Shenandoah National Park

In de Blue Ridge Mountains ligt het bijzondere Shenandoah National Park. In dit bergachtige landschap vind je veel bossen, watervallen en natuurlijk veel prachtige uitkijkpunten. Mooiste reisperiode voor het park? Dat moet wel de herfst zijn wanneer de bladeren van de bomen veranderen van kleur in rood, geel, bruin en oranje, ook wel Indian Summer genoemd. 
Maar ook in het voorjaar is het park prachtig als alle bloemen in bloei staan en alle gras weiden nog groen zijn. 

ACTIVITEITEN SHENANDOAH NATIONAL PARK

Skyline Drive
Om het park te bezichtigen rij je de Skyline Drive. Deze bochtige weg loopt door het park van noord naar zuid en is totaal 170 kilometer in lengte. Aan deze weg vind je talloze uitkijkpunten, wandelpaden, campings en visitor centers. In het park vind je ook wilde dieren, zoals herten en beren. De toegestane maximumsnelheid is 35 mijl per uur (56 kilometer per uur) en wij adviseren je om de tijd te nemen voor het rijden van deze weg. De weg is opgedeeld in mijlpalen (mile posts) waarmee je de uitkijkpunten of wandelingen kunt herkennen. Het park heeft vier entrance stations; 
Front Royal ligt in het noorden, Thornton Gap ligt in het westen, Swift Run Gap ligt in het oosten en in het uiterste zuiden ligt het Rockfish Gap station. Vanaf hier gaat de weg over in de bekende Blue Ridge Parkway. Hou er rekening mee dat vanaf laat in het najaar tot vroeg in het voorjaar de weg nog (gedeeltelijk) dicht kan zijn vanwege de sneeuwval. 

Uitkijkpunten
Het park kent vele uitkijkpunten waar je een fantastisch uitzicht hebt op de bergen en omgeving. 
De mooiste die je zeker niet mag missen zijn: Shenandoah Overlook (mijl 2,8), Range View Overlook (mijl 17,1), Hogback Overlook (mijl 20,8), Stony Man Mountain Man Overlook (mijl 38,6), Skyland Overlook (mijl  41,7), Whiteoak Canyhon trail (mijl 42,6), Big Meadows (mijl 51), 79,5 Loft Mountain (mijl 79,5), Big Run Overlook (mijl 81,2). De mijlpalen staan aan langs de kant van de weg, deze zijn allemaal genummerd en op deze manier kan je zien of je bij het uitkijkpunt of startpunt van de wandeling bent. In het visitor center zijn kaarten van het park verkrijgbaar waarop deze nummering ook duidelijk te volgen is.

Wandelen
Het park heeft meer dan 800 kilometer aan wandelpaden. De meeste trails starten op een parkeerplaats aan de Skyline Drive. De bekende Appalachian Trail loopt door een gedeelte van Shenandoah National Park heen. Informeer in het visitor center goed naar welke wandeling voor jou geschikt is. Er zijn wandelingen die een dag duren,  maar ook hikes van enkele kilometers tot tientallen kilometers. Voor elke camperreiziger is er wel wandeling die bij je past. Een van de meest populaire wandelingen is de Old Rag Mountain trail, een pittige dag hike die je naar de top van deze berg brengt. Niet voor iedereen geschikt, maar als het je lukt om de top te bereiken wordt je beloond met een geweldig  en weids uitzicht op de bergen en vallei van Shenandoah. Liever een wat minder moeilijke wandeling? Vlakbij het Big Meadows visitor center start de trail naar de Dark Hollow Falls, een wandeling naar kleine watervallen. Deze trail is 2,5 lang en duurt ongeveer een uur, afhankelijk van hoeveel (foto)stops je maakt. 
 
Sterren kijken
De Melkweg en de sterren bekijken? Shenandoah National Park is bij uitstek geschikt om voor deze bijzondere activiteit. Er is geen lichtvervuiling van steden, maar alleen de donkere hemel verlicht met duizenden sterren. Er worden verschillende programma’s in het park aangeboden en het beste van alles is dat deze gratis zijn. Een van de mogelijkheden is op de Big Meadows campground, halverwege het park op mijl 51. Andere programma’s worden aangeboden in de Big Meadows Lodge of Skyland lodge. Informeer in het park waar en wanneer het programma wordt aangeboden. 

EEN CAMPER HUREN NABIJ SHENANDOAH NATIONAL PARK

Wil je jouw camperreis beginnen in dit park? Start dan je camperreis in Washington D.C
De hoofdstad van de Verenigde Staten ligt op nog geen 90 minuten rijden. Wil je je reis combineren met een bezoek aan Washington? Overnacht dan op een camping nabij de stad of boek een aantal dagen een hotel in het centrum. Onze reisexperts geven je graag advies!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties