Nationaal Park Biebrzanski

Wat je zeker niet kunt overslaan tijdens je camperreis door Polen is het grootste Nationale Park Biebrzanski. Dit natuurgebied beschermt het belangrijkste veenmoeras in Europa. Wereldwijd staat dit nationale park bekend als broedplaats van vele zeldzame soorten Europese watervogels en roofvogels. Een kans om deze zeldzame dieren tegen te komen, kun je natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan. Daarom is het nationaal park zeker het bezoeken waard tijdens je camperreis. 

BIEBRZANSKI

Het natuurgebied bestaat uit prachtige flora en fauna. Als bezoeker kun je dit allemaal ontdekken te voet, te fiets of zelfs per kano of kajak. In de zomerperiode is het mogelijk om op de rivier Biebrza te genieten van al het natuurschoon. Naast de vele zeldzame water- en roofvogels die er leven is het natuurreservaat ook een plek voor elanden, bevers, otters en wolven. Door de verschillende soorten dieren die hier leven is het een plek die vele bezoekers trekt voor een fotosafari. Door de diversiteit in het natuurpark is het zeker een bezoekje waard tijdens je campervakantie. Vergeet ook zeker niet om een goede camera mee te nemen om zo de mooiste dieren vast te leggen. 

SYNAGOGEN TYKOCIN

Een oud stadje in de regio. In de stad ligt een oud klooster met een synagoge. In de synagoge is tegenwoordig een Joods museum gevestigd waar onder andere tentoonstellingen gepresenteerd worden. 

FORT OSOWIEC

In de vallei van de rivier Biebrza ligt het fort Osowiec. Dit fort is destijds door Rusland gebouwd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er flink gevochten bij het fort door de Russische soldaten tegen de Duitse aanvallers. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft het fort een rol gespeeld. Het fort is als monument verklaard en tegenwoordig hoort er ook een museum bij het fort. Voor de geschiedenisliefhebbers is dit een leuk en interessant uitstapje tijdens je camperreis. 

OVERNACHTEN NABIJ NATIONAAL PARK BIEBRZANSKI MET JE HUURCAMPER

Camping Bóbr is gelegen aan het Nationaal Park Biebrzanski waardoor je heerlijk in de natuur kunt overnachten met je huurcamper. De camping is kleinschalig maar biedt toch enkele faciliteiten zoals een sanitair gebouw. Na je ontbijtje kun je er dus meteen op uit trekken om het park te gaan bewonderen! 

Een andere camping bij het nationaal park waar je met je huurcamper terecht kunt is camping Grzedy. Ook deze camping is kleinschalig maar daarentegen ben je zo heerlijk aan het wandelen of fietsen in het nationaal park! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties