Krakau

Het Florence van Polen, beter bekend als Krakau, is een van de grootste steden van Polen. Dit is een stad die je zeker niet kan overslaan tijdens je camperreis door Polen. De stad heeft voor iedereen wat te bieden. Krakau is een betaalbare stad en er zijn vele bezienswaardigheden te zien. Je kunt je ogen hier uitkijken naar alle historische monumenten tot aan de moderne Street art. 

CONCENTRATIEKAMP AUSCHWITZ

Een goed uur rijden vanaf de stad Krakau ligt het concentratiekamp Auschwitz. Een leuke plek om te bezoeken is het niet maar het is wel een indrukwekkende plek om te bezoeken tijdens je camperreis. Naast Krakau is Auschwitz de meest bezochte plek in Polen. Het is mogelijk om hier naar toe te gaan met de auto maar vanuit Krakau worden er ook veel dagexcursies geboekt naar Auschwitz. 

Auschwitz laat zien hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe ging voor de mensen die op het concentratiekamp zaten. Mocht je Auschwitz gaan bezoeken dan kan je zelf via een looproute door het concentratiekamp lopen. Het is een heftige plek om te bezoeken onderschat dat niet en houd eventueel rekening met kleine kinderen. 

ZOUTMIJN KRAKAU

Een van de grootste zoutmijnen ter wereld kun je bezoeken in Krakau. De zoutmijn bestaat uit vele zalen, gangen en zoutsculpturen. Mocht het te warm zijn in de stad dan is de Zoutmijn een leuke en mooie bezienswaardigheid om even lekker af te koelen!

MARIAKERK 

Deze toren stamt nog uit de 13e eeuw en wat bijzonder is om te zien aan deze kerk zijn de ongelijke torens. Mocht je willen genieten van een prachtig uitzicht over de stad, dan is het ook mogelijk om de Mariakerk te beklimmen. 

LAKENHAL

Een walhalla van kraampjes en prullaria. Voor de allerleukste souvenirs kun je terecht bij de Lakenhal. Koop hier bijvoorbeeld een authentieke rode kralenketting. Het gebouw is nog geheel in renaissance stijl. Een leuk feitje, vroeger werd hier Nederlandse textiel verhandeld. 

WAWEL KASTEEL

Op de heuvel van Wawel ligt het Wawel Kasteel (Zamek Królewski). Tot de 17e eeuw was niet Warschau de hoofdstad van Polen maar Krakau! Het kasteel was daarom ook tot aan het einde van de 17e eeuw de koninklijke residentie. Neem je tijd in het kasteel want er is genoeg te zien. Slenter door de tuinen, over de binnenplaats en neem vooral binnen een kijkje waar je ook verschillende exposities kunt bewonderen. 

FABRIEK OSKAR SCHINDLER

Ten tijden van de Tweede Wereldoorlog heeft Oskar Schindler honderden Joden van de dood gered. Door hen in zijn fabriek te laten werken heeft hij vele Joden gered om gestraft of vermoord te worden. De fabriek is nog geheel intact en er is een museum van gemaakt. Interessant om te bezoeken tijdens je camperreis door Polen

GETTO VAN KRAKAU 

Een wijk vol street art, terrasjes en luxe appartementen. Dat klinkt niet als een getto en dat klopt. De Getto van Krakau (Kazimierz) is namelijk ook geen getto meer maar dat is het vroeger wel geweest. Ondanks dat het nu een hippe wijk is, is het nog wel zichtbaar dat het er vroeger anders uit heeft gezien. Het middelpunt van de wijk is op het heidenplein. Hier staat nu een monument ter nagedachtenis aan de Joden die zijn afgevoerd naar concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

JOODSE WIJKEN 

Kazimierz, de Joodse wijk van de stad. Voor de 15e eeuw hoorde deze wijk nog niet bij de stad. Dit was toen een aparte stad totdat alle Joden in de 15e eeuw er verplicht moesten gaan wonen. Pas in de 19e eeuw werd de wijk Kazimierz echt een onderdeel van de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de wijk helaas in verval geraakt omdat alle Joden overgeplaatst werden naar een Getto. Tegenwoordig is dit een van de meest opkomende wijken van de stad. Wat leuk is om te zien, is dat in de wijk nog steeds Joodse elementen zichtbaar zijn. Zo staan er nog steeds de synagogen maar ook het koosjer eten wat ze bij diverse restaurants aanbieden! 

MET JE HUURCAMPER OVERNACHTEN NABIJ KRAKAU

Dichtbij de stad zijn enkele campings gevestigd waar jij kunt overnachten samen met je huurcamper. Zo ligt camping Clepardia op maar 4 kilometer afstand van de binnenstad. Wil je dus meerdere dagen genieten van de prachtige stad Krakau? Laat dan je huurcamper staan op de camping en pak de bus naar de binnenstad. Binnen 20 minuten ben je namelijk in de stad. Een andere camping waar je ook kunt overnachten is camping Smok. Ook deze camping ligt op maar 4 kilometer afstand van de stad en pak je gemakkelijk de bus naar de binnenstad. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties