Madrid

Met de camper door Midden-Spanje? Dan kan je de Bruisende hoofdstad Madrid niet aan je voorbij laten gaan. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast heeft Madrid schitterende parken, die vaak onderdeel waren van Koninklijke paleizen. Ook voor een lekker hapje eten ben je in Madrid aan het goede adres. Geïnteresseerd? Parkeer de camper en ontdek. Wij hebben een paar hoogtepunten op een rijtje gezet.

HET KONINKLIJK PALEIS - PALACIO REAL 

Wist je dat het koninklijk paleis in Madrid een van de grootste ter wereld is? Het paleis is een van de belangrijkste toeristische trekpleister van Madrid. Het paleis dient als werkplaats voor de koning van Spanje, ook worden er belangrijke ceremonies in het paleis gehouden. Desondanks is het paleis gewoon van binnen te bewonderen, en kan je een van de 3418 kamers bekijken.

PRACHTIG PLEIN – PUERTA DEL SOL

De Puerta del Sol is het mooiste plein van Madrid. Het prachtige plein is het middelpunt van Madrid en ligt gelegen bij Plaza Mayor. Midden op het beroemde plein staat een populair standbeeld genaamd El Oso y El Madroño. Het standbeeld beeldt een beer uit die fruit eet uit een boom.  Rondom het plein kan je uren slenteren langs leuke boetiekjes. Een hapje en drankje kan je hier ook niet overslaan. Kies voor de typische Churros of drink een lekker glas Sangria. Tip! Ga er in de avond langs dan zijn meerdere fonteinen op het plein verlicht. Ook hangt er in de avond een gezellig sfeer rondom de barretjes eettentjes.

EEN VAN DE LEUKSTE WIJKEN VAN MADRID

La Latina is een van de leukste wijken van Madrid. La Latina is een historische wijk gelegen in het centrum van Madrid. De wijk kent smalle staatjes, verschillende pleinen, en mooie kerken. Vooral in de avond hangt er een leuke sfeer in de wijk. Loop er dooreen en kom langs verschillende straatartiesten en straatmuzikanten.
   

SHOP-A-HOLICS OPGELET!

De Gran Vía is een van de grootste winkelstraat van Madrid.  Een echte shop-a-holic kan zich hier uren vermaken in de winkelstaat. Ook Rondom de Gran Vía valt er van alles te beleven. Zo heb je er verschillende bars, eettentjes, hotels, theaters, nachtclubs en bioscopen. Ook is de Gran vía een van de drukste straat van Madrid met veel verkeer. Dit is dan ook een straat die je met de camper het beste kan vermijden!

VOOR DE MUSEUM LIEFHEBBERS

Madrid kent drie bekende kunstmuseums waar je als kunstliefhebber je ogen uit kan kijken. Zo heb je er Museo Nacional del Prado waar onder andere werk staat van Rembrandt en Rubens. Museo Thyssen-Bornemisza waar werken te bewonderen zijn van Gauguin en Van Gogh. Tot slot Centro de Arte Reina Sofia waar je schilderijen van Picasso en Dali kan bezichtigen.
 

MADRID MET DE CAMPER

Tijdens je camperreis door Midden-Spanje? Dan kan je Madrid niet overslaan. De meeste camperreizigers vertoeven een weekend of mid-week in de stad. Buiten het centrum van Madrid op ongeveer 10 km afstand bevinden zich verschillende stadscampings waar je met de camper kan overnachten. In de buurt bevindt zich een metrostation waardoor je binnen no-time midden in het historische centrum van Madrid staat. Liever overnachten in het centrum? Buiten de stad heb je camperparkeerplaatsen. Madrid is ook een ophaalplek voor campers. Ga met het vliegtuig naar Madrid en huur hier je camper. Madrid is ook een ophaalplek voor camper

ZET JE CAMPERREIS VOORT

Met de camper verder het binnenland verkennen? Rijd dan langs Extremadura, La Rioja, Castillië en Leon, Castillië-La Mancha, Navarra en Aragon. Tijdens je camperreis door Spanje kom je langs een schat aan kastelen, historische dorpen, steden en natuurlandschappen. Wat staat je nog te wachten?

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties