Nationaal Park Bialowieza

Een wereldwijd beroemd park vanwege de ongerepte natuur van het oerbos, dat is het Nationaal Park Bialowieza. In Europa is het een van de oudste nationale parken en reservaten. Zeker een must-see tijdens je camperreis door Polen. Het Nationale Park Bialowieza is erkend door UNESCO als ''World Biosphere Reserve''. Ook staat het vermeld op de lijst van het Wereld Cultuur Erfgoed als enige nationaal park in Polen. Dit zijn toch genoeg redenen om het Nationaal Park Bialowieza te bezoeken tijdens je campervakantie door Polen!

ONGEREPTE OERBOS

Het nationaal park is bijzonder door de ongerepte natuur die zich daar bevindt. Het bos ziet er uit als een oerbos en is tevens het oudste bos van Polen! In het Nationaal Park Bialowieza leven de grootste zoogdieren van Europa, de wisenten die ook gezien worden als de Europese bizon. Bijzonder om deze dieren en vele andere dieren tegen te komen tijdens je bezoek aan het nationaal park. Vergeet daarom ook niet om je camera mee te nemen! 

In het nationaal park kun je verschillende wandelroutes lopen. De oudste wandelroute is de Zebra Zubr. Deze route is 4 kilometer lang en eindigt bij de ingang van het winsenten reservaat. Een andere route die veel gelopen wordt is de Koninklijke Eiken route. Voor deze route betaal je 6 Poolse Zloty's, dit omdat je bij deze route oude eiken passeert. Deze oude eiken zijn vernoemd naar Poolse koningen of een Litouwse Hertog. Achter iedere boom schuilt een verhaal. 

BIALOWIEZA

De belangrijkste trekpleister van Bialowieza is natuurlijk het woud en het nationaal park. Maar een bezoekje aan het dorp Bialowieza kan niet ontbreken tijdens je campervakantie. In het dorp zijn nog een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. 

PALEISPARK

In het Pools wordt dit park ook wel het 'Parc Palacowy' genoemd. Aan het einde van de 19e eeuw is dit Paleis ontworpen zodat de Russische Tsaren in de zomer hier naar toe konden vertrekken om te gaan jagen. Het park is afgeleid van de Engelse bouwstijl. Er was een bepaalde manier van bouwen van dit soort parken en daar zijn de Engelsen mee gestart. Zo werd er een badhuis bijgebouwd maar ook een huis voor de koetsiers. In 1944 is het park helaas afgebrand maar een aantal van de bijgebouwen zijn nog wel intact gebleven. Wat bijzonder is aan dit park is dat dit het enige overgebleven jachtresidentie is van de Russische Tsaren. Tijdens je camperreis kun je dit park gratis bezoeken!

NATUURMUSEUM

In het grootste gebouw van het Paleispark is het natuurmuseum gevestigd. Dit is het gebouw waar vroeger de Tsaren bivakkeerden. Je leert hier alles over de geschiedenis van het gebied en de flora en fauna uit het nationaal park. 

RUSSISCH ORTHODOXE KERK ST. NICOLAS

In de tijd van de Tsaren werd deze kerk bezocht door de Tsaren voordat zij gingen jagen. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ HET NATIONAAL PARK BIALOWIEZA

Om dichtbij het Nationaal Park Bialowieza te overnachten kan je bij camping U Michala terecht. Samen met je huurcamper kun je op deze camping terecht en kun je gebruik maken van enkele faciliteiten. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties