Flagstaff

Flagstaff is een gezellige studentenstad, omgeven door bergen en bossen, recht aan de legendarische Route 66. De Route 66 is hier dan ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden! De beroemde Galaxy Diner is een van de overblijfselen van de historische Route 66. Het is een typisch Amerikaanse diner, erg leuk om hier een hapje te eten!

Flagstaff wordt bezocht door veel toeristen, die het als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Grand Canyon gebruiken. Maar het is zonde om deze plaats niet even te bekijken! Heb je de tijd? Wandel dan in ieder geval door het historische centrum. Je vindt er fijne winkels, interessante kunstgalerijen en gezellige restaurants.

In het oude treinstation (overigens nog steeds in werking) is het Flagstaff Visitor Center gevestigd. Loop er even binnen voor informatie over de stad, wandelingen die je kunt maken (de Brewery Tour bijvoorbeeld!) of voor meer info over tours die je kunt boeken, maar zelfs voor tips over de rest van Arizona kun je hier terecht. Rondom het Visitor Center zie je allerlei overblijfselen uit de tijd dat dit nog een treinstation was. 

In het Lowell Observatory (gebouwd in 1894 en daarmee een van de oudste sterrenwachten in de USA!) werd in 1920 de planeet Pluto ontdekt. Je kunt er nog steeds genieten van uitzichten op de sterrenhemel.

Een prima camping in Flagstaff is de KOA Flagstaff.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties