Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Orlando - New York City’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Orlando

Na aankomst van de vlucht in Orlando verblijf je een nacht in een hotel om vervolgens op dag 2 de camper op te halen bij het verhuurstation. Daar heb je even de tijd om te wennen aan de camper en alles te installeren. Vervolgens kan je boodschappen gaan doen en alles in de camper plaatsen. 

Na dat alles op z'n plek staat kan je gaan rijden richting Disney Springs. Van 1997 tot 29 september 2015 heette het uitgaansgebied Downtown Disney. Met een korte ceremonie werd het gebied die dag omgedoopt in Disney Springs. Disney Springs bestaat uit drie regio's: Marketplace is het winkelgedeelte. Hier vind je de meeste winkels zoals de grootste Disneywinkel ter wereld maar er zijn ook verschillende restaurants. In Pleasure Island bevonden zich vooral discotheken en clubs waar je 's avonds kunt uitgaan.
In september 2008 zijn de meeste discotheken en clubs gesloten en worden in 2009 en 2010 vervangen door winkels en restaurants. In West Side kun je onder andere een voorstelling van Cirque du Soleil bekijken of je kunt naar Disney Quest. Dit is een groot gebouw met vijf verdiepingen waar je gewone videospelletjes kunt spelen en virtuele dingen kunt doen zoals een eigen achtbaan maken en uitproberen.

Je verblijft in het Disney's Fort Wilderness Resort maar je kan in plaats van de Disney parken ook kiezen voor KOA Lake Whippoorwill Orlando.

Afstand: 50 km

Disney - Universal Studio's

Deze 2 dagen kan je besteden in de Disney parken of Universal Studio's. Je hebt deze tijd zeker nodig want alleen Walt Disney World Resort bestaat al uit 4 pretparken, 2 waterparken en 2 uitgaansgebieden.

Je verblijft nog 2 nachten op Disney's Fort Wilderness Resort, of KOA Lake Whippoorwill Orlando.

Afstand: 50 km

Kissimmee - St Augustine

Deze twee dagen reis je af naar de kust nabij Daytona, door naar Ormond Beach via de A1A gelegen aan de Atlantische Oceaan. Je verblijft hier een nachtje op een State park campground nabij Flagler Beach. Op Dag 6 reis je door over de kustweg A1A naar St Augustina Beach/Anastasia Island waar je verblijft op een State park campground nabij St Augustine.

Afstand: 200 km

Savannah

Dag 7 start met de reis richting Savannah via de Interstate 95. Verblijf in Savannah op de Savannah South KOA. Op dag 8 heb je heel de dag de tijd om de stad Savannah te ontdekken. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Savannah, de hoogtepunten zijn; het Savannah Historic District, Kathedraal van St. Johannes de Doper en het Park van Forsyth. Buiten deze bezienswaardigheden zijn er ook mooie wandeltochten die je kunt afleggen. 

Afstand: 250 km

Charleston

Dag 9 start met de reis richting Charleston via de Interstate 95. Verblijf in Charleston op de Mount Pleasant Charleston KOA. Op dag 10 heb je heel de dag de tijd om de stad Charleston te ontdekken. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Charleston , de hoogtepunten zijn; St. Michael's Church, Arthur Ravenel Jr. Bridge, Middleton Place en de Cathedral of Saint John the Baptist. Naast deze bezienswaardigheden kan je hier ook genieten van verschillende wandel- en boottochten.

Afstand: 150 km

Fancy Gap

Vandaag rijd je met de camper over de Interstate 26 naar Columbia en via de 77 door naar Fancy Gap. Hier verblijf je op de KOA Fancy Gap Blue Ridge Parkway.

Afstand: 425 km

Blue Ridge Parkway

Deze 2 dagen besteed je aan de Blue Ridge Parkway, één van de meest pittoreske wegen van het land. De weg loopt van het Great Smoky Mountains National Park in het zuiden over een lengte van 755 km naar het Shenandoah National Park in het noorden van het tracé. De Blue Ridge Parkway verbind de nationale parken Great Smoky Mountains National Park en Shenandoah National Park.
Afstand: 200 km

Shenandoah National Park

Deze twee dagen besteed je aan Shenandoah National Park. De eerste nacht verblijf je op Big Meadows Campground en de tweede nacht op Luray KOA. Het park is het bekendst om de Skyline Drive. Het is een 169 km lange weg die kronkelt over de hele lengte van het park over de kammen van de bergen. Ook het traject van de Appalachian Trail loopt 162 km lang door het park. In totaal lopen er meer dan 800 km paden door het park. Een van de populairste paden is dat naar Old Rag Mountain. Er zijn ook mogelijkheden om paard te rijden, te kamperen en te fietsen. Al met al heb je genoeg te doen in deze twee dagen.

Afstand: 200 km

Washington DC

Op dag 16 vervolg je de reis af naar Washington DC, hier verblijf je 2 nachten op de KOA Washington DC Captiol camping. Vanuit deze camping ga je met een citytrip transfer naar het centrum. Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten en heeft veel bezienswaardigheden. Waaronder De National Mall, een groot open park in het midden van de stad met veel monumenten gewijd aan Amerikaanse leiders. Ook verbindt het park het Witte Huis met het Capitool. In het midden van het park staat het Washington Monument dat werd opgericht voor George Washington. Andere gedenktekens nabij de National Mall zijn de Jefferson, Mason, Lincoln, Roosevelt, World War II, Korean War Veterans, Vietnam Veterans, Albert Einstein, US Navy en District of Columbia War Memorials. 

Afstand: 130 km

Jersey Shore

Op dag 18 rijd je naar New Jersey om de Jersey Shore te bezoeken. Ook de volgende dag verblijf je hier en aan de kust van Long Beach Island. Je verblijft 2 nachten op de Atlantic City North Family Campground aan de kust.

Afstand: 300 km

New York City

Dag 20 besteed je aan rijden richting New York, houdt hier rekening met een extra lange reistijd vanwege drukte rondom en in de stad. Je verblijft op het Liberty Harbour RV park. De volgende dag ga je de camper weer inleveren en kan je per bus/taxi naar het stadscentrum. Je verblijft 2 nachten in Hotel Manhattan en hier door heb je alle tijd om het geweldige New York te ontdekken.

Afstand: 235 km

New York City

Op dag 23 kan je nog een beetje genieten van New York city. Na een fantastische reis ben je weer helemaal uitgerust door de twee heerlijke hotelovernachtingen en is het tijd voor de vlucht terug naar huis.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties