Rotorua

Rotorua, bekend om de vulkanische activiteit, borrelende modderpoelen en spuitende geisers. De penetrante zwavellucht komt je neus al binnen nog voordat je de stad inrijdt. Wanneer je door Rotorua en haar omgeving rijdt zie je op veel plaatsen stoom uit de grond komen. De vulkanische activiteit in dit gebied zorgt ook voor borrelende modderpoelen en warmwaterbronnen. Heerlijk om volledig tot rust te komen in een van de thermaal baden in Rotorua. 

WAI-O-TAPU THERMAL WONDERLAND

Op ongeveer 30 kilometer afstand van Rotorua ligt het geothermische gebied Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. De naam zegt het al, het is een wonderschoon park met overal geothermische baden. Een wandeling van ongeveer twee uur brengt je door het gehele park met om de paar stappen een andere kleur en soort thermisch bad. Favoriet is de Champagne Pool met haar vele verschillende kleuren. Daarnaast ligt in het park de Lady Knox geiser welke elke dag op een vaste tijd veel water en stoom uitblaast.

MAORI CULTUUR NABIJ ROTORUA

Maak vanuit Rotorua  een tour naar een authentiek Maori dorp, bijvoorbeeld het Tamaki Maori Village. Bij aankomst worden we verwelkomt met een ‘haka’ dans, dit is de traditionele dans van de Maori’s. Daarna leer je meer over de rituelen van de Maori’s en zie je hoe ze leven. Het bezoek sluit je af met een diner bereid in een ‘hangi’. De ‘hangi’ is een traditionele Maori methode om het eten te bereiden door middel van een kuil in de grond die wordt opgevuld met hete stenen. Een bezoek aan Tamaki Maori Village is een ontzettende leuke manier om meer van de Maori cultuur te leren.

KAMPEREN IN ROTORUA

Omdat Rotorua een populaire toeristische bestemming is in Nieuw-Zeeland biedt het ook voldoende mogelijkheden om te kamperen in de stad. Een tip die we je geven is om met je camper te overnachten op de Blue Lake Top 10 Holiday Parks. Deze camping is gelegen aan het schilderachtige Blue Lake en op een kleine tien minuten afstand van het centrum van Rotorua. Een andere camping in de buurt van Rotorua is All Seasons Holiday Park. Dit is een goed onderhouden camping met een spacomplex en zwembad.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties