Oslo

Vandaag haalt u uw camper op. Na de nodige uitleg over uw camper, krijgt u de gelegenheid om boodschappen te doen voor uw vakantie. De rest van uw dag kunt u besteden in het mooie Oslo, waarna u de volgende dag start met uw rondreis.

Oslo - Hokksund

Vandaag begint u aan een prachtige camperreis door het zuiden van Noorwegen. Noorwegen is na IJsland en Kazachstan met ongeveer vijf miljoen inwoners het dunst bevolkte land van Europa Daardoor worden grote delen van het land gedomineerd door de natuur: bossen, gletsjers, meren en natuurlijk fjorden zijn kenmerkend voor het Noorse landschap.

Campingsuggestie: Hokksund Camping

Afstand: 63 km

Hokksund - Hovet

Vandaag vervolgt u uw weg naar het noorden. Hier begint ook gelijk het bergachtige deel van Noorwegen met veel haarspeldbochten. Onderweg zijn er diverse mooie plekken om te stoppen om van het landschap te genieten.

Vanuit Hokksund passeert u al snel de stad Kongsberg. In 1624 gesticht nadat er kort daarvoor in de omgeving zilvererts gevonden was. De productie van zilver heeft geleid tot de ontwikkeling van de stad tot één van de economisch belangrijkste van Noorwegen.

Onderweg komt u Geilo tegen, dit is een bekende wintersportplaats met in de omgeving 20 skiliften, 29 afdalingen en maar liefst 130 km langlauf pistes.

Campingsuggestie: Birkelund Camping

Afstand: 200 km

Hovet - Luster

Vandaag vertrekt u in de richting van Hovet. Met deze reis voor de boeg, begint het "echte" Noorwegen. Via een mooie route passeert u meerdere tunnels; de één verlicht de andere niet.

U rijdt via de Aurlandsfjord richting de Sognefjord. Deze fjord is maar liefst 200 km lang. U vervolgt uw weg richting Laerdal, even voor Aurland komt u door de 24,5 lange en tevens de langste tunnel van Europa, de Laerdalstunnel. Onderweg in de tunnel geven de borden de gereden en de nog te rijden kilometers aan. Het is toegestaan om in deze tunnel een korte stop te maken om de aangelegde stopplaatsen. Bij Fodnes neemt u de ferry richting Kaupanger en daarna richting Sogndal. Na een klein uurtje rijden komt u aan bij de camping.

Campingsuggestie Luster: Dalsøren Camping, Luster

Afstand: 188 km

Luster - Geiranger

Vandaag vertrekt u vanuit Luster via een geweldig mooie weg richting het noorden. De weg slingert zich eerst over een kleine smalle weg naar Skjolden, waar ook veel cruiseschepen afmeren.

Direct achter het dorp Skjolden begint de eerste klim richting Jotunheimen Nationaal Park, dat op 2000 meter hoogte ligt. Onderweg volgen de haarspeldbochten zich snel op. Richting de top van het park ziet u steeds minder bomen en uiteindelijk sneeuw. In de maand mei ligt hier nog aan beide zijden van de weg ruim 4 meter hoge sneeuwbulten. De temperatuur kan hier dan ook behoorlijk alen. Na de top begint de afdaling richting het dorp Lom, een echt toeristisch dorp voorzin van alle gemakken.

Vanuit Lom zult u doorreizen richting Geiranger. Onderweg zijn er diverse prachtige uitzichtpunten welke u niet mag missen. Onder in het dopr, aan de Geirangerfjord, ligt de camping links van de weg.

Campingsuggestie: Geiranger Camping

Afstand: 255 km

Geiranger - Averøy

Vanaf de Geirangerfjord vertrekken we in noordelijke richting. Bij het plaatsje Eidsdal neemt u de ferry naar Linge en vervolgens richting Andelsnes. Onderweg passeert u de populaire Trollenroute; een toeristische weg met elf haarspeldbochten. Bovenop de top is een uitkijkplatform: Trollstigheim. Vanaf dit platform heeft u een schitterend uitzicht naar de weg en de watervallen. De weg is in de winter gesloten en soms in de maanden mei en juni enkele uren.

In Åndalsnes volgt u de Arlanterhavsveie of wel Atlantische weg. Een absoluut prachtige route De weg is 8,3 kilometer lang en gaat over diverse eilanden en de scherenkust. Er zijn acht indrukwekkende bruggen. Volg de borden, geniet van het uitzicht en stop op de aangegeven plaatsen.

Campingsuggestie: Atlanterhavsveien Sjøstuer, Averøy

Afstand: 234 km

Averøy - Oppdal

Verlaat de camping over de prachtige kustweg, die al snel overgaat in een toltunnel. Na de toltunnel richting Sunndalsora en daarna weer een grote tunnel. U rijdt hier onder het natuurgebied Trollheimen door richting Sunndalsora.

Trollheimen is het gebied van de trollen, het is dus uitkijken naar kleine maar ook grote trollen. Trollheimen is ook een bergketen tussen Trøndelag en Nordmøre en is bekend door haar gevarieerde en vruchtbare grond. Het geibed is ook een erkend beschermd natuurgebied.

U eindigt deze dag in Oppdal, een echte toeristenstad. U kunt hier de lift naar boven nemen om van het prachtige uitzicht te genieten.

Afstand: 206 km

Oppdal - Dovre

Vandaag vertrekt u vanaf Oppdal richting Dovre. Onderweg passeert u het Dovrefjell National Park. Dovrefjell National Park is de habitat van de muskusos en tevens een natuurlijke barrière tussen het zuidelijke en centrale gedeelte van Noorwegen.

Vanwege de lange afstanden tussen de vaak onbemande berghutten, de uitgestrekte gebieden zonder hutten en gemarkeerde routes en vooral door het onvoorspelbare weer is Dovrefjell eigenlijk alleen geschikt voor ervaren en goed uitgeruste natuurvrienden.

Als u van plan bent om te overnachten in het Dovrefjell National Park met de camper bent u vrij om te gaan en te staan waar u wilt, behalve op de in cultuur gebrachte grond of parkeerplaatsen en op minstens 150 meter afstand van het dichtsbijzijnde huis.

Campingsuggestie: Toftemo Turiststasjon, Dovre

Afstand: 90 km

Dovre - Fagernes

De weg tussen Besstrond en Beitostølen kan in de winter gesloten zijn. De route die u vandaag aflegt voert u langs het Jotunheimen National Park. Het nationale park van ongeveer 1150 km2 omvat het hooggebergte Jotunheimen. Er zijn circa 250 toppen boven de 1900 meter. De Galdhøpiggen met 2469 meter en de Glittertind met 2465 meter hebben de hoogste toppen. Er leven onder andere rendieren, elanden, herten, wolven en lynxen in het park.

U eindigt vandaag in Fagernes. Fagernes is een stadje met enkele mooie winkels en het Valdres Folke Museum. Valdres Folke Museum is opgericht in 1901 en nu één van de grootste openluchtmusea van Noorwegen. Het heeft een uniek cultureel erfgoed met de zes straafkerken. In totaal zijn 95 gebouwen te bezichtigen, maar ook een doorlopende tentoonstelling van Noorse klederdrachten. Het is gelegen op een prachtig schiereiland direct naast de Fagernes Campingpark.

Campingsuggestie: Fagernes Campingpark

Afstand: 251 km

Fagernes - Lofthus

Vanaf de camping in Fagernes rijden we nu richting Lofthus langs de plaatsen Gol, Geilo, Brimnes en Kinsarvik. U rijdt weer het hooggebergte in en u kunt wederom genieten van het moois wat het landschap van Noorwegen te bieden heeft. Vergeet niet te stoppen oop de diverse parkeerplaatsen om te genieten van de geweldigeuitzichten.

Onderweg ziet u de kwekerijen waar de gewassen op een speciale manier beschermd worden. Richting Lofthus passeert u Kinsarvik; waar de Hardanger Bestikk ofwel de Hardanger Bestek Fabriek gevestigd is. De fabriek is op minder dan een halve kilometer lopen van de plaatselijke camping. De camping in Lofthus is een perfect startpunt voor wandelingen in de omgeving, bijvoorbeeld op de Hardangervidda, Noorwegens grootste nationale park van 10.000m2 en het grootste hooggebergteplateau van Noord-Europa.

Campingsuggestie: Lofthus Camping

Afstand: 227 km

Lofthus - Vrådal

Vanuit Lofthus vervolgt u de weg richting het zuiden. Onderweg passeert u het Nasjonalpark Hardangervidda in de richting Odda. Voorbij Odda ziet u de indrukwekkende Låtefossen Waterfall. Odda is een levendig plaatsje dat ligt aan de Sørfjorden, een zijarm van de Hardangerfjord. Dit is een fjord van wel 180 kilometer lang.

U passeert ook het dorp Røldal. Dit is een leuk plaatsje met een mooie staafkerk die op 200 meter van de weg ligt. De Stavkirke is te bezoeken en stamt uit begin van de 13e eeuw. In het dorp kunt u de plaatselijke geitenkaasmakerij bezoeken.

Campingsuggestie: Camping Nedrestrand Vråliovegen, Vrådal

Afstand: 216 km

Oslo

Vandaag vertrek u weer richting Oslo. Een handige plaats om nog een nacht te overnachten in Oslo is camping Ekeberg. Het is niet de allermooiste plaats maar wel een perfecte plek om Oslo te bezoeken. Bushalte zit op 100 meter afstand en u heeft vanaf de camping een prachtig panorama over de stad Oslo.

Zeker een bezoek waard is Vigelandanlegget, een beeldenpark in het Frognerpark. Het park telt 212 stenen en bronzen beelden, die tussen 1907 en 1942 gemaakt zijn door de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland.

Campingsuggestie: Camping Ekeberg, Oslo

Afstand: 217 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties