Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Lone Star State Texas’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Fort Worth

Vandaag begint de geweldige campervakantie naar de Lone Star State Texas, je zal vliegen naar Dallas/ Fort Worth International Airport waarna je een paar dagen zal verblijven in Fort Worth.

 

Vandaag vertrek je vanuit Amsterdam naar 'Cowtown' Fort Worth. In Fort Worth draait alles om cowboys en de Texas Longhorns.

 

Je kunt het Stockyards National Historic District gemakkelijk te voet verkennen. Er zijn vintage shops, restaurant en er is een Cowboy Hall of Fame! Bekijk hier ook het Stockyards Museum, waar je de rijke historie van de Stockyards leert kennen.

 

In de White Elephant Saloon - music Niles City Hall drink je heerlijke cocktails in een historische gokhal. Ook Billy Bob's Texas is leuk om te bezoeken in de avond. Er is allerlei entertainment, zoals een arcade, line-dancing lessen en demonstraties van bull riding.

 

Breng een bezoek aan down Town Fort Worth en de Chamber of Commerce waar President John F Kennedy een speech heeft gehouden, waarna een ongeplande speech aan het publiek volgde. Deze speech zette Fort Worth op de kaart als belangrijke historische plek.

 

De botanische tuinen zijn prachtig om doorheen te wandelen. Het zijn de oudste botanische tuinen van Texas. Er zijn Japanse tuinen en tropische planten te vinden.

 

Het Cultural District met het Modern Art Museum en de Cattle Raisers Museum is ook mooi om te bezoeken. Het is een levendige buurt, waar hippe winkels en restaurants te vinden zijn.

 

Ten slotte kun je een bezoekje brengen aan de Log Cabin Village. Een authentiek 19e eeuws dorp, met een smid, een schoolgebouw, smokehouse en historische huizen.

 

Begin je reis met een heerlijk etentje aan Sundance Square en geniet daarna van allerlei soorten van entertainment in deze omgeving!

Dinosaur Valley State Park

Vandaag begint de camperreis dan toch echt. Na twee dagen in Fort Worth te hebben gespendeerd ga je deze ochtend de camper ophalen om de camperreis te beginnen in de richting van het Dinosaur Valley State park. Het handigst is om nadat je de camper opgehaald hebt eerst even boodschappen te gaan doen zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan. De route bedraagt vandaag zo een 100 kilometer.

 

In het spoor van dinosaurussen wandel je langs de rivierbedding van het Dinosaur Valley State Park. Zoek de sporen die deze enorme dieren achtergelaten hebben, dit is een van de plekken waar de sporen het beste bewaard zijn gebleven.

 

Er zijn verschillende wandelroutes en onderweg kun je afkoelen in het heldere water, bijvoorbeeld bij Blue Hole. Ook zijn er diverse begeleide wandelingen te maken.

 

Uiteraard staan er buiten bij het park twee enorme dinosaurussen om mee op de foto te gaan. Je overnacht vandaag op de camping in het park.

 

Campingsuggesties Dinosaur Valley State Park:

 • Dinosaur Valley State Park RV Campsites
Afstand: 100 km

Austin

Na een lekker ontbijtje ga je op weg vanuit het Dinosaur Valley State Park naar 'Live Music Capital of the World', Austin. De route van vandaag bedraagt zo een 270 kilometer, laat je verbazen in deze gezellige Amerikaanse stad.

 

Austin is niet de grootste stad in Texas maar wel de hoofdstad, de stad draagt de naam ‘Live Music Capital of the World’ en hij doet deze naam zeker eer aan. In het centrum zitten veel leuke bars en cafés waar je kunt genieten van livemuziek in verschillende genres. De stad telt daarnaast een hoog aantal muzikanten. Naast muziek stad staat Austin ook bekend als een echte studentenstad.

 

Austin biedt voor ieder wat wils, begin met een bezoek aan het enorme State Capitol, wandel door Zilker Metropolitan Park en ga heerlijk zwemmen in Barton Springs Pool. Als de avond valt kun je de honderden vleermuizen zien vanaf Congress Avenue Bridge. Hou nog wat energie over voor een bezoek aan een van de restaurant of bars in 6th Street, het muzikale hart van de stad.

 

Campingsuggestie Austin:

 • La Hacienda RV Park, Austin of McKinney Falls State Park
 
Afstand: 270 km

Fort Stockton

Na een dagje genieten in de leuke stad Austin staat er voor vandaag een flinke reisdag voor de boeg. Je gaat namelijk 545 kilometer afleggen in de richting van Fort Stockton. Deze stad fungeert voor je als tussen stop naar het prachtige park Big Bend National Park. Onderweg zal je heerlijk kunnen genieten van de veelzijdigheid die het landschap van Texas te bieden heeft. 

 

Fort Stockton is een echte representatie van een oude stad in Texas. Maak je klaar om terug te gaan naar de tijd van het wilde westen in historisch Fort Stockton diep in het hart van West-Texas. De stad is een levend eerbetoon aan het grensleven, toen Comanche-indianen, veedieven en Amerikaanse soldaten er kwamen om water, buffels of gewoon een drankje te vinden.

 

Bezoek hier het Historische gedeelte, breng een bezoek aan een van de musea die over de tijd gaan van het wilde westen of drink lekker een drankje in een van de saloons. Genoeg te zien en te doen in Fort Stockton.  

Campingsuggestie Fort Stockton:

 • Fort Stockton RV Park 
Afstand: 545 km

Big Bend National Park

Vandaag vertrek je vanuit Fort Stockton dat al bijna in de regio Big Bend ligt naar het Big Bend National Park, de route is ongeveer 225 kilometer. De route van vandaag gaat door een prachtig woestijn landschap met veel verschil in hoogte. Aangekomen bij het Big Bend National Park kan je overnachten bij de verschillende campings in het park, wij raden de Rio Grande Village Campground. Het is wel handig om van te voren deze camping te reserveren.

 

Het Big Bend National Park is een van de grootste Nationale Parken van de verenigde Staten, het is ook een van de minst bezochte Nationale Parken van de VS. Dit komt mede door de ligging, de stad die het dichtste bij is ligt op meer dan 300 kilometer afstand namelijk de stad El Paso. Het park met 1100 vierkante kilometers is het grootste beschermde gebied van Amerika, is onderdeel van de Chihuahuan woestijn en heeft zelfs een heel berggebied in het park liggen de Chisos. Het iconische gebied dat vooral bekend is door de bochtige grensrivier de Rio Grande en de gigantische kloven waar je doorheen kunt varen of wandelen.

 

Ondanks dat het park ver van de bewoonde wereld ligt zijn er volop activiteiten te doen in dit prachtige park. Het park staat bekend om de rivier maar ook om de vele verschillende diersoorten die er leven. Een aantal van de activiteiten die je kunt doen zijn onder andere, Mountainbiken, luchttours, raften, wandelen, golfen en nog veel meer. Er is zelfs een zip line waar je verschillende tours kan doen en heerlijk kunt genieten van de mooiste uitzichten over het park. 

 

In het nationale park zijn voor de rest nog genoeg andere voorzieningen zoals restaurants en cafés. Er is een hotel met golfmogelijkheden maar er zijn ook spa’s mocht je even willen bijkomen van al de activiteiten in het park.


Campingsuggestie Big Bend National Park:

 • Rio Grande Village RV Camping
 • Chisos Basin Campground
 
Afstand: 225 km

Guadalupe Mountains

Na twee dagen te hebben gespendeerd in het Big Bend National Park zal je vandaag vertrekken naar de Guadaloupe Mountains. De rit van vandaag bedraagt ongeveer 450 kilometer.

 

Hoog torent de Guadalupe Range boven de weg uit, van een afstand zie je een grote grijze muur oprijzen. Zodra je het park binnenkomt zie je de dramatische canyons en de vele verschillende vogelsoorten.

 

Als je zin hebt in een flinke wandeling, dan is de wandeling naar Guadalupe Peak, het hoogste punt in Texas, zeker een aanrader. Er zijn echter ook vele kortere wandelingen door het park te vinden.

 

Campingsuggestie Guadalupe Mountains: 

 • Pine Spring Campground in het park
Afstand: 450 km

Carlsbad Caverns National Park

Vandaag ga je verder in de richting van de druipsteengrotten van Carlsbad Caverns. De rit van vandaag bedraagt ongeveer 65 kilometer. Door de kortere afstand van vandaag kan je de tijd goed gebruiken door even rustig aan te doen of onderweg nog extra dingen te bezichtigen.

 

In de grotten zijn verschillende opties voor tours. Een self guided tour begint met de afdaling van 240 meter de grotten in. Deze kun je lopen maar als je niet zo goed ter been bent of er geen zin heb kun je ook gewoon met de lift.

 

De afdaling in de grotten wordt steeds mooier en gaat redelijk stijl naar beneden. Onderaan kom je in de Big Room en deze is werkelijk prachtig. Hier kun je een wandeling maken van ongeveer anderhalf uur waarbij je de meest mooie formaties ziet.

 

Ook is er een uitgebreidere tour onder begeleiding van een gids die naar verschilende andere kamers gaat. Met een ranger kom je in stukken waar je alleen niet mag komen. Wanneer de lichten uitgaan en je helemaal stil bent ervaar je de grotten echt.

 

Na de wandeling is het tijd richting de camping te gaan. Geen zin om te koken? Op deze camping kun je heerlijk eten bestellen dat bij de camper bezorgd wordt!

 

Campingsuggestie Carlsbad Caverns:

 • Carlsbad KOA
Afstand: 65 km

White Sands National Monument

Vandaag vertrek je vanuit Carlsbad in de richting van het Oliver Lee Memorial State park en het White Sands National Park. De route is ongeveer 240 kilometer. Eenmaal aangekomen op de eindbestemming kan je overnachten op de Oliver Lee Memorial Campground. Deze camping is gelegen in het Oliver Lee Memorial National Park. 

 

Het Oliver Lee Memorial National Park is gesticht in het jaar 1980 en je kunt er wandelen, kamperen en picknicken. In het park zijn verschillende wandel routes en is er de Oliver Lee Memorial Site waar je het huis van Oliver Lee kunt bezoeken en kunt zien hoe hij hier leefde in. Oliver Milton Lee leefde van 1865 tot en met 1941 en is vooral bekent voor het aanleggen van het spoor naar Alamogordo en als US Marshal, Gunfighter en Rancher. De Oliver Lee Memorial Site is zijn vroegere ranch die hij zelf heeft aangelegd in 1893.   

 

Op ongeveer een half uur rijden met de camper ligt het White Sands National Monument. Het White Sands National Monument is een unieke plek op aarde. Glinsterend witte zandduinen vormen een enorme woestijn. Onder begeleiding van een ranger kun je met zonsondergang een wandeling maken waarbij je meer uitleg krijgt over het gebied. 
Je kent ze wel, de foto's met mensen die aan het sleeen zijn op het zand. Super gaaf natuurlijk! Een keer iets avontuurlijkers doen? Ga dan de duin af met een slee, deze kun je kopen in de gift shop. Bent u met kinderen? Dan is dat al helemaal de moeite waard. Vergeet niet een mooie foto te maken voor in je reisverslag! 


Er zijn ook mogelijkheid te gaan hiken. Hiervoor zijn er 4 officiele routes uitgestippeld. Dit zijn de Playa Trail, de Dune Life Nature Trail, De Interdune Boardwalk en de Alkali Flat Trial. deze routes varieren van ongeveer 2 tot 7 mijl. Houd er rekening mee dat je tijdens de wandeling verschillende hoogtes zult tegen komen. Dit betekent dat je per uur een minder lange afstand aflegt dan dat je normaal zou doen.

Campingsuggestie Oliver Lee Memorial State Park: 

 • Oliver lee Campground
Afstand: 350 km

Santa Fe

Vandaag vertek je vanuit het White Sands National Monument in de richting van de Stad Santa Fe. De route van vandaag bedraagt ongeveer 430 kilometer. In Santa Fe zal je twee dagen de tijd hebben om even bij te komen en om te genieten van deze prachtige stad. Santa Fe is daarnaast de hoofdstad van New Mexico.

 

De bijzondere architectuur geeft Santa Fe meteen een mooie uitstraling, een mix van Spaanse en Native American cultuur uit zich door de hele stad. Dit maakt het een bijzondere en mooie stad, deze bouwstijl wordt door heel de stad gebruikt en zelfs bij de nieuwe gebouwen die worden gebouwd. Daarnaast vind je veel historische gebouwen met deze architectuur zoals de The Cathedral Basilica of St. Francis of Assisi en de Loretto Chapel.

 

De stad staat bekend om de vele kunst met bijna 300 gallerieën en dealers om te bezoeken zoals de Meow Wolf, deze kunst expositie met veel felle fluoriderende kleuren is leuk voor jong en oud. In de stad zijn hiernaast nog genoeg andere dingen te doen zo zijn er hier weer vele musea en restaurants te vinden onder andere. Genoeg te doen en te zien om je twee dagen te vermaken.

 

Campingsuggestie Santa Fe:

 • Santa Fe Skies RV Park
 • Black Canyon Campground, Santa Fe National Forest
 
Afstand: 430 km

Amarillo (eventueel bezoek aan de Cadillac Ranch)

Vandaag ga je verder richting Amarillo, de rit vanuit Santa Fe bedraagt 450 kilometer. Je zult nu weer terug rijzen naar Texas vanuit New Mexico. De route van vandaag gaat dwars door de woestijn.

 

Amarillo is een stad midden in de woestijn en draagt de bijnaam ‘Bomb City’ dit komt doordat in Amarillo de enigste Amerikaanse fabriek zit die nucleaire bommen maakt, dit is ook de grootste werkgeven van de stad. Daarnaast staat de stad bekend als de stad maar het meeste vlees wordt verwerkt van de Verenigde Staten. Om een goed stuk vlees te eten in Amarillo kan je het beste gaan naar The Big Texas Steak Ranch.

 

In de stad zijn veel dingen te doen en te zien. Zo zijn er meerdere museums zoals het Texas Air & Space museum en een dierentuin. Ook vind je hier voor auto liefhebbers genoeg leuks te doen zo vind je hier, heel toepasselijk voor de camperreis het Jack Sisemore Traveland RV Museum en voor de echte auto liefhebbers Bill's Backyard Classics. Amarillo heeft ook de botanische tuinen en een historisch Route 66 deel.

 

Je kunt hier ook een bezoek brengen aan de Cadillac Ranch. Rijen en rijen Cadillacs staan hier rechtop in het zand, in alle kleuren van de regenboog. Ooit gestart door enkele hippies en inmiddels een soort ritueel voor iedereen die over Route 66 rijdt, het bespuiten van een cadillac. De verflucht komt je tegemoet en mensen van allerlei nationaliteiten versieren een auto in het park. Neem zelf ook een spuitbus en een camera mee, maak een foto van je creatie want waarschijnlijk wordt deze snel weer overgespoten door een andere kunstenaar.

 

Campingsuggestie Amarillo:

 • Oasis RV Resort
Afstand: 450 km

Palo Duro State Park

Vandaag vertrek je in de richting van de Palo Duro Canyon. De route van vandaag is 135 kilometer. Bij de Palo Duro Canyon heb je twee dagen de tijd om deze te ontdekken en om weer eventjes te ontspannen. 

 

Palo Duro Canyon wordt ook wel de Grand Canyon van Texas genoemd en dat is niet voor niets. Het is ná de Grand Canyon de grootste canyon in de USA. Prachtige ravijnen en ruige bergtoppen domineren het landschap.

 

Je kunt het park te voet, mountainbikend en met de camper verkennen. Avonturiers kunnen hier ziplinen. Één van de mooiste wandelingen is de Lighthouse Trail. Trek hiervoor ongeveer twee uur uit. Je loopt naar de bekendste rotsformatie van het park: The Lighhouse.

 

Er zijn verschillende campings op de bodem van de canyon.

 

Campingsuggesties Palo Duro Canyon:

 • Hackberry (in de Canyon)
 • Mesquite / Sagebrush (in de Canyon)
 • Juniper (in de Canyon)
 
Afstand: 135 km

Caprock Canyons State Park

Vanuit Palo Duro State Park vertrek je naar het Caprock Canyons State Park. Caprock Canyons State Park is een zeer speciaal park waar je Amerikaanse bizons kan zien in het wild. 
Het park zal je verbazen. Na mijlen en mijlen van katoenvelden kom je opeens in een wereld van oranjerood gesteente, hoodoo's en steile rotswanden.

 

In het park kun je mooie wandelingen maken. De bizons die in het park leven zullen de trails regelmatig blokkeren, dus geef ze de ruimte en neem je fotocamera natuurlijk mee!
In Lake Theo kan er gezwommen worden.

 

Je kunt met je camper in het park kamperen. 's Avonds geniet je van de zonsondergang, die de rotsen de meest prachtige kleuren geeft. Als de zon eenmaal onder is maak je een kampvuur en bewonder je de schitterende sterrenhemel.

 

Campingsuggestie Caprock Canyons State Park:

 • Caprock Canyons State Park
Afstand: 60 km

Dallas

Een lange rit brengt je terug naar Dallas waar je een laatste nacht op de camping doorbrengt voor je de camper inlevert. Natuurlijk breng je vandaag een bezoek aan het Sixth Floor Museum in het Dealey Plaza. Het museum leert je over de moord op President John F. Kennedy, op 22 november 1963. Naast allerlei complottheoriën vind je er attributen van de dag van de moord en wordt de impact van de moord op Kennedy geanalyseerd. 

 

Houd je van kunst? Dan is het Dallas Arts District dé plek om naartoe te gaan. Hier vind je vele musea, zoals het Dallas Museum of Art en het Nasher Sculpture Center.

 

Een aanrader is de Efrogs Brewery tour. Bij deze tour ga je naar drie brouwerijen waar je speciaalbieren en cider kan proeven. Ook in de gezellige beer garden Katy Trail Icehouse kun je terecht voor een goed glas bier!

 

De volgende dag is het leuk om een bezoek te brengen aan het Dallas Arboretum and Botanical Gardens. Dit ligt aan de oostkant van White Rock Lake, een paar minuten van Downtown Dallas. In deze urban oase vind je prachtige tuinen en bloemen in de tuin van twee historische mansions die nog steeds op het terrein staan.
Verder is de splinternieuwe George W. Bush Presidential Library en Museum een must see vandaag.

 

Na een laatste avond bij de camper is het tijd om afscheid te nemen van je huis op wielen.

 

Na een heerlijke nacht in het hotel heb je vandaag alle tijd om nog een keer Dallas te ontdekken. Een Segway tour is een leuk idee om de stad nét op een andere manier te bekijken. Je kunt meegaan met een groep, onder leiding van een ervaren gids. De gids vertelt je meer over de stad, de gebouwen en de geschiedenis.

 

Als je al wel bij het Sixth Floor Museum zijn geweest dan kan je een wandeling door de prachtige botanische tuinen aan de rand van White Rock Lake, bezoek de verschillende musea en ga heerlijk uit eten. De dag is snel ten einde en je overnacht in de buurt van Dallas. Morgen op dag 20 vlieg je naar huis terug naar Amsterdam. Houd er rekening mee dat je op de 21e dag zal aankomen in Nederland i.v.m. het tijdsverschil.

 

Campingsuggestie rondom Dallas:

 • Loyd Park Campground
 • Loyd Park at Joe Pool Lake
 • Cedar Hill State Park

 

 

 

Afstand: 510 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties