Glacier

GLACIER NATIONAL PARK
Een park verkennen met meer dan 400 gletsjers? Dat kan in Glacier National park, gelegen in de Selkirk Mountains. Je kunt er ontzettend mooie wandelingen maken naar bijzondere bergmeren, oude overblijfselen van een spoorlijn ontdekken of wandelen naar een van de laatste gletsjers in het park. Spreekt dit je aan? Dan mag een bezoek aan dit park niet missen tijdens jouw camperreis. 

 

WANDELEN IN GLACIER NATIONAL PARK
De ideale manier om het park te gaan bekijken is té voet. Voor elke camperreiziger is er altijd wel een wandeling die past bij je. Wil je een korte wandeling maken, kies dan voor de Hemlock Grove trail door de prachtige bossen of de Bear Creek Falls trail naar een waterval. De Loop Brook trail, langs de oude spoorlijn, mag je ook niet missen. Deze wandeling is ca. 2 kilometer en is een geliefde route in het park. 

 

Een van de meest bekende trails in het park is de Great Glacier trail naar de Illecillewaet Glacier. In het verleden werd de gletsjer ook wel Great Glacier genoemd en is al meer dan 100 jaar een belangrijke bezienswaardigheid in het park. Een wandeling van zo’n 6,5 kilometer brengt je vrij dichtbij de gletsjer. Houdt wel rekening met het hoogte verschil van ruim 300 meter. Neem dan ook de tijd voor de wandeling en neem voldoende eten en drinken mee. 

 

Naast deze wandelingen zijn er nog vele andere opties. Het park heeft door z’n ligging meer zwaardere wandelingen dan andere parken, maar laat je dat er niet van weerhouden om het park op deze manier te gaan verkennen!

 

MET DE CAMPER NAAR GLACIER NATIONAL PARK
Glacier National park heeft een ideale ligging. Het park ligt aan de TransCanada Highway 1 (de weg van Vancouver naar Calgary) waardoor het voor elke camperreiziger makkelijk bereikbaar is. Het park ligt tussen de plaatsen Revelstoke en Golden in. In het park zijn 3 campings die gelegen zijn aan de TransCanada highway. Deze campings zijn de Illecillewaet, Loop Brook en Mount Sir Donald campings. Illecillewaet en de Loop Brook camping zijn op basis van first come, first serve basis (je kunt hiervoor geen reservering maken) en zijn geopend vanaf eind juni tot eind september. Mount Sir Donald is tot nader bericht gesloten. In het voorjaar en najaar kan je wel in de buurt overnachten op een camping bij Beaver Valley, op zo’n 15 minuten afstand ten oosten van het park. Er zijn een beperkt aantal plekken.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties