Kluane National Park

Op een schitterende plek, op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway, ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje ligt vlakbij het indrukwekkende Kluane National Park, tegen een decor van immens hoge besneeuwde bergtoppen. Een uitzicht waar je stil van wordt. 

BEZIENSWAARDIGHEDEN KLUANE NATIONAL PARK

Kluane National Park is een park van extremen. In het park vindt je de hoogste bergtop van Canada (Mount Loga, 5959 meter), de meest diverse grizzlypopulatie in Noord Amerika en het grootste ijsveld van Canada. Fantastische wandelingen, adembenemende rondvluchten en avontuurlijk raften, het kan hier allemaal. Het bezoekerscentrum van Kluane National Park is een prima plek om je bezoek aan deze omgeving te beginnen. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes in het nationale park. 

 

Het Kluane National Park kent veel verschillende landschappen. Je vindt er gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, blauwe meren, toendra.Ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vind je er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven. In het nationale park vind je verschillende campings. Een goede uitvalsbasis om een deel van het park wandelend te verkennen. Een mooie wandeling is de Kings Throne hike, die start bij het mooie Kathleen Lake. Parkeer hier je camper en geniet eerst even van de mooie weerspiegeling van de omliggende bergen in het meer. Wandel daarna naar boven en bewonder onderweg het uitzicht over de weidse omgeving en het meer.

 

Je kunt echter niet alles te voet bereiken (én het park is ook enorm groot). Een absolute aanrader (bij helder weer) is dan ook het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. De vluchten vertrekken via het kleine vliegveld in Haines Junction. Er zijn verschillende tours te boeken, ze duren minimaal een uur. Je vliegt over een gebied waar bijna niemand ooit komt. Je ziet er hoge bergen met eeuwige sneeuw, gletsjers, ijsvelden en zelfs een gletsjermeer. Het is een onvergetelijke ervaring en het is het geld dubbel en dwars waard.
Voordat je het dorpje weer verlaat is het de moeite waard om even te stoppen bij The Village Bakery. Dit is een gezellige bakkerij, waar ze allerlei lekkernijen maken van gebakjes tot wraps en broodjes. Ook voor een goede kop koffie zit je hier goed. Je kunt er bij goed weer lekker op het terras zitten, maar binnen zijn ook wat zitplaatsen. 

CAMPING IN KLUANE NATIONAL PARK

Een prachtig plekje om je camper neer te zetten is op de camping bij Kathleen Lake. Je staat hier vlakbij het prachtige bergmeer met kritsalhelder water. Een heerlijk idyllisch plekje om in de avond te genieten van een drankje bij het kampvuur.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties