Praktische Info - Italië

Ontdek je met

Joyce

Loes

Eten & Drinken in Italië

Eten en drinken zijn een belangrijk onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Ze nemen graag de tijd en genieten van een uitgebreide maaltijd, het liefst samen met familie of vrienden. 

Ontbijten zoals wij dat gewend zijn zul je niet veel tegen komen in Italië. Veel Italianen drinken onderweg naar hun werk een koffie met een broodje. Vaak beginnen de Italianen met een cappuccino in de ochtend, na 11uur stappen de echte Italianen over op espresso. 

In Nederland lunchen we vaak boterhammen. In Italië is dat heel anders, veel Italianen lunchen buiten de deur. Daarom kun je vaak veel bedrijven tussen 12 en 15u slecht bereiken. 

Wat betreft het avondeten: vaak kiezen Italianen voor een antipasti als voorgerecht: een koud voorgerecht. Als hoofdgerecht zijn ze in Italië natuurlijk gek op pizza, pasta maar je vind er ook goede vlees of vis gerechten. Als je nog zin hebt in een dessert dan zul je vaak Fromaggio e frutta op de kaart zien staan, kaas of fruit dus. 

Een uitgebreid diner wordt afgesloten met een echte Italiaanse koffie, soms gevolgd door een glaasje likeur.