Calico

Calico, beter bekend als Calico Ghost Town is een klein stadje dat aan het begin stond van de zilvermijnindustrie in het gebied. Een groot deel van het stadje is nog in originele staat gebleven en vertelt  veel over het leven van de mensen die hier vroeger leefden. Je vindt er verder een museum en wat winkeltjes en er is zelfs de mogelijkheid om een Ghost Tour te doen. Degenen die in echte Western stijl willen trouwen, kunnen dat hier in Calico.

De stad stond vroeger bekent als dé zilverstad. Destijds werden hier meer dan 500 mijnen leeggehaald. Dit ging goed tot de zilverprijs ineens enorm daalde. Hierdoor werd het niet meer aantrekkelijk om zilver uit de mijnen te halen. Met als gevolg dat de stad helemaal leeg liep en veranderde in een spookstad. Later is de stad opgekocht en gerestaureerd. Tegenwoordig is het een leuk toeristisch dorpje, waar je wel nog steeds kunt zien hoe het hier vroeger is geweest! Leuk dus om even te stoppen tijdens jouw camperreis door West-Amerika.

BEZIENSWAARDIGHEDEN CALICO GHOST TOWN

De stad is dagelijks geopend, en naast winkelen en eten in het restaurant is er onder meer ook de mogelijkheid om mijnen te bezoeken, revolvergevechten te zien, goud te wassen en een spoorweg (Calico & Odessa Railroad) te bekijken. Tijdens de rondleidingen in de mijnen worden nog steeds grijze vlekken van zilver in het gesteente gezien.

JOUW CAMPERREIS DOOR WEST-AMERIKA

Camper huren in West-Amerika? Dan ligt Calico perfect op de populairste route, namelijk Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Je rijd dus met jouw camper direct langs Calico wanneer jevan/naar een van deze steden rijdt.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties