Travelhome Campinginformatie West-Amerika

VOORBEREIDING VAN JE REIS: CAMPINGINFORMATIE WEST-AMERIKA

De reis is gepland, de voorbereidingen voor de route kunnen beginnen! Het uitzoeken en reserveren van de campings is hier natuurlijk onderdeel van. Omdat wij je graag goed voorbereid op reis willen laten gaan, willen we je hierbij graag informeren over de campings in het gebied waar je gaat reizen. We lichten de mogelijke campings en het reserveren hiervan onderstaand graag toe, en beantwoorden een aantal van de veelgestelde vragen hierover. 

WAT VOOR CAMPINGS ZIJN ER?

Je kunt overnachtingen op campings in de natuur (natuurcampings) of op de grotere ‘commerciële’ campings (privécampings). Het is in Amerika niet toegestaan om wild te kamperen. 

Natuurcampings liggen vaak in de nationale parken of de staatsparken. De voorzieningen zijn eenvoudig en vaak beperkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan enkel toiletten die aanwezig zijn op de camping. 
De natuurcampings bieden vaak de mooiste plekken, midden in de natuur en nabij de bezienswaardigheden van een nationaal of staatspark. 

De privécampings liggen over het algemeen buiten de nationale en staatsparken, en bieden alle voorzieningen. Hier overnacht je op plekken met een elektriciteit, water en dump aansluiting. Tevens zijn er op deze campings vaak voorzieningen zoals een klein winkeltje, een wasserette, speeltuin, WIFI en/of een zwembad. 
De ligging van de privécampings wisselt vaak tussen een kwartier tot een uur rijden buiten een nationaal park, staatspark of een stad. Rondom de steden hebben deze campings vaak de meest gunstige ligging, vaak op korte afstand van het openbaar vervoer om naar de stad te reizen. 

HOE KAN IK DE CAMPINGS VINDEN?

Op onze website kun je meer informatie terugvinden over enkele mogelijke campings in het zuidwesten van Amerika. Je vindt hier enkele campings die wij zelf bezocht hebben tijdens onze camperreizen.


Op de website van Campendium kun je een overzicht bekijken van alle mogelijke campings op een locatie waar je wil verblijven. 


Er zijn tevens apps voor op je smartphone of tablet, waarmee je de campingmogelijkheden kunt bekijken. De All Stays RV & Camp app kost ca. €10,-, en kun je offline gebruiken. 

Good Sam Club biedt een gratis app aan. 

WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR DE CAMPINGOVERNACHTINGEN?

De kosten voor een natuurcamping lopen uiteen van gemiddeld ca. US$20 tot US$35 per nacht, per campingplek. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij dit tarief iets hoger zal liggen. 

De kosten voor een privécamping lopen uiteen van gemiddeld ca. US$30 tot US$60 per nacht, per campingplek. Nabij de populaire parken en steden kunnen deze tarieven hoger liggen, gemiddeld ca. US$60 tot US$90 per nacht, per campingplek. 

Bij reservering worden de campings veelal direct betaald door middel van een creditcard. Eventuele kortingen, zoals bij de KOA campings, worden ter plaatse bij het inchecken verrekend en teruggestort op de gebruikte creditcard. 

Het is mogelijk dat een camping extra kosten in rekening brengt, bijvoorbeeld voor extra personen. Meestal is de prijs voor een campingplek inclusief maximaal vier personen, en wordt er voor extra personen een extra toeslag in rekening gebracht. Reis je met meer dan zes personen in de camper? Bekijk dan goed de voorwaarden van de camping want sommige campings hanteren een maximum van zes personen per campingplek. 

HEB IK ELKE NACHT EEN FULL HOOKUP NODIG?

Het is niet nodig om elke nacht gebruik te maken van een full hookup. Een full hookup betekent dat je op de campingplek gebruik kunt maken van stroom, water en een dump. Onze ervaring is dat, bij zuinig gebruik van het water, het geen probleem is om 2 à 3 nachten zonder deze faciliteiten te overnachten. 

De elektriciteit is nodig om in de camper gebruik te kunnen maken van de stopcontacten, de airco en de magnetron. Mogelijk is er in de camper een generator aanwezig, waarmee je zonder aansluiting toch gebruik kunt maken van de stroom. De generator werkt als een motor die gebruikmaakt van de benzine van de camper. Tevens is er in de camper een metertje aanwezig die de uren bijhoudt, waarvoor je bij het inleveren van de camper extra kosten betaald. 

Op de meeste campings is het gebruik van de generator enkel tussen bepaalde uren toegestaan, hier zullen ze je bij het inchecken op de camping over informeren. 

Op verschillende campings is een algemeen dumpstation aanwezig, waar je het verse water bij kunt vullen en de vuilwatertanks kunt dumpen. 

MOET IK DE CAMPINGS VOORAF RESERVEREN?

In de meest populaire gebieden van de Verenigde Staten, is de vraag naar campings groot. De overnachtingen op de natuurcampings in de nationale en staatsparken zijn erg in trek, ook in het laagseizoen zijn deze snel volgeboekt. We raden dan ook aan om deze overnachtingen vooraf te reserveren. 

De maanden mei tot en met september zijn de meest populaire reismaanden in de Verenigde Staten. In deze periode raden wij aan om zoveel mogelijk campings vooraf te reserveren. Niet enkel de natuurcampings, maar ook de privécampings. 

Rondom de belangrijkste Amerikaanse feestdagen trekken de Amerikanen er zelf ook graag op uit voor een (lang) weekend. Ook rondom deze dagen is het aan te raden om de campings te reserveren. Er zijn enkele privécampings die rondom een dergelijk lang weekend een minimale verblijfperiode van bijvoorbeeld 2 of 3 nachten vragen. 

WELKE CAMPINGS KAN IK HET BESTE RESERVEREN?

In het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn er een aantal campings waarvan wij sowieso aanraden om deze vooraf te reserveren. Dit geldt voornamelijk voor de natuurcampings in een aantal van de nationale en staatsparken. Hieronder een overzicht van deze campings met de locatie waar de campings zich bevinden.

NOG ENKELE CAMPINGS AAN DE HIGHWAY 1 TUSSEN LOS ANGELES EN SAN FRANCISCO WELKE WIJ AANRADEN TE RESERVEREN

Langs deze route vind je verschillende campings aan/nabij het strand. Dit zijn populaire plekken die vaak volgeboekt zijn. 
Het gaat om onder andere:
Dockweiler RV Park (nabij Los Angeles International Airport) 
Carpinteria State Beach Campground (boven Los Angeles)
Refugio State Beach
Avila / Pismo Beach KOA
Pfeiffer Big Sur State Park

WANNEER KAN IK DE CAMPINGS RESERVEREN?

De natuurcampings in de nationale parken kunnen zes maanden voor je verblijf geboekt worden. Verblijf je bijvoorbeeld op 10 juli op deze camping, dan kan deze nacht vanaf 10 januari geboekt worden. De natuurcampings in de staatsparken kunnen tussen de zes en vier maanden voor je verblijf geboekt worden. 

Er is ware run op de overnachtingen op een camping in Yosemite National Park. Op de datum dat het boeken mogelijk is, zien we vaak dat binnen enkele uren alle plekken volgeboekt worden. 

Campings in Yosemite National Park kunnen vanaf 5 maanden voor aankomst gereserveerd worden, waarbij het boeken iedere 15e van de maand mogelijk is. Zie voor meer informatie de website van recreation.gov.

De privécampings kunnen vaak geruime tijd van te voren geboekt worden. Deze kunnen vaak direct wanneer de reis geboekt word al vastgelegd worden. 

HOE KAN IK DE CAMPINGS RESERVEREN?

De campings in de nationale parken kunnen gereserveerd worden via de website van recreation.gov. Recreation.gov heeft tegenwoordig ook een makkelijke app welke je kunt downloaden op je telefoon of tablet. Via deze Recreation.gov app kun je eenvoudig nachten op een nationale park camping boeken en beheren. Zelfs zonder internet heb je toegang tot je reservering. 
De campings in de staatsparken kunnen gereserveerd worden via de website van Reserve America.

Tip: Maak alvast een account aan voor de reserveringswebsite

Wanneer je een reservering wenst te maken voor een camping in een nationaal of staatspark, raden wij aan vooraf alvast een account aan te maken. Zo kun je op het moment van reservering al ingelogd klaar zitten, en verlies je geen extra tijd hieraan. 

Mogelijk wordt er bij het maken van een reservering gevraagd om een telefoonnummer. Het is hier helaas vaak niet mogelijk om een Nederlands telefoonnummer in te vullen. Wij raden aan om hier 999 999 9999 in te vullen. 

De privécampings hebben vaak een eigen website voor het maken van een reservering, via Google zijn de websites te vinden voor de gewenste privécampings. 

Een keten van privécampings is de KOA. Via de website van KOA kun je alle campings die hierbij zijn aangesloten terugvinden.

Het is niet altijd mogelijk een privécamping online te boeken, soms kan dit enkel per mail of telefonisch. 

LAAT ONS DE CAMPINGS VOOR JE BOEKEN!

Wist je dat Travelhome ook de mogelijkheid biedt de campings voor je te boeken? Ook met dit onderdeel van de camperreis helpen we je graag, zodat je volledig onbezorgd en geheel voorbereid op reis kunt gaan. Wij kijken graag samen met jou naar dé perfecte route voor jouw camperreis, om zo een campingpakket op maat aan te kunnen bieden. Alles is mogelijk: boek alleen de campings via ons of kies ervoor om ook de excursies en/of ferry’s toe te voegen. 

De kosten voor het campingpakket via Travelhome liggen over het algemeen iets hoger dan wanneer je de campingovernachtingen zelf boekt. Met het vooraf laten reserveren van de campings, kies je echter wel voor het gemak en de rust dat alles tot in de puntjes voor je is geregeld!

Wij werken samen met gespecialiseerde agenten op de plaats van bestemming. Op deze manier kunnen wij onze eigen, uitgebreide kennis van je bestemming combineren met de extensieve lokale kennis van onze agenten. Je ontvangt voor aanvang van de reis een tourboek, speciaal samengesteld voor de reis zoals deze voor je gereserveerd is. 

Heb je interesse in het laten verzorgen van de campings? Neem dan contact met ons op, zodat wij de mogelijkheden en kosten kunnen bekijken.