WAAROM EEN CAMPERREIS MET KIDS IDEAAL IS

Reizen door Amerika, met de camper. Het heeft altijd op mijn dromenlijstje gestaan. Dat gevoel van vrijheid, gaan en staan waar je wilt en niet iedere keer je tas hoeven pakken. Nu we met Fynn reizen, onze peuter van bijna drie, leek een trip met je eigen mobiele huis me helemaal te gek. En dat was het ook. Maar het reizen met de camper blijkt nog veel meer voordelen te hebben. En zeker ook voor de kids. Welke? Komen ze:

 

#1 Je huisje is altijd in de buurt

Kids hebben toch altijd een beetje, of juist heel veel, behoefte aan ritme en een vertrouwde omgeving. Voor ons was dat de reden dat we kozen voor het reizen met een camper. Vier weken lang hetzelfde bed, dezelfde huiselijke omgeving. Het enige dat verandert is de camping. Dat werkte super. Fynn vroeg, als hij het wandelen zat was, zelfs wanneer we weer naar huis gingen. En dan bedoelde hij niet Nederland maar wel de camper.

#2 Geen gezeul met tassen van accommodatie naar accommodatie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben standaard te veel bagage mee. Vroeger al, maar nu we met Fynn reizen helemaal. Kids hebben nou eenmaal net even iets meer bagage nodig. Trouwens, laat dat ‘iets’ maar achterwege. Eerlijk gezegd denken wij ouders dat ze het allemaal nodig hebben. Kleding warm, kleding koud en een tussenjasje, je weet tenslotte nooit. Wat te denken van de rugdrager en/of buggy. Knuffels, want anders slapen ze niet. Eigen beddengoed, dat vindt hij fijn. Man man, dat we überhaupt ruimte hebben voor onze eigen spullen. Een camper is er perfect voor. Je pakt de tassen uit, er zijn genoeg kastjes en laden, en de volgende vier weken hoef je die tas niet meer in of uit te pakken.

Travelhome | Reizen met kinderen | 10 redenen

#3 Onderweg tekenen, spelletje doen of lekker filmpje kijken 

Wij hebben slechts één kletskous op de achterbank, maar wanneer je gezin groter is is een camper wel erg gezellig. Je kids zitten in het campergedeelte keurig in de gordel, maar wel bij elkaar. Wij hadden vaak de tafel omhoog staan, dan kon Fynn onderweg een tekening maken of een filmpje kijken op de Ipad. Leg er een antislipmatje op en ook het schaaltje met appelpartjes of de fles drinken blijft gemakkelijk staan. Kunnen ze mooi overal zelf bij. En met meerdere kids speel je gezellig een spelletje. Als de wegen niet te bochtig zijn natuurlijk. 

#4 Altijd alles bij de hand 

Een mooi meer waar je in kunt afkoelen? Een uitzichtpunt dat zich prima leent voor een picknick? Of gewoon even willen stoppen. We deden het geregeld en vanuit de camper hadden we dan zo een koud sapje en een gebakken eitje op tafel. Camping tafel en stoelen erbij en we zaten eerste rang. Zie je een lekker meertje, je zwembroek is altijd bij de hand. Vieze voeten na het buiten spelen, even afspoelen onder de kraan. Je hebt ook altijd een toilet in de buurt, met kinderen ook best wel heel fijn. :-) En wordt het ’s avonds wat fris, even naar binnen voor een trui. 

#5 Gemakkelijk slapen onderweg 

Fynn slaapt ’s middags nog. Hij slaapt eigenlijk overal en valt dus ook gemakkelijk in slaap in zijn autostoeltje. Maar iedere dag opnieuw in dezelfde houding is toch iets minder comfortabel. In een hotel zitten we dan al gauw met hem op de kamer. Met de camper niet. We parkeerden in een national park of op een andere mooie plek. Raampjes open voor de frisse lucht en slapen maar. Ondertussen zaten wij lekker buiten voor het campertje te speuren naar hertjes of we tekenden op de plattegrond van het park (welke je bij de ingang altijd krijgt) alvast een wandeling uit voor de middag. Kopje koffie erbij. Wat wil een mens nog meer. Wij deden ’s ochtends vaak al iets actiefs in de omgeving en als Fynn dan moe werd, gingen we rijden. Uitgerust kwamen we dan op de plaats van bestemming. 

 

#6 We koken zelf 

Weleens geprobeerd? Vier weken lang, iedere avond met een peuter uit eten gaan… Ik kan het niemand aanraden. En gelukkig hoeft dat ook niet wanneer je met de camper reist. We kookten waar en wanneer wij er zin in hadden, gewoon in ons eigen keukentje. Of, ook heel fijn, op de BBQ. Vrijwel alle campings hebben BBQ-plaatsen. Vuurtje stoken, marshmallows erboven. Hoe leuk is dat? Typisch Amerikaans: s’mores! Marshmallows tussen twee biscuitjes. Natuurlijk gingen we weleens uit eten. Op een avond dat Fynn goed geslapen had en hij niet gelijk het eerste de beste autootje door het restaurant gooide. ;-) 

 
 

 

Travelhome | gratis offerte camperreis

Camperreis op maat

Laat onze reisexperts een camperreis op maat voor je samenstellen!
Je ontvangt binnen enkele dagen vrijblijvend een uitgebreid reisvoorstel.
Ja, stuur mij een gratis offerte!

Brochure aanvragen

Geniet mee met de reisverhalen van andere camperliefhebbers, laat je inspireren door de beste routes en mooiste foto's. Bekijk de verschillende campertypes en plan jouw ideale campervakantie.

Ja, ik wil een gratis brochure