Alicante

Alicante is een stad in de autonome Spaanse regio Valencia. Alicante is een compacte stad gelegen aan de kust met ongeveer 330.000 inwoners. Alicante is een echte Spaanse stad waar veel mensen werken en studeren. In vergelijking met andere steden in de regio zoals Valencia komen er maar weinig toeristen in Alicante, daardoor zie je hier een echte authentieke Spaanse stad.
Vanuit de camping waar ik mijn camper heb staan heb ik vandaag een scooter geregeld en ik ga dus met de scooter naar de stad toe. Gelukkig ligt deze campground in de buurt van de stad, dus na een paar minuutjes rijden ben ik al op de plaats van bestemming.

Casco Antiguo

Casco Antiguo is de oudste wijk van de stad, en vele oude bezienswaardigheden vind je dan ook in dit deel van Alicante. Om eerst een beetje van de sfeer van Alicante te proeven besluit ik om een stukje door deze wijk te gaan lopen. Al snel genoeg kom ik uit bij het prachtige plein Plaza del Ayuntamiento. Dit plein is vernoemd naar het gemeentehuis, en dit valt dan ook zeker niet te missen. Het gemeentehuis is een mooi en imposant gebouw. Het gemeentehuis is dan ook een van de mooiste gebouwen van heel Alicante! Op Plaza del Ayuntamiento liggen ook een aantal terrassen en ik besluit om hier een ontbijtje te eten. Ik ben op een doordeweekse dag in Alicante en tijdens het ontbijt zie ik dan ook veel studenten op weg naar school.
Na het ontbijt ga ik door naar de Basilica de Santa Maria. Deze kerk heeft sinds 2007 de status van Basiliek. De kerk is rond de 16e eeuw gebouwd op de plek waar hiervoor een moskee stond. Het is een kerk die in gotische stijl gebouwd is. Van buiten is de kerk mooi maar niet heel speciaal. Binnen is de kerk uitgebreid aangekleed met veel goud, waardoor het van binnen toch best wel indrukwekkend is.

Monte Benacantil

De wijk Casco Antiguo is gelegen aan de berg Monte Benacantil. Vanuit deze wijk ga ik dus meteen verder deze berg op. Eerst kom ik voorbij Cara del Moro, een soort toren in Moorse stijl. Vervolgens ga ik meteen door naar de bekendste attractie van Alicante: Castillo de Santa Barbara. Je kunt er ook voor kiezen om met een lift naar boven te gaan. Het kasteel Santa Barbara is door de eeuwen heen steeds uitgebreid en wanneer je goed kijkt kun je ook zien dat niet alles dezelfde stijl heeft. Het oudste deel komt uit de 11e eeuw. Het grootste gedeelte van het kasteel is pas na de middeleeuwen toegevoegd. Buiten het kasteel wat op deze berg ligt, is ook het uitzicht vanaf deze berg prachtig. Als je na de ene kant kijkt zie je de stad Alicante met daarachter de zee, wanneer je naar de andere kant kijkt zie je het rustigere binnenland van Spanje.

Mercado Central

Na het bezoeken van deze bezienswaardigheden combineer ik mijn volgende 2 activiteiten: een lunch en het bezoeken van nog meer bezienswaardigheden. Ik ga naar de Mercado Central; een grote overdekte markthal in een mooi oud gebouw. Op deze markt vind je allerlei verse en authentieke producten, van bakkersproducten en groente, tot vlees en vis. Ik probeer allemaal kleine dingetjes uit, en zo zit mijn buik na dit bezoek weer goed gevuld.
Na een wandeling langs de jachthaven aan de Explanada de España besluit ik om mijn dag af te sluiten op Playa del Postiguet. Dit strand is het meest populaire strand van de stad. Toch is het rustig genoeg om hier eerlijk te ontspannen. Mijn diner eet ik dan ook op een terrasje aan de promenade. En dan is mijn bezoek aan Alicante alweer tot zijn einde gekomen. Ik pak weer de scooter en ik rijd weer terug naar de camping waar ik vol indrukken van de dag nog geniet van een zonnig avondje bij de camper.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties