19-daagse camperreis Phoenix - Las Vegas

In mei 2016 vertrok onze ervaren medewerkster Karlijn samen met haar man Eric en een stel vrienden naar Amerika.


Een algemene indruk en advies van medewerkster Karlijn:


Voor de reiziger die de klassieke rondreis Californië, Arizona, Nevada en mogelijk stukje Utah al eens gedaan heeft, maar die houdt van het gevarieerde rots- en woestijnlandschap van het Westen is deze alternatieve route vanuit Phoenix absoluut een aanbeveling. Met name in het voorjaar is het nog niet erg heet, maar zijn de dagen wel aangenaam warm. De hoger gelegen gebieden in Colorado, kunnen ’s nachts nog wat fris zijn, maar daar kun je je op kleden. In de avond zit je bij het kampvuur of doe je de verwarming in de camper aan. Er is géén belemmering om parken/gebieden te bereiken. Vooral de variatie van het woestijnlandschap van Arizona en Nevada, het bijna on-Amerikaanse van New Mexico, met de Spaans/Mexicaanse/Indiaanse pueblos en cultuur, het groene en frisse berglandschap mét besneeuwde bergtoppen van Colorado, tot de rode imposante rotspartijen van Utah maakt dat deze route voor ieder wat wils heeft. Het pure van de inwoners, het ruige van de natuur en weinig steden maakt dit een avontuurlijke, maar goed begaanbare route.


De reis zoals die door ons is gemaakt is in 18 nachten aan de krappe kant. Om optimaal de parken en omgeving tot je te nemen adviseren wij om minimaal 1 week extra te boeken. Hierdoor heb je de gelegenheid om meer stil te staan, rust te nemen en tijd in te lassen voor trails en andere activiteiten.


Met name in Sedona, New Mexico (Santa Fe/Taos), Great Sand Dunes NP, Page/Lake Powell, Grand Canyon NP en Zion NP zou een extra dag prettig zijn. Met meer tijd zou je ook kunnen overwegen tussen Mesa Verde NP/Durango en Moab nog een stop in Black Canyon of the Gunnisson in te lassen. En/of tussen Monument Valley en Zion een stop in Bryce Canyon NP toe te voegen.

 

Wat opviel was dat veel National Park campings al volgeboekt waren. De meeste particuliere campings hadden gewoon beschikbaarheid. Mocht je ín een van de nationale parken willen overnachten dan is het aan te raden om deze vooraf te reserveren of vroeg op de dag een plekje te zoeken.


De laatste maandag van Mei is het Memorial Day en veel Amerikanen trekken er dan zelf ook op uit. Campings kunnen dan vol zijn en/of duurder zijn dan normaal.

periode: mei - juni 2016
afstand: 3485 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties