Nationaal Park Gory Stolowe

Gory Stolowe, wat staat voor tafelgebergte ligt in de Klodzka-vallei in het zuidoosten van Polen. Hier vind je de enige bergen met zandstenen uitschieters die miljoenen jaren aan erosie hebben ontstaan in Polen. Hierdoor creëren ze prachtige prachtige landschappen. Door het bijzondere uitzicht is het Gory Stolowe Nationaal Park absoluut het bezoeken waard tijdens je campervakantie door Polen

BLEDNE SKALY

Op de hellingen van Skalniak ligt het Bledne Skaly. Het gebied wordt ook gekenmerkt onder de historische naam, Dzikie Dziury (Wild Holes). Mocht je van een uitdaging houden tijdens je camperreis, dan kun je je aan de de toeristische route gaan wagen. Deze route leidt je door het Rocky Maze (Skalny Labirynt) en hier zal je verschillende uitdagingen tegemoet gaan. Zo kom je vele gangen tegen, diepe sleuven en rotsblokken. Als kind de boeken gelezen maar ook de films gezien van The Chronicles of Narnia? Dan is het dit eveneens een leuke plek om te bezoeken tijdens je campervakantie want hier zijn delen van de films opgenomen! 

SZCZELINIEC WIELKI

Het hoogste punt van het tafelgebergte en een echte toeristische attractie. Hier is zichtbaar dat de erosie op het hoogste niveau voor prachtige rots vormen heeft geschapen. In de Szczeliniec Wielki ligt de ''Little Hell''. Dit is een spleet van 100 meter lang en 20 meter diep. Er heerst hier een specifiek microklimaat waardoor er een lage temperatuur heerst en er een hoge luchtvochtigheid is. Hierdoor ligt er tot half juni sneeuw op de bodem van deze spleet! 

MUSEUM VOOR PAPIER PRODUCTIE

Het enige museum in Polen dat de geschiedenis viert van de papier productie. Aan de oever van de rivier Bystrzyca Dusznicka ligt het museum in een 17e -eeuws papierfabriek. De papierfabriek heeft hier gevestigd kunnen zitten omdat het water uit de rivier Bystrzyca zo helder was, dat het geschikt was om er papier van te maken. Tegenwoordig staat deze plek juist bekend als kuuroord. Naast dat je het museum kunt bezoeken kun je ook ultiem gaan ontspannen bij het kuuroord tijdens je campervakantie. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ GORY STOLOWE

Wil je overnachten met je huurcamper en een prachtig uitzicht hebben over het tafelgebergte? Dan kun je met je huurcamper terecht bij camper park Radków en Gory Stolowe Nationaal Park. Op camper park Radków heb je diverse faciliteiten waaronder zwemgelegenheid in natuurwater. Een kleinschaligere plaats is camping Gory Stolowe Nationaal Park. Deze camping biedt verder geen campervoorzieningen maar met je huis op wielen heb je zelf natuurlijk zelf het een en ander bij. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties