Ervaren reiziger Vivianne vertelt:

Mijn naam is Vivianne Molenaar-Seinen.

 

De eerste Camperreis was in 1990 en mocht ik met mijn schoonouders en familie mee, kort daarna volgde nog 1993. Pas in 2010 begon het echte werk. We wilden graag onze kinderen meenemen. Dat gebeurde in 2010, 2012, 2014 en 2016 in 2017 en 2018 gingen we weer met zijn twee. We hebben dus heel wat ervaring met campers. Hierbij zijn we vooral blij dat we ALTIJD ALLES bij ons hebben. Als je onderweg een pizza wilt bakken, een duik wilt nemen in een meer, een dutje wilt doen, andere kleren aan wilt doen omdat het ineens heel warm wordt…. het kan allemaal met de camper. Het reizen met de camper heeft ook wel wat nadelen, je bent wat groter en in de steden is dat onhandig. Maar vaak is er wel een camping waar je met OV de stad in kunt. Parkeren is ook in NP niet altijd makkelijk met een grote camper. Maar deze nadelen vallen voor ons weg als we bedenken dat je met een auto elke keer moet in en uit laden, steeds uit eten moet, je maar moet afwachten hoe het hotel is.

 

Daarnaast is ook het verblijf op campings in Nationale Parken en State Parks (deze vaak wel elektra) voor ons een PRÉ. Vooral de eerste campings (NP) zijn een verademing, ondanks het ontbreken van elektra. Het zijn vaak heel stille en ’s nachts donkere plekken. En je staat vaak op loopafstand (soms kruip) van de uitzichten of wandelroutes. We genoten van de camping Desert Tower in Grand Canyon en haar mooie uitzichten, Devils Garden campground in Arches waar de hertjes langs je ontbijttafel wandelen (zo ook in Capitol Reef) en waar je ook zo naar Devils Garden wandelt, de stilte in Canyonlands NP op de camping, Hovenweep NM, een van de Pines Campround in Yosemite waar je zo naar het begin van de Mist Trail wandelt en niet hoeft te parkeren, het strand van Kalaloch Beach in Olympic NP waar je op kijkt vanuit je plekje en de vele mooie plekken in Yellowstone, Grand Teton…. Natuurlijk is het ook fijn om af te wisselen met een gewone camping maar juist deze campings maken het bijzonder. Midden in de natuur en toch heb je alles bij je dat je nodig hebt. Dan een stoeltje erbij; wijntje en kampvuur, BBQ en vakantie is TOP.


We boeken bij travelhome omdat ze meegaan met onze ideeën en ons ook vrij laten in keuzes van delen van de reis zelf te plannen. Er worden suggesties gedaan en er wordt geluisterd. Ze verschaffen informatie waarmee je duidelijk weet waar je aan toe bent. Omdat we al veel geweest zijn, puzzelen we zelf op onze routes en weten we wat we willen. 


Camperreizen:
1990 Zuidwest klassieke rondje 3,5 wk
1993 USA Toronto, Niagara Falls,Washington, via Shanandoah tot Everglades, via New Orleans, Houston, San Antonio, Moab, Yellowstone Glacierr Banff, Jasper, Calgary
2010 4 wk Zuidwest klassiek plus Arches en canyonlands
2012 4 wk Zuid-Midwest Colorado, South Dakota, Nebraska, Wyoming, Montana, Utah
2014 4 wk Zuid oost Florida, Alabama, Georgia, Tennessee, Virginia, DC, North Carolina, South Carolina
2016 4 wk NW Canada en NW USA Alberta, British Colombia, Vancouver Island, Washinton staat
2017 Florida 3 weken, veel natuur geen enkel pretpark. Een verrassing!
2018 Denver, Taos, Santa Fe eo, White Sands, Chiracuhua NM, Sedona, Petrified Forest NP, Canyon de Chelly, Hovenweep, Durango, Rocky Mountains en Rocky Mountain NP. 

 

Orlando retour

30-Daagse camperreis Zuidoost-Amerika
LEES MIJN REISVERSLAG