HET TRAVELHOME TICKET GARANTIE PLAN: VOORKOM MOGELIJKE KOSTEN BIJ JE VLIEGREIS

Wanneer wij jouw vliegticket reserveren, staat de prijs niet vast: prijsschommelingen in brandstofprijzen, internationale toeslagen en luchthavenbelastingen, kunnen resulteren in een prijsstijging van soms wel honderden euro’s. Pas op het moment dat wij een ticket printen, mag de vliegtuigmaatschappij geen stijgingen in toeslagen meer doorvoeren.

Uiterste printdatum

Printen is onomkeerbaar: waar we bij een gereserveerd ticket nog het e.e.a. kunnen wijzigen, geldt dat bij een geprint ticket niet. Uitgegeven is uitgegeven. Daarom kiest Travelhome ervoor om een vliegticket niet direct te printen, maar de uiterste printdatum van de vliegtuigmaatschappij aan te houden. Het nadeel daarvan is dat de uiterste printdatum vaak maanden in de toekomst ligt en dat de uiteindelijke prijzen van brandstof, internationale toeslagen en luchthavenbelastingen, hoger kunnen liggen dan op het moment van boeken. 

Voorkom prijsstijgingen met het Travelhome Ticket Garantie Plan

Heb jij geen problemen met een eventuele naheffing? Of heb je toch liever dat wij jouw ticket direct printen? De ene reiziger is de andere niet. Om in de behoefte van ál onze reizigers te voorzien, heeft Travelhome het Travelhome Ticket Garantie Plan in het leven geroepen. Onderdeel van het Travelhome Ticket Garantie Plan zijn drie opties voor het al dan niet verzekeren van het eigen risico. Zo beslist iedereen zelf over het wel of niet afkopen van de ticketprijs. 

Travelhome Ticket Garantie Plan: de mogelijkheden

Binnen het Travelhome Ticket Garantie Plan maak je een keuze uit drie opties:
  • Optie 1: het Travelhome Ticket Garantie Plan – vliegtarief verzekeren tegen prijsverhoging

Met Optie 1 verzeker je jezelf tegen prijsverhogingen in je ticket. Als er verhogingen zijn in brandstoftoeslag en/of luchthavenbelastingen, worden deze niet aan jou doorberekend maar betaald door Travelhome. 
Voor slechts € 24,95 per ticket ben je gedekt tegen onvoorziene extra kosten. Voor baby’s (0 t/m 1 jaar) geldt geen premie. 

Voordelen
- Zekerheid en geen onverwachte verrassingen in de kosten. De prijs die je in je reservering overeengekomen bent, is de definitieve prijs
Aanbetaling volgens onze algemene voorwaarden

Nadelen
- Tickets worden op een door Travelhome te bepalen moment geprint. Vanaf het moment dat je tickets geprint zijn, zijn wijzigingen niet meer mogelijk. Over het moment van printen is geen correspondentie mogelijk.

  • Optie 2: vliegtarief vastzetten door vliegticket direct volledig te betalen en te printen

Met Optie 2 leg je de prijs van je vliegticket definitief vast. Direct na je boeking betaal je je ticket, waarna wij direct overgaan tot printen. Hierdoor ontloop je eventuele verhogingen in toeslagen. 


Voordelen
- Geen onverwachte verrassingen in de kosten. De prijs die je in je reservering overeengekomen bent, is de definitieve prijs

Nadelen
- Directe aanbetaling van de volledige ticketkosten. De tickets worden na betaling direct geprint
- Het ticket is na uitgifte niet meer te wijzigen

  • Optie 3: standaard voorwaarden

Wanneer je bereid bent om het risico op prijsverhogingen te nemen, kies je voor Optie 3. Je voldoet dan de aanbetaling zoals gemeld in onze algemene voorwaarden.  

Voordelen
- De standaard aanbetalingsvoorwaarden zijn van toepassing. Geen extra kosten op het moment van boeken
- Geen verhoogde annuleringskosten (m.u.v. afwijkende voorwaarden actietarief) 


Nadelen
- Risico op verhoging van de ticketprijs  

Aanvullende informatie 

Ca. acht tot zes weken voor vertrek wordt bekeken hoeveel de brandstoftoeslag en/of internationale toeslag op dat moment bedraagt. Als deze afwijken van de oorspronkelijke reissom, ontvang je een gespecificeerde naheffing. Zes weken voor vertrek dient de volledige restantbetaling inclusief eventuele verhoging van de toeslagen betaald te zijn. 

Wat moet je doen om je keuze voor optie 1, 2 of 3 kenbaar te maken?

Op de reserveringsopdracht of het boekingsformulier kun je aangeven welke optie je kiest. Wanneer je op de reserveringsopdracht geen keuze maakt, verwerken wij je reservering automatisch als Optie 3. Wanneer je na boeking je optie wenst te wijzigen, worden hiervoor administratiekosten in rekening gebracht (zie Travelhome voorwaarden). Travelhome behoudt zich het recht voor om de keuze voor een optie uit te sluiten. Dit zal kenbaar gemaakt worden bij boeking.