Wroclaw

Een andere leuke stad die je kunt bezoeken tijdens je campervakantie door Polen is Wroclaw! Deze stad staat bekend om haar mooie kathedralen en de Centennial Hall, een UNESCO werelderfgoed. Bij sommige mensen zal de naam, Wroclaw, niet veel zeggen. Sommige kennen de stad alleen nog maar onder de Duitse naam Breslau. De stad is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je campervakantie! 

RIVIER ODRA

De rivier die beter bekend staat als het Venetië van Polen. Ga een mooie rondvaart maken en geniet vanaf het water van de stad! Naast een mooie rondvaart kun je er natuurlijk ook voor kiezen om wat avontuurlijk over het water heen te gaan. Huur daarom bijvoorbeeld een bootje, roeiboot of kajak! Zo word je bezoek aan deze prachtige stad toch ineens wat avontuurlijker tijdens je campervakantie. 

NEON SIDE GALLERY

Op een voormalige plek waar neon borden gemaakt werden, is nu gave street art te vinden. Op het voormalige pand hangen nu grote neonletters en is het dè plek voor graffitikunst. Tijdens je campervakantie en bezoek aan de stad kun je dit bijzondere plekje niet overslaan!

ST. ELIZABETHKERK

Om een prachtig uitzicht over de stad te verkrijgen, is het aan te raden om de St. Elizabethkerk te beklimmen. In tegenstelling tot vele andere kerken in Wroclaw is dit een redelijk sobere kerk van kleur. Maar dat haalt niet weg dat je vanaf de kerk een waanzinnig uitzicht hebt over de stad. En dat voor een klein bedrag. Een echte aanrader tijdens je campervakantie! 

GEKLEURDE GEVELS EN PRACHTIGE PLEINEN

De stad beschikt over een prachtig historisch centrum waar vele mooie pleinen te vinden zijn maar ook met prachtige gekleurde gevels. Fotogeniek is het zeker, dus je maakt hier de mooiste foto's! Op het marktplein (Rynek) is het op twee na grootste plein van Polen. Hier bevindt zich bijvoorbeeld het stadshuis, een van de highlights van Wroclaw. 

HALA TARGOWA

Om het een en ander van de Poolse keuken mee te krijgen, kun je een bezoek brengen aan de markthal Hala Targowa. Hier kun je natuurlijk ook terecht voor verse groente en fruit maar ook voor de Poolse delicatessen zoals typisch Poolse chocolade, versgebakken broodjes en de Poolse pierogi. Haal verschillende lekkere hapjes en neem ze mee naar je huurcamper om daar lekker te genieten! 

KABOUTERSPEURTOCHT

Om een leuke zoektocht te starten, kun je op zoek gaan naar kabouters. Door de stad zijn zo'n 300 verschillende kabouters te vinden. Ze variëren van Poolse helden tot verschillende beroepen. Om de kabouters te vinden moet je goed zoeken want de ene keer hangen ze bovenin de lantaarnpaal of staan ze verstopt op de grond. Voor zowel jong als oud is het een leuke bezigheid om naar de kabouters op zoek te gaan tijdens je bezoek aan Wroclaw. Ze laten je op een bijzondere manier naar de stad kijken. 

RACLAWICE PANORAMA

Net buiten het centrum van Wroclaw ligt het Raclawice panorama. Dit is een 114 meter lange canvas die de strijd van Raclawice uitbeeld. Dat was een belangrijke veldslag om de onafhankelijkheid van Polen in de 18e eeuw

MET JE HUURCAMPER OVERNACHTEN NABIJ WROCLAW

Om het beste uit je bezoek te halen aan Wroclaw kun je nabij de stad overnachten samen met je huurcamper. Zo kun je terecht op Camp Wroc en Camp4U. Camp Wroc is een rustige camping op 5 kilometer afstand van het stadscentrum. Een tram kan je naar het stadcentrum brengen. Camp4U is een moderne camping en bieden goede faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties