Dawson City

Midden in de uitgestrekte natuur van de Yukon vind je het bijzondere Dawson City. Dit is een stadje met kleurrijke historische huizen en winkels, barretjes, hotels en gezellige restaurants. Wandelend door de (onverharde) straten waan je je terug in de tijd van de goudkoorts. Een heerlijk plekje om een paar dagen te vertoeven. Ook is het de uitvalsbasis voor een trip over de beroemde Dempster Highway.

GOLDRUSH DAWSON CITY

In en om Dawson City is voldoende te beleven om je enkele dagen te vermaken. Dit is het hart van de goldrush, de plek waar het allemaal begonnen is. Tijdens een stadstour onder leiding van een van de historisch geklede gidsen (vertrek vanuit het Visitor Center in het centrum) worden er bijzondere verhalen verteld over iconische figuren die hier vroeger leefden en over de gebruiken van vroeger. Het is écht een aanrader om op een leuke manier meer te leren over de geschiedenis. Ook de dredges en Bonanza Creek (waar het eerste goud werd gevonden) mag je niet overslaan. En nog steeds wordt er in Dawson City goud gewonnen (misschien ken je de televisieserie Yukon Gold wel!) en kun je zelf ook op zoek met een goudpannetje in de rivier. Je kunt gewoon met je camper naar de dredges rijden. De weg is het laatste stuk onverhard, maar inmiddels ben je dat in de Yukon waarschijnlijk wel gewend! Er is voldoende plek om je camper te parkeren.

DE AVONDEN IN DAWSON CITY

Voor je aan je avond begint is het leuk met je camper naar de Midnight Dome te rijden om de zonsondergang te bewonderen. Vanaf dit hoge uitkijkpunt heb je een betoverend uitzicht op de stad en de natuur eromheen.

In het stadje zelf is er vervolgens voldoende vertier en je kunt op veel plekken een lekker hapje eten. Een leuke afwisseling met het koken in of bij de camper, wat je tot nu toe waarschijnlijk alleen maar gedaan hebt. Klondike Kate's heeft naast lekker eten ook een overheerlijke cheesecake die je moet proberen. Ook bij het restaurant van Aurora Inn kun je erg goed eten.
Op zoek naar wat vertier in de avond? Het allereerste casino van Noord-Amerika, Diamond Tooth Gerties, is ontzettend leuk om te bezoeken. Voor een heerlijke humoristische cancan show met zang en dans én een lekkere cocktail moet je hier zijn. Niet alleen toeristen, maar ook locals komen hier de gezelligheid opzoeken. 

Een must als je in Dawson City bent is het drinken van de Sour Toe Cocktail. Houd je vast: in een glas sterke drank (meestal Yukon Jack, maar je kunt zelf eventueel iets anders kiezen) wordt een geamputeerde teen gedaan en jij drinkt heldhaftig alsnog je drankje op, onder toeziend oog van de 'kapitein'. Met de zin 'drink it fast, drink it slow, but the lips must touch the toe' zeggen we denk ik genoeg. Wie durft?

Daarnaast zijn er nog voldoende restaurants en bars voor een hapje en een drankje om je weer even helemaal uit de natuur te halen en de( voor Yukon begrippen) 'drukte' in te gaan.

CAMPINGS DAWSON CITY

Er zijn verschillende campings in Dawson City. Wil je heerlijk kamperen in de natuur? Dan ga je naar de Yukon River Campground, een heerlijk plekje in de bossen en aan het water. De gratis ferry (op loopafstand van de camping) brengt je in enkele minuten naar het centrum.
Toch wat dichterbij verblijven? In de stad zijn ook verschillende campings waar je kunt overnachten.

Vergeet wanneer je hier bent ook niet wat boodschappen te doen, Dawson City heeft een prima supermarkt om je voorraden weer aan te vullen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties