New York City

'The city that never sleeps' deze naam past niet voor niets zo goed bij New York. Wanneer je in New York bent zul je merken dat deze stad inderdaad nooit 'slaapt'. Dag en nacht is er bedrijvigheid, zie jij lichtjes op torenhoge gebouwen en rijden de bekende gele taxi's rond in de stad. In de avond ga je lekker eten in een van de goede restaurants, struin je door de straten en geniet je van de echte Amerikaanse cultuur. In deze stad is genoeg te beleven. Je raakt niet uitgekeken op deze stad in Noordoost-Amerika.

BEZIENSWAARDIGHEDEN NEW YORK CITY

Een bezoek aan het Statue of Liberty maakt jouw bezoek aan New York compleet! Stap op de boot en maak een tour langs Elk Island en Liberty Island. Breng daarna een bezoek aan het 9/11 memorial wat erg dichtbij ligt. Het bijbehorende museum is erg indrukwekkend en geeft je een goed beeld van wat er op die bewuste dag is gebeurd. Daarna loop je makkelijk richting Wallstreet en wandel je langs de hoofdkantoren van grote zakenbanken. De gezellige wijk Soho heeft een grote en leuke winkelstraat (Broadway), maar sla ook zeker de zijstraten niet over want daar vind je soms leuke kleine koffietentjes of schattige boetiekjes. Vlakbij Soho ligt The Village. Meng je hier tussen de lokale bevolking. Zij komen hier 's avonds na een drukke werkdag samen, in kleine gezellige (wijn)bars en restaurants.

Vervolg je stadstour richting midtown Manhatten en breng een bezoek aan The Empire State Building. Een perfect uitzicht over de stad heb je op de 86ste verdieping waar je het Observation Deck vindt. Wil jij shoppen? Dan ben je in New York zeker aan het juiste adres. De beroemde winkelstraat 5th Avenue met winkels van grote modehuizen vind je in Midtown Manhatten. Een van de bekendste bezienswaardigheden in New York is Times Square. De grote beeldschermen met lichtgevende reclames zijn indrukwekkend. Een tip: Ga 's avonds! Dan komen alle lichtjes nog mooier uit en is het nog indrukwekkender. 

Reis je verder noordelijker dan kom je bij het Central Park. Het grootste park in de stad en misschien wel het bekendste stadspark ter wereld. Maak een mooie wandeling door de natuur en loop langs verschillende baseball veldjes. Het park heeft een behoorlijke grootte. Het maken van een fietstocht door het park is dan ook een goede manier om het complete park te kunnen zien. Vlak langs het park ligt het bekende American Museum of Natural History. Dit is een bijzonder museum dat de geschiedenis van de aarde in de wereld van mens en dier vertelt. Ben je op reis met kinderen? Dan is dit museum een leuk uitstapje! Voor de kunstliefhebbers ligt, precies aan de andere kant van het Central Park, The Metropolitan Museum of Art. Dit is het grootste museum van New York. Verder richting het noorden kom je in Harlem, een multiculturele wijk in New York. Hier is het wat rustiger dan in de rest van de stad. Waar New York vooral bekend staat om de immens grote en hoge gebouwen, vind je in Harlem vooral laagbouw en oude gebouwen. 

BROOKLYN

Brooklyn is een levendige wijk in New York City (NYC) en een smeltkroes van cultuur, geschiedenis en diversiteit. Brooklyn is een van de vijf stadsdelen van New York City en is genoemd naar het Nederlandse Breukelen. 

Het beroemdste stukje Brooklyn is de Brooklyn Bridge, die de wijk verbindt met Manhattan over de East River. Deze unieke brug uit 1883 dient niet alleen als een belangrijke verkeersader, maar ook als een geliefd uitzichtpunt voor bezoekers die willen genieten van de skyline van Manhattan.

Brooklyn staat bekend de rijke geschiedenis, waarbij immigranten van over de hele wereld hun stempel hebben gedrukt op de buurt. Van de Italiaanse en Ierse gemeenschappen tot de meer recente golven van Latino's, Aziaten en Caribische immigranten, de diversiteit van Brooklyn is duidelijk te zien in de straten, markten en eetgelegenheden.

Reizen naar Brooklyn is eenvoudig dankzij een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, met onder andere metrolijnen en bussen die de wijk doorkruisen. Er is genoeg te zien tijdens je bezoek aan Brooklyn zoals het Brooklyn Museum, de botanische tuinen en Prospect Park, een uitgestrekt groen gebied dat wordt beschouwd als het 'juweel' van Brooklyn.

Wandel door de artistieke en trendy wijken van Williamsburg en Bushwick, ervaar de charme van Brooklyn Heights en geniet van het lekkere eten. Brooklyn is een must see tijdens jouw bezoek aan New York.

NEW YORK BEZOEKEN TIJDENS JOUW CAMPERREIS

Staat New York nog op jouw bucketlist? Dan moet je er rekening mee houden dat je met een camper Manhattan niet in mag. Je kunt echter nog steeds New York bezoeken met een camper. Er zijn een aantal campings net buiten Manhattan. Sommigen hebben een shuttleverbinding/ferryverbinding met de stad. Natuurlijk kun je ook je camper ophalen of inleveren in New York en vóór of ná het inleveren de stad ontdekken. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze Triangle reis, deze combineert New York met de natuur van de westkust en het zonnige Florida. 

Wil je meer inspiratie opdoen, bekijk dan eens onze routesuggesties en reisverslagen:

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties