Warschau

Je zult het geweldig vinden of het haten, wordt meestal door de Polen gezegd over hun hoofdstad, Warschau. Door de Tweede Wereldoorlog is de stad bijna geheel gebombardeerd, waardoor een groot deel van de stad heropgebouwd moest worden. Ze hebben de stad wederopgebouwd door middel van foto's, afbeeldingen en schilderijen. Door deze wijze van de heropbouw hebben ze de stad beloond en staat de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De wederopbouw wordt ook wel het ''wonder van Warschau'' genoemd. Ga tijdens je camperreis door Polen een bezoek brengen aan de stad, want deze heeft veel te bieden! 

STARE MIASTO 

De letterlijke vertalingen van Stare Miasto is, de oude stad. Als je kijkt naar de heropbouw van de stad kun je zeggen dat de stad niet zo oud is maar daar doet het niet aan onder. Op Stare Miasto kun je veel bezichtigen. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Koninklijk paleis, waar je verschillende kamers en schilderijen kan bekijken. Op de zondag is de entree hiervoor gratis. De wijk begint bij het prachtige slotplein waar al veel verschillende bouwstijlen te bezichtigen zijn. Naast dit plein ligt het oude marktplein, waar de leukste en gezelligste restaurantjes en barretjes te vinden zijn. 

WILANÓWPALEIS

Buiten het centrum van Warschau kun je het Wilanówpaleis bezichtigen. Dit is zeker het bezoeken waard tijdens je camperreis, dus maak er genoeg tijd voor vrij! Het paleis werd als zomerwoning gebouwd voor koning Jan Sobieski. Velen doet het paleis denken aan Paleis van Versailles in Parijs. Zowel het paleis als de tuinen zijn te bewonderen en voor beide betaal je entree. Een prachtige locatie om te bezoeken tijdens je camperreis. 

LAZIENKIE PARK EN PALEIS

Wil je even de natuur in tijdens je bezoek aan Warschau? Dan is het stadspark Lazienkie een aanrader. Hier kom je echt even tot rust en je kunt hier heerlijk wandelen. Dit stadspark is tevens het oudste en grootste park van de stad! Tijdens je wandeling kom je ook diverse monumenten, vijvers en historische gebouwen tegen. Waaronder ook het paleis op het water, het Lazienki Paleis. Wil je ultiem genieten van het paleis en het mooie park tijdens je campervakantie? Maak dan een mooie boottocht over de rivieren in het park en kom helemaal tot rust. 

PAWIAK GEVANGENIS MUSEUM

Dit museum is gelegen in een oude gevangenis die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ook gebruikt werd door de Duitsers. Voor geschiedenisliefhebbers is dit museum absoluut een aanrader om te bezoeken tijdens je campervakantie door Polen. Je kunt de oude cellen bekijken, waar je kunt zien onder welke verschrikkelijke toestanden de gevangenen vroeger geleefd hebben. Daarnaast is er ook een tentoonstelling met verschillende persoonlijke bezittingen van de gevangenen. Je kunt in dit museum ook van alles te weten komen over de concentratie- en werkkampen in Polen. 

PALEIS VAN CULTUUR EN WETENSCHAP 

In de jaren 60 is dit paleis door de Sovjet Unie als cadeau \gegeven aan de stad. Het is een echte ''eyecatcher'' wanneer je door de buurt loopt omdat het erg uit de toon valt met de andere gebouwen rond omheen. Het is het bezoeken waard tijdens je bezoek aan Warschau. Naast dat het een imposant gebouw is kun je er ook van alles doen. Zo is in het gebouw een bioscoop te vinden maar ook theaters en een museum. Om een mooi uitzicht te krijgen op de veelzijdige stad kun je tijdens je camperreis een kijkje nemen op het observatieterras. Hier kun je nog wat mooie foto's maken ter herinnering aan je bezoek. 

DE VISTULA RIVIER

De langste rivier die door Polen stroomt is de Vistula rivier (Wisla). De rivier zorgt ervoor dat de stad simpelweg door tweeën wordt gesplitst en zorgt voor twee diverse kanten. Er zijn de mooiste bruggen aangelegd waar je van de ene naar de andere kant komt. De ene kant wordt gezien als de levendige kant, waar je leuke strandjes hebt maar ook restaurantjes, barretjes en wandelboulevards. Aan de andere kant is een oase van groen waar je van de drukte van de stad kunt ontsnappen. Het is aan jou waarvoor je kiest tijdens je campervakantie.

Om de rivier op een andere manier te verkennen is een boottocht een absolute aanrader. 

OVERNACHTEN NABIJ WARSCHAU

Om ultiem te genieten van de stad Warschau is het mogelijk om samen met je huurcamper nabij de stad te overnachten. Op camping Motel Wok kun je met je huurcamper genieten van de rust in het bos. Op slecht 3 minuten afstand bevind zich de snelweg waardoor je niet al te ver van de stad afligt. Nabij de camping is een bushalte die je binnen 40 minuten naar de stad brengt. Ga je op eigen vervoer, dan kan je binnen 30 minuten in de stad zijn. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties