Phoenix

Dag 1: Datum: 1 augustus 2014

Route: Amsterdam – Phoenix

 

Vandaag stap ik voor de 30e keer in het vliegtuig naar Amerika. En toch zal deze reis extra bijzonder zijn, want we reizen ditmaal met mijn vader én mijn schoonmoeder. Helaas is mijn schoonvader een aantal jaar geleden overleden en mijn moeder, zij durft helaas niet meer te vliegen. En zo ontstaat er dus een bijzondere combinatie, waar vooral onze dochter natuurlijk super blij van wordt: op reis met zowel oma Paula als opa Tommy! Dat wordt genieten, en zo denken we er allemaal over. We zijn benieuwd wat deze reis ons zal brengen. De vooruitzichten zijn super en we hebben een mooie route uitgestippeld.


Zoals altijd vertrekken we op tijd, maar ditmaal zelfs nog iets eerder. Het is immers hoogseizoen en dus topdrukte op Schiphol. Helaas is het ons bovendien niet gelukt om vooraf online in te checken. Normaliter kan dit vanaf 24 uur voor vertrek, voor reizen naar Amerika, maar we krijgen een melding dat we op Schiphol moeten inchecken.


Gedurende de nacht ontvangen we van KLM een SMS met de mededeling dat de vliegreis zo’n 45 minuten later zal vertrekken. Voor ons geen probleem, want we hebben in New York JFK maar liefst 5 uur overstaptijd, dat wordt nu mooi weer iets minder…


We parkeren de auto bij Schiphol (Via via hebben we een boer gevonden die ons, voor een relatief laag bedrag, een parkeerplaats aanbiedt en ons vervolgens naar Schiphol brengt. Reserveer tijdig je plekje op Schiphol, zeker in het hoogseizoen). Binnen tien minuutjes staan we bij Vertrekhal 2, waar we direct doorlopen naar de self-service terminals van KLM. Het is er erg druk, maar doordat er veel ‘palen’ zijn, zijn we zo aan de beurt. We scannen de paspoorten één voor één, maar helaas… nadat we alle gegevens ingegeven hebben krijgen we alsnog de melding dat we ons aan een balie moeten melden. En ja hoor… er staat een gigantische rij! Grrrr…, dit begint niet heel erg lekker. Gelukkig zijn we ruim op tijd (4 uur voor vertrek inmiddels) en dus voelen we nog geen druk.

 

Dit verandert wanneer we na ruim anderhalf uur nog steeds in de rij staan. Fijn dat we zo op tijd vertrokken zijn, maar we hadden graag al ingecheckt geweest natuurlijk. Gelukkig vindt Fréderique alles ook nog prima en vermaakt ze zich goed. Na ruim twee uur in de rij zijn we eindelijk aan de beurt. De grond-stewardess heeft ook geen idee waarom we niet konden inchecken, maar geeft wel aan dat het vaker ‘lastig’ is met meer dan 5 reizigers.


Uiteindelijk gaan we ongeveer 70 minuten voor de vliegreis door de douane. We hebben dus niet echt meer tijd om rond te kijken of tax-free te shoppen. We lopen direct door naar de terminal.

 

Na een fijne, rustige vliegreis, arriveren we na ongeveer 8 uur vliegen in New York, JFK Airport. Dit is onze eerste plaats waar we in Amerika arriveren en dus moeten we door de douane. We hebben nog vier uur overstaptijd dus dat zal voldoende zijn. We sluiten aan in de lange rij. Na ongeveer 20 minuten wordt Fréderique wat hangerig en moe. Ik til haar op, knuffel wat met haar en terwijl ik haar probeer te troosten wordt ik aangesproken door een douane beambte, we mogen bij hem komen en doorlopen (en dus zo’n 1,5 uur wachttijd overslaan!!!). We zijn hem super dankbaar en binnen 50 minuten na aankomst staan we bij onze bagageband. We pikken onze koffers op (de vliegveld medewerkers hebben alle koffers inmiddels al naast de band gezet) en checken ze direct in voor onze ‘Through-flight’.  Vanaf Amsterdam worden de koffers al correct doorgelabeld en ook hebben we onze boardingpass voor dit tweede deel van de reis al gekregen.


Op New York John F. Kennedy Airport is veel te doen, dus deze kleine drie uur komen we nog wel prima door. We besluiten om onze eerste Amerikaanse maaltijd te gaan nuttigen. We kiezen voor één van onze favoriete ketens: de Panda Express.


De tweede vliegreis wordt uitgevoerd door Delta Airlines en de service is dan ook een stukje minder dan de KLM vlucht vanaf Amsterdam. Zo hebben we geen eigen tv-schermpjes, worden er geen Nederlandstalige diensten aangeboden, krijgen we geen maaltijden (of tegen betaling) en is het vliegtuig aanzienlijk kleiner. Op zich geen probleem, maar je moet er wel even rekening mee houden natuurlijk.


Inmiddels zijn we allemaal ontzettend moe en we slapen dan ook bijna de gehele tweede vliegreis (ca. 5,5 uur). We arriveren rond 21.30 uur lokale tijd in Phoenix, Arizona. De temperatuur is heerlijk. We zien de eerste palmbomen en de vakantie is nu echt begonnen.


De koffers arriveren snel en dus kunnen we met de gratis shuttle bus mee om de huurauto op te halen. Het is, voor dit tijdstip, nog erg druk en we kunnen via een self-service balie onze reservering oproepen en het contract in orde maken. Dit werkt perfect en binnen een kwartiertje hebben we de papieren en kunnen we een auto gaan uitzoeken, in onze gereserveerde klasse (Minivan 7 persoons). Beneden in de parkeergarage staan alle klasses huurauto’s en wij mogen in de rij van de Minivans een auto zelf kiezen.

 

Nadat we de huurauto bij Alamo opgehaald hebben, rijden we na zo’n 30 minuten met een enorme Dodge minivan richting ons resort.


We hebben een reservering gemaakt in het Pointe Hilton Squaw Peak Resort, voor drie kamers. Vooraf hebben we al melding gemaakt van onze ‘Late arrival’, zodat onze kamers niet geannuleerd zouden worden. We kunnen direct inchecken en nadat we allemaal een eigen kamer hebben, duiken we rond 01.30 uur, totaal gebroken, ons lekkere bedje in. Inmiddels zijn we zo’n 28 uur onderweg, vanaf thuis, maar uit ervaring weten we dat dit de beste remedie is tegen de jetlag dus we gaan heerlijk beginnen aan onze eerste nacht in Amerika.


Accommodatie: Pointe Hilton Squaw Peak Resort ****

Plaats: Phoenix, Arizona

Prijs: ca. Euro 95 per kamer per nacht

Ligging: Aan de rand van Phoenix, met een prachtig uitzicht op de bergen

Afstand: ca. 10 mijl / 16 km vanaf de luchthaven


Bijzonderheden:

De temperatuur in Phoenix ligt, zeker in de zomermaanden, erg hoog. Wij arriveren vrij laat in de avond en het is nog altijd zo’n 32 graden. Het liefste adviseren we daarom om de eerste dag echt even te acclimatiseren en te wennen aan deze hoge temperaturen. Een overnachting in een resort is dan ook echt aan te raden, meer dan enkel een nacht in een airporthotel. Een huurauto is dan wel zeker aan te bevelen. Er zijn al huurauto’s vanaf Euro 25 per dag inclusief belastingen en verzekeringen.

Lake Pleasant State Park

Dag 2: Datum: 2 augustus 2014

Route: Phoenix – Lake Pleasant State Park

 

Voordat de wekker gaat worden we allemaal voorzichtig rond 06.30 uur wakker. We hebben heerlijk geslapen en op deze wijze gelukkig geen last van de jetlag.


Er zijn verschillende restaurants bij dit resort en we besluiten op het terras van het ‘Hole in the Wall’ restaurant te ontbijten, met een prachtig uitzicht over het zwembad complex. Na het ontbijt besluiten we dan ook direct om te gaan zwemmen. Fréderique kan haast niet wachten! We zwemmen en genieten allemaal van het mooie, warme weer en het heerlijke zwembad. Er zijn glijbanen, stroomversnellingen en verschillende zwembaden. Dit is echt genieten! De lange reis van gisteren zijn we allemaal snel vergeten.


De uitchecktijd is hier normaliter 11.00 uur, maar we hebben voor één kamer kunnen regelen dat dit 12.00 uur mag zijn. We kunnen zo lekker lang zwemmen, voordat we de camper gaan ophalen. Deze zal namelijk pas vanaf 12.00 uur voor ons gereed zijn.


We checken om 12.00 uur uit en rijden met de huurauto naar het verhuurstation van Cruise America, in Mesa, een buitenwijk van Phoenix. Vol enthousiasme worden we opgewacht door Karin, de manager van deze locatie. We krijgen een rondleiding over het complex en kunnen een kijkje nemen op dit hoofdkantoor van Cruise America. Karin vertelt dat het een drukke zaterdag is en dat we mooi tussen de Early Bird cliënten en de reguliere cliënten in zitten. Het is dus net even rustig, maar dat is stilte voor (en na!) de storm.


Na ongeveer anderhalf uur hebben we alle papieren doorgenomen, alle contracten getekend, de camper gecontroleerd, onze koffers in de camper gezet en kunnen we op pad! De camperreis kan nu echt gaan beginnen!


Cruise America heeft een prachtig groot complex in Phoenix. Ze zijn gevestigd aan een doodlopende weg, met een ideale weg voor wanneer je voor het eerst met de camper op pad gaat. Niet direct in de drukte, maar gewoon eerst even wennen aan je ‘grote’ camper.


Samen met Paula ga ik voorop met de huurauto en Martijn, Tommy en Fréderique volgen met de camper. We rijden naar de luchthaven, waar we de huurauto bij Alamo weer inleveren. Dit gaat vrij snel en we lopen na 15 minuutjes weer naar de parkeerplaats, waar Martijn, Tommy en Fréderique op ons wachten. Het is inmiddels 14.00 uur en de temperatuur ligt erg hoog, het is zo’n 42 graden nu. We voelen de zon branden en dus gaat de airco direct aan.


Onze eerste stop hierna is de Walmart: we gaan onze eerste boodschappen doen. Een hele beleving in Amerika, zeker wanneer het de eerste keer is, zoals voor Paula. Alles is hier groot en enorm. Gelukkig heb ik in Nederland alvast een boodschappen-lijstje gemaakt en dus lopen we niet helemaal ‘verloren’ rond. Na ruim anderhalf uur komen we weer buiten. We hebben vier grote karren vol en de totaalprijs voor deze boodschappen was dan ook US$339. 


Inmiddels is het erg donker geworden en gaat het regenen. In de regen rijden we dan ook naar onze eerste camping. Gelukkig staat alles duidelijk en goed aangegeven. We hebben een reservering gemaakt op de Desert Tortoise Campground in het Lake Pleasant State Park. Alle plaatsen hebben hier een grote overkapping. Normaliter voor de zon, maar nu ideaal tegen de regenval. Ideaal dus.

 

Terwijl de mannen buiten de bbq in elkaar zetten en de eerste maaltijd voorbereiden, pakken wij, de dames, de koffers uit en krijgt alles zijn eigen plaatsje voor de komende weken. Fréderique is nog steeds vrolijk én wakker, en kijkt een filmpje op de iPad.


Het stopt met regenen en we genieten van een heerlijke hamburger, met een prachtig uitzicht over het meer. We bespreken deze eerste dag. We hebben een super dag gehad, maar we constateren allemaal toch wel dat we erg moe zijn. We duiken dan ook lekker vroeg ons bedje in. Morgen weer een mooie, nieuwe dag voor de boeg.

 

Accommodatie: Lake Pleasant State Park

Plaats: ten noorden van Phoenix, Arizona

Prijs: ca. US$20 per campingplaats per nacht

Ligging: Direct aan het meer

Afstand: 72 mijl / 116 km

Tanken: -


Bijzonderheden:

Zorg ervoor dat je vooraf een boodschappenlijstje hebt gemaakt. Op deze manier loop je niet totaal verloren door de gigantische superstores (zoals bijv. de Walmart, Safeway of Vons). De eerste keer boodschappen doen neemt vaak toch al een aantal uur in beslag. Daarnaast adviseren we het liefste om de eerste nacht de campingplaats vooraf te reserveren. Zo weet je vooraf waar je naar toe moet en heb je een duidelijk beeld van de eerste dag en de eerste afstanden. Plan geen al te lange afstanden deze eerste dag. Liefste maximaal 50 km.

Sedona

Dag 3: Datum: 3 augustus 2014

Route: Lake Pleasant State Park – Sedona

 

Tja, daar is ie dan toch weer… ‘De jetlag’… om 04.00 uur zijn we allemaal klaarwakker. We genieten van een prachtige zonsopkomst boven het meer. Ondanks dat het zo extreem vroeg is, genieten we volop. We nuttigen een heerlijk uitgebreid ontbijt, met onze eerste ‘Sunny-side-up’ eieren op toast., met een geweldig uitzicht. Dit is echt genieten.


Fréderique wil graag een duik in het water nemen. Eén voordeel van (extreem) vroeg wakker zijn; je dag heeft lekker extra uurtjes en dus kunnen we inderdaad nog even met onze voetjes in het water en kan ons meisje heerlijk even spelen en ontspannen. Ze vind het heerlijk en het water heeft een aangename temperatuur. De temperatuur stijgt al snel en dus besluiten we rond 09.30 uur op pad te gaan.


Onze eerste stop van vandaag is de Outlet Mall in Anthem. We verbazen ons weer over de extreem lage prijzen voor merkkleding en dus shoppen we er weer flink op los! Heerlijk om zo geld uit te geven  Na een lunch op de foodcart van de mall, rijden we rond 13.45 uur op pad naar onze volgende bestemming van vandaag: Bell Rock. Aan highway 179, net boven the Village of Oak Creek, ligt Bell Rock. We stoppen bij het beginpunt van de Big Park Loop. Inmiddels geeft de temperatuurmeter zo’n 45 graden aan in de zon. We wapenen ons dan ook allemaal met een pet, hoed of ander hoofddeksel en vullen de rugzak met veel flesjes water.


Via de Bell Rock pathway wandelen we door het prachtige gebied. De rode steen kleurt vandaag super mooi in de zon. Het is er werkelijk prachtig! Opa, oma en Fréderique besluiten ongeveer halverwege terug te gaan. Het is voor hen echt te warm. Samen met Martijn loop ik wel door, gelukkig lopen we hier gedeeltelijk in de schaduw. Aan de voet van Bell Rock klimmen we nog even wat verder, maar dan besluiten ook wij om terug te keren naar de camper. Het is nu simpelweg te heet voor deze wandeling. Maar we hebben een prima beeld gekregen van de omgeving en we weten het zeker: hier komen we absoluut nog eens terug!


Eenmaal dichter bij de camper zien we dan Fréderique, oma en opa heerlijk aan de zijkant van de camper in de schaduw zitten, in de stoeltjes. Zij nuttigen een koud drankje en wat druiven. Dat is dus echt een voordeel van de camper; je hebt gewoon alles bij je. Binnen draait de airco, op de generator, zodat we daarna niet in een extreem hete camper hoeven te rijden. Ook ideaal weer van een camper dus.


Voor deze nacht hebben we een plaatsje gereserveerd op de Rancho Sedona RV Campground in Sedona. We krijgen een super mooie, ruime Executive plek (nummer 83). Deze campingplaats ligt aan de Oak Creek, een prachtige natuurrijke omgeving.


Terwijl Fréderique speelt, papa en opa genieten van een koud biertje en oma kookt, loop ik naar de wasserette om alvast een keer een wasje te draaien. We hebben Quarters nodig (muntje van 25 US$ cent). Voor US$1,75 draai ik een wasje. Vanuit Nederland heb ik van die wasdoekjes (Colour Catcher) meegenomen, zodat we alle was bij elkaar kunnen doen. Ook heb ik wasdraad en wasknijpers meegenomen, zodat we was even snel kunnen ophangen en kunnen laten drogen. Het was ooit een tip van een collega en ik neem het nog steeds altijd mee op camperreis.


Het is een heerlijke, zwoele zomeravond. We maken wat foto’s van de campingplek in de avond en zoeken uiteindelijk rond 21.00 uur ons bedje op. Het was een lange, maar wederom geweldige dag.

 

Accommodatie: Rancho Sedona RV Park

Plaats: Sedona, Arizona

Prijs: ca. US$70 per campingplaats per nacht (Fully Hook up)

Ligging: Aan een beekje, temidden van bomen, mooie omgeving

Afstand: 105 mijl / 168 km

Tanken: -


Bijzonderheden:

Probeer de wandeling naar Bell Rock in te plannen in de vroege ochtend, zeker gedurende het ‘hoogseizoen’. De temperatuur loopt hier in de middag al snel op tot boven de 35 graden en de wandeling naar de top is dan bijna niet te doen. En juist deze wandeling, met het geweldige uitzicht, is absoluut de moeite waard.

Grand Canyon National Park

Dag 4: Datum: 4 augustus 2014

Route:  Sedona – Grand Canyon National Park


Deze morgen zijn we lekker rustig begonnen, met een heerlijk ontbijtje in de ochtendzon. Na het douchen (er zijn twee zeer nette gratis douches per toiletgebouw beschikbaar) hebben we samen eerst nog een gezellig spelletje Yahtzee gespeeld. Ondertussen kon de was nog wat extra drogen, voordat we op pad ging naar toch wel één van de belangrijkste hoogtepunten van deze reis; de Grand Canyon!


Voordat we richting Flagstaff reden, brachten we eerst nog een bezoek aan een grote Quilt Store. Oma Paula besteed bijna al haar vrije tijd aan quilten en dus kon een bezoek aan zo’n winkel niet uit blijven tijdens onze reis door Amerika. Ze keek haar ogen uit, het was een geweldige grote winkel met wel vier kamers met allerlei soorten stofjes en naaigerei. Genoeg te bekijken dus. Na een klein uurtje stapten we de winkel uit, met een volle tas. Goed geslaagd dus.


Tijdens ons bezoek aan de quilt store vertelden we aan de eigenaresse dat we naar het Slide Rock Canyon State Park wilden gaan. Ze vertelde dat er onlangs brand was geweest en dat het dus nu tijdelijk gesloten was. Dat zou jammer zijn, we hadden ons er echt op verheugd.


Zo’n kleine 50 minuten later arriveerden we bij het Slide Rock Canyon State Park en inderdaad… het park was gesloten vanwege de bosbrand van een paar dagen eerder. Er stond helemaal geen water in de canyon, terwijl dat normaliter juist de hoofdactiviteit is in dit park. Erg jammer natuurlijk, maar we treuren niet lang. We vervolgen onze weg, op pad richting Flagstaff.

 

We nuttigen onze verlate uitgebreide lunch in Flagstaff, bij een Outback Steakhouse. Onze eerste Amerikaanse spareribs, blooming onion en steaks zijn een feit. Zelfs kleine Fréderique smult heerlijk mee.


Bij de Safeway (supermarkt) in Flagstaff kopen we nog wat verse boodschappen. Ook tanken we in Flagstaff voor de eerste keer. De tank zit zo mooi weer vol, voordat we naar de Grand Canyon rijden. Vanuit Flagstaff nemen we vervolgens de scenic byway, highway nummer 180, in noordelijke richting. Rond 18.00 uur rijden we het park in.


Het Grand Canyon National Park is, tijdens deze reis, ons eerste nationale park en dus kopen we hier een Nationale Park Pas (US$80 per camper, voor 1 jaar geldig). We krijgen de informatiefolder met uitleg over het park en ook de route richting onze geboekte camping; de Mather Campground. We zien bij de ingang van het park ook de melding ‘FULL’ staan, gelukkig hebben wij deze camping dus gereserveerd voor de komende twee nachten.


Net voordat we bij de camping zijn, zien we veel auto’s en campers aan de kant van de weg staan. Uit ervaring weten we dat dat vaak betekent dat er wilde dieren te spotten zijn. En ja hoor, er liggen een aantal gigantische elks in het gras. We maken wat foto’s, maar komen niet te dichtbij, het blijven tenslotte wilde dieren.


Rond 19.00 uur arriveren we uiteindelijk op de camping. We hebben een prachtige plek (nummer 011 / Aspen Loop), vrij vooraan op de camping, vlakbij de douches, het hoofdgebouw en de halte  van de gratis shuttle door het park. Een prima plek dus.


Onder het genot van een drankje en een chipje, bespreken we deze wederom super fijne dag, bij het kampvuur. We sluiten de avond rond 21.00 al uur af, want morgen moeten we vroeg op. De wekker staat om 03.30 uur… we willen de zonsopkomst graag zien!

 

Accommodatie: Mather Campground

Plaats: Grand Canyon, Arizona

Prijs: ca. US$20 per campingplaats per nacht

Ligging: Midden in de bossen, ruime plekken

Afstand: 159 mijl / 255 km

Tanken: US$137,88 / 37 gallon


Bijzonderheden:

De Mather Campground is vanaf zes maanden voor de aankomstdatum te reserveren. Veelal is de camping geheel volgeboekt. Wij adviseren daarom om deze camping vooraf te reserveren. Het is een mooie camping, op een ideale ligging. Met op loopafstand de shuttle service stop, waardoor de camper kan blijven staan. Twee nachten is wat ons betreft een prima uitgangspunt om het nationaal park voor de eerste keer te bezoeken, en een goede indruk te kunnen krijgen.

Grand Canyon National Park

Dag 5: Datum: 5 augustus 2014

Route:  Grand Canyon National Park

 

Om 03.30 uur gaat de wekker. Oef, dat doet zeer. Maar we hebben er allemaal zin in en dus zijn we allemaal binnen een kwartiertje klaar om te vertrekken. We nemen de eerste shuttle bus van deze dag (rond 04.10 uur) en op advies van de chauffeur reizen we verder tot aan het Hopi Point. De temperatuur is nu eigenlijk al prima. We hebben allemaal wel een trui aan, maar echt koud is het niet.


Het is niet echt druk en dus hebben we een super plek. De camera’s staan klaar. Rond 5.45 uur komt de zon op. De hemel is helemaal helder en dus is het uitzicht helemaal wonderbaarlijk. De zon komt snel boven de berg uit. Wat een indrukwekkende gebeurtenis. We zijn er allemaal van onder de indruk en ik ben ongelofelijk gelukkig. Wat een super ervaring toch weer. Werkelijk zo mooi. De zon schijnt op de canyon en dit is bijna onbeschrijfelijk, zo prachtig.


De camera’s maken overuren en uiteindelijk blijven we alleen achter. Het is inmiddels bijna 7 uur en we nuttigen onze sandwiches en het drinken dat we uit de camper meegenomen hebben.


Via de RIM Trail wandelen we, op ons gemak, terug naar het visitor center. Onderweg komen we nog een moeder hert met haar twee jongen tegen. Op nog geen meter afstand bekijken ze ons even rustig en huppelen dan weer verder. Het blijft uniek om zo de wilde dieren te kunnen bewonderen. We nemen de shuttle bus weer en rond het middaguur zijn we terug op de camping. We drinken een lekker bakje thee en koffie. Martijn loopt met de laptop naar het café, om de foto’s alvast op de externe harde schijf te zetten.


Ondertussen is Fréderique eigenlijk vooral moe natuurlijk. Ze wordt wat brutaal en wanneer ze na een aantal waarschuwingen nog steeds niet echt luistert, leg ik haar in bed. Ze is boos en vooral moe, ze huilt zichzelf in slaap. Voor haar was het vanmorgen natuurlijk ook erg moe, voordat ze wakker was.


Nadat we in de middag allemaal heerlijk gerust hebben, sluiten we deze super dag met een barbecue af. Worsten, hamburgers, steaks en gepofte aardappels. Het hoort er helemaal bij. Lekker in de natuur, bij het vuur. Wij houden er ontzettend van. Rond 21.30 uur zoeken we onze bedjes weer op. Het was een lange, maar zeer mooie dag.

 

Accommodatie: Mather Campground

Plaats: Grand Canyon, Arizona

Prijs: ca. US$20 per campingplaats per nacht

Ligging: Midden in de bossen, ruime plekken

Afstand: 0 km

Tanken: -

 

Bijzonderheden:

Een zonsopkomst is absoluut de moeite waard, zeker bij heldere dagen. Neem de shuttle naar het Hopi Point en vanaf hier heb je het beste uitzicht. Eerst komt de zon boven de bergen uit en vervolgens schijnt het licht super mooi over de canyon. Echt een aanrader wat ons betreft.

Monument Valley

Dag 6: Datum: 6 augustus 2014

Route:  Grand Canyon National Park – Monument Valley

 

Om 06.30 uur zijn we alweer wakker. Wederom een prachtige, heldere lucht. Vandaag gaan we op pad naar Monument Valley. We hebben een tour geboekt via de camping in Gouldings. Deze vertrekt om 15.45 uur en doordat we een tijdzone passeren verliezen we vandaag één uur. We gaan daarom lekker vroeg op pad. Om 07.15 uur rijden we naar de ingang van de camping. Hier kunnen we het vieze water ‘dumpen’ en het schone water weer bijvullen. 


We maken een stop bij het Desert View Point. Vanaf hier hebben we, vanaf de Desert View Tower, een prachtig uitzicht over de Grand Canyon. Vanaf een totaal ander punt, waardoor het hier weer helemaal anders aanvoelt. Na een korte wandeling besluiten we om hier een lekker ontbijtje te gaan maken. De zon is alweer aardig warm en dus gaan we aan de zijkant van de camper, in de schaduw, zitten. Martijn bakt weer heerlijke eieren voor de mannen, terwijl de dames een bagel met zalm nuttigen. Lekker smikkelen en smullen, op een geweldige plek. Het blijft bijzonder. Met een camper ben je overal zo dichtbij. Echt top.


Via de oostingang verlaten we het park en we besluiten, na zo’n 2 uur rijden, in Tuba City te gaan tanken. We halen een ‘footlong’ sandwich bij de Subway, die we bewaren in de koelkast. Zo hebben we straks voor én na de tour nog een lekkere maaltijd.


We arriveren uiteindelijk rond 14.15 uur bij de camping, de Gouldings Lodge & Campground. Rond 15.45 uur worden we bij de hoofdingang van de campingwinkel opgehaald voor de tour door Monument Valley. Martijn en Fréderique zien dus nog even kans om een snelle duik te nemen in het (kleine binnen) zwembad van de camping.


In een kleine Jeep vertrekken we rond 16.00 uur op weg naar het Monument Valley gebied. De komende 3,5 uur verbazen we ons volop over de prachtige en indrukwekkende omgeving. Wat een geweldige ervaring. Af en toe gaat het er wild aan toe, wat Fréderique natuurlijk geweldig vindt. Het is vandaag een zonnige dag, met maar weinig wolken en dus prachtige vergezichten.


We maken diverse stops en krijgen goed de gelegenheid om het gebied te verkennen. We genieten volop en zijn allemaal helemaal roodgekleurd wanneer we uiteindelijk rond 19.40 uur terug op de camping zijn. Wederom een unieke, geweldige belevenis.


Fréderique, opa Tom en papa Martijn duiken het zwembad van de camping in, terwijl de dames gaan douchen. Alle rode stoffen en zandkorrels lekker wegspoelen. Tijdens deze zwoele zomeravond praten we na over deze geweldige dag. Rond 22.00 uur zoeken we dankbaar onze bedjes weer op.

 

Accommodatie: Gouldings Campground

Plaats: Monument Valley / Gouldings

Prijs: ca. US$40 per campingplaats per nacht (Fully Hook up)

Ligging: Tussen de rode bergen van Monument Valley

Afstand: 178 mijl / 285 km

Tanken: US$148,42 / 35 gallon

 

Bijzonderheden:

Om de omgeving van Monument Valley goed te kunnen bezichtigen adviseren wij om een tour te reserveren, vanaf de Gouldings Campground. Voor de tour van 16.00 uur bedragen de kosten ca. US$70 p.p., de tour duurt ca. 3,5 uur. Tijdens deze jeeptour wordt er regelmatig gestopt en geeft de tourguide graag meer informatie over het gebied, de historie en de ‘native people’ uit deze omgeving.

Page

Dag 7: Datum: 7 augustus 2014

Route:  Monument Valley – Page

 

Vandaag hebben we een beetje uitgeslapen… de wekker geeft 07.15 uur aan  Onze bestemming is vandaag Page, Arizona. We gaan dus weer terug rijden en ditmaal zullen we dus tijdswinst hebben, van één uur. We hebben dan ook geen haast vandaag. Rond het middaguur arriveren we bij Horseshoe Bend. Op dit punt maakt de Colorado Rivier een flinke bocht, net als de vorm van een hoefijzer.


Hier is het inmiddels al ontzettend heet en oma, opa en Fréderique besluiten dan ook om niet mee te gaan wandelen naar het uitkijkpunt. Zij blijven lekker in de camper, bij de airco, terwijl Martijn en ik wel aan de wandeling gaan beginnen. We hebben ons bewapend met veel water, zonnebrand en een pet en hoed.


Via los zand lopen we eerst naar het hoogste punt, vanaf hier hebben we een mooi overzicht over de nog af te leggen afstand. Ook dit pad gaat door los zand en steentjes. Na een kleine 10 minuten arriveren we bij het echte uitzichtpunt over de Horseshoe Bend. Wat een magnifiek uitzicht zeg. De zon schijnt prachtig in het water van de Colorado River. We maken veel foto’s en genieten volop. 


Na een klein half uurtje moeten we dan toch aan de terugreis gaan beginnen…. Terug via het losse zand, omhoog, op dit tijdstip van de dag (ca. 13.00 uur); het is behoorlijk pittig hoor! Eenmaal terug bij de camper rusten we echt even uit. We nemen een heerlijk koud waterijsje uit de vriezer van de camper. Wat een voordeel is dat toch, super.


In Page gaan we nog even naar een Walmart toe voor wat boodschappen en ook vullen we hier de tank van de camper weer helemaal. We hebben voor deze nacht een plaatsje gereserveerd op de Wahweap RV Campground, direct aan het water van Lake Powell. We kijken prachtig weg over het meer en het is een erg ruime plek. Helaas is het momenteel, in die zon, wel erg heet. We gaan dus even verkoeling zoeken.


Martijn en Fréderique nemen de shuttle bus, naar het zwembad, bij het hotel. Opa rust even bij de camper en gaat alvast de aardappels schillen, terwijl de dames gaan wassen en drogen. Bij de wasserette is gratis WIFI beschikbaar, dus terwijl de wasjes draaien (US$1 per was- of droogbeurt) kijken we even naar het wereldnieuws en berichten van het thuisfront, op Facebook.


We nuttigen vandaag een uit Nederland meegenomen maaltijd: Geschnetzeltes. Een Duits gerecht (van een zakje van Maggi ), met gebakken aardappeltjes en groenten. Het smaakt heerlijk en we smullen allemaal, terwijl we genieten van een geweldig uitzicht over het meer. Het waait er flink, maar dat is met deze hoge temperaturen alleen maar aangenaam en lekker.


Martijn heeft een eerste diashow gemaakt van alle foto’s die we tot nu toe al gemaakt hebben. We genieten weer volop van al het moois dat we tot nu toe al hebben mogen bewonderen. Wat een geweldige reis, en we zijn nog niet eens op de helft!

 

Accommodatie: Wahweap Campground

Plaats: Page, Arizona

Prijs: ca. US$65 per campingplaats per nacht (Fully Hook up)

Ligging: Aan Lake Powell / ruime plekken met uitzicht over het meer

Afstand: 136 mijl / 218 km

Tanken: -

 

Bijzonderheden:

Vanuit Page kun je diverse tours maken over Lake Powell. Je kunt niet alleen een waterfiets, speedboot of houseboat huren. Zo kun je bijvoorbeeld ook een dagtour boeken bij de Colorado River Discovery, waarbij je met een zodiac boot gaat varen. Een unieke ervaring en een leuke afwisseling tussen alle (groene en rode) natuurparken.

Coral Pink Sand Dunes State Park

Dag 8: Datum: 8 augustus 2014

Route:  Page – Coral Pink Sand Dunes State Park

 

Om 07.00 uur worden we langzaam gewekt door de warmte, het beloofd weer een mooie dag te worden. We gaan douchen in het hoofdgebouw. Het douchen kost hier US$2 per keer, ook weer in ‘quarters’.


Vandaag hebben we om 11.30 uur een tour naar de Antelope Canyon (Upper Canyon). We hebben vooraf gereserveerd bij Antelope Canyon Tours, van Roger Ekis, in Page. Omdat we dus nog voldoende tijd over hebben, besluiten we om vandaag eens lekker te gaan uit eten, als ontbijt. We zoeken de dichtstbijzijnde Denny’s op, op internet, en rijden er met de camper naar toe. Er is ruim voldoende parkeerplaats, er is zelfs rekening gehouden met bezoekers met boten. Want deze zijn er natuurlijk ook erg veel, hier bij Lake Powell.


Na het ontbijt vertrekken we naar het verzamelpunt van de tour, in het centrum van Page. We kunnen ook hier de camper weer makkelijk parkeren. Dat blijft toch wel erg plezierig; geen zorgen om het parkeren, ondanks het drukke(re) hoogseizoen.


De tour vertrekt om iets over half twaalf. We zitten met tien personen in totaal (2 groepjes van 5 personen) in één Jeep. Ditmaal zitten we niet achter elkaar, maar naast elkaar. We scheuren door de straten van Page en wanneer we dichterbij de canyon komen, raast de Jeep door het losse zand. Onderweg helpen we nog even een andere Jeep, die vast is komen te zitten (later blijkt dat de chauffeur vergeten was de 4x4 versnelling aan te zetten).


Door het oponthoud met de vastzittende Jeep arriveren we helaas iets te laat bij de Canyon. We hadden specifiek deze tour, met dit tijdstip, gereserveerd zodat we de mooiste zonnestralen konden meepikken. Helaas… we zijn nét te laat, zegt onze gids. Balen, balen, balen. We stappen er snel overheen, want de canyon is nog steeds erg prachtig. Het is op dit tijdstip wel erg druk en het ‘idyllische’ is er wel een beetje af. Toch genieten we volop van de prachtige lichtinval


Zo’n klein uur, en ruim 500 foto’s verder, arriveren we weer terug bij het kantoortje in Page. We hebben genoten van een indrukwekkend natuurverschijnsel. Rond 13.30 uur vertrekken we uit Page, op weg naar Coral Pink Sand Dunes State Park. We hebben een tip gekregen van collega Karlijn: de camping is super mooi, met ruime plekken, in een mooie omgeving.


Rond 16.15 uur (het is dan eigenlijk 17.15 uur voor ons, want we hebben weer te maken met de tijdzone verschillen tussen Arizona en Utah) arriveren we op de camping. Martijn, opa, oma en Fréderique lopen naar de zand duinen toe, terwijl ik mezelf even helemaal alleen terugtrek op deze prachtige camping. Het is er muisstil en ik geniet van de omgeving. Heerlijk, zo even alleen.


Terwijl ik daarna ga koken, wandelt de rest door de duinen. Fréderique rent en speelt. Ze vindt het fantastisch. Eenmaal terug op de camping is het eten klaar en kunnen we direct aan tafel. Na het eten spelen we gezamenlijk nog een gezellig spelletje Yahtzee.


Deze avond maken we foto’s van onze mooie, ruime campingplaats. Bij onze campingplaats zit een mooie ‘fire-pit’ en dus wordt er een groot kampvuur gemaakt. Hopelijk zijn er wat bruikbare foto’s voor de website of de volgende brochure gemaakt. Rond 22.30 uur zoeken we onze bedjes weer op. Morgen op pad naar Bryce Canyon.

 

Accommodatie: Coral Pink Sand Dunes State Park Campground

Plaats: Page, Arizona

Prijs: ca. US$20 per campingplaats per nacht

Ligging: Bij de zand duinen / grote ruime plekken

Afstand: 107 mijl / 172 km

Tanken: -

 

Bijzonderheden:

Coral Pink Sand Dunes State Park ligt eigenlijk net een beetje van de route af, wanneer je van Page op weg gaat naar Bryce Canyon NP v.v. maar het is echt een verborgen juweeltje wat mij betreft. Prachtige, ruime plekken. Rustige omgeving. Indrukwekkend rode zand duinen. Een belevenis op zich en een goed alternatief voor het nogal ‘slaperige’ Kanab.

Bryce Canyon National Park

Dag 9: Datum: 9 augustus 2014

Route:  Coral Pink Sand Dunes State Park – Bryce Canyon National Park

 

Voor het eerst deze vakantie worden we pas na 08.15 uur wakker. De jetlag is er wel een beetje uit nu. We ontbijten in de heerlijke ochtendzon en genieten van deze prachtige plek. Rond 10.00 uur gaan we op pad naar onze volgende bestemming; Bryce Canyon National Park.


Via Panguitch, waar we nog wat boodschappen doen, arriveren we rond 12.45 uur in het park. We hebben twee nachten gereserveerd op de Ruby’s Inn Campground, aan de rand van het park. We hebben voor deze camping gekozen, omdat er een zwembad is en de gratis shuttle vertrekt ook vanaf hier. Ideaal dus. De plaatsen zijn niet echt groot, maar we staan er prima.


Nadat we zelf heerlijke sandwiches gemaakt hebben, nemen we rond 14.00 uur de bus naar het park. Deze gratis shuttle bus stopt op verschillende punten in het park, vanaf waar je de wandelingen kunt maken. Omdat we morgen ook nog een hele dag in het park te besteden hebben, besluiten we om vandaag twee stops te maken.


We nemen de bus naar Inspiration Point en vanaf hier wandelen we naar Sunset Point. Een mooie, redelijk makkelijke wandeling aan de bovenste rand van de canyon. We hebben een prachtig uitzicht over de canyon. Het begint saai te worden, maar ook hier maken we natuurlijk weer ontzettend veel foto’s.


Wanneer we rond 16.30 uur terug op de camping zijn, wil Fréderique graag zwemmen. Samen met Martijn nemen ze dan ook nog even een duik in het (kleine) zwembad op de camping. We eten vanavond lekker Nasi met saté (van thuis meegebracht!) en ondanks dat we het vanavond voor het eerst ‘fris’ vinden, blijven we toch gezellig bij het kampvuur zitten deze avond. De voorspellingen voor morgen zijn helaas wat minder, met kans op regen. We hopen erop, wanneer we om 22.30 uur naar bed gaan, dat we het droog zullen houden.

 

Accommodatie: Ruby’s Inn Campground

Plaats: Bryce Canyon, Utah

Prijs: ca. US$50 per campingplaats per nacht (Fully Hook Up)

Ligging: Tussen de bomen / Shuttle service naar het park

Afstand: 105 mijl / 168 km

Tanken: -

 

Bijzonderheden:

Op vertoon van je Nationale Park Pas mag je gratis gebruik maken van de shuttle bus die door het park rijdt. Vanaf de Ruby’s Inn Campground rijdt de shuttle in de zomermaanden (ca. mei t/m september) meerdere keren per uur naar verschillende viewpoints in het park.

Bryce Canyon National Park

Dag 10: Datum: 10 augustus 2014

Route:  Bryce Canyon National Park

 

Ondanks de mindere weersvoorspellingen voor vandaag, lijkt het deze morgen toch mee te vallen. We zien een blauwe lucht en wat wolkjes, wanneer we wakker worden. Vannacht hebben we wel wat druppels gehoord, maar gelukkig dus geen enorm slecht weer. We kunnen dus mooi op pad, om een langere wandeling door Bryce Canyon National Park te gaan maken.


Na het ontbijt en het douchen (we hebben hier een code nodig, maar het douchen is verder wel gratis en de douches zien er netjes en schoon uit) nemen we rond 10.15 uur de shuttle bus naar het park. We besluiten eerst Bryce Point te bezoeken, het hoogste punt van het park. Een prachtig uitzicht vanaf dit punt, met een ruim overzicht over het park.


Onze volgende stop is het Sunset Point, waar we gisteren geëindigd zijn. Vanaf hier wandelen opa, oma, Fréderique en ik terug naar het Sunrise Point. Deze wandeling is redelijk vlak en daardoor voor vrijwel iedereen goed te doen. Martijn wil graag wat meer uitdaging en hij besluit dan ook om de Navajo Trail te combineren met de Queens Garden Trail. Ook deze twee wandelingen eindigen bij het Sunrise Point. We spreken af dat we op elkaar wachten bij de General Store.


Na ongeveer één uur arriveren wij al bij de General Store. We nemen plaats aan een picknicktafel en spelen een spelletje, terwijl we snoepen van een ijskoud ijsje. Rond de klok van 14.00 uur wandel ik naar het eindpunt van de tour, zodat ik Martijn kan opvangen. Na een klein kwartiertje zie ik hem in de verte aan komen lopen. Ik kan vanaf hier zien dat hij echt aan het genieten is. Ondanks de warmte heeft hij de wandeling redelijk makkelijk af kunnen leggen. Hij vertelt volop en laat zijn velen foto’s zien. Fijn dat we zo allemaal tevreden zijn en iedereen kon doen en zien wat hij/zij zelf wilde.


We nemen de shuttle bus weer terug. We besluiten er ditmaal al bij het hoofdgebouw uit te gaan. Vanaf hier wandelen we naar het hotel. We kijken hier rond in de souvenirwinkel, waar we wat kleine cadeautjes voor het thuisfront kopen. Via het hotel en het zwembad lopen we weer terug naar onze campingplek. Inmiddels is de lucht al wat bedekt met wolken, maar dat weerhoudt Fréderique en opa er niet van om lekker te gaan zwemmen. 


Ondertussen kunnen oma en ik alvast een beetje beginnen met het inpakken van de koffers. Zo lopen we niemand echt in de weg en kunnen we alvast wat rommelen. Helaas zijn we aan het laatste deel van deze geweldige reis begonnen…


Net wanneer de mannen de barbecue hebben aangemaakt, beginnen de eerste regendruppels dan toch te vallen. Gelukkig kunnen we onder boom verder bakken. Maar we besluiten toch om het ditmaal, voor de eerste keer deze reis, binnen, in de camper, op te eten. Gelukkig kunnen we aan het einde van de avond toch nog even buiten bij het kampvuur zitten. Het was een geweldige, rustige dag waarop we wederom echt genoten hebben.

 

Accommodatie: Ruby’s Inn Campground

Plaats: Bryce Canyon, Utah

Prijs: ca. US$50 per campingplaats per nacht (Fully Hook Up)

Ligging: Tussen de bomen / Shuttle service naar het park

Afstand: 0 km

Tanken: -

 

Bijzonderheden: 

Bryce Canyon National Park kent een typisch woestijnklimaat, met koude nachten en zonnige middagen. Hierdoor is het verstandig om met ‘laagjes-kleding’ te werken en altijd voldoende water mee te nemen. Soms lijkt het in de ochtend, wanneer je aan een wandeling begint, fris te worden, terwijl het een uur later zomaar ineens alweer 25 graden kan zijn. Juist doordat je in een canyon loopt, en de meeste wandelingen dus eerst omlaag en daarna weer omhoog zijn, valt dit soms enorm tegen. Probeer hier dan ook rekening mee te houden, vooral met uw kleding.

Zion National Park

Dag 11: Datum: 11 augustus 2014

Route:  Bryce Canyon National Park – Zion National Park

 

Om 08.15 uur worden we wakker. Het is helaas best bewolkt en dus gaan we snel op pad naar Zion National Park. Eerst bellen we nog even naar mama in Nederland, vanuit het hotel.


Net buiten het park ligt een Subway restaurant. We nemen allemaal een Footlong sandwich. Eén deel voor nu en één deel zodat we straks voor het wandelen nog kunnen lunchen. Rond 10.30 uur gaan we echt op weg naar Zion.


Voor de komende twee nachten hebben we de Watchman Campground, in het park, gereserveerd. We hebben een plek aan Loop A, vrij voor aan, dichtbij de rivier. Het zijn grote, ruime plekken met een geweldig uitzicht op de bergen en de rivier. We eten onze sandwiches van Subway hier op, alvorens we naar het opstappunt voor de gratis shuttle service lopen. Bij de Zion Lodge stappen we uit de shuttle bus. Samen wandelen we op pad naar de Lower Emerald Pool. De temperatuur is echt snijdend heet. Het voelt aan alsof het wel 45 graden is momenteel.


Als snel besluiten opa, oma, Fréderique en ik om samen terug te lopen naar de Zion Lodge. Martijn wil wel graag de gehele trail gaan lopen. Wij geven hem veel water en wat te eten mee. Bij de Zion Lodge gaan we op het mooie, groene grasveld liggen, in de schaduw. Het is er gezellig druk en we genieten wederom echt van de omgeving.


Samen met opa gaat Fréderique een ijsje halen en hij geniet ondertussen van een ijskoud biertje. Dit is vakantie, dit is genieten. Rond 16.30 uur zijn we allemaal weer terug op de camping. Terwijl de dames het eten gaan voorbereiden betrekt de lucht. Er lijkt slecht weer aan te komen. Martijn en ik lopen naar het Visitor Center, aan het begin van de camping. We informeren naar de komende dagen. Helaas krijgen we te horen dat er inderdaad veel regen aan komt. Voor morgen adviseert hij ook om geen wandelingen te gaan maken. Er is echt een grote kans op overstromingen, er geldt een zogenaamde ‘Flood Warning’.


Op de camping overleggen we daarna of het een idee kan zijn om morgen al naar Las Vegas te rijden, i.p.v. overmorgen. Morgen hier zitten, in de camper, met regen, lijkt ons allemaal geen hele goede optie. Ik bel dus naar de camping in Las Vegas en informeer of we al een dag eerder kunnen komen. Dat is geen enkel probleem en dus besluiten we dat we morgenochtend al naar Las Vegas zullen vertrekken.


Vanavond kunnen we nog net buiten eten, maar er volgt al snel regen. We hadden ons laatste kampvuuravondje willen vieren, maar de regen dempt het vuur al snel. Veel te vroeg gaan we dan ook om 21.30 uur al noodgedwongen slapen. Morgen hopelijk in Las Vegas beter weer. De voorspellingen zijn in ieder geval prima.

 

Accommodatie: Watchman Campground

Plaats: Zion National Park, Utah

Prijs: ca. US$20 per campingplaats per nacht (Premier plek)

Ligging: Tussen de bomen / Shuttle service naar het park

Afstand: 90 mijl / 145 km

Tanken: -

 

Bijzonderheden: 

Voordat je het Zion National Park kunt betreden met de camper, dien je op de Zion-Mount Carmel Highway eerst US$15 te voldoen. Je moet namelijk door een tunnel en deze tunnel is niet breed genoeg voor bijvoorbeeld twee campers. Op deze wijze regelen de rangers dat de tunnel vrij gemaakt wordt en je met de camper in het midden van de tunnel kunt rijden. Een leuke, bijzondere belevenis.

Las Vegas

Dag 12: Datum: 12 augustus 2014

Route:  Zion National Park – Las Vegas

 

Vandaag ontbijten we heerlijk buiten, in de ochtendzon. Ondanks dat er ook flink wat wolken zijn, en de voorspellingen niet al te best, is het al erg warm rond 08.00 uur. We genieten nog even van de prachtige omgeving en gaan dan rond 09.30 uur op weg naar Las Vegas. Net buiten het Zion National Park tanken we (in Laverkin). Hier is de benzine het voordeligste en dus gooien we de tank hier weer vol.


Onderweg besluiten we een bezoek te brengen, via een de-tour over highway 169, aan het Valley Of Fire State Park. Zoals de naam al doet vermoeden is het een super state park waar de temperaturen enorm kunnen oplopen. Het is inmiddels rond het middag uur en de temperatuurmeter geeft zo’n 45 graden aan. We betalen de entree voor het park (US$10 per camper / per enveloppe) en rijden over de hoofdweg. Het is er niet echt druk, maar we vermoeden dat dit enkel met de hoge temperaturen te maken heeft. Het is er namelijk wel echt prachtig. We stoppen even, maar helaas vinden ook wij de hitte echt bijna niet te doen. Gezamenlijk besluiten we dan ook om direct door te rijden naar Las Vegas. Dit park moeten we maar eens bezoeken buiten de zomermaanden, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn.


Rond 15.00 uur zien we in de verte de hotels van Las Vegas al opdoemen. Midden in de woestijn, het blijft een unieke belevenis.


De camping, Oasis RV Resort, ligt aan de zuidkant van de Strip. We arriveren om 16.15 uur op de camping. Ook hier is het erg warm en dus nemen we direct een frisse duik in het zwembad van de camping. Er is vrijwel niemand, dus we hebben het zwembad zowat voor ons alleen. Lekker even afkoelen.


Nadat we heerlijk afgekoeld zijn, rijden we naar de Premier Outlet Mall. Dit winkelcentrum ligt op een steenworp afstand van de camping. We shoppen volop en brengen een bezoek aan o.a. Nike Town, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, de Disney Store en de Converse Store. Wat een gigantisch lage prijzen hier. Super fijn winkelen dus.


Na het winkelen besluiten we om lekker te gaan dineren bij de Outback Steakhouse. Wederom genieten we van de heerlijke maaltijden en het gezellige samenzijn. Wanneer we buiten komen is het al aardig donker en we rijden met de camper richting de Strip. Alle lampjes, lichtjes en muziekjes komen ons tegemoet. Het is zo indrukwekkend. Ongeveer één uur later hebben we de gehele Strip bezocht. Morgen willen we overdag ook zeker nog een bezoek brengen aan de diverse hotels. 


Eenmaal terug op de camping nemen we allemaal nog een drankje en iedereen is onder de indruk van deze stad. Knotsgek en alles is mogelijk. Wij houden ervan. Morgen gaan we verder op ontdekking.

 

Accommodatie: Oasis RV Resort

Plaats: Las Vegas, Nevada

Prijs: ca. US$55 per campingplaats per nacht (Premier plek)

Ligging: Zuidkant van de Strip / veel faciliteiten

Afstand: 212 mijl / 340 km

Tanken: US$50 / 14 gallon

 

Bijzonderheden: 

Las Vegas kan men prima met de camper bezoeken. U kunt dan bijvoorbeeld op de KOA Circus Circus camping staan (aan de noordkant van de Strip), maar qua ligging, mooie plaatsen en goede faciliteiten adviseren we liever de Oasis RV Resort camping.U kunt dan met de camper naar de Strip rijden en de camper parkeren op het terrein van het Mandalay Bay Convention Center. Hier is volop ruimte en het parkeren is er gratis.

Las Vegas

Dag 13: Datum: 13 augustus 2014

Route:  Las Vegas

 

In de vroege ochtend besluiten we, nu het nog niet te heet is, om nu alvast alle koffers en tassen in te pakken. Morgen moeten we de camper namelijk alweer inleveren, helaas.


Rond 10.00 uur gaan we op pad naar de Strip. We parkeren de camper bij het Mandalay Bay hotel. Hier is een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Vanaf hier wandelen we via het Mandalay Bay hotel, naar het Luxor Hotel. We nemen vanaf hier de gratis shuttle monorail naar het Excalibur Hotel.


Martijn wil graag in de achtbaan in het New York New York hotel en dus brengen we een bezoek aan dit hotel. We wandelen door Little Italy en Martijn koopt een kaartje (US$14 p.p.). Fréderique wil ook wel mee, maar we komen er al snel achter dat je hier minimaal 1.45 m dient te zijn en dat gaat helaas nog niet lukken.


Terwijl Martijn met de achtbaan door het hotel ‘vliegt’, nemen wij ter verkoeling een heerlijk ijsje bij Ben & Jerry’s. We zien de gondel voorbij komen razen. Het blijft bijzonder: een achtbaan die dwars door een hotel gaat. Maar alles kan in Las Vegas natuurlijk.


Toen we gisteravond over de Strip reden was er maar één ding waar Fréderique interesse in had: de grote M&M. Vandaag moeten we dus echt een bezoek aan de M&M Store brengen. Er zijn honderden artikelen en verschillende M&M’s te koop. Een super idee voor kleine én grote kinderen natuurlijk.


Inmiddels is de temperatuur al aardig opgelopen. We wandelen dan ook van hotel naar hotel, van airco naar airco. Fréderique vind het niet meer echt leuk en dus besluiten we dat we beter ergens kunnen gaan lunchen en rusten. We kiezen voor het Planet Hollywood hotel, voor het Cheeseburger Aloha Restaurant. We krijgen een gigantische cheeseburger geserveerd, met een enorme berg friet. Wat een hoeveelheden eten krijg je hier toch steeds! Het smaakt heerlijk, en voor de rest van de dag zitten we echt vol denk ik zo.


We shoppen nog wat en lopen naar het naastgelegen Bally’s Hotel. Hier nemen we de Monorail naar het MGM hotel (US$5 p.p.), want we hebben allemaal geen zin om door de warme zon te lopen. Vanaf het MGM Hotel steken we over naar het Excalibur Hotel en hier nemen we de gratis shuttle monorail naar het Mandalay Bay hotel. Martijn loopt alvast voorop zodat hij de airco kan starten in de camper. De camper heeft natuurlijk de hele dag al in de zon gestaan en dus is een beetje airco wel fijn.


Eenmaal in de camper nemen we allemaal en flesje koud water uit de koelkast. Jeetje, wat is het toch warm! Met de camper rijden we terug naar de Oasis RV Campground. Wederom nemen we direct een verfrissende duik in het zwembad. Ook nu is het erg rustig. Dat verbaasd ons nog steeds, want het is toch wel echt hoogseizoen. Maar we vinden het stiekem wel fijn dat het zo rustig is en we het zwembad zo wat voor onszelf hebben.


We worden na een paar minuten aangesproken door een andere Nederlandse reiziger. Hij vertelt voluit over de reiservaringen tot nu toe. Zij reizen dus ook door zuidwest Amerika met een camper. Na een kwartiertje stellen we de vraag dan toch maar: ‘Waar heeft u de reis gereserveerd’? En ja hoor, ik ben helemaal blij: Bij Travelhome! Natuurlijk 


Omdat wij de camper morgen weer gaan inleveren spreken we af om onze spullen die we niet meer nodig hebben, aan hen te geven. We brengen de spullen ’s avonds naar hun plek toe (o.a. barbecue, broodrooster, afwasmiddel etc.).


Na het zwemmen besluiten we allemaal dat we eigenlijk niet meer hoeven te eten, we zitten nog allemaal vol van de uitgebreide lunch van vanmiddag. We rijden met de camper weer naar de Premier Outlet Mall, waar we op zoek gaan naar rode Converse schoenen. Helaas zijn ze niet in de juiste maat te vinden. Maar een bezoek aan de mall, is nooit een straf natuurlijk.


We sluiten de avond met een heerlijk drankje af, bij onze camper. Helaas zit de rondreis met de camper er echt bijna alweer op. Erg jammer, maar we hebben zo ontzettend veel gave dingen gezien en gedaan. Onbetaalbaar en heel bijzonder vooral, dat we deze reis met opa en oma mochten en konden maken.

 

Accommodatie: Oasis RV Resort

Plaats: Las Vegas, Nevada

Prijs: ca. US$55 per campingplaats per nacht (Premier plek)

Ligging: Zuidkant van de Strip / veel faciliteiten

Afstand: 20 mijl / 32 km

Tanken: -

 

Bijzonderheden: 

Voor een goed bezoek aan de stad Las Vegas adviseren we het liefst minimaal twee nachten. Dit kan dus op een camping zijn, maar ook in een hotel. Bij vrijwel alle grote hotels is het mogelijk om de camper te parkeren. Vooral tijdens weekenden, feestdagen en speciale conventies liggen de tarieven voor de hotels vrij hoog. Maar wanneer je daarbuiten gaat reizen kun je voor een relatief klein bedrag vaak al een mooie kamer reserveren in één van de velen, bijzondere themahotels. Travelhome kan deze desgewenst ook voor je bijboeken.

Las Vegas

Dag 14: Datum: 14 augustus 2014

Route:  Las Vegas

 

Omdat we geen Early Bird Departure Service pakket bijgeboekt hebben, moeten we de camper voor 11.00 uur inleveren. Na een snel bakkie koffie rijden we daarom direct vanaf de camping naar het vliegveld. Voor de komende twee dagen hebben we een auto gehuurd bij Alamo en de auto dienen we op te halen bij het vliegveld.


Omdat het lastig is om met de camper hier te wachten, spreken we af dat de anderen naar de parkeerplaats van de Premier Outlet Mall rijden en daar op me wachten. Binnen 15 minuten rijd ik met de huurauto al richting de mall. Ik zie de camper al snel staan. We spreken daarna af dat we samen naar het verhuurstation van Cruise America gaan rijden. De camper voorop en ik, met de huurauto, er achteraan.


Het verhuurstation is gevestigd in het stadsdeel Henderson, op ca. 10 mijl afstand van de luchthaven van Las Vegas. Na controle, waarbij geen schade wordt geconstateerd, ontvangen we het huurcontract retour en alles is al snel geregeld. De borg zal terug gestort worden binnen enkele weken, geeft de manager aan. Het is inmiddels bijna 10.00 uur en iedereen begint aardig honger te krijgen. We besluiten om een laatste keer een echt Amerikaans ontbijt te nuttigen, bij onze favoriete keten Denny’s! Volop genieten we weer van pancakes, Sunny-side-up eieren en een bagel.


Na het ontbijt rijden we eerst naar Old Town. We willen nog een bezoekje brengen aan de Fremont Street Lights Experience. Helaas valt ons dit enorm tegen. Er hangen veel zwervers en bedelaars rond en het geeft ons geen prettig gevoel. Na een klein uurtje rijden we dan ook alweer naar de Strip terug.


Onze volgende stop is het bord van ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’, echt altijd een super stop. Met de huurauto kunnen we er iets beter stoppen en daarom hebben we deze keer gewacht tot deze laatste dag. We maken weer veel foto’s en ook ditmaal staat er iemand die, voor een dollar als fooi, foto’s van onze gezamenlijke groep maakt. Ideaal dus, staan we er mooi allemaal samen ook weer op.


Inmiddels is het bijna 14.00 uur en dus rijden we naar ons hotel: The Mirage. Hier hebben we drie kamers gereserveerd voor de laatste nacht in Vegas. Het inchecken verloopt erg snel (alhoewel we wel US$100 borg per kamer moeten achterlaten). Het parkeren is er gratis. Nadeel is dan wel dat we van de parkeergarage dwars door het hotel en casino moeten lopen (met onze koffers) voordat we bij het hotel gedeelte zijn. Helaas is dit toch wel gebruikelijk in Las Vegas.


Die laatste middag genieten we volop bij het zwembad. Het is vandaag weer zo’n 45 graden en dus is een verfrissende duik echt heerlijk. Het is druk bij het zwembad, maar we hebben toch allemaal een ligbed (zelfs ook in de schaduw). We spetteren en spatteren tot ca. 18.30 uur, waarna we ons opfrissen en ons klaar maken voor een avond op de Strip. Van een barkeeper krijgen we de tip om te gaan eten bij het Italiaans restaurant “Battista’s”. Het restaurant ligt net achter de Strip, net voorbij het Bally’s. We zouden dit restaurant anders zelf nooit gevonden hebben, maar het eten is werkelijk waar geweldig en het is een sfeervol restaurant waar we genieten van de laatste avond-maaltijd in Las Vegas.


Wanneer we buiten komen is het donker buiten en dus zijn alle lichtjes weer aan. Het is enorm druk deze avond op de Strip en we letten dan ook extra goed op onze spulletjes. Via de fonteinshow bij het Bellagio Hotel. Ook Fréderique is enorm onder de indruk en geniet volop.


De laatste avond sluiten we af met de vulkaan- en vuurshow bij ons eigen hotel, The Mirage. Wat een spektakel ook weer. Super gaaf! Rond de klok van 23.00 uur duiken we voor de laatste keer in een Amerikaans bedje. Volop genieten we na van deze geweldige avond én reis. Het was weer geweldig!

 

Accommodatie: The Mirage Hotel ****

Plaats: Las Vegas, Nevada

Prijs: ca. US$75 per kamer per nacht (zeer afhankelijk van datum)

Ligging: Op de Strip / veel faciliteiten

Retourvlucht

Dag 15: Datum: 15 augustus 2014
Route:  Las Vegas - Amsterdam


Vandaag vertrekken we weer terug naar Nederland.


We besluiten om niet eerst te ontbijten, maar eerst de auto in te leveren en naar de luchthaven te gaan. Ongeveer drie uur voor vertrek checken we in bij de KLM/Delta AirLines balie. We krijgen voorrang bij de gate doordat opa last heeft van zijn heup. Ideaal dus. De lange terugreis kan weer beginnen.

Aankomst Amsterdam

Dag 16: Datum: 16 augustus 2014
Route:  Las Vegas - Amsterdam


Via een overstap in New York JFK Airport komen we uiteindelijk de volgende ochtend in Nederland aan. Het was weer een fantastische camperreis waarbij we ontzettend hebben genoten van alle indrukken, parken, natuur en al het ander moois.


We zeggen maar weer: tot de volgende keer!!!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties