Whitehorse

Whitehorse, de hoofdstad van de Yukon is het begin en eindpunt van een camperreis door de Yukon. Ook al is dit de hoofdstad, voor ons voelt het meer aan als een dorp. Enkele straten, wat winkels, leuke restaurants en het visitor centre. De stad en het omgeving zijn echter het verkennen waard voor je in je camper op pad gaat.

BEZIENSWAARDIGHEDEN WHITEHORSE

De eerste stop voor je omringende natuur in gaat is het Visitor Centre. Hier vindt je alle informatie die je op reis nodig hebt, informatie over parken, campings zijn hier verkrijgbaar. En natuurlijk is het fijn een praatje te maken met de medewerkers. Zij kennen de omgeving en kunnen je de beste tips geven om van de camperreis een succes te maken.

Whitehorse is gelegen aan de Yukon rivier en omringd door bergen. Net buiten het centrum vindt je dan ook vele wandelroutes en je kunt er makkelijk een kanotocht van enkele uren boeken om rustig de rivier af te zakken, heerlijk ontspannend!

In de stad is een bekend beel dat van de S.S. Klondike, deze hekwielboot herinnert aan de tijd waarin Whitehorse een grote transporthub voor de regio was. Tijdens de Gold Rush vervoerde de boot mijnwerkers en hun familie richting de Klondike op zoek naar het grote geld.
Je kan een boeken om deze boot, die nu niet meer in functue is, te bekijken.

Verder kun je in de stad heerlijk uit eten en een tour boeken door de lokale bierbrouwerij. Uiteraard doe je hier ook je boodschappen bij de lokale Walmart want hier heb je veruit de grootste voorraad van de Yukon.

CAMPINGS WHITEHORSE

Vaak kun je de camper pas ophalen na het middaguur. De uitleg van de camperverhuurder is uitvoerig en zeker de moeite waard. Doordat ook het boodschappen doen meestal best wel wat tijd in beslag neemt, adviseren we je het liefst om een camper in de directe omgeving van Whitehorse te nemen voor je eerste (maar bijvoorbeeld ook laatste) huurdag. 
In de omgeving van Whitehorse adviseren wij je het High Country RV Park of het Caribou RV Park. 

Het High Country RV Park ligt op ongeveer een kwartier rijden vanaf het centrum van Whitehorse. Er zijn ruime plekken in een bosrijke omgeving. De meeste plekken hebben de mogelijkheid tot een full hook up. De camping beschikt over een ruim sanitair gebouw.
Het vriendelijke personeel geeft je graag tips voor tijdens je rondreis door de Yukon. 

Het Caribou RV Park ligt ongeveer 20 km zuidoostelijk van Whitehorse. De camping ligt aan de Highway 1. De meeste plekken hebben water en elektriciteit. Ook beschikt de camping over een wasplaats voor campers. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties