Bilbao

Rijd je met de camper door Noord-Spanje? Stop dan zeker in de Spaanse stad Bilbao. Bilbao is één van de meest verrassende steden in het noorden van Spanje. Bilbao stond vroeger bekend als een traditionele en industriële stad. Door de komst van vele moderne bezienswaardigheden en voorzieningen is de populariteit van de stad door de jaren heen gestegen. Bilbao is een havenstad gelegen in een bergachtig gebied en kent z’n 350.000 inwoners. Een bezoek aan Bilbao is echt de moeite waard en het ideale startpunt voor een camperreis door Spaanse Baskenland.  

HIGHLIGHTS BILBAO

Bilbao is de grootste stad van de regio Baskenland. Door de komst van onder andere het Guggenheim museum is de stad steeds meer in opkomst. De stad heeft zich de afgelopen jaren steeds meer vernieuwd, om zich zo aantrekkelijker te maken bij de toeristen. Wij hebben de highlights voor jullie op een rijtje gezet.

GUGGENHEIM MUSEUM 

Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen is het Guggenheim Museum. Het is het hoogte punt van de stad. Naast de wereldsteden New York en Venetië is het museum voor (moderne) kunst ook gevestigd in Bilbao. Door de komst van het museum kwam de stad meer in trek bij de toeristen. 
Geen fan van (moderne) kunst? Dan is het zeker de moeite waard om een rondje om het museum te lopen. Het museum is een van dé architectonische hoogte punten van de afgelopen jaren. Rondom het museum zijn er ook bijzondere kunstwerken te bewonderen. Zo heb je er onder andere een gigantische spin Maman, en een reusachtige puppy bekleed met bloemen. 

FANTASTISCH UITZICHT OVER BILBAO

Bilbao is gelegen in een bergachtig gebied. Geen last van hoogtevrees? Ga dan voor een ritje in de ‘Artxanda Funicular’ of rijd zelf met de camper naar boven. Bewonder Bilbao op 250 meter hoogte. Op de top aangekomen kun je het panoramische uitzicht bewonderen met uitzicht op de stad, de zee en de Ria del Nervión. Net buiten de stad heb je verschillende campings waar je met de camper kan overnachten. Ook hier heb je prachtig uitzicht over de stad Bilbao.

HET HISTORISCHE CENTRUM VAN CASCO VIEJO 

Langs de rivier de Nervión ligt het historische centrum Casco Viejo. Het oude en levendige centrum staat bekend om zijn kleurrijke gebouwen en mooie architectuur. De oude wijk van Casco Viejo en de smalle straatjes vormen samen de ‘Siete Calle’. In de ‘Siete Calle’ bevinden zich allemaal leuke barretjes en eettentjes waar je onder andere heerlijke pintxos kunt eten. Andere bekende bezienswaardigheden in het oude centrum zijn de Santiago kathedraal, het indrukwekkende operagebouw ‘Teatro Arriaga’ en niet te vergeten de markt ‘Mercado de la Ribera’.  

BILBAO TIJDENS JE CAMPERREIS 

Ben je al onderweg in je camper en wil je toch de stad bezoeken? Dat is zeker mogelijk! Iets buiten het centrum van Bilbao zijn er camperplaatsen waar je kan overnachten. Het centrum van Bilbao is onder andere bereikbaar met het openbaarvervoer, Taxi of op de fiets. In de stad zelf is alles goed te doen op loopafstand.
Buiten de stad zelf kun je met de camper genieten van de indrukwekkende landschappen in de directe omgeving van Bilbao. Zo kun je genieten van de mooie natuur en gebergte, gecombineerd met pittoreske dorpjes aan zee. 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties