorn heeft gered.

Afstand: 270 km

St. Lucia Wetlands

Dag 8: St. Lucia Wetlands.

In St. Lucia Wetlands voelt u zich ongedwongen. Nijlpaarden en apen lopen gewoon over straat. De wetlands zijn internationaal beschermd. In de avond maakt u een schilpaddentour, op het strand gaat u op zoek naar de "Leatherback turtle" en de "Loggerhead turtle". U verblijft bij Cape Vidal.

Ballito

Dag 9: Ballito

U reist verder naar Ballito, een kustplaatsje aan de North Coast of Dolphin Coast. Hier kunt u heerlijk uitrusten en bijkomen van de reis of een strandwandeling maken.

Afstand: 200 km

Drakensbergen / Royal Natal National Park

Dag 10: Drakensbergen / Royal Natal National Park

Het Royal Natal National Park ligt hoog in de Drakensbergen. Het National Park bestaat voornamelijk uit grasland. Een 500 meter hoge, loodrechte rotswand kenmerkt dit park. Deze wand wordt ook wel het Amphitheater genoemd. U verblijft hier twee dagen.

Afstand: 480 km

Johannesburg

Dag 12: Johannesburg

U verlaat de Drakenbergen en reist verder naar Johannesburg.

Afstand: 350 km

Vlucht Windhoek

Dag 13 & 14: Vlucht Windhoek.

In Johannesburg levert u de camper in. Daarna vliegt u vanuit Johannesburg naar Windhoek (Namibië). Hier verblijft u in een hotel.

Op dag 14 haalt u in Windhoek uw camper op.

Waterberg Plateau

Dag 15 & 16: Waterberg Plateau

U vertrekt uit Windhoek en gaat naar het Waterberg Plateau. Veel beschermde wilde diersoorten zijn naar dit National Park verhuisd om ze te beschermen. Tegenwoordig herbergt het park dan ook vele diersoorten. U verblijft hier twee dagen.

Afstand: 305 km

Okonjima

Dag 17: Okonjima

Okonjima is het thuis van de Africat Foundation. Deze organisatie beschermd de grote zoogdieren van Namibië.

Let op, Travelhome kan deze accommodatie niet voor u boeken. U zult dit op eigen gelegenheid moeten doen. Desondanks raden wij deze tour wel aan.

Afstand: 90 km

Etosha National Park

Dag 18 & 19: Etosha National Park

Het Etosha National Park is een groot natuurpark, gelegen in het Noorden van Namibië. Het park staat bekend om de zoutmeren (die vaak alleen na regenval onder water staan), het bijzondere landschap en het vele wildleven. Doordat het park relatief weinig vegetatie heeft, is de kans groot dat er vele diersoorten gezien worden. Met zo’n 115 soorten zoogdieren, 340 vogelsoorten, 110 reptielsoorten, 16 soorten amfibieën en meerdere vissoorten, is er aan dieren geen gebrek. U verblijft hier twee dagen.

Afstand: 210 km

Kamanjab

Dag 20: Kamanjab

U rijdt naar Kamanjab. In dit plaatsje heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de Himba-cultuur. U kunt hier ervaren hoe dit nomandenvolk leeft.

Afstand: 112 km

Swakopmund

Dag 21 & 22: Swakopmund

U reist verder naar de kust, naar de bekende kustplaats van Namibië, Swakopmund. De naam is onder andere te danken aan de ligging aan rivier Swakop. Swakopmund heeft, net als Windhoek, een Duits karakter gezien het feit er vroeger Duitse kolonies heersten. U verblijft hier twee dagen.

Op de tweede dag maakt u een cruise langs de kust waarbij u opzoek gaat naar zeehonden en dolfijnen. Tijdens deze cruise kunt u luisteren naar de verhalen en legendes van de Namibische kust. U brengt een bezoek aan Pelican Point, waar een grote zeehonden kolonie leeft. Met een beetje geluk ziet u hier dolfijnen die aan weerskanten van de boot zwemmen. 


Afstand: 405 km

Sesriem/Sossusvlei

Dag 23: Sesriem/Sossusvlei

Sossusvlei is thuis voor de grootste zandduinen van Namibië en deze zorgen voor een uiterst uniek en speels landschap. Het licht speelt met de kleuren van de duinen, wat een bijzonder schouwspel geeft. U kunt u door het landschap wandelen en de zandduinen beklimmen. Vanaf de duinen heeft u weer een prachtig uitzicht over de omgeving.


Afstand: 350 km

Windhoek

Dag 24 & 25: Windhoek

Vanuit de Sossusvlei gaat u terug naar Windhoek. De tweede dag levert u in Windhoek de camper in. Daarna verblijft u in een hotel.

Afstand: 305 km

Kaapstad

Dag 26 t/m 29: Kaapstad

Op dag 26 vliegt u van Windhoek naar Kaapstad. Kaapstad mag zichzelf zonder twijfel rekenen tot een van de mooiste steden ter wereld! De stad bevindt zich te midden van een schiereiland aan de bijzonder mooie tafelbaai en aan de voet van de immense tafelberg. In de stad is veel te zien en beleven. Zo kunt u het Greenpoint Stadium Visitor Centre bezoeken, een stadstour nemen met de 'Flying Dutchman', Cape Point bezoeken, ontspannen aan het strand en nog heel veel meer.

Kaapstad wordt ook wel 'Moederstad' genoemd, de reden hiervoor is dat Nederlandse pioniers hier ruim vier en een halve eeuw geleden de eerste Europese nederzetting vestigden. Dit zorgt eveneens voor vele Nederlandse invloeden, wat bij tijd en wijle tot leuke confrontaties leidt. U verblijft gedurende 5 dagen/4 nachten in Kaapstad, tijdens uw verbijft overnacht u in een hotel.

Op dag 27 maakt u de 'Walk to Freedom Tour met bezoek aan Robben eiland". Tijdens deze tour leert u over de geschiedenis van Zuid-Afrika en bezoekt u een township, waar u de sfeer van het dagelijkse leven in de townships kunt proeven. Hierna wordt een bezoek gebracht aan Robbeneiland. Het eiland waar Nelson Mandela vele jaren gevangen zat.

Op dag 28 wordt u opgehaald voor de Stellenbosch Wijntour. U bezoekt de wijnkelders waar u kunt ervaren hoe de wijn gemaakt wordt. Deze wijn zal natuurlijk ook geproefd worden.

Op dag 29 kunt u uw reis afsluiten met een sunset diner op het strand. Onder het genot van een glas wijn ziet u de zon ondergaan. Op de terugweg naar het hotel kunt u genieten van de verlichte stad.

Retourvlucht

Dag 30 & 31: Retourvlucht

Vandaag is de laatste dag van de reis en vliegt u vanuit Kaapstad terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

VERTREKDAGEN & PRIJZEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze reis beschikbaar, vraag vrijblijvend een offerte aan voor je specifieke reiswensen.
Offerte aanvragen