Nationaal Park Narwianski

De Poolse Amazone, wat officieel bekend staat als Narew Nationaal Park is een mooi park om mee te nemen tijdens je camperreis door Polen.

POOLSE AMAZONE

Zoals gezegd wordt het nationaal park ook wel de Poolse Amazone genoemd. Het nationaal park dankt zijn naam aan de vele moerassen die gevormd zijn vanuit de Narew rivier. Het wordt beschouwd als één van de laatste natuurlijke en regelmatig overstroomde rivierdalen in Europa. Voor natuurliefhebbers is het Nationaal park Narew een aanrader om te bezoeken tijdens je campervakantie. En vergeet je camera niet mee te nemen om de Poolse Amazone vast te leggen maar ook de bewoners van het park! 

AVIFAUNA

Naast dat het park rijk is aan de rivier de Narew die in verschillende kanalen uitstroomt is het nationaal park nog rijk aan iets anders. De grootste schat van het nationaal park en de vallei is toch wel de avifauna. In het nationaal park zijn meer dan 200 vogelsoorten aangetroffen en daarvan zijn 28 met uitsterven bedreigd op zowel mondiaal als Europese schaal. Voor echte vogelspotters of natuurliefhebbers is dit natuurlijk een unieke ervaring die je niet links moet laten liggen op je camperreis. Naast de vele mooie vogelsoorten die je kunt spotten is het nationaal park ook het leefgebied van vele andere soorten zoogdieren. 

WANIEWO BRIDGE

Voordat je bij de brug aankomt zal je eerst de rivier oversteken op een drijvend platform! Je zult hierbij de ketting gebruiken om jezelf naar de overkant te trekken. Hierna kom je bij de brug waar je een waanzinnig uitzicht hebt! De brug is ook veilig voor kinderen en voor kinderwagens. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ NAREW NATIONAAL PARK 

Op Narew Nationaal Park is het mogelijk te overnachten. Ze bieden enkele overnachtingsplekken aan met enkele faciliteiten. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties