Nationaal Park Slowinski

Gelegen aan de Poolse Oostzeekust ligt het Slowinski Nationaal Park. Dit nationaal park kan ook niet op je lijstje ontbreken tijdens je campervakantie door Polen. Het nationaal park staat tevens op de UNESCO lijst van biosfeerreservaten. 

GROOTSTE GEBIED MET LOOPDUINEN VAN EUROPA

Het is een bijzonder natuurlijk verschijnsel wat je te zien krijgt in het nationale park. Daarom een absolute must see tijdens je camperreis! Door de vele zandduinen wordt het nationaal park ook wel de Poolse Sahara genoemd. Het gebied is voorzien van 140 kilometer aan wandelpaden, dus neem je goede wandelschoenen mee en ga lekkere wandelingen maken op je campervakantie. Een leuk feitje, doordat dit nationale park beschikt over de loopduinen hebben de Polen vroeger zelfs een hele stad herbouwd op een andere locatie! 

ROWOKOL

In het nationaal park liggen vier grote meren. Waaronder het Gardnomeer. Aan de oostkant van het Gardnomeer ligt Rowokol. Dit is een beschermd natuurgebied met oude dennen- en beukenbomen. Door de Kasjoeben, een west Slavisch volk, werd de Rowokol gezien als een heilige berg. In de middeleeuwen was het een belangrijke plaats van Mariaverering. Tegenwoordig wordt er nog ieder jaar met Pasen het passiespel opgevoerd. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ HET SLOWINSKI NATIONAAL PARK

Om zo veel mogelijk van het nationale park te zien is het mogelijk om samen met je huurcamper nabij het park te overnachten. Zo kun je terecht op camping Morski waar ze voldoende faciliteiten bieden om je verblijf zo prettig mogelijk te maken. 

Ook op Camp-classic kun je terecht samen met je huurcamper. Het is een ideale plek voor als je met je gezin op camperreis bent! 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties