Nationaal Park Tatrzanski

Gelegen in het Zuiden van Polen ligt het Nationaal Park Tatrzanski. Naast dat het gelegen is in Polen, ligt ook een groot gedeelte van het nationaal park in Slowakije. Een prachtig gebied waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Zet dit park op je lijstje tijdens je camperreis om al het moois van het park te ontdekken. 

TATRA GEBERGTE

Zoals gezegd bevind het gebergte zich in twee landen. Daarvan ligt er maar een kwart van in Polen. In dit nationale park kun je heerlijk genieten en prachtige wandelingen maken. Aan de voet van het gebergte ligt het plaatsje Zakapone. Voor toeristen is dit een goede uitvalbasis om het gebergte te verkennen. Het Tatra gebergte heeft hoge pieken en diepe afgronden. Het is onderdeel van een groter gebergte, de Karpatten. De hoogste top bedraagt meer dan 2500 meter! De beste tijd om de Tatras te bezoeken is van mei/ juni t/m september. Als je eerder of later gaat kan er nog sneeuw liggen, dan zijn niet alle wandelpaden open, of goed begaanbaar.

FLORA EN FAUNA

Het Tatra gebergte is het enige bergebied met een alpien karakter. Het heeft een zeer rijke flora en fauna. Dit is tevens de enige plek in Polen waar berggeiten en marmotten wonen. Maar naast dat kun je hier ook adelaars en bruine beren spotten! Ook is het park rijk aan gletsjermeren die worden gekenmerkt door uitzonderlijke watertransparantie. Redenen genoeg om de mooie flora en fauna van het gebergte te verkennen tijdens je camperreis! 

UNESCO ERFGOEDLIJST

Het gebied staat veelal bekend om de mooie meren en eeuwenoude dorpjes. De meeste daarvan staan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vergeet dus niet om je goede camera mee te nemen tijdens deze prachtige camperreis! 

ZAKOPANE

Een populaire bestemming in zowel de zomer als wintermaanden. Bekend is de Krupowki Street. Dit is een niet al te lange straat, maar wel het centrum van de stad. Alle winkels en restaurants van Zakopane zijn hier te vinden! Zakopane ligt aan de voet van de Giewont. Dat is een gebergte waar je vanuit Zakapone een prachtig uitzicht op hebt. Op de berg staat een kruis en is het beklimmen van de berg ook echt een must. 

MET JE HUURCAMPER OVERNACHTEN NABIJ HET TATRA GEBERTE

Gelegen aan een rivier met een prachtig uitzicht op de Tatra ligt camping Ustup. In een groene omgeving kun je genieten van het prachtige uitzicht en de rust. De camping biedt enkele faciliteiten om je verblijf met je huurcamper zo aangenaam mogelijk te maken. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties