Amsterdam - Seattle

Vandaag vroeg uit de veren! Om 05:15 uur gaat onze wekker al. Onze studiereis naar Amerika staat voor de deur. Tijd om een nieuw gedeelte van Amerika te gaan ontdekken.


Rond kwart voor 7 zitten we in de auto, op weg naar Amsterdam Schiphol. Doordat het druk op de weg is, belanden we voor Utrecht in de file. Gelukkig duurt deze file niet heel lang, maar nog geen 15 minuten verder is het alweer raak. Een beetje zenuwslopend is dit wel. Vanwege de drukte op de weg komen we pas om 09:00 uur op de luchthaven aan. We vliegen om 11:05 uur via Chicago naar Seattle. Omdat we een beetje aan de late kan zijn maken we vaart naar de incheckbalie. Eenmaal aangekomen bij de incheckbalie, checken we ons zelf eerst in via een "self service balie". Het zelf inchecken voor de vlucht verloopt spoedig en we zijn in het bezit van onze boardingpassen. Snel in de rij om onze koffers in te checken, aangezien de rij steeds langer begint te worden. Ook dit verloopt weer super snel en voordat we het weten zijn we al door de douane heen. We kijken op onze horloge en zien dat we nog ruim een drie kwartier hebben voordat we moeten boarden.


Op naar de Starbucks dan maar! Een standaard ritueel, wanneer we ons op de luchthaven van Amsterdam bevinden. Inmiddels is het 10:30 uur en kunnen we boarden voor onze vlucht naar Chicago. We vliegen in Premium Economy Class tot aan Chicago. Het vliegen in de Economy Plus Class bevalt ons erg goed. We hebben volop beenruimte. Ook hebben we ieder een eigen entertainment systeem, waar we films op kunnen kijken (je kunt hier niet zelf kiezen, maar er worden een aantal films afgespeeld). Ook heeft het systeem diverse muziekzenders, mocht je het kijken van een film beu zijn. Tijdens de vlucht krijgen we een warme maaltijd aangeboden en zijn drankjes (inclusief) alcoholische drankjes inbegrepen. Ook krijgen we tijdens de vlucht nog een snack en krijgen we kort voor de landing nog een broodje.


Na ongeveer 9,5 uur vliegen komen we dan in Chicago aan. Eerst moeten we door de douane. Op zich valt de drukte hier mee, maar we staan weer net in de verkeerde rij. 


Na een uur gewacht te hebben zijn we dan eindelijk we dan eindelijk aan de beurt. Een aardige dame stelt onze wat vragen, er worden vingerafdrukken genomen en er wordt een irisscan genomen. Al met al duurt dit maar enkele minuten en zijn we alsnog snel door de security heen, Aangekomen bij de bagageband staan de koffers al op ons te wachten. We checken onze koffers opnieuw in. Dit keer worden onze koffers al vrij snel door personeel van United Airlines uit onze handen genomen.


We kijken op onze horloge en zien dat we nog ruim 1,5 uur hebben voordat onze vlucht naar Seattle vertrekt. We staan in vertrekhal 5 (hier komen de internationale vluchten aan) maar moeten naar vertrekhal 1. We nemen vanuit terminal 5 de een soort van metro naar terminal 1. Ook dit duurt weer niet lang en binnen een kwartier staan we in juiste terminal. We lopen op ons gemak naar de juiste gate en wachten hier nog even voordat we mogen boarden. De vlucht vanuit Chicago naar Seattle duurt ook nog ruim 4,5 uur.


Op de binnenlandse vlucht kunnen we enkel maaltijden tegen betaling kopen. Drankjes (geen alcoholische dranken) zijn daarentegen wel inbegrepen. Ook hebben we hier aan boord geen entertainment systeem. In dit geval proberen we dan ook maar even een paar uur te slapen. Anderhalf uur voor de landing worden we wakker. Toch nog een paar uur kunnen slapen. We komen zelfs ruim een uur eerder aan in Seattle dan gepland. Seattle, here we are!


Vanaf de luchthaven nemen we een taxi naar ons hotel. Dit is de makkelijkste en snelste manier om vanaf de luchthaven naar het centrum te reizen. De taxirit duurt nog geen 20 minuten en kost ons US$50,- inclusief fooien. We worden bij de receptie vriendelijk ontvangen. We informeren meteen even naar wat leuke restaurants, waar we deze lange dag zullen afsluiten. Nadat we zijn ingecheckt gaan we meteen naar onze kamer. We zetten onze koffers op de kamer en frissen ons even op.


Op naar Cantina Lena, een leuk, maar klein Mexicaans restaurant, op een paar minuten loopafstand van het hotel. Voor een maaltijd inclusief drankje betalen we per persoon US$15,-. We genieten hier van een goedkope maar lekkere maaltijd. Mocht je niet van Mexicaans eten houden dan zit er tegenover nog een leuk restaurant, namelijk Palace Kitchen. Hier kun je genieten van een Westerse maaltijd.


Moe, maar voldaan keren we terug naar ons hotel, waar we ons bed gaan opzoeken. Dit mag ook wel na ongeveer 24 uur wakker te zijn geweest. 


Plaats: Seattle
Accommodatie: Hotel Five
Prijs: EUR550,- 2-persoonskamer enkel logies voor 2 nachten.
Faciliteiten: Max's Café, dagelijks geopend van 07:00 - 12:00 uur, fitness center 24 uur per dag beschikbaar, ijsmachines, frisdrankautomaat op elke verdieping, gratis koffie, water en slippers op de kamer en gratis internet. Ook kun je in het hotel gratis fietsen huren. 
Ligging: Hotel Five ligt gunstig gelegen ten opzichte van de diverse bezienswaardigheden die Seattle te bieden heeft. Op circa 5 minuten loopafstand bevindt zich de Seattle Tower. Ook downtown ligt op circa 5 minuten loopafstand van het hotel.  


Weer: Het weer in Seattle is in de avond nog lekker aangenaam. De temperatuur ligt nog rond de 17-18 graden.

 

Seattle

In verband met een jetlag zijn we wederom vroeg uit de veren. Allebei zijn we rond 04:30 uur al wakker. Omdat we zo vroeg wakker zijn, besluiten we om 07:00 uur maar te gaan ontbijten in het hotel. In het hotel zit Max's Café, welke dagelijks geopend is van 07:00 - 12:00 uur. Ze hebben hier een uitgebreide ontbijtkaart. Omkomen van de honger zullen we hier dus niet :-). We nemen allebei een Griekse Yoghurt met fruit en een lekkere bagel met cream cheese en jam. Kosten US$13,- per persoon.


Na dit stevige ontbijt gaan we Seattle in en gaan we eerst naar de Space Needle. De Space Needle ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf ons hotel.We kopen hier een entreeticket voor US$23,10 per persoon. Ook kopen we hier meteen een ticket voor de Emerald City Trolley, waar we later die dag gebruik van zullen maken om een goede indruk van Seattle te krijgen. Een dagticket kost US$30,- per persoon. Voordat we in de lip stappen wordt er eerst nog een gratis foto gemaakt, welke we, wanneer we boven zijn via een scherm kunnen uploaden. Altijd leuk natuurlijk. Met de lift staan we binnen enkele seconden op het observation deck. Vanuit hier hebben we een prachtig uitzicht over Seattle. We zien in de verte zien we de bergen van Mount Rainier en kunnen we al vast een glimp opvangen van Olympic National Park. Ook de hoge gebouwen en het reuzenrad maken een indruk. In de haven liggen ook nog enkele cruiseschepen. Deze worden uiteraard ook nog even vastgelegd op foto. Na drie kwartier boven te zijn geweest gaan we weer naar beneden.


Achter de Sapce Needle at kunnen we opstappen op de Emerald City Trolley, welke om de 25 minuten rijdt. We moeten nog even geduld hebben voordat de Trolley er is. We gaan even lekker in de zon en gebruiken dit moment even om telefonisch contact op te nemen met Cruise America, waar morgen onze camper gaan ophalen. We hebben een afspraak gemaakt en we kunnen morgen om 09:00 uur onze camper al afhalen. Als de Trolley er is, rijden we eerst een stukje langs de waterkant. Hier zijn diverse stops zoals de Victoria Clipper, pier 66, Seattle Aquarium en de Great Wheel.


Omdat ze volop aan het bouwen zijn, lijkt het net of dat we in een grote bouwput aan het rijden zijn. Een beetje jammer natuurlijk. Dit mag de pret niet drukken en besluiten door te gaan naar Pioneer Square te gaan. Hier zit het Klondike Gold Museum gevestigd. Dit museum behoort tot het National Park Service en de entree van dit museum is gratis. We bekijken hier een video over de Gold Rush en zien dat deze Gold Rush niet alleen voor Canada maar ook voor Amerika een belangrijke rol heeft gespeeld. Na deze film lopen we nog een rondje door het museum. Als we buiten staan gaan we een kop koffie drinken bij een leuk koffiehuisje tegenover het museum.


Na deze kop koffie pakken we de Trolley naar Pike Place Market. Voordat we bij deze markt arriveren rijden we eerst door Chinatown. Altijd leuk om te zien, maar niet de moeite waard om uit stappen. Eenmaal aangekomen bij Pike Place Market waar het krioelt van de mensen (rond lunchtijd blijkt het hier superdruk te zijn) lopen we door de enorme markthallen waar vooral veel eten en rommel te koop is. Na een uurtje hier rond gewandeld te hebben gaan we lunchen bij Seatown vlak bij Pike Place Market gelegen. Een super leuk tentje met veel visspecialiteiten op de kaart.


Na onze lunch besluiten we om nog even te gaan winkelen in Seattle. We brengen een bezoek aan Macy's (een bekend warenhuis in Seattle). Duiken  ook nog even de Forever 21 (een kledingwinkel) en Sephora (make-up winkel) binnen. Voordat we in de avond gaan eten, gaan we nog even langs ons hotel om ons op te frissen. We zoeken even op Internet om te kijken waar we deze avond lekker kunnen eten. We zijn er snel uit en gaan vanavond voor Italiaans. Het restaurant Assagio staat goed aangeschreven. Bij aankomst blijkt dit ook wel, want het is super druk en hebben alleen nog maar plaats aan de bar. Voor ons niet erg en sluiten hier onze avond af. Omdat we nog steeds niet helemaal van onze jetlag af zijn, liggen we ook deze avond weer lekker op tijd in bed.


Tip: Zorg dat je vroeg bij de Space Needle bent. Als je er rond 08:30 uur bent dan is de entree het voordeligste en is het er nog niet zo druk. Een dagkaart kopen voor de Emerald City Trolley is eigenlijk overbodig. Dit omdat alle bezienswaardigheden zoals hierboven beschreven vlak bij elkaar liggen.


Plaats: Seattle
Accommodatie: Hotel Five
Prijs: EUR550,- 2-persoonskamer enkel logies voor 2 nachten.
Faciliteiten: Max's Café, dagelijks geopend van 07:00 - 12:00 uur, fitness center 24 uur per dag beschikbaar, ijsmachines, frisdrankautomaat op elke verdieping, gratis koffie, water en slippers op de kamer en gratis internet. Ook kun je in het hotel gratis fietsen huren. 
Ligging: Hotel Five ligt gunstig gelegen ten opzichte van de diverse bezienswaardigheden die Seattle te bieden heeft. Op circa 5 minuten loopafstand bevindt zich de Seattle Tower. Ook downtown ligt op circa 5 minuten loopafstand van het hotel.


Weer: Het is vandaag een beetje bewolkt. Af en toe schijnt de zon en regent het.

Seattle- Sequim

Vandaag gaan we onze camper ophalen bij Cruise America. Omdat we onze camper al lekker vroeg kunnen ophalen betekent dit vandaag ook weer vroeg opstaan. Onze wekker gaat om 06:00 uur. We pakken onze koffers weer in en gaan nog even ontbijten in het hotel. Ook deze ochtend hebben we weer volop keus bij het ontbijt. Voor US$15,- per persoon hebben we onze buikjes weer vol gegeten.


Omdat een taxi naar de verhuurder best prijzig blijkt te zijn, namelijk US$130,- kiezen we ervoor om met de bus naar Lynwoord te reizen. Vanaf het hotel is het ongeveer 8 minuten lopen naar 4th Avenue bij Pine Street. Hier gaat bus 512 naar Lynwood. Net deze dag blijkt de bushalte bij aankomst gesloten te zijn vanwege een marathon. Wat nu? We vragen wat voorbijgangers of zij weten naar welke bushalte we dan moeten. Een paar vriendelijke Amerikanen helpen ons graag, maar weten zelf ook niet zo goed waar we het beste naar toe kunnen gaan. Naar wat over en weer te hebben gebeld blijkt dat we het beste naar 5th Avenue kunnen gaan bij Olive Street.


Daar aangekomen blijkt dat we de bus net gemist hebben. Dit betekent ongeveer 3 kwartier wachten. Helaas het is niet anders. We kopen in de bus een buskaartje voor US$3,75 per persoon. Het duurt ongeveer 25 minuten voordat we in Lynwood arriveren. Bij het busstation bellen we en taxi. De taxi is er in 10 minuten waarna we onze weg vervolgen naar Cruise America. We zijn iets later dan in eeste instantie is gepland. We komen namelijk pas om 10:00 uur aan in plaats van 09:00 uur.


Omdat we al eerder met een camper op pad zijn geweest en ook al meerdere malen met Cruise America hebben gereisd slaan we de introductiefilm over. We tekenen het huurcontract, lopen nog een rondje om onze camper om te kijken of er geen schade is. We krijgen de camper mee met een volle tank benzine en de gasfles voor driekwart vol. Als we alles hebben gecheckt halen we onze persoonlijke inventarispakketten en camperinventaris binnen op. Al met al heet dit ongeveer een uur geduurd.


Wij zijn klaar om met onze camper op pad te gaan. Als eerst rijden we naar de Walmart, welke op ongeveer 2 minuten rijden van de verhuurder afligt. Een bezoekje aan de Walmart kost ons ruim 2 uur en we zijn ruim US$200,- lichter. Omdat het deze dag vooral regenachtig is besluiten om naar de Premium outlet van Seattle te rijden. Deze ligt op circa 16 mijl van de Walmart gelegen. Ook hier besteden we een aantal uurtjes en zijn wederom weer wat geld lichter.


Rond 16:00 uur richting we richting Edmonds waar de ferry nemen naar Kingston. Kosten: US$64,10. We wachten hier ruim 1,5 uur voordat we de ferry op mogen. De overtocht duurt 35 minuten. Bij aankomst in Kingston rijden we meteen door naar onze camping, waar we rond 19:00 uur aankomen. We installeren onze camper en pakken onze koffers uit. Daarna beginnen we aan ons avondeten. Deze avond lekker simpel, namelijk een hamburger met een salade. Na het eten genieten we nog van een drankje. Ook deze dag is weer voorbij gevlogen en we liggen rond 22:00 uur in bed.


Tip: koop bij de Walmart een antiaanbaklaag pan, een extra kussen voor in bed US$5,- per kussen en campingstoelen US$7,- per stoel.


Weer: Het is vandaag een regenachtige dag. 


Plaats: Sequim
Accommodatie: Rainbows End RV Park
Prijs: US$39,74 voor 1 nacht
Faciliteiten: Fully Hook Up, gratis Wifi, puppy Park, dumpstation, picknickplaatsen, gratis douchjes en wasserette.
Ligging: Vlak bij Port Angeles gelegen.

Afstand: 153 km

Sequim- Hoh Rain Forest Visitor Center

Vandaag weer lekker vroeg op. Onze wekker gaat om 07:00 uur en we maken ons klaar voor Hoh Rain Forest. Op aanraden van een vriend van Travelhome overnachten we deze avond op de Hoh Rain Forest campground. Via de Pacific Senic Byway rijden we naar onze bestemming. De Pacific Senic Byway is een super mooie route. Je kunt hier echt genieten van het uitzicht.


Rond het middaguur komen we aan bij de camping. Deze camping kun je vooraf niet reserveren maar is een first serve first come camping. Er zijn echt nog super veel plekken vrij dus kiezen we een mooi plekje uit langs de Hoh Rain River. Na de lunch bij de camper, heerlijk in het zonnetje, lopen we naar het Visitor Centre. We laten ons informeren over de wandelingen die er zijn en kiezen ervoor om de Hall of Mosses te lopen (circa 1,5 kilometer) en een gedeelte van de Hoh River Trail (circa 5 kilomter). Ook hier kijken we onze ogen weer uit. wat een super mooie natuur. We komen veel mosbossen tegen, zoals de naam al doet vermoeden en lopen door het prachtige regenwoud tot aan het begin van de rivier.


Na de wandeling pakken we onze campingstoeltjes uit de camper en genieten nog een paar uurtjes van de zon. We zetten onze campingstoeltjes aan de river en genieten hier van de rust. Deze avond staat rijst met kip op het menu. Na het eten kletsen we gezellig nog wat in de camper. Tijdens het kletsen hebben we deze avond ook nog even aan ons reisverslag gewerkt.


Weer vandaag: zonnig, ongeveer 20 graden.


Plaats: Hoh Rain Forest National Park
Camping: Hoh Rani Forest
Prijs: US$20,- per nacht
Faciliteiten: Geen, alleen toiletten.
Ligging: In Hoh Rainforest gelegen in Olympic National Park. Camping midden in de natuur.

Afstand: 162 km

Hoh Rain Forest- Kalaloch

Vandaag hebben we een keer uitgeslapen. Rond 8 uur zijn we wakker. We ontbijten in de camper en rond 09:30 uur zijn we op pad. Op naar Kalaloch Campground. Vanaf Hoh Rain Forest rijden we ongeveer een uur voordat we in Kalaloch arriveren. Wederom een super mooie route. Overal zien we varens en bomen en rijden we langs de Pacific Ocean.


Aangekomen op de camping, Kalaloch Campground, rijden we toch maar een stukje verder om te kijken wat er in de omgeving te doen is. We komen langs de Kalaloch Lodge en het Ranger Station. Het Ranger Station blijkt dicht te zijn dus rijden we nog een stukje door. We zien op een gegeven moment een benzinestation liggen en gaan hier voor de zekerheid toch maar even tanken aangezien onze benzinetank nog maar voor 1 kwart vol is.


We rijden daarna terug naar de camping en installeren onze camping op een mooi plekje op de camping. Deze plek hebben we van te voren gereserveerd en dat is maar goed ook. Veel plekken op de camping zijn namelijk al bezet. We lunchen even wat in de camper en gaan de Nature Trail lopen. Bij de bordjes dachten we gezien te hebben dat de trail ongeveer 8 mijl lang zou zijn. Vol goede moed beginnen we aan onze wandeling door het regenwoud.


Na 20 minuten onderweg blijkt dat de trail er al weer op zat. Ok, wat nu? Vanaf de camping kun je ook Beach Trail lopen. We kiezen er dan ook voor om een stuk langs het strand te wandelen. We wandelen vanaf onze campingplek naar de Kalaloch Lodge, waar we een lekkere kop koffie gaan drinken. Als onze koffie op is, keren we terug naar de camping. Omdat het nog redelijk vroeg op de dag is pakken we onze campingstoeltjes en gaan lekker een paar uur uitwaaien op de camping.


Rond 17:00 uur lopen we terug en bereiden ons diner voor. Vanavond doen we het rustig aan. Na het eten kijken we nog wat series en een film op de tablet.


Getankt: US$80,- / 29,64 gallon / US$2,699 per gallon.


Weer: Bewolkt en af en toe zon. Temperatuur ongeveer 17 tot 18 graden.


Plaats: Kalaloch
Accommodatie: Kalaloch Campground
Prijs: US$22,- per nacht
Faciliteiten: Geen, alleen toiletten
Ligging: In Hoh Rainforest gelegen in Olympic National Park. Camping midden in de natuur aan het strand. 

Afstand: 98 km

Kalaloch- Jantzen Beach

Vandaag in de ochtend zijn we weer een keer vroeg op pad. Omdat het weer niet echt mee zit rijden we richting Portland en slaan we Grayland State Beach over. Een extra dagje Portland dus. Omdat we vandaag redelijk wat mijlen af leggen, stoppen we onderweg een aantal keer. De eerste stop is bij de Walmart ongeveer 70 mijl van Kalaloch gelegen. We kopen hier nog wat de nodige boodschappen en gaan weer verder op pad.


Tegen de middag komen we aan op Jantzen Beach RV Park. We hebben er goed aan gedaan om toch een dagje eerder naar Portland te gaan, want het zonnetje schijnt hier volop. We installeren onze camping, pakken onze campingstoeltjes tevoorschijn en kleden ons om. De komende paar uur zitten wij hier prima op de camping. Omdat het inmiddels al weer 19:00 uur steken we de BBQ maar eens aan. Daar is het weer wel na.


Na het eten nog snel even douchen en dan lekker naar bed.


Weer: Zonnig. Temperatuur ongeveer 22 graden.


Plaats: Jantzen Beach
Accommodatie Jantzen Beach RV Park
Prijs: US$35,- per nacht / 10% Good Sam korting of 10% AAA korting
Faciliteiten: Douchjes en toiletten, verwarmd zwembad, Fitness, Game Room, Clubhouse, gratis wifi, 20/30/50 ampere, water & sewer en wasserette. 
Ligging: Hayden Island Drive, aan de Columbia River. Op circa 10 mijl vanaf Portland gelegen.

Afstand: 333 km

Portland

Vandaag gaan we als echte toeristen Portland verkennen. Bij de receptie informeren we eerst hoe we het beste naar het centrum van Portland kunnen reizen. We nemen de bus. De bussen vertrekken tegenover de camping, bij het tegenover gelegen winkelcentrum. Na even wat zoeken hebben we dan toch eindelijk de juiste bus gevonden (bus 6 naar Matin Luther King) In de bus kopen we voor US$5,- per persoon een busticket, waar we de hele dag mee kunnen reizen in de bussen, maar we mogen ook gebruik maken van de streetcar, de MAX en de WES.


Omdat we volgens de buschauffeur nogal verward stonden te kijken en we zo gauw niet 2 x US$5,- in onze portemonnee kunnen vinden, maar 1 biljet van 5, vind de buschauffeur het al gauw prima en laat ons voor 1 persoon betalen. Let op dat je in de bus gepast moet betalen. Wat een vriendelijke mensen hier. Binnen 45 minuten staan we in hartje Portland. Je hoeft niet bang te zijn dat je lang hoeft te wachten op de bus, want deze komen wel 5 keer in het uur.


We brengen ons eerste bezoekje aan het Portland Art Museum. De entree bedraagt US$19,99 per persoon. Na ongeveer 1,5 uur in het museum rondgelopen te hebben pakken we de bus naar de Aerial Tram. Onderweg in de bus treffen we een aardige mevrouw aan die ons tips geeft en ons bij de Aerial Tram persoonlijk afzet. We bedanken de mevrouw hartelijk en kopen een kaartje voor de Aerial Tram. Per persoon betalen we US$4,50. We nemen de Aerial Tram naar boven en genieten buiten van het uitzicht over Portland. Na een half uurtje even lekker in de zon te hebben gezeten nemen we de Aerial Tram weer terug naar beneden. We besluiten de tips van mevrouw aan te nemen en nemen de bus naar 23th Steet. Een super leuke en gezellige straat, met boutiekjes en leuke restaurantjes.


Wat je zeker niet over moet slaan wanneer je op de 23th Street bent is Salt & Straw. Dit schijnt het lekkerste ijs in heel Portland te zijn. We sluiten aan de rij, deze is enorm, dus het ijs moet dan toch wel heel goed smaken. Terwijl we wachten in de rij mag je al een voorproefje nemen. We mogen een aantal smaken uitkiezen om te proberen terwijl we wachten. Na ongeveer 25 minuten staan we buiten en genieten we van ons ijsje, welke echt zeker de moeite waard is.


Na ons ijsje nemen we de bus terug naar Pioneer Square, waar we nog even wat gaan winkelen. Van winkelen krijg je honger dus duiken we een een pub in. Dit mag zeker ook niet ontbreken wanneer je Portland gaat bezoeken. Portland staat namelijk bekend om de vele bierbrouwerijen. We kijken even op Internet en zien dat de BridgePort Brewery als beste staat aangeschreven. Deze bierbrouwerij is gelegen in het oudste industriële gebouw van Portland en is tevens de oudste bierbrouwerij. We sluiten de avond hier gezellig af en nemen tegen 21:30 uur de bus terug naar onze camping.


Tip: In Oregon betaal je geen tax, je kunt hier dus het beste gaan shoppen. Op Highway 5 tussen Portland en Salem tref je de Woodburn Premium Outlets aan. Tip: Voordat je met de Aerial Tram omhoog gaat tegen lunchtijd, kun je het beste je lunch alvast meenemen. Boven aangekomen kun je lekker genieten van het uitzicht over Portland tijdens de lunch. Boven heb je namelijk niet veel mogelijkheden om wat eten te kopen. Tip: Als je op zaterdag in Portland bent dan kun je een gratis brewery tour doen. De tour begint om 13:00, 15:00 en 17:00 uur.


Weer: Zonnig. Temperatuur ongeveer 25 graden.


Plaats: Jantzen Beach
Accommodatie Jantzen Beach RV Park
Prijs: US$35,- per nacht / 10% Good Sam korting of 10% AAA korting
Faciliteiten: Douchjes en toiletten, verwarmd zwembad, Fitness, Game Room, Clubhouse, gratis wifi, 20/30/50 ampere, water & sewer en wasserette.
Ligging: Hayden Island Drive, aan de Columbia River Gorge. Op circa 10 mijl vanaf Portland gelegen.

Portland

Na lekker te hebben uitgeslapen pakken we opnieuw de bus richting Portland. Vandaag staan de Oregon Zoo en de Japense Garden op het programma. Met de bus gaan we richting het Convention Centre waar de MAX nemen richting Washington Park. Voordat we dit doen eerst nog even naar de Starbuks voor een goede kop koffie.


We komen na ongeveer 1,5 uur reizen aan bij de Oregon Zoo. Vanaf de camping kun je in principe ook met de camper richting de Oregon Zoo en de Japense Garden rijden. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Let wel op dat je in dit gebied betaald moet parkeren.


We kopen bij de ingang een entree kaartje voor US$14,95 per persoon. In de dierentuin zien we krokodillen, verschillende soorten apen, giraffen, hagedissen, nijlpaarden, neushoorns, verschillende vogelsoorten en ijsberen. Leuk om even gezien te hebben. We zetten ons trip voort en pakken vanaf de Oregon Zoo een gratis shuttletransfer naar de Japense Garden. Ook hiervoor kopen we bij de ingang (kassa's zijn bovenaan) een entreekaartje. Voor de Japense Garden betalen we US$9,50 per persoon.


Na ons bezoekje aan de Japense Garden besluiten we terug te gaan naar het centrum van Portland. Omdat het weer inmiddels niet heel best is, het komt namelijk met bakken uit de hemel, duiken we snel een pub in, de Rock Bottom Brewery. We drinken en eten hier nog een hapje voordat we Portland gaan verlaten.


Tip: Wanneer je de Oregon Zoo op de tweede dinsdag van de maand bezoekt is de entree maar US$4,- per persoon (leuk voor gezinnen).


Plaats: Jantzen Beach
Accommodatie Jantzen Beach RV Park
Prijs: US$35,- per nacht / 10% Good Sam korting of 10% AAA korting
Faciliteiten: Douchjes en toiletten, verwarmde zwembaden, Fitness, Game Room, Clubhouse, gratis wifi, 20/30/50 ampere, water & sewer en wasserette.

Portland- Donnelly Service Creek

Vandaag zijn we weer om 08:30 uur op pad. Omdat we toch nog heel even willen shoppen stoppen we bij de River Gorge Outlet in Troutdale. Deze outlet is op de route gelegen, dus dat is mooi meegenomen. Het is een vrij kleine outlet, dus binnen een uur staan we met onze gekochte spullen weer bij de camper.


Via de Hitoric Columbia River Higway rijden we naar eerst naar de Horsetail Falls. Eigenlijk wilde we eerst stoppen bij de Multnomah Falls. Omdat het hier erg druk is en we de camper niet kunnen parkeren hopen we hier vanmiddag nog naar toe te kunnen gaan. De Horsetail Fall is vanaf de weg al te bewonderen. Vanaf hier start tevens de Horsetail Trail. Omdat we nu toch eerst hier zijn, lopen we eerst deze trail naar het eerste punt, namelijk Upper Horsetail Fall, welke op ongeveer 0,4 mijl gelegen zijn. Vanaf hier gaan we verder het View Point, gelegen op 0,8 mijl. Vanaf hier genieten we wederom van het mooie uitzicht over Columbia River Gorge.


Wanneer we een stukje doorlopen komen we bij de Oneonta Creek welke via de Oneonta Trail te bereiken is. De trail in totaal is ongeveer 2 mijl en zeker de moeite waard. Via de weg beneden lopen we terug en komen we aan bij de Oneonta Gorge. We staan beide nog even te twijfelen of we naar deze Gorge zullen lopen. Dit omdat het namelijk regent en we een stuk door de rivier moeten lopen. We gaan er toch voor en beginnen vol goede moed aan onze wandeling naar de Gorge. Op een gegeven moment valt ook hier de regen met bakken uit de lucht, waardoor we toch besluiten om maar terug te gaan.


Uiteindelijk hebben toch nog een stukje van de Gorge kunnen zien, door op wat boomstammen te klimmen die over de rivier lagen.


Omdat we nog niet hebben kunnen stoppen bij de Multnomah Falss proberen we toch een gokje te wagen en rijden met de camper een stukje terug. Gelukkig is er net 1 plekje vrij waar we onze camper kunnen parkeren. Gelukkig kunnen we deze waterval dan toch nog meenemen. De waterval is onder andere ook bekend van de film The Hobbits. We maken hier nog even wat foto's en gaan kijken we deze nacht eens kunnen overnachten.


De camping in Aintsworth State Park zit vol (deze was voorheen nog niet te reserveren, maar dit is later veranderd). Helaas, maar goed vol goede moed gaan we weer op pad en bedenken als we nu doorrijden we morgen weer een stukje dichter bij John Day Fossil Beds. We eten onderweg even snel wat. We zijn eigenlijk wel blij dat we doorgereden zijn. We genieten hier van een super mooie senic byway, namelijk de Oregon Senic Byway. We rijden hier over de 2016 van Owasco naar Condon. We rijden door een heel mooi gebied, waar we bergen maar ook veel groen zien. Omdat het niet druk is op de weg, stoppen we hier even om wat foto's te schieten van de omgeving. De zon gaat net onder dus hebben we prachtige foto's kunnen maken.


We arriveren rond 21:30 uur bij de Donelly Service Creek. Omdat we hier alleen tentjes zien staan informeren we eerst even op we wellicht op de parkeerplaats mogen staan. Ze geven aan dat dit geen enkel probleem is en kunnen dus met een gerust hart hier overnachten. Het is hier super mooi en genieten bij de rivier nog even van een biertje voordat we gaan slapen. 


- Tip: Zorg dat je op tijd bij de watervallen bij de Columbia River Gorge bent. Mogelijkheden om te parkeren zijn namelijk erg beperkt.

- Tip: Wanneer je in de Columbia River Gorge wil overnachten maak dan vooraf een reservering voor Aintsworth State Park. Deze camping is sinds kort pas vooraf te reserveren.

- Tip: Wanneer je de Oneanto Gorge wil bezoeken, neem dan waterschoenen mee en kleding die nat mag worden.


Getankt: US$88,- / 33,25 gallon / US$2,699 per gallon. Per gallon kregen we US$0,10 korting.


Weer: Bewolkt af en toe een bui. Na de Columbia River Gorge werd het weer een stuk beter, het zonnetje scheen. Temperatuur ongeveer 18 graden. Na Columbia River Gorge
temperatuur rond de 24 graden.


Plaats: Donnelly Service Creek
Camping: Donnelly Service Creek (overnachting op de parkeerplaats). Is eigenlijk alleen voor overnachtingen in tent. Prijs: US$5,- om de rivier te onderhouden. Je hoeft hier eigenlijk alleen maar te betalen wanneer je een tentje opzet. Omdat we hier op de parkeetplaats toch hebben mogen overnachten betalen we toch maar netjes US$5,-.
Faciliteiten: Toiletten
Ligging: Aan de Donnelly Creek, super mooi midden in de natuur

Afstand: 324 km

Donnelly Service Creek- Fruitland

Na ons ontbijt in de camper zijn we om 09:00 uur weer op pad. Vandaag staat John Day Fossil Beds op het programma. Omdat het vandaag toch een redelijke lange rijdag is stoppen we vandaag alleen bij de Painted Hills.


Aangekomen bij de Painted Hills gaan we eerst naar de Painted Hill Overlook Trail. Deze trail is ongeveer 0,8 mijl en hebben bovenaan een erg mooi uitzicht over deze bergen. Als we een stukje verder doorrijden komen we aan bij de Painted Cove Nature Trail. De trail is ongeveer 0,5 mijl en wederom hebben we hier weer een geweldig uitzicht over de bergen.


Na ons bezoek aan de Painted Hills rijden we door naar Boise. Ook deze route is weer erg mooi en toch weer anders dan de routes die we voorheen hebben gereden. Onderweg komen veel rotsen, bomen en diverse leuke, kleine Western plaatsje tegen. Vlak voor John Day stoppen we bij een park waar we gaan lunchen. Het is hier druk en het stikt hier van de mormonen. Ook leuk om dit eens gezien te hebben.


Na de lunch gaan we weer op pad. Als we weer bereik hebben proberen we KOA Boise/Meridian te bellen om te vragen of ze voor vanavond nog een plekje vrij hebben. Helaas zit de camping vol dus moeten we op zoek naar een andere camping. Na ongeveer 4 campings gebeld te hebben, ze zitten allemaal vol en mensen staan gewoon aan de weg, om te wachten of er de volgende dag nog plekje vrij komt, hebben we dan eindelijk een camping gevonden waar ze nog een 1 plaatsje beschikbaar hebben. De eigenaresse geeft al aan dat we niet veel van de plek moeten verwachten, maar wij zijn allang blij dat we vanavond toch nog ergens kunnen staan.


We belanden in Fruitland op de Neat Retreat camping. De eigenaresse heeft niks teveel gezegd en we staan op een plekje recht aan een drukke weg ergens in een hoekje. Op zich, staan we voor 1 nachtje prima, maar we hebben betere plekken gehad. Omdat het pas 17:00 uur is, plannen we hier ons wasdagje maar even in. We genieten hier nog even van de zon en bereiden in onze camper onze maaltijd maar eens voor. Tegen 22:00 uur zijn we beide een beetje op en besluiten dus lekker naar bed te gaan. 


Tip: Let op dat de tijd hier verandert. In Idaho zitten we in een andere tijdzone, waardoor het nu nog maar 8 uur vroeger is dan in Nederland.


Getankt: US$93.50 / 37,41 gallon / US$2,499 per gallon.


Tip: Let op dat de tijd hier verandert. In Idaho zitten we in een andere tijdzone, waardoor het nu nog maar 8 uur vroeger is dan in Nederland.


Weer: Zonnig, 28 graden.


Plaats: Fruitland
Accommodatie: Neat Retreat
Prijs: US$30,- per nacht / 10% Good Sam Korting
Faciliteiten: Zeer schone douchjes en toiletten, Wasserette, pull thru, full hoop up, 30 tot 50 ampere en gratis Wifi.
Ligging: aan een drukke weg gelgen, circa 55 mijl van Boise af.

Afstand: 403 km

Fruitland- Boise

We hebben vandaag besloten om een rustdag in te plannen. Vandaag hoeft niks en kan alles. We vertrekken daarom dan ook pas rond 11:00 uur. Vandaag dus lekker uitgeslapen. Omdat we al vlak bij Boise zitten hoeven we vandaag niet veel te rijden. We rijden eerst even langs de Walmart in Nampa, een plaats op de route gelegen en vullen ons voorraad maar weer eens aan. We kunnen voorlopig dan wel weer even vooruit.


Rond 12:30 uur komen we aan op de camping. We installeren onze camper. Omdat het zo zonnig is profiteren we hier vandaag maar eens goed van! Ondertussen draaien we ook nog even een wasje en bereiden we ons alvast even voor op de rest van onze reis. Vandaag zijn we dus niet verder gekomen dan de handdoek naast onze camper. 


Weer: Zeer zonnig, 33 dagen.


Plaats: Meridian/Boise
Accommodatie: KOA Meridian/Boise
Prijs: US$44,76 / 10% KOA korting
Faciliteiten: Douchjes en toiletten, binnenzwembad, fitnesse centre, wasserette, gameroom, basketbalveld, pull thru, full hook up, 30 ampere en gratis wifi.
Ligging: Gelegen in Meridian, ongeveer 55 mijl van Boise gelegen.

Afstand: 76 km

Boise- Craters of the Moon

Omdat we gisteren natuurlijk een lekker rustig dagje hebben gehad, staan we vandaag vroeg op. Onze wekker gaat om 06:00 uur en om 06:45 uur zijn we op weg naar de Craters of the Moon. We rijden via de I84 East en de 20 naar Craters of the Moon. We rijden door een prachtig landschap met veelal groene heuvels, genaamd Boise National Forest en Sawooth National Forest.


Om kwart voor 10 komen we aan bij de eerste stop in Craters of Moon National Monument, namelijk het Visitor Centre. We stoppen hier even en gaan naar binnen om de benodigde informatie te halen en onze permit voor de grotten. De camping waar we overnachten is de Lava Campground net achter het Visitor Centre gelegen. Omdat deze camping op basis van First come First Serve is gaan we eerst even kijken of er een plaatsje is. We zijn redelijk vroeg en zien dat vrijwel alle plekken nog vrij zijn. We kiezen een mooi plaatsje uit en gaan eerst even ontbijten voordat we het park in gaan.


Om 11:00 uur zijn we dan op pad. Er is een weg, welke meteen de belangrijkste weg door het park is. Deze weg is maar 11 kilometer lang, maar er zijn op de route verschillende uitkijkpunten en beginpunten van wandelingen. Ook hebben we vandaag weer alle tijd en nemen een kijken bij vrijwel alle uitkijkpunten. De eerst stop die we maken is de North Crater Flow. Via een pad van ongeveer een 0,3 mijl hebben we uitzicht over grillige formaties die door de lavastromen zijn achtergelaten.


Op de naar de volgende stop, stop 3, de Devils Orchard. Via een korte zijweg en via een korte wandeling 0,5 mijl lopen we door de lavabrokken die hier echt het landschap bepalen. Na ons bezoek aan de Devils Orchard rijden we door naar stop 4, Inferno Cone. We beklimmen de zwarte heuvel en genieten bovenaan van het mooie uitzicht. Let op dat dit toch een pittige wandeling betreft aangezien je hier stijl naar boven loopt. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 0,8 mijl.Ook het zwarte lava waarin je loopt is erg heet, dus trek in dit geval goede schoenen aan. Op naar de volgende stop, stop nummer 5, de Spatter en Snow Cones. Beide zijn twee vrij korte wandelingen. We zien hier miniatuurvulkanen. Bij de Snow Cone zien we een vulkaan welke beneden nog helemaal bedekt is met sneeuw. Vandaar natuurlijk ook de naam. Vanuit dit  punt begint ook de North Crater Trail welke uitzicht heeft op de Big Craters. Na ongeveer 30 minuten hier rond te hebben gelopen gaan we naar onze laatste stop, stop 7.


Voordat we hier beginnen met de wandeling lunchen we hier nog even. Er zijn verschillende plakken in de schaduw waar je kan genieten van je lunch. Punt 7 zijn de zogenaamde lavabuizen. Hier heeft de lava tijdens uitbarstingen gezorgd voor grotten, tunnels en en gaten in het landschap. We brengen hier een bezoek Boy Scout en de Beauty Cave. In de beide caves is het lekker koud, wat een verlichting is bij de hoge temperatuur die er momenteel heerst. Na het bezoeken van deze grotten lopen we richting de tunnel. Via een trappetje en pad over rotsblokken komen we aan de andere kant van het landschap uit waar we nog even genieten van het mooie vulkaanlandschap.


Na deze stop rijden we terug naar onze camping en genieten wederom nog even van het mooie weer. Ondertussen dat we genieten van het mooie weer, wordt ook ons reisverslag weer even aangevuld. Op de camping staan BBQ's. Het is voor ons dus niet lastig om te bepalen wat we eten. Het is lekker weer dus de BBQ gaat aan.


- Tip: Zorg dat je een permit haalt bij het Visitor Centre of bij de ingang van het National Momument. voor het bezoeken van de caves. Deze is namelijk verplicht anders is het niet toegestaan om de caves te bezoeken. 

- Tip: Wanneer je naar punt 7 gaat, neem dan een zaklamp mee, neem voldoende water mee en vergeet ook niet stevige wandelschoenen aan te doen. Vergeet ook niet je
vergunning te halen zoals hier boven al wordt aangegeven.


Weer: Zeer zonnig, 34 graden.  Plaats: Craters of the Moon


Accommodatie: Lava Campground, net voorbij het Visitor Centre gelegen.
Prijs: US$15,-. Wanneer je in het bezit bent van een Nationale Parkenpas hoef je maar US$7,50 te betalen. Camping is op bais van First Come First Serve.
Faciliteiten: Toiletten en wateraansluiting.
Ligging: Gelegen in Craters of the Moon, vulkanisch gebied.

Afstand: 300 km

Craters of the Moon- Yellow Stone National Park

Vandaag staat het lang verwachte Yellowstone National Park op het programma. We hebben er beide erg naar uitgekeken en zijn zo benieuwd wat dit park ons te bieden heeft.


De route vanuit Craters of the Moon naar de westelijke ingang van het park is op zich al heel adembenemend. We rijden op lange wegen door het mooie Idaho. Eerst nemen we een stukje Highway 20 naar Arco. Vervolgens rijden we via de 33 naar Mud Lake. Vanuit hier rijden we richting Rexburg. Net voor Rexburg nemen we de afslag naar West Yellowstone. Onderweg maken we nog even snel een stop om te ontbijten. We hebben dit niet op de camping gedaan, omdat we vandaag al weer vroeg op pad zijn. Op zich weer eens wat anders en je komt hele mooie plekjes tegen.


Bij Montana stoppen we bij het Visitor Centre en laten ons hier informeren over Yellowstone National Park. Met de benodigde informatie staan we na een half uur weer buiten. We lopen nog snel even door het dorpje en halen een lekkere kop koffie. We bezoeken nog even wat souvenierwinkeltjes en rijden daarna door naar Madison Campground, waar we al een plekje hebben gereserveerd. We installeren onze camper en genieten van aan onze picknicktafel van de zon en prachtige camping zelf.


We kijken wat we de aankomende dagen kunnen doen en besluiten deze middag om het lekker rustig aan te doen. Nadat we het programma voor de komende 2 dagen hebben samengesteld maken we nog even een korte wandeling over de camping. Bij terugkomst bereiden we ons diner voor. Dit keer staat spaghetti op het programma. Lekker makkelijk en uiteraard ook erg lekker. In de avond kletsen we gezellig nog wat af en gaan op tijd slapen. Zo benieuwd naar de komende paar dagen.


Getankt: US$80,- / 32,02 gallon / US$2,499 per gallon.


Weer: Zonnig, ongeveer 24 graden. 


Plaats: Yellowstone National Park
Camping: Madison Campground
Prijs: US$26,81 per nacht
Faciliteiten: Toiletten
Liggen: In Yellowstone National Park, gelegen aan de Westelijke ingang van het park.

Afstand: 320 km

Yellowstone National Park

Vandaag staan we vroeg op, want het is dan eindelijk tijd om Yellowstone National Park te gaan verkennen. We hebben er allebei super veel zin in en om 07:30 uur zijn we dan ook al op pad.


Vandaag staat de Upper Loop op het programma. Dit is een gedeelte van de belangrijkste route in dit park, welke bestaat uit 8 vormige loop. Onze eerste stop zijn de Artist Paintpots. Via een trail van 1 mijl bekijken we de verschillende hotsprings die hier te bewonderen zijn. We kijken onze ogen uit en fotograferen heel wat af. Na ongeveer drie kwartier hier geweest te zijn gaan we weer op pad met onze camper.


Onze volgende stop is de Norris Geyser Basin.We rijden de Norris Geyser Basin voorbij, zo druk zijn we met het om ons heen kijken naar alle natuurpracht. Dat wordt omdraaien dus. Net op het moment dat we willen omdraaien zien we onze eerste bizon. Uiteraard worden hier natuurlijk ook weer wat foto's van gemaakt.


Aangekomen bij de Norris Geyser Basis zien we dat er verschillende trails te wandelen zijn. We kiezen eerst voor de Porcelain Basin. Ook hier zien we weer verschillende gekleurde hotsprings en diverse geisers. Zo onwerkelijk om te zien. Naast de Porcelain Basis Trail (0,8 mijl) kiezen we er ook voor om de Norris Geyser trail te lopen. Je kunt hier kiezen voor verschillende lengtes, maar we kiezen ervoor om de korte trail te doen (1 mijl) omdat er vandaag nog andere bezienswaardigheden op het programma staan. Ook hier bewonderen we weer prachtige geisers. Je kan er niet genoeg van krijgen.


Terug bij de camper kleden we ons even om. Vanochtend was het nog vrij fris en nu kan de korte broek al weer aan. Op naar de Mammoth Hot Springs, welke in het Noordwestelijke gedeelte van het park zijn gelegen. Het is niet zo druk dat we ons best moeten doen om een parkeerplaats voor onze camper te vinden. Na wat rond te hebben gereden hebben we dan eindelijk een plekje kunnen vinden. Aan de ander kant van de Mammoth Hot Springs gelegen, dus dat wordt nog een eindje wandelen. Eerst een bezoekje aan het Visitor Centre om te zien of we nog wat wijzer kunnen worden. We hebben weer wat informatie ingewonnen, dus we kunnen onze route naar de Mammoth Hot Springs vervolgen.


Onderweg komen we genoeg overstekende herten tegen. Leuk om te zien dat ze zich niks aantrekken van voetgangers en overig verkeer. Mammoth Hot Springs is een prachtig thermaal gebied met heetwaterbronnen. Deze bronnen hebben we ervoor gezorgd dat er natuurlijke terrassen zijn ontstaan. Wederom een fenomenaal gezicht. Via een boardwalk verkennen we de Lower Terraces, omdat de Upper Terracesen voor campers niet geschikt is.


Inmiddels is het middaguur alweer aangebroken. We halen een broodje bij de General Store en we genieten buiten bij één van de picknicktafels van onze lunch. Na de lunch rijden we verder naar de Tower Falls. We stoppen hier even om natuurlijk weer wat foto's te maken. Vanaf de waterval maken we ook nog een wandeling naar de Yellowstone River, welke prachtige kleuren heeft vanwege de zon die er op schijnt.


Op naar onze volgende stop, Canyon Village. Hier rijden we meteen door naar de Grand Canyon of the Yellowstone River. Ook hier is weer een mooie waterval te bewoneren. We kiezen ervoor om eerst naar de North Rim te rijden waar de Lower Falls vanaf een uitkijkpunt bekijken. Er zijn ook diverse wandelingen, maar omdat we nog een aantal stops te gaan hebben slaan we deze wandeling over. Misschien morgen toch nog even naar de South Rim, want we hebben gehoord dat daar het uitzicht op de waterval toch mooier blijkt te zijn.


Vanuit de Canyon Area rijden we via Hayden Valley naar Mud Volcano. Het blijkt op deze route enorm druk te zijn dus sluiten we maar aan in de file. Op zich niet erg om hier in de file staan want het utizich is geweldig. Wij maar denken dat er wegwerkzaamheden zijn maar uiteindelijk blijkt dat iedereen naast de weg stopt om maar een glimp van de Grizzly Bear in de verte op te kunnen vangen. Ook wij hebben dit geluk. Helaas geen goede foto kunnen maken, maar dit blijft natuurlijk in onze geheugen gegrift staan. Even verder, bij Mud Volcano hebben we weer geluk. Hier treffen we enorm veel bizons aan. Ook tijden onze wandeling door Mud Valcona. Onze dag kan niet meer stuk!


Om 18:30 uur komen we aan op onze camping. Moe maar voldoen, we zijn ongeveer 11 uur op pad geweest, sluiten we deze fantatische dag wel vroeg af. Nog snel even onder de douche en dan naar bed.


Weer: Zonnig, ongeveer 23 graden.


Plaats: Yellowstone National Park
Camping: Fishing Bridge RV Park
Prijs: US$107,- voor 2 nachten
Faciliteiten: Full Hook Up, toiletten, douchjes en een wasserette
Ligging: In Yellowstone National Park, gelegen aan de Oostelijke ingang van het park.

Afstand: 152 km

Yellowstone National Park

Vandaag staat de Lower Loop op het programma. Dus ook vandaag gaan we weer vroeg op pad. Dit keer zitten we 07:00 uur al in onze camper. In de ochtend bestaat namelijk de meeste kans om wildlife te zien.


We rijden vanuit Fishing Bridge eerst terug richting Canyon Village. Omdat we hier nu toch zijn rijden we toch nog even naar de South Rim om vanuit Artist's Point de waterval te bekijken. Wat ze zeggen is waar, vanuit hier heb je echt een mooier uitzicht dan vanaf de North Rim. Toch nog even mooi meegenomen. Mocht je dichter bij de watervallen willen komen dan kun je via een wandeling en heel veel steile trappen (Uncle Tom's Trail) de waterval van heel dichtbij bewonderen.


Via Norris en Madison rijden we naar de Midway Geyser Basin. We bekijken hier de Grand Prismatich Spring, dit is namelijk de grootste hot spring van het park. We zien hier felgekleurde kringen, echt te mooi. Na hier wat rond te hebben gewandeld rijden we door de Old Faithfull. Door vele verhalen zijn we benieuwd naar de eruptie van deze geiser. Dit blijkt de actiefste en bekendste geiser van Yellowston te zijn.


We komen rond 10:00 uur aan en zien in het Visitor Centre en zien daar dat de geiser rond 11:15 uur zal spuiten. Je kunt in het Visitor centre een informatieboekje kopen van US$1,- waar je meer gedetailleerde informatie over het Upper Basin kan vinden. Omdat we redelijk op tijd zijn halen weer eerst een bak koffie bij de General Store. Daarna lopen we meteen door naar de Old Faithfull en nemen plaats op één van de bankjes die er staan. Nu is het dus wachten.


Er komen steeds donkere wolken tevoorschijn en er valt zelfs een beetje hagel. Rond 11:20 uur komt dan eindelijk de geiser tot uitbarsten. Uiteraard echt leuk om te zien, maar we hadden er iets meer van verwacht. Het duurde ook ongeveer maar 4 minuten en vanwege de harde wind zagen we nauwelijks het water omhoog komen.


Terug bij de camper kijken we een goed wat we nog willen doen. We lezen dat Biscuit Basin één van de mooiste blauwe bronnen van heel Yellowstone heeft, namelijk de Sapphire Pool. Deze zijn we voordat we bij de Old Faithful aankwamen voorbij gereden. Toch maar even terug dus. Gelukkig is het niet heel ver rijden. Wat ze zeggen over één van de mooiste blauwe bronnen blijkt toch wel waar te zijn. Ook hier kijken we onze ogen wederom weer uit. Ook zien we hier ook we verschillende kleine geisers, waarvan sommige ook echt vermakelijk zijn met een kleine eruptie.


Als we moeten kiezen, dan moeten we eerlijk zeggen dat we Biscuit Basin toch vele malen mooier vonden als de Old Faithful. Nog snel even een rondje door de General Store om nog even wat souveniers voor thuis in te slaan. We lunchen even snel in de camper en rijden door naar de West Thumb Geyser Basin. Hier treffen we het grootste bergmeer aan, namelijk Lake Yellowstone. Aan de overkant zien we besneeuwde bergtoppen. Wederom een plaatje. We maken hier een mooie wandeling nog van geen kilometer lang langs diverse hot springs, poelen, geisers en stroomgaten.


We rijden nog even door met de camper en genieten hier aan een picknicktafel nog even van het mooie uitzicht voordat we terug rijden naar onze camping. Ook vandaag hebben we weer een lange dag erop zitten. We genieten buiten nog even van het mooie weer met uiteraard een lekker biertje. Na het eten werken we weer even verder aan ons verslag en duiken we net zo als gisteren weer op tijd ons bed in.


- Tip: Zorg dat je muggenspray bij hebt of ter plaatse koopt. Op beide campings in Yellowstone zitten namelijk erg veel muggen.


Weer: Bewolkt met een zonnetje, ongeveer 21 graden.


Plaats: Yellowstone National Park
Camping: Fishing Bridge RV Park
Prijs: US$107,- voor 2 nachten
Faciliteiten: Full Hook Up, toiletten, douchjes en een wasserette
Ligging: In Yellowstone National Park, gelegen aan de Oostelijke ingang van het park.

Afstand: 204 km

Yellowstone National Park- Grand Teton

Vandaag staan we weer vroeg naast onze bedjes, een nieuw avontuur staat op ons te wachten.


Rond 08:00 uur zitten we weer op de weg. Op naar Grand Teton. Via Lake Village, Bridge Village, West Thumb en Grant Village rijden we naar de zuidelijke uitgang van het park. Vanuit onze camping nabij Fishing Bridge is het ongeveer 102 mijl rijden naar onze volgende camping, namelijk KOA Snake River Park. Zodra we de Zuidelijke uitgang van Grand Teton verlaten hebben is het nog maar 64 mijl naar Jackson. We kunnen vandaag dus lekker op ons gemak doen.


Zodra we aankomen bij Colter Bay gaan weer eerst even tanken. Onze tank is bijna leeg dus we zijn blij dat we hier onze tank kunnen bijvullen. Nadat de tank weer vol zit kunnen we met een gerust hart weer verder op op pad. Een stukje verder op ligt Colter Bay Village. We besluiten hier eerst om een goede kop koffie te halen. Daar zijn we allebei wel aan toe. We merken op dat we hier WiFi hebben dus maken hier even gebruik van. We hebben namelijk de afgelopen 3 dagen geen bereik gehad dus zijn benieuwd hoe het met het thuisfront gaat.


Omdat er bij Colter Bay ook een Visitor Center zit, laten we ons eerst hier weer informeren wat we het beste kunnen doen, in de anderhalve dag die we hebben. Met heel wat informatie die we hebben verzameld gaan we op pad. We rijden eerst naar Willow Flat Overlook. Vanuit hier heb je en prachtig uitzicht over de besneeuwde bergen. We stoppen hier even voor een fotomomentje en gaan door naar de Oxbow Bend.


Oxbow Bend ligt ongeveer een mijl Jackson Lake Junction gelegen. Ook hier hebben we weer een fenomenaal uitzicht. Zeker de moeite waard om hier te stoppen. Ook deze plek is een goede plek om wildlife te spotten, dus vergeet vooral je verrekijker niet.


De volgende stop is Signal Mountain. Aan de Teton Road neem je een zijweg naar Signal Mountain. Deze weg is ongeveer 8 kilometer lang en kronkelig. Zodra we aan de top komen (circa 242 meter omhoog) hebben we een panoramisch uitzicht. Ook hier nemen we weer prachtige foto's voordat we ons weer een weg naar beneden banen. Onderweg maken we nog even een korte stop bij Jenny Lake voordat we terug rijden naar de camping.


Rond 17:00 uur komen we aan op de camping. We springen snel even onder de douche en nemen vanaf de camping een gratis shuttle naar The Bird, waar we lekker genieten van een heerlijke hamburger en een speciaal biertje. Rond 22:00 uur zijn weer terug op de camping en duiken snel ons bedje in. Morgen staat namelijk weer het één en ander op het programma.


- Tip: Pak niet de ingang vanuit Teton Village richting Wilson, naar Craig Thomas Discovery & Visit center. Op deze route zijn geen campers toegestaan.


Weer: Lekker zonning, ongeveer 26 graden.


Plaats: Grand Teton/Jackson Hole
Camping: KOA Jackson Hole/Snake River
Prijs: US$188,47 voor 2 nachten
Faciliteiten: Full Hook-Up, douches en toiletten, campingwinkeltje en een wasserette.

Afstand: 216 km

Grand Teton National Park

Ook vandaag staan we weer vroeg naast onze bedjes, om Grand Teton National Park verder te gaan ontdekken. Om 08:00 uur zijn we dan ook weer op pad. Van onze buren op de camping hebben we gehoord dat er op Wilson Road een Moose rond loopt. We hoeven er dan ook niet lang over na te denken om hier als eerste en kijkje te gaan nemen.


Helaas geen geluk want we hebben geen Moose gezien. Op naar Grand Teton dan maar. Via Wilson komen we aan bij Craig Thomas Discovery & Visit Center. Hier blijkt dat we met onze camper niet door deze ingang kunnen. Oepsie, niet goed gekeken op de kaart. Omdraaien dan maar en terug naar Jackson. Op zich niet erg, want het uitzicht onderweg is zo mooi dat we hier dubbel van genieten.


Voordat we Grand Teton binnen gaan, nemen we eerst bij Gross Venture Junction de afslag naar Kelly. We willen namelijk de Antelope Flats route rijden, omdat we hiervan ook gehoord hebben dat hier veel wildlife rondloopt. Wederom weer geen geluk, we hebben hier zelfs nog niet eens een bizon mogen spotten. We balen allebei wel een beetje, maar goed er zijn nog veel mooie dingen te zien.


Onderweg komen we nog een dorpje tegen, waar vroeger de Amisch mensen hebben geleefd. Ze zijn vanuit Idaho Falls en Salt Lake City hier na toegekomen. Toch wel indrukwekkend om even rondom de huisjes te lopen. Op naar Dornans, waar we gaan lunchen op aanraden van de mevrouw uit het Visitor Center. We hebben hier een prachtig uitzicht over de bergen, dus een stop bij Dornans om te lunchen is zeker de moeite waard.


Na onze lunch rijden we met de camper verder naar Jenny Lake. We slaan bij de General Store nog even wat water in en volgen de bordjes naar de Boat Dock. Vanuit hier pakken we de boot naar de overkant van het meer. Een retourtje kost US$15,- per persoon. Aangekomen bij de overkant van het meer beginnen we aan onze trail naar Inspiration Point. Het is een prachtige wandeling van ongeveer 3,6 kilometer retour.


Na ongeveer 0,8 kilometer te hebben gelopen komen we aan bij de Hidden Falls. Ook hier kijken we weer onze ogen uit. Na even hier uitgerust te hebben vervolgen we onze wandeling naar Inspiration Point. Via een steile wandeling komen we dan na ongeveer 20 minuten aan bij Inspiration Point. We hebben hier een prachtig uitzicht over Jenny Lake, met de daar achterliggende bergen. We maken hier wat prachtige foto's en genieten ongeveer 30 minuten hier van het supermooie uitzicht.


Op naar de wandeling terug naar de bootsteiger. Binnen 20 minuten staan we weer beneden. Er staat een lange rij te wachten om weer terug naar de overkant te gaan. Dit wordt even wachten. Niet erg, kunnen we nog iets langer van het zonnetje genieten.


Rond 15:00 uur komen we weer aan bij de overkant van het meer. We lopen terug naar de camper en besluiten om naar onze camping te rijden. De afgelopen dagen waren vrij intensief, dus deze middag gaan we even lekker uitrusten. Rond 19:00 uur zitten we aan het avondeten en sluiten deze avond af met een paar lekkere koude biertjes.


- Tip: Ga rond het middag uur lekker lunchen bij Dornans en geniet hier van een prachtig uitzicht van de bergen, of ga lekker lunchen bij Inspiration Point en geniet hier van het mooie uitzicht over Jenny Lake.


Weer: Lekker zonning, ongeveer 26 graden.


Plaats: Grand Teton/Jackson Hole
Camping: KOA Jackson Hole/Snake River
Prijs: US$188,47 voor 2 nachten
Faciliteiten: Full Hook Up, douchjes en toiletten, campingwinkeltje en een wasserette.
Ligging: Net voorbij Jackson Hole (ongeveer 12 mijl), aan de Snake River gelegen. De camping ligt op ongeveer 16 mijl van Grand Teton gelegen.

Afstand: 164 km

Grand Teton National Park- Flaming Gorge

Vandaag gaan we weer op weg naar een ander mooi gedeelte van Amerika. Wat zien we toch weer veel mooie dingen van Amerika. Vandaag zijn we er ook weer redelijk vroeg bij aangezien we behoorlijk wat mijlen vandaag op het programma hebben staan.


Via de 189 South rijden we richting Pinedale. vanuit daar richting Boulder, Fansson, Eden naar Rock Springs. We maken in Rock Springs nog even een tussenstop om een laatste bezoekje aan de Walmart te brengen. We kopen hier nog de laatste nodig dingen in voordat we onze weg weer gaan vervolgen naar Green River. We lunchen nog even onderweg, op een niet al te bijzondere plek, maar onze buikjes knorren en in de omgeving is verder niet heel veel bijzonders te vinden.


Rond 14:00 uur arriveren we dan al bij onze camping. Er is niemand aanwezig bij de receptie. Er staat wel netjes aangegeven dat als je iemand nodig hebt, personeel op de camping kan vinden. Omdat we al een reservering hebben rijden we met onze camper maar alvast de camping op. Op zoek naar onze plek. Er hangt netjes een briefje bij onze plek. Aangekomen bij onze campingplek kijken we elkaar aan. Dit is nou niet één van de mooiste plekken die we gezien hebben. Toch maar even langs de receptie. Ook om wat meer informatie te krijgen over Flaming Gorge.


De receptioniste is een vriendelijke vrouw en biedt ons meteen al een andere plek aan tegen een geringe meerprijs van US$9,-. We hebben dan tevens ook meteen stroom. We hoeven hier beide niet heel lang over na te denken en voor we het weten staan we echt op een prachtige plek aan het meer, welke ook nog eens helemaal gerenoveerd is.


Omdat het nog redelijk vroeg is gaan we toch alvast een stukje met onze camper op pad om de omgeving alvast te verkennen. We maken een paar stops. Omdat 1 van ons zich niet helemaal lekker voelt rijden we al weer snel terug naar de camping. Helaas maar het is niet anders. Omdat we nog niks van Flaming Gorge hebben gezien, besluiten we morgen maar via de Flaming Gorge naar Estes Park te rijden. Wel wat extra mijlen maar het is echt zonde als we dadelijk helemaal niks van de Gorge hebben gezien.


We slapen echt een aantal uur en voordat we wakker is het inmiddels al weer avond. We eten snel even wat en genieten nog van de mooie zonsondergang aan het meer. Hopen dat het morgen weer wat beter gaat.


Plaats: Flaming Gorge
Camping: Lucerne Campground
Prijs: US$37,- per nacht / US$46,- per nacht wanneer je electriteit wil.
Faciliteiten: toiletten en douchjes.
Ligging: In Flaminge Gorge National Monument.

Afstand: 417 km

Flaming Gorge- Estes Park

Het gaat gelukkig weer wat beter. En omdat er gisteren genoeg is geslapen, staan we beide om 06:00 uur al naast onze bedjes. We zijn alweer vroeg op pad en rijden op ons gemak door de Flaming Gorge.


We hebben vernomen dat je bij de Sheep Creek Overlook een heel mooi uitzicht hebt over de Gorge. We hoeven dus niet heel lang na te denken en rijden hier dan ook meteen naar toe. We moeten toegeven dat deze plek zeker de moeite waard is. We genieten hier van het uitzicht en maken hier een aantal prachtige foto's. Gelukkig dat we dit toch nog mee hebben kunnen nemen. Snel door naar Estes Park, waar we vanavond 4th of July gaan vieren.


Via Rock Springs rijden we via de I-80 naar Rawlins. Vanuit hier vervolgen we de route naar Laramie (weg 25). Vanuit daar rijden we richting Fort Collins en Loveland naar Estes Park. Rond 16:00 uur arriveren we dan eindelijk op onze camping. We doen even een dutje, we zijn beide toch wel een beetje moe van het rijden. Na ongeveer een uurtje bijgekomen te zijn gaan we ons opfrissen en gaan we een hapje eten in het centrum van Estes Lake.


Vanaf de camping rijdt er een gratis shuttle welke 2 keer in het uur gaat. Op zich kun je vanaf de camping heel goed lopen, maar omdat we op tijd terug moeten zijn voor de vuurwerkshow nemen we toch het busje maar. We genieten van een heerlijk diner, met een heerlijk rood wijntje. Rond 20:30 uur hebben we de shuttlebus vanaf het Visitor Centre weer terug naar de camping. We halen bij onze camper snel wat biertjes en lopen vanaf de camping naar Estes Lakes welke echt schuin tegenover de camping ligt. We zoeken een heerlijk plekje op waar we ons de rest van avond installeren.


Het lijkt wel of heel Estes Park bij het meer zit. Leuk om mee te maken. Er zitten hele gezinnen, welke genoten hebben van een heerlijke BBQ die ze zelf hebben meegenomen. Ook Domino's pizza is van de partij. Goede bron van inkomsten zo. Om 22:00 uur begint het spektakel. Prachtig om mee te maken. Na ongeveer een uur is de hele vuurwerkshow al weer afgelopen. Wat jammer is dat iedereen na de vuurwerkshow zo snel al weer gaat. Wij drinken op ons gemak onze drankjes op en lopen daarna ook maar terug naar de camping. We praten de dag nog eens door en rond 00:00 uur liggen we ons bedje. Morgen kunnen we eens lekker uitslapen.


- Tip: Rij vanuit Rock Springs naar Green River, dan rij je door Flaming Gorge National Monument. Vanaf de camping zit je dan weer sneller op de snelweg, dit in verband met deze lange rijdag. Weer: Goed af en toe zon, ongeveer 22 graden.


Plaats: Estes Park
Camping: KOA Estes Park
Prijs: US$55,- per nacht / 10% korting door middel KOA Card
Faciliteiten: Electriciteit en water, apart dumpstation, gasbijvulstation, douchjes en toiletten, een campingwinkel en gratis wifi.
Ligging: In Estes Park tegenover Estes Lake gelegen.

Afstand: 678 km

Estes Park

Vandaag slapen we dan eindelijk eens heerlijk uit. Vandaag hoeft niks en mag alles. We zitten in dit geval dan ook pas redelijk laat ons ontbijt. Tijdens ons ontbijt kijken we eens wat we deze dag eens zullen doen. Omdat we beide toch wel vermoeid zijn, besluiten we dat we Rocky Mountains National Park laten voor wat het is. Een goede reden om dus zeker nog eens terug te gaan.


Na het ontbijt, gaan we lekker douchen en kleden ons om, om Estes Park zelf in te gaan. Het is echt een super leuk plaatsje, dus hier vermaken we ons de komende paar uur wel. Omdat we geen haast hebben besluiten we naar het centrum te lopen in plaats van de bus te pakken. We gaan zowat elk winkeltje af om nog de benodigde souveniers voor thuis te kopen.


We lunchen in een gezellig tentje en struinen na onze lunch nog wat winkeltjes af. Tegen een uur of 15:30 uur hebben we zowat elke winkel die er is gehad. Omdat het weer ook niet echt meezit lopen we terug naar het Visitor Centre, zodat we toch nog even wat informatie over Rocky Mountain National Park kunnen inslaan. Daarna nemen we de bus terug naar de camping en is het toch echt tijd om onze koffers in te pakken en de camper verder bezemschoon te maken. In avond nemen we ons fantastische reis nog eens door en kijken terug op een geweldige reis door Noordwest-Amerika.


Weer: bewolkt en regenachtig, ongeveer 20 graden.


Plaats: Estes Park
Camping: KOA Estes Park
Prijs: US$55,- per nacht / 10% korting door middel KOA Card
Faciliteiten: Electriciteit en water, apart dumpstation, gasbijvulstation, douchjes en toiletten, een campingwinkel en gratis wifi.
Ligging: In Estes Park tegenover Estes Lake gelegen.

Estes Park- Denver

Vandaag is onze laatste dag met de camper alweer aangebroken. We gaan vandaag onze camper inleveren in Denver. Omdat we de camper eigenlijk tot morgen hadden, maar in verband met een eerdere terugvlucht hebben we besloten om onze camper toch maar een dag eerder in te leveren. Even gebeld met Cruise America, maar het is geen enkel probleem als we de camper maar voor 16:00 uur inleveren.


Omdat we vandaag dus alle tijd hebben hebben we besloten om ook nog even snel even een bezoek aan een shopping mall te brengen, welke vlakbij de verhuurder gelegen ligt. We doen snel nog wat inkopen voordat we dan toch echt onze camper gaan inleveren. Rond 11:00 uur zijn we dan weer op pad en arriveren rond 11:30 uur bij de verhuurlocatie. Het is gelukkig niet druk, we hebben verder geen schade, dus binnen een half uur staan we weer buiten met onze ingepakte koffers en een hoop spullen die over zijn.


Net op het moment dat we buiten staan komt er een klant aan, welke morgen de camper komt ophalen, maar nu alvast een kijkje komt nemen. We vragen of deze mevrouw onze spullen wenst. Zij blij en wij zijn er vanaf. Op naar het hotel dan maar. Cruise America heeft heel aardig voor ons een taxi gebeld, welke er ook binnen 15 minuten is. Het duurt ongeveer een half uurtje voordat we bij het hotel zijn. Onderweg kletsen we wat met onze taxichauffeuse over hoe onze reis is geweest. Wat zijn alle mensen hier toch vriendelijk.


Rond 13:00 uur staan we dan voor het hotel. We zijn wat aan de vroege kant maar gelukkig kunnen we meteen inchecken. We droppen onze koffers frissen ons even nog wat af en duiken het centrum van Denver in. Wat een gezellige stad om te bezoeken. Jammer dat we hier niet langer de tijd hebben. We lopen over de bekende 16th Street. Dit is een straat waar geen auto's mogen komen en waar je gratis met de bus van de ene naar de andere kant van Denver kan gaan.


Omdat het zo warm is besluiten we een salade voor de lunch te halen welke we gezellig op het terras nuttigen. Omdat we voldoende tijd hebben lopen we de 16th Street uit in plaats van de bus te nemen. Na een paar uur rond te hebben gelopen op de 16th Street besluiten we naar de Wynkoop Brewing Co te gaan waar we heerlijk op ons gemak genieten van een welverdiend biertje. Daarna sluiten we de avond af bij het Hard Rock Café waar we lekker gaan eten.


Moe maar voldoen komen we rond 21:30 uur weer aan in het hotel. We nemen een douche, pakken onze koffers in en duiken ons bed in. Morgen weer een lange dag voor de boeg.


Getankt: US$90,- / 40,93 gallon / US$2,199 per gallon.


Weer: Zonnig, 36 graden.


Plaats: Denver
Hotel: Double Tree By Hilton
Prijs: EUR200,- per nacht op basis van een 2-persoonskamer met 2 queensize bedden.
Faciliteiten: ruime kamers, ontbijt ingebrepen en wifi.
Ligging: In het centrum van Denver gelegen. Twee blokken van 16th street gelegen.

Afstand: 120 km

Denver- Amsterdam

Ons laatste paar uurtjes in Denver zijn aangebroken. Helaas is het vandaag al weer tijd om terug naar huis te vliegen. Na een heerlijk nachtje te hebben geslapen, zijn we toch rond 07:00 uur weer klaarwakker. We hoeven ons in ieder geval niet te haasten want onze vlucht gaat pas om 12:45 uur. Na een heerlijke douche pakken we onze koffers in.


Rond 09:00 uur gaan we naar beneden waar we nog even heerlijk gaan ontbijten. Het is een ontbijtbuffet, dus voor ieder wat wils. Na onze buikjes vol te hebben gegeten staan we om 10:15 uur buiten met onze koffers. De taxi die om 10:30 uur zou komen staat er al. Op naar de luchthaven dan maar. Na ongeveer een half uurtje te hebben gereden komen we aan bij de luchthaven. We checken onze koffers in bij een self check in. Op zich gaat dit redelijk snel echter hebben nog wel wat peentjes gezweet, aangezien de koffer van Kirsten een paar kilo te zwaar bleek te zijn. Achteraf blijkt dit helemaal niet nodig te zijn geweest, want bij het wegen van onze bagage aan de balie kijken ze er nog niet eens naar.


Om bij de juiste gate te komen nemen we een treintje die verschillende gates afgaan. We stappen uit bij gate B, waar we meteen door de douane gaan. Ook dit gaat weer snel en we staan binnen no time dan ook bij de juiste gate. Nog maar even wachten en we kunnen boarden.


Na ongeveer 2,5 uur te hebben gevlogen komen we al weer aan in Chicago. Omdat we redelijk achter in het vliegtuig zitten duurt het even voordat we het vliegtuig uit zijn. Gelukkig hebben we voldoende overstaptijd (ongeveer 1,5 uur). We komen meteen bij de juiste gate uit. Omdat we nog even tijd hebben lopen we nog even langs wat winkeltjes en halen we nog even wat te eten. Terug bij de gate hoeven we wederom maar weer even te wachten tot we mogen boarden.


Eenmaal weer in het vliegtuig krijgen we te horen dat we vertraging hebben vanwege het slechte weer. Na ongeveer een uur aan de grond te hebben gestaan stijgen we dan eindelijk op. Na behoorlijk wat turbulentie onderweg te hebben gehad komen we na een vlucht van ongeveer 8 uur aan in Amsterdam, tien minuten later dan gepland. Helaas onze reis door de States zit er dan toch echt op.

 

Amerika je was geweldig, tot snel!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties