Nationaal Park Karkonosze

Een van de meest aantrekkelijke gedeeltes van zuidwestelijk Polen is de Karkonosze. Het Nationaal Park ligt op de grens met Tsjechië. Wil je tijdens je campervakantie een actieve uitdaging tegemoet gaan ga dan een bezoek brengen aan het nationaal park Karkonosze en geniet van de natuur en het avontuur!

SNIEZKA 

De hoogste berg van het Nationaal Park Karkonosze is een favoriet onder de wandelaars. Vanaf het dorpje Karpacz kun je via verschillende wandelpaden het nationaal park bewandelen. Mocht je niet helemaal naar de top willen wandelen dan is er nog een andere optie. Via een stoeltjeslift word je naar de top gebracht. Het eerste station bevindt zich op 1300 meter hoogte en tijdens je rit heb je een spectaculair uitzicht over het landschap. Na het lange wandelen heb je vast wel honger en dorst gekregen. Bovenop de berg bevindt zich een restaurant waar je daarvoor terecht kunt. Het bezoeken van het nationaal park en de top Sniezka is absoluut een aanrader tijdens je camperreis door Polen

DIVICI KAMENY - SLASKIE KAMIENIE

Op de berg bevinden zich een aantal bijzondere rotsformaties en daarvan is de Divici Kameny - Slaskie Kamienie toch wel veruit de beroemdste. Op 1400 meter hoogte staan deze granieten rots-torens naast elkaar en daarom worden ze ook wel de tweeling pieken genoemd. 

CHOJNIK KASTEEL 

Op de top van de heuvel, net buiten de stad Jelenia Góra ligt het Chojnik kasteel. Dit kasteel stamt uit de 12e eeuw maar is in 1675 afgebrand en daarna nooit meer herbouwd. Vanaf de voet van de heuvel zijn er verschillende wandelpaden naar boven aangelegd. Mocht je naar boven willen wandelen dan kun je zelf de moeilijkheidsgraad van je wandeling bepalen. Bij het kasteel heb je een mooi uitzicht en kun je de plek verkennen. Mochten de kinderen meegaan tijdens je camperreis door Polen dan kunnen zij zich bij het kasteel ook goed vermaken. Het is hier namelijk toegestaan om te klimmen en te klauteren.

KAMIENCZYK WATERVAL

Deze waterval is de hoogste waterval in het Karkonosze gebergte. De waterval is 27 meter hoog en valt in een diepe kloof, over drie treden naar beneden. De waterval is een leuke afwisseling van het wandelen tijdens je camperreis. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ KARKONOSZE NATIONAAL PARK

Om tijdens je campervakantie ultiem te genieten van het Karkonosze Nationaal Park kun je bij een camping nabij het park overnachten. Camping Wisniowa Polana ligt aan de voet van het nationaal park en hier kun je genieten van het prachtige uitzicht. Naast het prachtige uitzicht biedt het ook vele faciliteiten en is het een goede camping om te overnachten met kinderen. Ook op camping Spindl kun je terecht met je huurcamper. Deze camping biedt ook verschillende faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties