Natchez Trace National Parkway

Natchez Trace National Parkway is een 450 mile historische snelweg dat gaat van Franklin, Tennessee naar het noorden van Natchez, Mississippi. Het is een van de mooiste schilderachtigste en meest bezocht nationale parken. Het Natchez Trace National Parkway volgt de van oudsher Indiaanse paden die later door de blanke kolonisten voor hun handel werden gebruikt. Hierdoor werd de Natchez Trace een essentiële verbinding tussen deze voorposten van beschaving.

BEZIENSWAARDIGHEDEN NATCHEZ TRACE NATIONAL PARKWAY

Onderweg kom je verschillende historische bezienswaardigheden en drie campings (een bij Tennessee en twee bij Mississippi) tegen. Er wordt onderweg geen tol gevraagd. De weg is heuvelachtig en onderweg is er mooie natuur aanwezig zoals, watervallen, schilderachtige stops, korte wandelroutes, bruggen, historische gebouwen en monumenten. Sommige zijn te zien vanaf de weg voor andere moet er een wandelpad worden bezocht om de verborgen schatten aan de zijkant te vinden.

Of je nu de gehele route rijdt of de kortere stukken, er is genoeg te zien! Hieronder een korte opsomming per stuk, dit zal je helpen een keuze te maken.

Van Natchez naar Jackson, Mississippi. Hier vind je een prehistorische grafheuvel, talloze korte wandelpaden, en een aantal van de beste voorbeelden van het vinden van "Old Trace.".

Van Jackson naar Tupelo, Mississippi. Hier zijn er vele recreatieve activiteiten in het Ross Barnett Reservoir, schilderachtige uitzichten en archeologische punten.

Van Tupelo het noorden door Alabama aan de Tennessee State lijn, zijn er mogelijkheden voor korte wandelingen, deze stoppen bij de prehistorische grafheuvel en andere historische bezienswaardigheden. Degenen die geïnteresseerd zijn in de Burgeroorlog kunnen genieten van Tupelo National Battlefield en Brices Cross Roads National Battlefield vlak bij Tupelo, Mississippi.

Eenmaal in Tennessee, vind je stops met zowel natuurlijke en historische betekenis, zoals de oude Trace Drive en prachtige watervallen.

JOUW CAMPERREIS DOOR NOORDOOST-AMERIKA

Het is maar een half uurtje rijden van Natchez Trace National Parkway naar Tupelo. Hier in dit stadje is de legende Elvis Presley geboren op 8 januari 1935. Hier heeft hij de eerste 13 jaar van zijn leven gewoond.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties