Miami

Om 6 uur gaat de wekker. Op naar Schiphol. Vandaag vertrekken we naar het zonnige Florida. Na een redelijk turbulente vlucht landen we in Washington DC. Zeer vermoeid en snakkend naar een wandeling om de benen even te strekken staat ons eerst nog de douanecontrole te wachten. Wat ons meteen opvalt, is dat de controles in Amerika veel strenger zijn dan we in Nederland gewend zijn. Op zich logisch natuurlijk na de gebeurtenissen op 11 september 2001. Uiteindelijk voorbij de douane komt het besef. We zijn in Amerika! Ons staat een wandeling te wachten naar de volgende gate over het vliegveld van Washington. De Starbucks, Wendy’s en Dunking Donuts vliegen je om de oren. Na een aantal uur vertrekt onze binnenlandse vlucht richting Miami. We landen rond 20:30 uur lokale tijd. We gaan direct richting het hotel. Met een drankje luiden we onze vakantie in en houden het vervolgens voor gezien. Morgen gaan we de camper ophalen, daar kijken we echt naar uit.

Overnachting Red Roof Inn – Miami Airport
Faciliteiten: shuttlebus, restaurant, zwembad
Het hotel is erg verouderd, aangezien het maar voor 1 nacht is, maken we ons daar niet druk om. Het is me wel duidelijk geworden dat ik dit hotel niet zal adviseren om te boeken.
Kosten: € 64,00

Fort Lauderdale

Om 6 uur worden we wakker. Op naar het ontbijt. We nuttigen ons ontbijtje heerlijk in het zonnetje bij het zwembad. Om 13.00 uur mogen we de camper ophalen, dus tot die tijd vermaken we ons prima in de zon.


We nemen een taxi naar het verhuurstation van El Monte RV om de camper op te halen. De C25 wordt nog grondig schoongemaakt, waardoor we even moeten wachten. Dat geeft ons even de tijd om het verhuurstation en de verschillende campertypes te bekijken. We treffen tevens een aantal monteurs die ons de basisbeginselen van de Spaanse taal leren. Erg gezellig. Vervolgens krijgen we uitleg over de camper en maken we het papierwerk in orde.


Eindelijk, de campervakantie kan nu echt beginnen!


Vanuit Miami doen we de eerste boodschappen en rijden naar Fort Lauderdale. Wel even wennen, een 25 ft. camper in de spits. Onze vuurdoop hebben we gehad. Tijdens de rit kijkt Paul zijn ogen uit. Uit de tv-serie CSI Miami herkent hij diverse wegen. Eenmaal aangekomen in Fort Lauderdale parkeren we onze camper. Een vriendelijk onthaal doet de naam van de camping eer aan: Kozy Kampers. We pakken de koffers uit en installeren ons op de camping. Paul duikt de keuken in en Manon zorgt voor een overheerlijk biertje en een wijntje. We hebben vakantie!


Afstand: 51 mijl

Route: Miami – Fort Lauderdale

Overnachting: Kozy Kampers – Fort Lauderdale

Website:  www.kozykampers.com

Ligging: centraal ten opzichte van Saw Grass Mills Mall (11 mijl)

Faciliteiten: Full Hook-up, dumpstation, douches, toiletten

Kosten: $ 49,00 per nacht

Opmerkingen: op deze camping zijn veel jaarplaatsen, veel mensen hebben hier een vaste plaats.

Fort Lauderdale

Na een eerste nacht in het comfortabele bed van onze camper worden we wakker met een stralend zonnetje. Heerlijk wakker worden met een kopje koffie, een gebakken eitje en natuurlijk ontbreekt de echte Amerikaanse donut ook niet. Amerikaanse koffie is niet de koffie die we gewend zijn. Het is een mix tussen thee en automatenkoffie die je op de gemiddelde kantoorvloer vindt. Gelukkig hebben de Amerikanen daar zelf iets op gevonden. Op iedere hoek van de straat vind je een Starbucks. Reden voor ons om de gekochte oploskoffie gedag te zeggen en vanaf vandaag iedere dag eerst een tussenstop te maken bij de eerste de beste Starbucks.


Vandaag gaan we naar de Saw Grass Mills Mall. In dit outletcentrum vind je alle merkwinkels die je maar wilt. We verwennen onszelf met nieuwe kleding en schoenen. Een heerlijke lunch nuttigen we in de Foodcorner. De foodcorner is eigenlijk de culinaire wereld in het klein. Van Italiaans tot Japans, van Big Mac tot sushi, ze hebben het er allemaal. Moe maar voldaan rijden we terug naar de camping. De avond brengen we door aan onze picknicktafel onder het genot van een hapje, een drankje en een kaartspel. Ondertussen genieten we van de prachtig heldere sterrenhemel.


Afstand: 22 mijl

Route: Fort Lauderdale – Saw Grass Mills Mall – Fort Lauderdale

Florida Keys

Ondanks dat het vakantie is, klinkt onze wekker vandaag vroeg. Vandaag is het tijd om de Key’s te gaan verkennen. De Florida Key’s bestaan uit verschillende eilanden die met elkaar verbonden worden door bruggen. We hebben ontzettend veel zin om hierheen te gaan. We hebben een camping besproken in het John Pennekamp Coral Reef State Park. Bij aankomst laten we ons door een heuse ranger informeren over de mogelijkheden in dit immens grote natuurpark. 95 % van dit park valt onder water. Een deel van de Atlantische Oceaan en de Mexicaanse Golf maakt ook onderdeel uit van dit park. Hier ligt het langste koraalrif ter wereld.  Men kan hier onder andere duiken, snorkelen en genieten van prachtige boottochten. Wij kiezen ervoor om een Glassbottomboottour te doen.


Voordat we de boot opstappen, nemen we vlug nog een duik in het water en genieten een uurtje van het zonnetje aan het strand. 15:00 uur: de boot vertrekt. We varen richting de Atlantische Oceaan waar we het koraal gaan bewonderen. Tijdens de 30 minuten durende heenreis geeft een gids ons uitleg over de Mangroves en de diverse exotische vogels die we onderweg tegenkomen. Eenmaal op de Atlantische Oceaan aangekomen rennen we als kleine kindjes richting de glazen bodem van de boot. Drie kwartier lang mogen we genieten van al het moois waarover we varen. Wat een ervaring. Eenmaal terug aan wal, treffen we een Nederlands stel die ook met de camper op pad zijn. We zijn het er unaniem over eens: wat een prachtige kampeerplaats. Echt een aanrader. Na alle indrukken zijn we zeer vermoeid en duiken ons bedje in.


Afstand: 89 mijl

Route: Fort Lauderdale – Key Largo

Overnachting: John Pennekamp Coral Reef Statepark

Website:  www.pennekamppark.com

Ligging: centraal in het John Pennekamp Coral Reef Statepark nabij Key Largo

Faciliteiten: Full Hook-up, dumpstation, douches, toiletten

Kosten: $ 40,00 per nacht

Opmerkingen: prachtige camping midden in de natuur op loopafstand van het vertrekpunt van vele excursies. Het strand ligt op steenworp afstand.

Florida Keys

Vandaag staat het mooiste strand van de Key’s op ons te wachten gelegen in het Bahia Honda state park. Dit park staat bekend om zijn mooie stranden die in het verleden bekroond werden als mooiste van geheel Amerika. Eenmaal aangekomen wacht een wit strand op ons. Vol goede moed trekken we in de camper onze badkledij aan en lopen een paar meter richting strand. Helaas, het is ons vandaag niet gegund. Na vijf minuten begint het te druppen.


We besluiten daarom door te rijden richting Key West. De weg er naar toe is erg mooi. Tijdens het rijden proef je in de camper de relaxte sfeer die er op de Key’s hangt. We kijken onze ogen uit, de ene na de andere palmboom vergezeld door een wit tropisch strandje vliegen voorbij. We stoppen dan ook een aantal keren bij de verlaten stranden om te genieten van het uitzicht op aan de ene kant van de weg de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de Golf van Mexico.


Na een fijne rit komen aan op het zuidelijkste eiland van de Key’s, tevens het meest zuidelijkste punt van de Verenigde Staten. We bekijken de authentieke huizen en nuttigen een drankje op het terras. Tijd om weer terug te gaan naar de camping. Op de terugweg stoppen we nog een aantal keer om nogmaals te genieten , ditmaal van de ondergaande zon.


Eenmaal aangekomen op de camping  zijn we moe en voldaan van al het moois wat we vandaag hebben gezien. Bedtijd, want morgen vertrekken we vroeg naar de Everglades. Men zegt wel eens: “een bezoek aan Florida is niet compleet zonder een bezoek aan de Florida Key’s”. Dit kunnen we enkel beamen.

 

Afstand: 298 mijl

Route: Key Largo – Bahia Honda State Park – Key West – Key Largo

Everglades

Als ware avonturiers kleden we ons vandaag aan. Indiana Jones en wederhelft vertrekken vandaag naar Naples, maar niet zonder eerst een tussenstop te hebben gemaakt in het Everglades National Park. Sinds 2010 is dit natuurpark van ruim 6100 vierkante kilometer  tot bedreigd werelderfgoed verklaard. 6100 vierkante kilometer: daar past de provincie Noord-Brabant in en dan houd je nog plaats over voor ruim 290.000 voetbalvelden. De borden langs de weg richting de Everglades geven ons al een voorproefje van wat er komen gaat.


Waar je in Nederland gewaarschuwd wordt voor overstekende herten, vliegen in Florida de waarschuwingen voor overstekende alligators en panters je om de oren. We nemen een kijkje bij het Visitor Centre nabij Homestead. Het Visitor Centre vertelt meer over het park en de dieren die er te vinden zijn. Erg interessant. We laten ons adviseren over de mogelijkheden van dit park. Omdat we niet zo’n fanatieke wandelaars zijn en toch graag alligators willen zien, zoeken we naar een wandeling die bij ons past.


De parkranger raad ons aan de AnhingaTrail te bewandelen. Deze trail kan onder begeleiding gedaan worden, maar kan ook individueel. Wij kiezen voor het laatste. De route is geasfalteerd en bestaat onder andere uit bruggen waarbij de alligators ontzettend goed te zien zijn. Naast de alligators zien we ook veel vogels. We schieten de ene foto na de andere. Wat is het hier prachtig! Deze tour is wat ons betreft ook echt een aanrader.


Everglades.. Een ontzettend mooi park dat u zeker niet mag missen! We vervolgen onze weg richting Naples dwars door de Everglades. Onderweg maken nog een aantal stops. Ook hier zien we nog vele alligators. Geweldig om deze beesten in het wild te zien. Aan het einde van de dag arriveren we in Naples. Op de camping steken we de BBQ aan en komen tot rust. Alweer een enerverende dag.


Afstand: 161 mijl

Route: Key Largo - Naples

Overnachting: Rock Creek RV Resort

Website:  www.rockcreekrv.com

Ligging: 3 mijl van het centrum van Naples en Naples Beach.

Faciliteiten: Full Hook-up, dumpstation, douches, toiletten, zwembad

Kosten: $ 49,00 per nacht

Opmerkingen: is gelegen aan een doorgaande weg. De camping heeft veel palmbomen, waardoor het een exotische uitstraling heeft.

Naples

Naples is een welvarende stad. Door ons liefkozend omgedoopt tot ‘t Gooi van Florida. Naples staat ook bekend om haar prachtige witte stranden. Onze vakantieplanning geeft weer dat we vandaag een dagje op het strand mogen vertoeven. We zijn immers in Florida en dan wil je ook eens op een wit strand hebben gelegen. Moeder natuur denkt hier vandaag echter anders over. Vol goede moed worden we wakker en doen de camperdeur open. Het zijn de regen en wind die vandaag de klok slaan. Na een blik op het weerbericht met behulp van de uitstekende WIFI (die overigens op elke camping beschikbaar is) en de aardige Amerikaanse buurvrouw die ons eveneens bijpraat over het weer, komen we tot de conclusie dat de zwemkleding weer terug de kast in kan.


Vandaag staan er zware windstoten en heftige regen op het menu. We besluiten daarom het centrum van Naples te gaan verkennen. Voorzien van een paraplu en jas verkennen we het centrum van Naples. We beginnen met ons dagelijks ritueel, op zoek naar Starbucks. Na een opwarmende kop koffie struinen we winkel in, winkel uit, lunchen heerlijk en genieten tussen de buien door van het zonnetje. Teruggekomen bij de camper is het tijd voor een culinair hoogtepunt uit de Amerikaanse keuken. We bereiden een pizza in de oven van onze C25. De rest van de avond brengen we met op de achtergrond het getik van de regen door in de camper. Gelukkig hebben we dobbelstenen en een stok kaarten bij: tijd voor een spelletjesavond.


Afstand: 6 mijl

Route: Naples - Naples centrum  - Naples

Clearwater

Vandaag staat er een lange rit voor de boeg, de wekker klinkt al vroeg in de ochtend. Vandaag gaan we naar Dunedin, een plaatsje vlakbij Clearwater. Vanuit Dunedin willen we twee eilanden gaan bezoeken: Honeymoon Island en Calades Island. De camping die we hebben besproken ligt slechts drie mijl van Honeymoon Island vandaan. Vanuit dit eiland vertrekt er een ferry naar het onvergetelijke Caladesi Island. Een ongerept tropisch paradijs.


We kiezen ervoor om vandaag de GPS de instructie “vermijd highway” te geven. We rijden langs de westkust binnendoor richting het noorden. Net boven Clearwater aan de Golf van Mexico ligt onze eindbestemming Dunedin. Tijdens onze reis vandaag doen we meermaals een stop bij een plaatselijke strandtent. De zon is ons vandaag gunstig gestemd. Wat een genot om met de camper alle vrijheid te hebben.


Eenmaal aangekomen treffen we een prachtige camping. Voordat we aan ons avondeten beginnen nodigt het zwembad tegenover onze campingplaats ons uit voor een duik. We koelen heerlijk af in het water. Na deze frisse duik genieten we van een heerlijke maaltijd voor onze camper. De temperatuur is aangenaam. Samen met onze Canadese buren trekken we een fles wijn open en maken er een gezellig Nederlands-Canadees avondje van.


Afstand: 213 mijl

Route: Naples – Clearwater Dunedin

Overnachting: The Blue Moon Inn Dunedin RV Resort

Website:  www.thebluemooninn.com/

Ligging: Honeymoon en Caladesi Island zijn perfect bereikbaar vanaf deze camping.

Faciliteiten: Full Hook-up, dumpstation, douches, toiletten, zwembad, winkel, restaurant

Kosten: $ 50,00 per nacht

Opmerkingen: mooie camping met erg vriendelijk en behulpzaam personeel.

Clearwater

Goedemorgen! Vandaag is de dag eindelijk aangebroken. We kijken er ontzettend naar uit om Honeymoon Island en Caladesi Island te gaan bezoeken.  Een hoogtepunt van onze reis. 


Na een heerlijk ontbijtje en een tussenstop bij Starbucks rijden we richting Honeymoon Island. Vol goede moed melden we ons bij de ingang. We betalen de entree van $10,- per persoon en betreden het park. We komen borden tegen die ons waarschuwen voor ratelslangen.


Helaas wordt vrij snel duidelijk dat de ferry vandaag niet naar Caladesi Island zal varen. Vanwege de harde wind is het ons niet gegund dit prachtige eiland te bezoeken. We besluiten daarom een heerlijke wandeling te maken over het mooie strand van Honeymoon Island. We nemen plaats op een schommelbankje met prachtig uitzicht over de Mexicaanse Golf. Genieten.


We vervolgen onze trip vandaag langs de kust, richting Clearwater. Het weer wordt eigenlijk steeds slechter waardoor het weinig zin heeft om Clearwater Beach te gaan bewonderen. We besluiten het eerste de beste strandtentje in te duiken en een lekker drankje te nuttigen. We evalueren de campertrip en beseffen ons dat we een prachtige campertocht achter de kiezen hebben. De tijd vliegt. De zon gaat al onder.. We blijven zitten en genieten van een heerlijk diner.


Eenmaal terug op de camping pakken we alvast onze koffers in. Morgen staat ons de laatste reis met de camper voor de boeg, richting Orlando.


Afstand: 34 mijl

Route: Dunedin - Honeymoon Island  - Clearwater  - Dunedin

Orlando/Davenport

Om half 7 in de ochtend maken wij ons klaar voor vertrek richting Orlando. Voor de laatste keer bezoeken we het dumpstation.  De camper moeten we leeg inleveren. Uiteraard moet de brandstoftank even vol worden ingeleverd als bij vertrek.


Wat een fijne dagen hebben wij gehad met de C25 van El Monte RV. We zijn het er dan ook samen over eens dat de C25 een ideale camper is voor veel reisgezelschappen. Met vijf slaapplaatsen en ruime keuken en douche gelegenheid is dit luxe kamperen op zijn top! Nu moeten we afscheid nemen van onze camper waar we stiekem aan gehecht zijn geraakt.


Na het inleveren van de camper nemen we een taxi naar het vliegveld. Omdat we een late drop off hebben is de transfer naar het vliegveld helaas niet inclusief. De kosten voor een taxi bedragen $50,- exclusief taks.


Aangekomen op Orlando International Airport melden wij ons bij de balie van Alamo. Na een korte maar zeer duidelijke uitleg worden we naar onze convertible gestuurd. De sleutels staan al op het contact. We stappen in en vervolgen onze reis naar de luxe villa Davenport, Orlando. We maken nog even een tussenstop bij de Publix voor de boodschappen. Publix; De C1000, maar dan iets groter. Eenmaal aangekomen bij de villa kunnen we onze ogen niet geloven. Wat een prachtige, enorme villa. En dat voor twee personen..


Vanaf vandaag gaan we genieten van de prachtige parken die Orlando te bieden heeft.


Afstand: 168 mijl

Route: Clearwater Dunedin – Orlando Airport – Davenport, Orlando

Overnachting: Villa in Davenport, Orlando

Ligging: centraal gelegen ten opzichte van alle beroemde attractieparken

Kosten: vraag het tarief op bij Travelhome

Faciliteiten: drie slaapkamers, drie badkamers, dubbele garage, overdekt terras, zwembad, grote woonkeuken, woonkamer, wasmachine en wasdroger

Opmerkingen: wat een heerlijke afsluiter van een vakantie, de villa is van alle gemakken en luxe voorzien.

Orlando/Disney

Vandaag wachten Mickey Mouse en zijn vriendjes op ons.


Vanuit onze villa in Davenport zijn we binnen 15 minuten in het magische koninkrijk van Disney. We besluiten op aanraden van het thuisfront eerst Animal Kingdom te bezoeken.


Animal Kingdom is een park van Disney waarbij het dierenrijk centraal staat. Het park is opgedeeld in diverse continenten die ieder hun eigen dierenrijk hebben. Zo doemt er bij binnenkomst van het park een replica van de Mount Everest op. De vreemde tekens, typische huisjes en loempiageur maken het ons meteen duidelijk, we zijn in Azië beland. Via Azië vervolgen we onze weg richting Afrika. Een dansende Afrikaanse stam komt ons tegemoet en wijzen ons de weg naar de Afrikaanse safari.


Tijdens onze wereldreis door Animal Kingdom vermaken de diverse attracties ons en genieten we van de flora en fauna die we tegenkomen. Je hebt niet het idee dat je in een pretpark loopt. Wat is dit park mooi en gedetailleerd opgezet. Ieder detail klopt tot in de puntjes. Omdat we toch meerdere parken willen zien gaan we in de middag naar Disney Hollywood Studio’s. Waar we in de ochtend nog tussen de olifanten en tijgers liepen, lopen we nu door diverse filmsets van Disney. We wonen spectaculaire shows bij, gaan in attracties en sluiten af met een dagelijkse Disneyparade.


We hebben de magie van Disney ontdekt. Wij, 2 volwassenen op de top van ons leven, voelen ons weer even kind. Wat is dat heerlijk. Teruggekomen in de villa nemen we een duik in ons verwarmde privézwembad. Na een laat, maar uitgebreid diner besluiten we het vandaag voor gezien te houden en ploffen neer in ons bed.


Afstand: 42 mijl

Route: Davenport – Disney - Davenport

Orlando/Tyfoon/Disney

Met ons “we zijn weer eventjes kind” -gevoel staan we vandaag op. Wat zullen we vandaag doen? We hebben de keuze uit Seaworld, Universal Studio’s of nog een dagje Disney.


Vandaag is het een warme dag, hetgeen onze keuze makkelijker maakt. We besluiten om nogmaals de magie te gaan proeven, ditmaal in het waterpark Tyfoon Lagoon van Disney. Nu zijn we wel eens vaker in een waterpark geweest, dus we menen te weten wat we kunnen verwachten. Het tegendeel is waar. Eenmaal aangekomen bij Tyfoon Lagoon staan ons spectaculaire water-achtbanen, een lazyriver, glijbanen, wildwaterbanen en nog veel meer te wachten. Je kunt het zo gek niet bedenken als het maar met water te maken heeft, je vindt het hier. Alles omringd met een tropische sfeer, zandstrand, voldoende ligbedden en rieten parasols, doen je vermoeden dat je op de Bahama’s verblijft. Echter, je ligt midden in het centrum van Orlando.


We genieten volop van de waterpret onder het toeziend oog van Mickey, Donald en Goofy. Eenmaal opgedroogd en voldaan rijden we met open dak richting downtown Disney. Downtown Disney is een groots opgezet uitgaans- / winkelgebied. Tussen het winkelen door, kom je diverse live-bandjes tegen op de diverse terrassen. Ook doet downtown de naam Disney eer aan. Iedere winkel, restaurant, cafe, bar, zelfs de openbare toiletten, staan in het teken van Disney. Waar er op de diverse parken veel souvenirwinkels te vinden zijn, in Disney downtown heb je ze allemaal. We vermaken ons hier heel de avond, slaan onze souvenirs voor het thuisfront in en eten een hapje bij het befaamde Wolfgang Puck.


Afstand: 61 mijl

Route: Davenport – Tyfoon Lagoon – Disney Downtown - Davenport

Orlando/Seaworld

Met een stralend zonnetje worden we wakker. Vandaag gaat onze reis naar Seaworld. Hier hebben we al veel verhalen over gehoord en kijken hier dan ook erg naar uit. Ook dit park ligt op circa een half uur rijden van de villa in Davenport.


Eenmaal binnengekomen in dit park volgen we direct de wandelroute richting de broertjes en zusjes van Flipper. In een bassin waar je u tegen zegt wachten zo’n 30 dolfijnen met smart op ons. Adembenemend staan we op een halve meter afstand van de dolfijnen. Wat een geweldige beesten. Aanraken, voederen, het kan allemaal in Seaworld.


Na ruim een uur gespeeld en gefotografeerd te hebben, lopen we richting de dolfijnenshow. Onderweg komen we verschillende dieren uit de wondere waterwereld tegen. Van reuzenschildpad tot haai, van rog tot krokodil. Alle beesten die leven in het water vind je hier. Het leuke aan Seaworld is dat je ook alle dieren zelf mag voederen. Tussendoor treffen we ook nog een aantal attracties die helemaal in het teken staan van het park.


Eenmaal aangekomen bij de dolfijnenshow worden we verrast. Waar we een dolfijn verwachten die een balletje hooghoudt, wordt het een spektakel a la Cirque du Soleil met dolfijnen, bultruggen en tropische vogels. In 1 woord geweldig.


Na de dolfijnenshow wacht ons de orkashow. Killer whale is de Engelse naam voor een orka. De orka’s doen echter hun naam geen eer aan zo op het eerste gezicht. Tijdens de 45 minuten durende show worden we helemaal verliefd op de orka’s. De film Free Willy was al ontroerend, de Shamu-orka show van Seaworld overtreft alle verwachtingen. Deze show zal ons nog heel lang bijblijven…. We besluiten na Seaworld de stad nog even in te duiken en belanden in een authentiek Mexicaans restaurant en sluiten daar een geweldige dag vol impressies af. 


Afstand: 54 mijl

Route: Davenport – SeaWorld - Davenport

Orlando/Universal Studios

Het einde van ons fantastische reis is helaas in zicht.


Vandaag staan de Universal Studio’s op het programma. Dit attractiepark is helemaal opgezet met als thema de diverse producties van filmmaatschappij Universal. Achtbanen met namen als The Simpsons, Spiderman en The Hulk staan op ons te wachten. Omdat vandaag het stralende zonnetje weer schijnt, zijn we zeer blij met de diverse waterattracties in dit park. Vooral de Jurassic Park attractie spreekt tot de verbeelding. Je stapt in een bootje en voert langs levensechte dinosaurussen. Je waant je helemaal in de film.


De hele dag vallen we van de ene film in de andere. Samen met Will Smith verjagen we aliens bij Men in Black. We lopen vervolgens door replica New York en komen in replica San Francisco terecht. Weer een aantal meters verder zijn we in Engeland beland en treffen we Harry Potter op zijn vliegende bezem. The Simpsons, Woody Woodpecker, je komt ze allemaal tegen. Ook dit attractiepark staat garant voor een dag vol plezier, verbeelding en genot.


Eenmaal weer “thuis” in Davenport maken we vandaag gebruik van de typisch Amerikaanse keuken in onze villa. Met gevulde maag nemen we vervolgens een duik in ons zwembad. Morgen is onze laatste dag in het geweldige Florida.


Afstand: 63 mijl

Route: Davenport – Universal Studio’s - Davenport

Amsterdam

Gisterenavond na de frisse duik in het zwembad hebben we onze koffers al ingepakt. Vandaag is het dus een kwestie van opstaan en ontbijten, voordat onze terugvlucht begint. Na een goed ontbijt, rijden we richting het vliegveld van Orlando en genieten van onze laatste uurtjes in het zonnetje. Thuis wacht de regen met smart op ons.


De auto inleveren is peanuts, je parkeert de auto, laadt de koffers uit, steekt de straat over en je bent in de vertrekhal. We checken onze koffers in en gaan voor de laatste keer naar ons geliefde koffie-keten: Starbucks. Na een laatste kop koffie is het tijd om deze mooie staat Florida te verlaten. Moe, maar zeer voldaan landen we uren later op Schiphol. Regendruppels verwelkomen ons. Welkom thuis.


Afstand: 40 mijl

Route: Davenport, Orlando - Orlando Airport

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties