Kelowna

Kelowna is het hart van Okanagan Valley en met zijn ligging aan het prachtige Okanagan Lake is dit dé plaats bij uitstek om de prachtige omgeving van de Okanagan Valley te ontdekken. Daarnaast is het de warmste plaats van British Columbia, alhoewel het ook witte en koude winters kent! De sparkling wine is één van de bekendste wijnen die worden geproduceerd op wijnboerderijen in en rondom Kelowna en ontvangt jaarlijks meermaals verschillende prijzen. Ben je een fijnproever dan is het zekere een aanrader om een tour te maken door één van de vele wijngaarden met aansluitend een heerlijke wijnproeverij. Wist je dat Veendam een zusterstad is van Kelowna? De samenwerking is in 1980 opgezet en oorspronkelijk ontstaan vanwege de rol die Kelowna’s troepen hadden in de tweede wereldoorlog. In 2015 is deze samenwerking nieuw leven ingeblazen door een uitwisselingsprogramma op te zetten voor studenten uit Kelowna en Veendam. Even een leuk weetje tussendoor.
In en rondom Kelowna zijn er vele outdoor activiteiten die je kan verwachten in een prachtige groene omgeving als deze. Zo hebben de inwoners van Kelowna een kajakroute opgesteld die je langs verschillende stops brengt met picknick faciliteiten om even bij te komen van het peddelen. Ondertussen kun je genieten van de prachtige vergezichten. Mooie met wijngaarden begroeide heuvels sieren de oevers van het langgerekte Okanagan Lake. Deze omgeving schreeuwt om ontdekt te worden. Is het niet per voet, dan wel per fiets, mountainbike, kano of kajak. Het kan allemaal in het warmste gedeelte van British Columbia. Als golf, wandelaar of strandliefhebber kun je je hart hier ophalen.

KETTLE VALLEY RAILWAY

Een historische spoorlijn die is aangelegd in het begin van de 20e eeuw is bewaard gebleven en kun je opnieuw beleven. De stoomtrein rijdt niet dagelijks en kaartjes kun je beter voorafgaand aan de rit online kopen. Houd je wel van een beetje “Old West” dan kun je ook een kaartje kopen voor de “Great Train Robbery”. Heuse cowboys overvallen de trein en ontdoen je van je laatste kleingeld wat ze uiteindelijk schenken aan een goed doel. Een leuke ervaring met een goed doel! Ook is een gedeelte wat niet meer operationeel is omgetoverd in een wandel- en fietspad. Leuk om door de heuvels een prachtige fietstour te maken van ongeveer 12 km langs wijngaarden en vele meren. De route loopt van voormalige stations Myra en Ruth Station. De camper kun je bij deze stations parkeren.

VERSCHILLENDE MUSEA IN KELOWNA OMGEVING

Wil je meer te weten komen over het ontstaan van de vallei en zijn eerste bewoners dan kunnen wij een bezoek aan het Okanagan Heritage Museum ten zeerste aanraden. De vallei kenmerkt zich door de prachtige wijngaarden. Wil je meer weten over het verleden het heden en de toekomst van deze prachtige wijnen dan is een bezoek aan Okanagan Wine and Orchard Museum een leuk uitje. Een ode aan de mannen en vrouwen die in de verschillende (wereld)oorlogen hebben gestreden voor onze vrijheid vind je in het Okanagan Military Museum. 

CAMPINGS OKANAGAN VALLEY

In het hart van het zonnige Okanagan Valley ligt het Holiday RV Park. De camping is gelegen aan het prachtige Duck Lake. Kelowna staat bekend om zijn uitstekende wijnproeverijen, vanuit de camping zijn deze gemakkelijk te bereiken. De faciliteiten op de camping zijn: een restaurant, verschillende recreatie mogelijkheden, een speelhal en verschillende hook-up kampeerplaatsen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties