Des Moines

Omdat we vannacht overnacht hebben in het Citizen M hotel bij Schiphol hoeven we niet al te vroeg op te staan. Tot Chicago vliegen we business class dus hebben we geen wachttijd bij inchecken en genieten we voor vertrek van een hapje en een drankje in de lounge. De business class blijkt vernieuwd, de stoelen kunnen nu helemaal plat tot een bed en de tv schermen zijn een stuk groter geworden. We hebben een perfecte service, lekker eten en drinken en kunnen nog wat slapen voor we aankomen in Chicago.


Na het afhandelen van de douane formaliteiten gaan we verder voor een korte vlucht naar Des Moines. Na aankomst bellen we met het gratis nummer van het hotel waarna direct de shuttle naar het vliegveld komt en ons naar het hotel brengt. Het hotel is o.a. voorzien van ruime kamers, een zwembad met jacuzzi en een restaurant. We eten nog wat in het restaurant van het hotel en zoeken vroeg ons bed op.


Overnachting: Best Western Des Moines Airport
Gemiddelde kosten:
Hotel: EUR 108,-
Maaltijd: US$ 40,-

Des Moines

Vandaag ben ik jarig en ik wilde op deze dag niet vliegen. We hebben vooraf een auto met GPS bij Alamo gehuurd om de stad te verkennen. Uiteindelijk gaan we alleen naar enkele malls waar we de eerste inkopen doen.


Terug in het hotel maken we een afspraak met Moturis voor de ophaaltransfer van de volgende dag, tekenen het huurcontract en betalen de transfer.  Hierna duiken we het zwembad in. Verder hebben we een rustige dag en gaan we op tijd naar bed, morgen om 07.00 hebben wij onze transfer.


Overnachting: Best Western Des Moines Airport
Gemiddelde kosten:
Hotel: EUR 108,-
Autohuur Economy 4-deurs, Gold tarief inclusief GPS: EUR 37,-
Ontbijt: gratis in het hotel
Lunch: US$ 25,-
Diner: US$ 40,-

Sioux Falls

Aangekomen op het terrein kunnen we naar onze camper. Bij het maken van de afspraak hebben we een campernummer gehad en deze camper wordt ons huis voor de komende weken. We gaan naar onze camper, laden alle kits uit en houden een inspectie van alle functies van de camper. Hierna is de vertegenwoordiger van Moturis bij ons, lopen we de camper samen na en kunnen we op pad!


Onze boodschappen doen we onderweg bij supermarkt Hyvee in Worthington. We rijden verder naar Sioux Falls en halen bij het campingwinkeltje nog wat kolen voor de barbecue. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam en komt zelf een bord brengen dat kan dienen als windscherm tijdens onze barbecue.


Overnachting: KOA Sioux Falls
Gemiddelde kosten:
Camping: Full hook up plaats inclusief 10% korting met KOA value card van Travelhome, US$ 33,36.
Diesel: US$ 35,95 voor 17.127 gallon
259 mijl / 415 km.

Afstand: 415 km

Badlands National Park

Vandaag beginnen we met een kort bezoek aan de attractie waaraan de stad zijn naam ontleent, de nabijgelegen Sioux Falls. Hier kunt u binnen enkele minuten met de camper naartoe rijden. Tevens rijdt er een trolley bus naar de watervallen.


Vanaf de parkeerplaats maken we een korte wandeling maken bij de watervallen voor we verder rijden naar het Badlands National Park. De route voert langs vele akkerlanden en het lijkt soms of we nog in Nederland zijn. Na uren van akkerland komen we aan bij het Badlands National Park en zien we een drastische verandering in het landschap. Bij de ingang van het park kopen we direct de America the Beautiful Pass, hiermee ontvangen we een jaar lang toegang tot alle Nationale Parken van de Verenigde Staten. Bij de ingang van ieder Nationaal Park krijgen we tevens een informatieve flyer en een krant toebedeeld. Hierin staat nuttige parkinformatie en tevens vinden we informatie over de verschillende wandelroutes.


Vlak bij de ingang lopen we naar de Big Badlands Overlook. Voor ons ligt een uitgestrekt landschap van grillige rotsformaties welke door erosie verschillende kleurlagen heeft. We blijven overnachten in het park en maken onderweg naar onze camping verschillende stops bij overzichtpunten en lopen wat korte trails als de Window Trail en de Cliff Shelf Nature Trail.


Na de wandelingen gaan we naar de camping voor deze nacht, de Cedar Pass Campground. Deze camping opereert op een First come First serve basis waardoor het verstandig is vroeg op de camping te arriveren. Wij zitten vroeg in het seizoen en gelukkig hebben we geen probleem om een leuke plaats te vinden. Die avond merken we dat het weer inderdaad snel kan veranderen en het van een zonnige dag overgaat op een stormachtige avond. De wind waait zo hard dat de camper staat te schudden en we menig tent zien sneuvelen.


Overnachting: Cedar Pass Campground
Faciliteiten: Dumpstation (kosten US$ 1), toiletten, winkel en restaurant bij nabijgelegen lodge. Het kaartje voor uw overnachting koopt u bij het automaat bij de entree van de camping. Met het betalingsbewijs reserveert u uw plaats voor de avond.


Gemiddelde kosten:
Camping: US$ 10
Diesel: US$ 39,46 voor 18,26 gallon
287 mijl / 459 km.

Afstand: 459 km

Custer

Er staat nog steeds wat wind maar het weer is heel wat beter geworden en we gaan op tijd weer op weg. We nemen de scenic drive naar de uitgang van het park (wegnummer 590 naar Rapid City in plaats van wegnummer 240 naar Wall). Onderweg komen we langs vele uitzichtpunten en maken we wat korte wandelingen waaronder de Fossil Exhibit Trail lopen. Na talloze mooie uitzichten rijden we het park uit en vervolgen de route naar Rapid City. Vandaag zijn er veel verschillende bezienswaardigheden en om vast kennis te maken met de dieren uit het gebied gaan we naar Bear Country USA. Dit is de Rocky Mountain versie van de Beekse Bergen met ontelbaar veel beren, dikhoorn schapen, wolven etc. Het is erg leuk om te zien maar er zitten wel erg veel beren op het terrein.


Na een route door het park gaan we verder naar Mount Rushmore waar we de beroemde presidentshoofden kunt bekijken. Het weer is inmiddels wat betrokken, het waait en er valt sneeuw. We besluiten een korte blik te werpen op de presidentshoofden en het museum.


Onze laatste stop voor vandaag is een enorm beeldhouwwerk wat nog in aanbouw is, Crazy Horse National Memorial, genoemd naar de beroemde indianenleider Crazy Horse. Hier wordt uitleg gegeven over het project en binnen is veel informatie te bekijken. Nadat we alles uitgebreid bekeken hebben gaan we naar de nabijgelegen camping waar we een nacht zullen blijven.


Overnachting: KOA Custer / Mt. Rushmore
Faciliteiten: Water, elektra, riolering, dumpstation, douches, zwembad (seizoensgebonden), winkel, restaurant, speeltuin.


Gemiddelde kosten:
Bear Country USA: US$ 30 per camper
Mt. Rushmore: US$ 10 voor een parkeerkaart (verplicht)
Crazy Horse Memorial: US$ 20
Camping: full hook up inclusief korting US$ 22,68
Diesel: US$ 44,59 voor 19,916 gallon
142 mijl / 228 km.

Afstand: 228 km

Sheridan

We horen dat we net op tijd de camping verlaten, vanavond verwachten ze vorst en zal het water afgesloten worden. Niet ver van de camping ligt Jewel Cave National Monument waar we stoppen voor een korte tour door de grotten. Met onze America the Beautiful Pass is de Discovery Tour gratis maar hierbij zien we maar een aantal kamers van de grot. Voor US$ 8 extra kun je ook de populaire Scenic Tour doen welke u meer van het grottenstelsel laat zien.


Na het bezoek aan Jewel Cave National Monument rijden we verder in de richting van Yellowstone National Park. Deze afstand is te groot om in een dag af te leggen en dus stoppen we bij Sheridan voor de nacht. De avond is mooi en we hopen dat het weer in Yellowstone NP ook mee zal vallen. De verwachting is dat het ’s-nachts -7 celsius is en overag + 5 graden celsius. Dit zou betekenen dat we de camper winterklaar moeten maken of een warmere plaats moeten zoeken voor de nacht. De zorgen hiervoor bewaren we voor morgen en we genieten van de avond.


Overnachting: Big Horn Mountains KOA
Faciliteiten: Water, elektra, riolering, dumpstation, douches, zwembad (seizoensgebonden), winkel.


Gemiddelde kosten:
Scenic Tour Jewel Cave National Monument: US$ 16
Camping: full hook up inclusief korting US$ 27,67
Diesel: US$ 35 voor 16 gallon
250 mijl / 400 km.

Afstand: 400 km

Mammoth (Yellowstone National Park)

Vroeg uit de veren vandaag voor de rit naar Yellowstone NP. Dit park staat al jaren hoog op mijn verlanglijstje en ik wil snel op pad. Onderweg zien we de wolken opdoemen en begint het een beetje te regenen. Gelukkig wordt het steeds beter weer hoe dichter we bij de ingang komen. Net voor we het park ingaan komen we door het plaatsje Gardiner. Hier is net de Associates Park Store geopend en dus gaan we een kijkje nemen. Dit blijkt een goede keuze, het personeel is ontzettend behulpzaam en we halen wat fijne boeken voor in het park. (o.a. Yellowstone, The offical Guide to touring America’s First National Park. Dit kost slechts US$ 9 en hierin staan scenic routes, reistijden, wandelingen en plattegronden)


Een medewerker verteld ons waar de laatste beren, wolven en ander wild gespot zijn en we rijden enthousiast verder het park in. Ook hebben we geïnformeerd over het weer en we hebben geluk, de verwachtingen zijn veranderd. Het wordt de komende dagen ‘unusually hot for the time of year’ en men verwacht temperaturen die op kunnen lopen tot 20 graden celsius. We verblijven die avond op de Mammoth campground welke gelukkig nog een plaatsje vrij heeft. Deze camping werkt op een First come First serve basis en is het grootste deel van de lente en zomer al vroeg op de dag vol. Zodra we onze plaats uitgezocht hebben en we een drankje inschenken zien we de herten al rondom ons heen op de heuvel lopen, een geweldig begin.


Nadat we de camping gereserveerd hebben gaan we de aanbevolen rit maken door het park. We rijden eerst naar de Mammoth Hot Springs waar een groot aantal bizons staat te grazen, geweldig! Na hier behoorlijk wat foto’s te schieten lopen we een stukje bij Mammoth Hot Springs.  We rijden verder richting de Northeast Entrance waar we verschillende stops maken. We besluiten om een stukje verder te rijden want ik wil graag de Tower Fall bekijken.


Net nadat we de afslag hebben genomen zien we enkele auto’s staan en er staan wat mensen naar een grasveld te kijken. We weten inmiddels dat dit betekend dat er dieren te zien zijn en we stappen snel uit. Ons geluk kan niet op want hier zien we een zwarte beer lopen. Het dier is rustig rond aan het wandelen en we kijken van een afstandje een tijd toe.


Na een korte rit maken we de wandeling naar de waterval en gaan terug richting onze camping. Op de terugweg zien we aan de andere kant van de weg wat campers staan en als we dichterbij komen zie ik dat er een beer in de bossen naast de weg loopt. We stoppen en blijven in de camper, de beer blijkt een grizzly en zit vlak naast de deur van de camper. Snel worden film- en videocamera gepakt om alles vast te leggen. De beer komt langzaam uit de bossen gelopen en loopt een rondje om onze camper voor weer in de bossen te verdwijnen, een geweldig gezicht!


Tegen zonsondergang keren we met een geweldig humeur terug bij de camping. Tijdens het koken die avond vraag ik me wel af of ik geen beren naar onze camper lok maar dit gaat gelukkig helemaal goed.


Overnachting: Mammoth Campground
Faciliteiten: Water en toiletten bij centraal gebouw. Er zijn betaalde douches bij Mammoth Hot Springs.


Gemiddelde kosten:
Camping: US$ 14
Diesel: US$ 34,53 voor 14,276 gallon en US$ 38,03 voor 16,542 gallon
413 mijl / 661 km, (inclusief route in Yellowstone National Park)

Afstand: 661 km

Madison (Yellowstone National park)

Vandaag staat in het teken van het bekijken van het park. Helaas kunnen we nog maar weinig wandelingen maken omdat veel gebieden nog afgesloten zijn in verband met de aanwezigheid van beren. Deze komen net uit hun winterslaap en zijn op zoek naar voedsel, niet het moment om deze gebieden te voet te verkennen. De wegen van het grootste deel van park zijn open en we besluiten een rondrit te maken door het hele park, de Grand Loop. We beginnen bij de Mammoth Hot Springs en bekijken de delen die we gisteren gemist hebben. Hierna gaan we verder naar Norris – Madison – Old Faithful – West Thumb – Fishing Bridge – Canyon Village – Norris – Madison. Omdat we morgen ook nog tijd hebben bewaren we de stops tussen Madison en West Thumb voor morgen.


Stops onderweg: Mammoth Hot Springs. De wandelingen Back Basin en Porcelain Basin Trail bij het Norris Geyser Basin. West Thumb Geyser Basin Trail. Yellowstone Lake. Artist Point Trail, Lower Falls, Upper Falls. Scenic route via de North Rim Drive. Sulphur Caldron.


Het Yellowstone Lake is momenteel nog geheel bevroren en tezamen met de warme geisers biedt dit een mooi aanzicht. Hoe verder we naar het zuiden gaan hoe meer sneeuw we tegen komen en op sommige plaatsen komt het naast de weg boven de camper uit. Het weer is echter prachtig en we lopen met korte mouwen door het park.


Na wederom een mooie dag overnachten we op de Madison Campground. Hier hebben we een mooie plaats in de bossen en we hebben wat hout gekocht om een kampvuur te maken. Die avond genieten we bij ons vuurtje van een heerlijke avond en nemen de afgelopen dagen nog eens door. We zijn pas enkele dagen met de camper op pad maar hebben al ontelbaar veel mooie dingen gezien, Yellowstone heeft de verwachtingen tot nog toe helemaal waar gemaakt.


Overnachting: Madison Campground (vooraf te reserveren en first come first serve mogelijkheden)
Faciliteiten: Toiletten, wasbak voor uw afwas, dumpstation / water.


Gemiddelde kosten:
Camping: US$ 20,5. Extra kosten voor hout en aanmaakhout voor een kampvuur US$ 10
Diesel: n.v.t
142 mijl / 227 km.

Afstand: 227 km

Signal Mountain (Grand Teton National park)

Vandaag wilden we nog wat scenic drives en enkele wandelingen maken maar helaas is hier bijna alles dicht in verband met de beren in het gebied. Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Old Faithful Geyser niet ontbreken, in een van de hotels of winkels staat de tijd aangegeven waarop men de volgende uitbarsting verwacht. We zijn mooi op tijd en na een wandeling in het gebied om de geiser hebben we een mooi plaatsje op de eerste rij. Dit is zo te zien de meest toeristische attractie want er is een groot aantal mensen om de uitbarsting te bewonderen. 


Vanuit Yellowstone National Park rijden we direct Grand Teton National Park in waar we stoppen bij het Colter Bay Visitor Centre. Na een bezoek aan het Visitor Centre lopen we een korte wandeling langs het water, de Lakeshore walk. Er ligt nog behoorlijk wat sneeuw wat gezien de warmte onwaarschijnlijk aandoet. We krijgen hier onze eerste indruk van dit park, besneeuwde bergtoppen en helderblauw water waar tijdens een windstil moment de bergen prachtig in reflecteren.


Na de wandeling rijden we naar Signal Mountain waar we stoppen voor een late lunch bij de lodge. Het eten in de bar is heerlijk en we besluiten te overnachten op de Signal Mountain Campground. Op veel plaatsen ligt nog sneeuw en wij kiezen daarom een plekje in de zon. De temperatuur loopt erg op vandaag en het is inmiddels ongeveer 25 graden. De middag brengen we door op de camping en bij het water zodat we ’s-avonds heerlijk ontspannen zijn. Vandaag gaan we een keer uit eten in plaats van in de camper te koken. We zien de zon zakken achter de besneeuwde bergtoppen en eten wederom goed in de Signal Mountain Lodge.


Alweer een prachtige dag vandaag en we gaan voldaan naar bed.


Overnachting: Signal Mountain Campground
Faciliteiten: water, dumpstation, toiletgebouw. Op 1 minuut lopen ligt de Signal Mountain Lodge.


Gemiddelde kosten:
Camping: US$ 20,-. Er is een plaats met full hook up voor US$ 45,-.
Diesel: US$ 48,-
Maaltijden: ontbijt in camper, lunch US$ 30 in Signal Mountain Lodge, diner US$ 40 in bar van Signal Mountain Lodge.
90 mijl / 144

Afstand: 144 km

Brigham City

In de ochtend rijden we naar Jenny Lake. Net nadat we de camper hebben geparkeerd zien we een wezel lopen, dit dier zie je niet dagelijks en is erg leuk om te zien.


We lopen verder en nemen de shuttle boot naar de overkant van het meer om een wandeling te maken, dit stuk kunnen we ook lopen maar daarvoor ligt nu nog teveel sneeuw. De wandeling voert ons naar de Hidden Falls, prachtige watervallen die tussen de bomen verborgen liggen. Hierna vervolgen we de route naar Inspiration Point. Hier aangekomen hebben we een overweldigend uitzicht over het meer en de omringende bossen. Ook hier ligt op de route nog erg veel sneeuw, het is soms wat lastig lopen maar het biedt wel een geweldig aanzicht. Aan het einde van de wandeling zijn onze schoenen doorweekt van de sneeuw maar de wandeling was zeker de moeite waard.  We keren met de shuttle boot weer terug naar de overkant van het water en gaan terug naar onze camper.


We rijden via de scenic route 89 verder naar Brigham City. Wij rijden door vele mooie National Forests en het blauwe Bear Lake voor we arriveren bij onze camping voor vanavond.


Overnachting: KOA Brigham City

Faciliteiten: water, electra, riolering, douches, zwembad (seizoensgebonden), winkel.

De faciliteiten op de camping zijn redelijk, het personeel erg vriendelijk. Ontbijt en diner wordt op de camping tegen extra kosten verzorgd. Deze camping heeft echter een minder mooie uitstraling aangezien hier veel mensen voor langere tijd verblijven en er veel oudere campers staan. De toeristen die hier komen zijn allemaal op doorreis. Verder is dit een van de weinige plaatsen waar we enorm veel muggen zien.


Gemiddelde kosten:
Camping: full hook up met korting US$ 29,07
Diesel: US$ 32,85 voor 14,73 gallon
249 mijl / 399 km.

Afstand: 399 km

Bryce Canyon National Park

Een dag reizen richting het zuiden is wat voor vandaag op het programma staat. We wilden eigenlijk even stoppen in Salt Lake City voor een bezoek aan onder andere Temple Square. We besluiten echter door te rijden zodat we op tijd aankomen bij Bryce Canyon National Park.


Nadat we naar het Visitor Centre zijn geweest kiezen we een plaats uit op de Sunset Campground. Het is wat later op de middag en we besluiten de benen te strekken en een wandeling te gaan maken. De route is niet te lang en voert ons omhoog naar Inspiration Point (Upper Inspiration Point is het hoogste punt van de wandeling). Tijdens de wandeling en vanaf de uitzichtpunten hebben we een groots uitzicht over het park.


We zitten nu wat zuidelijker en het weer blijft prachtig, na de wandeling kunnen we nog een tijd heerlijk buiten zitten.


Overnachting: Sunset Campground (First come First serve. De North Campground in het park heeft wel mogelijkheden deze vooraf te reserveren, in het hoogseizoen is dit zeker aan te raden)
Faciliteiten: water en dumpstation.


Gemiddelde kosten:
Camping: US$ 15
Diesel: US$ 38,7 voor 16,834 gallon en US$ 39,24 voor 15,703 gallon.
330 mijl / 528 km.

Afstand: 528 km

Springdale (Zion National Park)

We beginnen de dag met het verkennen van Bryce Canyon National Park. We kiezen ervoor de combinatie wandeling van Queens Garden / Navajo Loop te wandelen. Deze start bij Sunrise Point en volgt een route door de canyon naar de bodem waarna deze overgaat op de Navajo Loop trail. Deze brengt ons via een steilere route weer naar boven.


Na de wandeling rijden we verder naar Zion National Park. Hier rijden we door het park naar Springdale waar we vele punten tegenkomen waar we stoppen om te genieten van het uitzicht. Omdat we met een camper reizen moeten we een Tunnel Pass kopen, de camper is namelijk te groot voor een baan door de tunnel. Men sluit de tunnel zodat deze eenrichtingsverkeer heeft en we er met de camper door kan rijden.


We overnachten net buiten het park waar we een mooie plaats aan de rivier krijgen toegewezen. 


Overnachting: Zion Campground RV Resort, shuttle bus naar het Visitor Centre is op 1 minuut loopafstand.
Faciliteiten: water, electra, riolering, dumpstation, douches, zwembad, vending machine, restaurant (burgers), river tubing (tegen betaling).
Restaurants en lodges nabij.


Gemiddelde kosten:
Tunnel: US$ 15
Camping: water en elektriciteit US$ 40,-
Diesel: n.v.t.
Maaltijden: ontbijt in camper, lunch uit restaurant US$ 15,-, barbecue in de avond.

Afstand: 159 km

Zion National Park

Zion National Park biedt vele verschillende activiteiten als rotsklimmen, canyoning, paardrijden en wandelen. Wij nemen de shuttle bus en kiezen voor de Angel’s Landing Trail. Een steile route brengt ons naar boven waar een laatste stuk met kettingen wacht. Onderweg hebben we al een prachtig uitzicht maar helaas voel ik me vandaag niet zo goed en loopt Rob het laatste stuk alleen. Hij komt terug met foto’s van het gewelidge uitzicht en samen keren we terug naar de camping. Een frisse duik in het zwembad doet wonderen en we doen het de rest van de dag rustig aan.


Overnachting: Zion Campground RV Resort.
Faciliteiten: water, electra, riolering, dumpstation, douches, zwembad, vending machine, restaurant (burgers), river tubing (tegen betaling).


Gemiddelde kosten:
Camping: water en elektriciteit US$ 40,-
Diesel: n.v.t.
0 mijl / 0 km

Las Vegas

Een hele verandering vandaag, van de natuur komen we terecht in het bruisende Las Vegas. Voor mij is het alweer de vierde keer dat ik deze stad bezoek en voor Rob is het de eerste keer om kennis te maken met Las Vegas.


Enorme hotels en casino’s, shows, eten, drinken, winkels, nachtclubs en ga zo maar door. In Las Vegas is veel te beleven, de hotels zijn een attractie op zich met shows, een rit in een gondel, fonteinshows, achtbanen op de hotels en natuurlijk de enorme casino’s. Hier is het heerlijk om een hapje te eten in een van de mooie hotels op de Strip. De prijzen van het eten liggen niet hoog en bieden een leuke afwisseling van het eten bij uw camper.


We zetten de camper neer op de KOA camping, een grote betonnen plaats met een zwembad maar met een perfecte locatie. We zoeken snel de koelte op van de airco in de hotels en brengen de middag in de stad door.


Die avond ontmoeten we Hanneke en Wimmo, twee vrienden die de avond ervoor Vegas style zijn getrouwd. We gaan lekker wat eten en drinken en zeggen elkaar gedag nadat we de mooie fonteinenshow van het Bellagio hebben bekeken. We lopen nog wat over de Strip en staan verbaasd als dat het al bijna 3 uur in de nacht is. De rest van de vakantie hebben we het vaak niet later dan 10 á 11 uur gemaakt.


Overnachting: KOA Circus Circus. Deze camping is ideaal gelegen bij het Circus Circus hotel en goed uitgangspunt voor wandelingen over de Strip. Voor kinderen is er in het hotel een attractiepark. De camping is niet mooi, een grote parkeerplaats met campers erop. Faciliteiten en ligging zijn hier echter prima.
Faciliteiten: water, elektra, riolering, dumpstation, douches, zwembad, winkel.


Gemiddelde kosten:

full hook up met korting US$ 26 - 55 (prijs is afhankelijk van seizoen en de dag dat u op de camping bent)
Diesel: n.v.t.
162 mijl / 256 km.

Afstand: 256 km

Las Vegas

We nemen twee dagen de tijd om de stad te bekijken en wat uit te rusten. We gaan zwemmen, winkelen bij de Premium Outlets en bekijken de verschillende hotels. We hadden eerst het plan naar de Grand Canyon te rijden, de weersverwachtingen zijn echter niet goed en we zijn ook wel toe aan een paar dagen rust.


Overnachtingen: KOA Circus Circus
Gemiddelde kosten:
Maaltijden: gemiddeld 65$ per dag bij ontbijt en/of lunch in de camper en diner in een van de hotels

Blythe

Vanuit Las Vegas rijden we in de richting van Joshua Tree National Park. Onderweg stoppen we bij de beroemde Hoover Dam voor een korte wandeling. De rest van de dag rijden we verder naar Blythe.


Overnachting: KOA Blythe / Colorado River
Faciliteiten: water, elektra, riolering, douches, zwembad en winkel. De camping is gelegen aan de Colorado River.


Gemiddelde kosten:
Camping: full hook up met korting US$ 40
Diesel: US$ 55,21 voor 19,043 gallon
256 mijl / 410 km.

Afstand: 410 km

Banning (via Joshua Tree National Park)

Vandaag gaan we naar Joshua Tree National Park, waar we via de zuidkant binnenkomen. Opvallend is dat in het zuiden van het park de Joshua Tree nog niet voorkomt, deze zien we pas wanneer we noordelijker in het park zijn. Het park ligt in de woestijn en zo zien we wederom een hele andere kant van de natuur.


Onderweg maken we diverse korte trails waaronder de Chulla Cactus Garden en Skull Rock. Wanneer we het park uitrijden is het nog 30 minuten rijden naar Banning, waar we  de komende twee nachten verblijven.


Overnachting: Banning KOA
Faciliteiten: water, elektra, riolering, dumpstation, douches, zwembad, winkel.


Gemiddelde kosten:
Camping: full hook up inclusief korting US$ 33,3
Diesel: US$ 45,86 voor 17,377 gallon
112 mijl / 179 km.

Afstand: 179 km

Banning

We houden een dag rust in Banning waar we gaan winkelen in de Desert Hills Premium Outlets en daarna lekker gaan zwemmen.
Overnachting: Banning KOA
0 mijl / 0 km

San Diego

Helaas is het laatste deel van onze reis alweer aangebroken en we rijden vandaag naar San Diego. Het weer is wat minder dus in plaats van de kust te bekijken gaan we wat andere opties bekijken.


We zetten de camper op de camping en lopen van daaruit naar het treinstation. Hier kopen we een pas voor US$ 5 per persoon en hiermee kunnen we naar de grens, de stad of richting de stranden. We kiezen ervoor om kort naar Tijuana, Mexico te gaan. Het wordt een korte stop in de stad voor een drankje want het spreekt ons beiden niet echt aan. Dus gaan we in de rij staan om weer de grens met de Verenigde Staten over te komen. We gaan terug naar onze camping waar we bij de haven heerlijk eten.


Overnachting: Chula Vista RV
Faciliteiten: water, elektra, riolering, douches, zwembad, winkel, restaurant, haven. Deze camping is wat prijziger maar heeft erg goede faciliteiten. Dit is een heerlijke plaats om de laatste dagen van de reis door te brengen.


Gemiddelde kosten:
Camping: afhankelijk van uw plaats US$ 50 – 75
Buspas: US$ 10
Diesel: US$ 45 voor 16,99 gallon
141 mijl / 226 km.

Afstand: 266 km

San Diego

We hadden grootse plannen voor vandaag, er is nog zoveel te zien! Maar helaas, het weer zit niet mee en eigenlijk hebben we inmiddels zoveel indrukken opgedaan dat het voor ons mooi is geweest. Dus we kiezen ervoor nog een laatste keer gebruik te maken van de gunstige dollar koers en nog een dagje te gaan winkelen bij La Jolla.


Die avond gaan we weer lekker uit eten en begint de grote opruiming. Kleding gaat terug in de koffers, de koelkast wordt uitgeruimd en de bezem gaat door de camper. We pakken buiten nog een drankje en genieten van onze laatste avond met de camper.

San Diego

Vroeg uit de veren vandaag om de camper in te gaan leveren. Onderweg naar de verhuurder rijden we naar het vliegveld waar we bij Alamo onze huurauto voor vandaag ophalen. We hebben een GPS gehuurd zodat we heel makkelijk naar het verhuurstation rijden. De verhuurder biedt in San Diego geen transfers aan en dit vinden we makkelijker dan op een taxi te moeten wachten en hier veel kosten voor te maken. Zo rijden we dus met auto en camper verder naar Moturis. Hier laden we de spullen uit de camper over in de auto en leveren we de sleutels in. 


De camper krijgt een laatste inspectie, we betalen de extra gereden mijlen en dan gaan we richting ons hotel. We hebben een prima kamer en het naastgelegen Hilton hotel heeft een goed restaurant. We gebruiken de namiddag om San Diego nog een beetje te verkennen. Daarna eten we wat en pakken de koffers nog eens goed in voor vertrek morgen.


We praten nog na over een geweldige reis, we hebben ontzettend veel gezien en de diversiteit van het landschap is enorm. We hebben beren, bizons, dikhoorn schapen, een wezel en kleine inwoners van de woestijn gezien. We hebben landschappen gezien variërend van akkerland tot bergen, van de presidentshoofden tot spuitende geisers en van woestijn tot bergen en het bruisende Las Vegas. Het is wederom een reis geworden om nooit te vergeten.


Overnachting: Homewood Suites by Hilton
Gemiddelde kosten:
Hotel: EUR 130,-
Autohuur fullsize 4 deurs: gold tarief met GPS, EUR 41
Diesel: US$ 35,40 voor 15 gallon (camper dient hetzelfde diesel niveau te hebben bij inleveren als bij ophalen)
Benzine: n.v.t. bij uw autohuur is de eerste tank benzine inbegrepen in de huurprijs.

Amsterdam

Vroeg op vandaag, we vliegen al voor 08.00 en we moeten voor check in de auto nog inleveren. Ik zet Rob met de koffers af bij de ingang en breng de auto weg, dit is snel gedaan en met de gratis shuttle ga ik terug naar het vliegveld.


De vlucht verloopt prima en na een lange reis komen we de volgende ochtend weer aan in Amsterdam.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties