Carcross

Carcross is een piepklein maar erg gezellig dorpje ten zuiden van Whitehorse. Parkeer de camper op het grote parkeerterrein en neem even een kijkje. Je zult er geen spijt van krijgen!

WAT TE ZIEN IN CARCROSS

Voor een goede kop koffie met wat lekkers ga je naar het hippe koffietentje Caribou Crossing Coffee. Struin daarna langs de kleine winkeltjes die je op dit kleurrijke pleintje vindt en bewonder de totemp
Wandel vervolgens in een paar minuten naar de fotogenieke rode brug. Vanaf het kleine strandje links ervan maak je prachtige foto's

Een klein stukje verder vind je een prachtig uitgestrekt blauw bergmeer. Neem even plaats op de houten vlonder om de omgeving op je in te laten werken. Het is hier ontzettend mooi!.

CARCROSS DESERT

Je zou het niet verwachten in de Yukon, maar net buiten Carcross ligt een soort kleine woestijn. Veel mensen noemen het de kleinste woestijn ter wereld, maar feitelijk zijn het een serie zandduinen die zijn overgebleven van wat ooit een gletsjermeer was. Natuurlijk moet je daar even stoppen om foto’s te maken. Je kunt het niet missen, want het ligt recht aan de weg (aan de linkerkant) als je vanuit Whitehorse richting Carcross rijdt.

KAMPEREN IN CARCROSS

In de omgeving zijn verschillende campings te vinden waaronder een van de First Nations: Carcross Tagish First Nation’s Carcross Campground.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties