Pueblos Blancos

De Pueblos Blancos zijn een reeks witte dorpen en kleine steden in Andalusië op verschillende heuveltoppen. Hoofdzakelijk gelegen tussen Malaga en Cadiz. De route langs de officiële Pueblos Blancos is ongeveer 205 kilometer. Je ziet prachtige dorpen met smalle straatjes die naast toeristische trekpleisters ook nog volop in bedrijf zijn als landbouwsteden.

ANTEQUERA

Aan de voet van de bergketen El Torcal 47 kilometer ten noorden van Malaga. Je vindt hier veel overblijfselen van oude stadsmuren en een kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent. Net buiten Antequera ligt Fuenta de Piedra, een zoutwaterlagune, een van de weinig broedplaatsen van de Flamingo in Europa.

 

Het natuurgebied Torcal de Antequera staat bekend om de merkwaardige rotsformaties. Het is een van de meest indrukwekkende kalklandschappen in heel Europa.

MIJAS PUEBLO

Een van de 5 stadskernen van de gemeente Mijas. Prachtig op een berg gelegen op 400 meter boven zeeniveau met uitzicht over de Middellandse zee. Struin door de smalle straatjes en geniet van de tapas op een gezellig terrasje of bij een echte Spaanse bodega.

OJÉN

Een klein dorpje op 300 meter hoogte gelegen op maar 15 minuten van de stranden van Marbella. Drink lekker een kop koffie op het dorpsplein en geniet van het relaxte Spaanse leven buiten de drukke badplaatsen. Parkeer je camper even bij het uitkijkpunt Mirador de Ojen, zo zie je het dorp prachtig liggen tegen de bergwand.

GAUCIN

Prachtig gelegen op ongeveer een half uur rijden van de kust ligt Gaucin op een berg. Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse zee en bij helder weer kun je zelfs Gibraltar zien liggen. Naast de mooie smalle straatjes en het prachtige uitzicht is de belangrijkste bezienswaardigheid in dit dorp het Convento de Carmalitas, het achttiende-eeuwse klooster dat nu gebruikt wordt voor evenementen en exposities. 

RONDA

Deze stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevin en heeft een diepe kloof uitgesneden. Deze kloof wordt de Tajo de Ronda genoemd. Via de brug Puento Nuevo kun je beide delen van het centrum bezoeken. Vanaf de brug heb je ook een prachtig uitzicht over de kloof en kun je zien hoe dicht de huizen op de rand zijn gebouwd. Ronda ligt midden in de bergen, de route ernaartoe is prachtig en onderweg kom je langs vele indrukwekkende uitzichtpunten. 

SETENIL DE LAS BODEGAS

Een unieke plaats die gedeeltelijk onder een rots gelegen is. Een prachtige, fotogenieke stop in de bergen. Je ziet hier een unieke straat met gebouwen onder en tegen de rotsen aan gebouwd. Het dorp is gelegen aan de Trejo rivier. Vanuit de Torre del Homenaje heb je een prachtig uitzicht over het dorp en de omgeving. Tip: parkeer je camper buiten het centrum! In het centrum zijn de straatjes namelijk erg smal en vaak niet toegankelijk voor een camper. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties