Nationaal Park Bieszczadzki

Natuurliefhebbers weten deze plek te vinden maar eigenlijk is het een vergeten bergketen in het zuidoosten van Polen. Het land kent vele ongerepte natuurgebieden en daar mag het Bieszczady Nationaal Park zich bij aansluiten. Ga tijdens je camperreis door Polen langs bij het nationaal park en kom hier tot rust of ga op een actieve uitdaging en bewandel een van de vele uitgezette wandelroutes. 

THE FOREST RAILWAY 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd dit spoor gebruikt voor het Oostenrijks- Hongaars leger. Tegenwoordig wordt het gebruikt als toeristische attractie. In de weekenden rijdt de trein regelmatig maar in het zomerseizoen rijdt de trein ook dagelijks. Mocht je mee willen reizen met deze toeristische attractie dan kun je opstappen in het dorpje Cisna waar je kunt kiezen uit twee routes, van Madjan tot Przyslup of van Madjan tot Balnica. Een bijzondere treinrit tijdens je campervakantie door het Poolse landschap. 

WANDELROUTES

In het park worden de mooiste wandelroutes aan je aangeboden. Wat wel belangrijk is, is om op de wandelpaden te blijven. Dit doordat het natuurgebied een beschermde status heeft. De verschillende wandelroutes worden aangeboden vanaf 2 tot maar liefst 9 uur wandelen. Geniet tijdens het wandelen van de prachtige bossen en het heuvellandschap. Een absolute tip om niet te vergeten is om je goede wandelschoenen mee te nemen. Niet alles is hier net zoals in Nederland vlak, dus sommige stukken zullen een kleine uitdaging worden. Maar aan het einde van de dag kun je natuurlijk uitrusten bij je huurcamper. 

ACTIVITEITEN

Naast de vele mooie wandelingen die je kunt maken in het Nationaal park Bieszczady is het ook mogelijk om er te fietsen, vissen en watersport te beoefenen.

Het beste plekje om diverse watersport te beoefenen is Solina. Hier heb je een reservoir met 150 kilometer kustlijn. Als je hier in de zomer bent tijdens je camperreis, bieden ze ook leuke boottochten aan. Als je wilt gaan vissen tijdens je campervakantie kun je het beste naar de oevers van Solina gaan. Hier heb je de meeste kans om mooie vissen te vangen. 

Mocht je zelf geen fietsen bij hebben, dan zijn bij het dichtstbijzijnde dorp of camping ook genoeg fietsverhuur mogelijkheden. Het nationaal park is ook erg geliefd onder de mountainbikers. 

OVERNACHTEN NABIJ NATIONAAL PARK BIESZCZADY MET JE HUURCAMPER

Het is ook mogelijk om bij het nationaal park te overnachten. Camping Górna Wetlinka is gelegen nabij de bergweide waardoor je een prachtig uitzicht hebt bij je huurcamper. Ook is het mogelijk om met je huurcamper op camping Hotel Górski PTTK te overnachten.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties