Over de route

Zie jij een camperreis door Europa wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Ontdek de schoonheden van Polen’ en dompel je onder in een andere cultuur heel dicht bij huis! Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door Europa eruit kan zien!

 

Tip: geen enkel continent kent zoveel verscheidenheid in culturen, gebruiken en talen als Europa. Lees je voor vertrek in over de gebruiken en gewoontes van jouw bestemming, zodat jij onbezorgd kunt genieten van een andere cultuur!  

Camper ophalen in Warschau

Je begint de camperreis in Warschau, waar je je camper ophaalt. Je zult hier tevens de eerste twee dagen spenderen om het moois van Warschau te aanschouwen. 

 

De hoofdstad van Polen waar veel te bezichtigen is. Ten tijde van de tweede wereldoorlog is een groot deel van deze stad helaas gebombardeerd. Maak wandelingen door de oude stad, Stare Miasto. Of struin langs de langste rivier van de stad, de Wisla. 

 

Tijdens je bezoek kun je ook een bezoek brengen aan het gevangenis museum. Hier kom je het een en ander te weten over de Tweede Wereldoorlog. In de stad is genoeg te doen, dus de dagen in deze stad zijn zo voorbij! 

 

 

Nationaal Park Poleski

Vandaag reis je vanuit de hoofdstad Warschau naar het Nationaal Park Poleski. Hier kun je even heerlijk tot rust komen in de prachtige natuur. Een echte ontsnapping in de natuur kun je het ook wel noemen. 

NATIONAAL PARK POLESKI 

Poleski is een waar paradijs voor verschillende soorten vogels. Ook kun je hier elanden spotten! Om deze prachtige dieren te spotten, is het een aanrader om een verrekijker mee te nemen. Zo kunnen de dieren in alle rust verder leven en kun je ze wel aanschouwen. 

In het park kun je ook heerlijke wandelingen maken en écht genieten van de natuur. Wil je voor een actievere uitdaging gaan, dan kun je ook kiezen om het park vanuit een ander perspectief te bekijken. Maak een leuke kano-tocht over de prachtige meren in het nationaal park. 

Of huur een fiets en laat de mooiste plekjes je verrassen. 

 

In de buurt van het nationaal park kun je samen met je huurcamper terecht om ook daar zo veel mogelijk van de natuur te genieten. 

Afstand: 230 km

Krakau

Het Florence van Polen kun je natuurlijk niet overslaan tijdens je bezoek aan het land. In en rondom de stad is er veel te doen en te bezichtigen. Daarom moet je er voor deze stad een paar dagen vooruit trekken. 

WAT IS ER TE DOEN IN KRAKAU? 

1. Concentratiekamp Auschwitz

Op ongeveer een uur afstand van de stad ligt het concentratiekamp Auschwitz. Wanneer je in de buurt bent van Krakau is dit een plek die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een beter inzicht van de Tweede kun je niet krijgen, want wat een indrukwekkende plek is dit. Het is mogelijk om hier bijvoorbeeld heen te gaan met een dagexcursie. 

 

2. Zoutmijn Krakau

Een van de grootste zoutmijnen ter wereld kun je hier bezoeken. De zoutmijn bestaat uit vele zalen, gangen en zoutsculpturen. De zoutmijn is een leuke en mooie bezienswaardigheid om even af te koelen! 

 

3. Mariakerk

Deze toren stamt uit de 13e eeuw. Wat bijzonder is om te zien aan deze kerk zijn de ongelijke torens. Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je de torens ook beklimmen! 

 

4. Lakenhal

Een waar walhalla aan kraampjes en prullaria. Koop hier de allerleukste souvenirs voor je camperreis. 

 

5. Wawel kasteel 

Op de heuvel Wawel ligt het Wawel Kasteel (Zamek Królewski). Tot de 17e eeuw was niet Warschau de hoofdstad van Polen maar Krakau. 

 

6. Fabriek Oskar Schindler

Ten tijden van de Tweede Wereldoorlog heeft Oskar Schindler honderden Joden van de dood gered. Door hen werk te geven in zijn fabriek heeft hij vele Joden gered die anders vermoord of gestraft zouden worden. De fabriek is nog geheel intact en er is een museum van gemaakt. 

 

Afstand: 400 km

Nationaal Park Babia Gora

Na een aantal dagen in de stad gespendeerd te hebben is het weer tijd om de natuur in te trekken. Nationaal Park Babia Gora biedt je een echte ontsnapping aan de stad aan. 

 

Maak mooie wandelingen op een van de vele wandenpaden. Midden in het park ligt het bergmassief van Babia Gora. Dit wordt ook wel de ''oude vrouwenberg'' of heksenberg'' genoemd. 

 

Nabij het Nationaal Park Babia Gora is het dorpje Zowoja gelegen. Een klein dorpje waar je de Poolse cultuur kunt proeven. Zo kun je het openlucht museum bezoeken, waar je een inkijk krijgt in het vroegere Poolse leven. 

 

Nabij het nationaal park zijn enkele campings beschikbaar waar je met je huurcamper terecht kunt. 

 

Afstand: 80 km

Wroclaw

Vanuit Babia Gora rijd je door naar Wroclaw. Deze stad staat bekend om haar mooie kathedralen en de Centennial Hall, een UNESCO werelderfgoed. 

 

Struin langs de prachtige rivier de Odra. Deze rivier staat ook wel bekend als het Venetië van Polen. Bekijk de stad vauit een ander perspectief en maak een mooie rondvaart over de Odra! 

 

Wroclaw beschikt ook over vele bijzondere street art. Maak daarom een mooie wandeling door de stad zelf. 

 

Tijdens je bezoek aan deze stad, zal je niet onder de kaboutertjes ontkomen. Overal in de stad zijn ze wel te vinden. Ze staan zowel hoog als laag, dus het is een heuse zoektocht! Erg leuk om ermee bezig te zijn tijdens je bezoek aan de stad. 

Afstand: 310 km

Nationaal Park Karkonosze

Na het bezoek aan Wroclaw is het tijd om door te gaan naar de volgende bestemming. Dat wordt Nationaal Park Karkonosze. 

 

Dit park is een van de meest aantrekkelijke gedeeltes van Zuidwestelijk Polen. Naast dat dit een perfecte plek is voor mooie wandelingen kun je er ook het een en ander bezichtigen. Loop vanaf het dorpje Karpacz naar het hoogste punt van het nationaal park, Sniezka. Mocht je er niet helemaal naar toe willen wandelen, dan kun je er ook voor kiezen om met de stoeltjeslift te gaan! Ook kun je de prachtige waterval Kamienczyk bezichtigen. Loop er tijdens het wandelen even langs op en geniet van het natuurschoon. 

 

Bezoek ook het Chojnik kasteel. Gelegen op de top van de heuvel. Ontdek het kasteel en geniet van het prachtige uitzicht op de top. 

 

 

Afstand: 130 km

Nationaal Park Drawa

Vandaag is het even een stukje rijden naar de nieuwe bestemming. Het is tijd om van Nationaal Park Karkonosze naar het volgende nationale park te gaan, namelijk Nationaal Park Drawa. Een bijzonder nationaal park omdat het een van de best bewaarde natuurlijke beukenbossen heeft. Zo zijn er bomen in het park te vinden die wel 300 jaar oud zijn! Ook kun je heerlijk genieten van de rivier de Drawa die door het nationaal park heen stroomt. 

Afstand: 380 km

Nationaal Park Slowinski

Vandaag is het tijd om het prachtige Nationaal Park Drawa te verlaten en door te gaan naar een ander prachtig nationaal park! Vandaag ga je op weg naar Nationaal Park Slowinksi. Het is een bijzonder park want het wordt ook wel de Poolse Sahara genoemd. Het gebied is voorzien van 140 kilometer aan wandelpaden, dus voor een actieve wandeling ben je hier op de juiste plek. Een geheel ander park dan de andere nationale parken die je bezocht hebt maar daarom niet minder leuk. Geniet ook van het uitzicht op de Oost zee dat je hebt in het nationaal park. 

 

Afstand: 270 km

Gdańsk

Vandaag is het tijd om Gdansk te gaan ontdekken. Deze stad is gelegen aan de Oostzee, waar je heerlijk langs op kunt struinen. Deze stad heeft enkele Nederlandse invloeden. Dit komt doordat veel panden zijn ontworpen door Nederlandse ontwerpers! Je krijgt hier een beetje het gevoel alsof je door Amsterdam loopt als je in de stad bent. 

 

In de stad zijn vele bezienswaardigheden te vinden. Zo kun je een van de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken in de stad, de lange markt. Hier staan allemaal gekleurde historische gebouwen. Dit is de plek waar je het Amsterdam gevoel krijgt. Neem plaats op een van de leuke terrasjes die er te vinden zijn en neem een kijkje bij de Neptunusfontein. 

 

Ook kun je het Westerplatte bezoeken. Dit is een schiereiland wat tijdens de Duitse invasie tijdens de Tweede Wereldoorlog niet intact is gehouden. Op het eiland kun je het monument ter nagedachtenis aan de oorlog bezoeken of breng enkele uren door in het museum die er is gevestigd, waar je alles leert over de slag om het Westerplatte. 

 

Of aanschouw de stad vanuit een ander hoogtepunt en bezoek de Mariakerk. Deze kerk mag zich tot een van de grootste bakstenenkathedralen ter wereld benoemen. Bijzonder om daar een stap binnen gezet te hebben natuurlijk. En wanneer je de torens beklimt krijg je een prachtig uitzicht over de stad.

 

Naast deze bezienswaardigheden zijn er natuurlijk nog veel meer plekken om te bezoeken. Zo kun je ook het museum van de Tweede Wereldoorlog bezoeken om vanuit Pools perspectief te kijken naar de Tweede Wereldoorlog. De kraanpoort en het Nationaal Maritiem Museum zijn gelegen aan de oever van de rivier de Motlawa. Hier zie en leer je van alles over de Poolse scheepvaart wat een grote rol heeft gespeeld in een havenstad als Gdansk. Het European Solidarity Centre laat je alles te weten komen over het verzet tegen het communisme en de solidariteit-beweging in Polen. 

 

Er is genoeg te doen en te zien om deze dagen in de mooie stad Gdansk door te komen. 

 

 

Afstand: 115 km

Nationaal Park Narew

Na de mooie stad Gdansk is het tijd om door te gaan naar een nieuwe bestemming. Nationaal Park Narew is een mooi nationaal park dat ook wel de Poolse Amazone genoemd wordt. 

 

Het nationaal park dankt de naam aan de vele moerassen die gevormd zijn vanuit de rivier de Narew. Een prachtig aanzicht om te aanschouwen en te ontdekken. De avifauna is hier de grootste schat van het nationaal park. Meer dan 200 vogelsoorten zijn hier aangetroffen waar er ook een aantal met uitsterven bedreigd zijn. Een waar paradijs voor vogels kun je wel zeggen, maar ook voor de bezoekers. In het park bevind zich ook een trekbrug waar je jezelf aan naar voren moet trekken. Deze is voor zowel kinderen als kinderwagens volkomen veilig! 

 

Om bij het nationaal park te overnachten kun je op verschillende campings terecht. 

 

Afstand: 410 km

Camper inlever in Warschau

Vandaag is de laatste dag van je camperreis aangebroken en ga je het mooie, diverse Polen verlaten. Je levert je huurcamper weer in bij de verhuurder in Warschau en gaat naar huis met een koffer vol mooie herinneringen! 
Afstand: 180 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties