3.30.0.5@P-CD06 (210107 0849)

Dawson City

Midden in de uitgestrekte natuur van de Yukon vindt je Dawson City, een stadje met kleurrijke huizen en winkels, barretjes, hotels en heerlijke restaurants. Een heerlijk plekje om een paar dagen te vertoeven. Ook is het de uitvalsbasis voor een trip over de beroemde Dempster Highway.

GOLDRUSH DAWSON CITY

In en om Dawson City is voldoende te doen om je enkele dagen te vermaken. Hier zit je in het hart van de goldrush en hierover kun je in de omgeving genoeg plekken met informatie vinden. In plaats van er echter met je eigen camper op uit te gaan is het ook erg leuk om een Goldfields Tour. Een gids gaat een dag met je op pad en je bezoekt enkele belangrijke plekken voor de goldruch en bekijkt uiteraard een van de zogenaamde dredges. Het verhaal van de goldrush wordt zo op een hele andere manier verteld en zo leer je meer over de harde geschiedenis van deze vroege gelukszoekers.

BEZIENSWAARDIGHEDEN DAWSON CITY

Aan het einde van een dag door de omgeving is het tijd voor ontspanning. Voor je aan je avond begint is het leuk met je camper naar de Midnight Dome te rijden om de zonsondergang te bekijken, hier heb je een indrukwekkend uitzicht op de omgeving.

In het stadje zelf is er vervolgens voldoende vertier en er zijn voldoende plaatsen waar je een lekker hapje kunt eten. Klondike Kate's heeft naast lekker eten ook een overheerlijke cheesecake die je moet proberen. Na het eten kun je verdergaan naar het oude casino Diamond Tooth Gerties voor een heerlijke humoristische cancan show met zang en dans. Wie weet wordt je zelf nog uitgenodigd voor een bezoekje op het podium.

Een echte bekende uitdaging in Dawson City is het drinken van de Sour Toe Cocktail. In een glas sterke drank wordt een geamputeerde teen gedaan en jij drinkt heldhaftig alsnog je drankje op. Met de zin 'drink it fast, drink it slow, but the lips must touch the toe' zeggen we denk ik genoeg. Wie durft?

Daarnaast zijn er nog voldoende restaurants en bars voor een hapje en een drankje om je weer even helemaal uit de natuur te halen en de, voor Yukon begrippen, drukte in te gaan.

CAMPINGS DAWSON CITY

Het kamperen is makkelijk in Dawson City. Wil je heerlijk kamperen in de natuur? Dan heb je net over het water de Yukon River Campground, een heerlijk plekje in de bossen en aan het water. De gratis ferry brengt je in enkele minuten naar het centrum.
Toch wat dichterbij verblijven? Dan is de Goldrush Campground je beste optie. Minder mooi maar wel midden in het stadje en voorzien van alle faciliteiten. Vergeet wanneer je hier bent ook niet wat boodschappen te doen, Dawson City heeft een prima supermarkt om je voorraden in te slaan.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties