Over de route

Zie jij een camperreis door Amerika wel zitten? Boek dan onze rondreis ‘Chicago - San Francisco, de snelste route naar West-Amerika’ en ga op road trip door het land van onbegrensde mogelijkheden. Wandel door de mooiste nationale parken, ervaar de diverse cultuur en natuur en bezoek de meest bruisende steden. Wij regelen de vluchten en de camper en jij bepaalt zelf je route en tempo.

 

Bang om iets te missen? Wij hebben een routesuggestie toegevoegd aan deze reis. Deze voorbeeldroute doet de belangrijkste highlights van je bestemming aan. Lees snel verder om erachter te komen hoe een camperreis door de Verenigde Staten eruit kan zien!

 

Rock Island

Vandaag haal je de camper op bij de verhuurder en na een grondige inspectie is het tijd om boodschappen te doen. Met een volle koelkast worden de eerste kilometers gemaakt en rijd je richting het westen naar Rock Island.

Camping: Rock Island KOA

Afstand: 290 km

Grand Island

Vandaag rijd je naar het stadje Grand Island. Hier kan je bijkomen van de eerste grote rijdag.

Je verblijft vandaag op de camping: Grand Island KOA

Afstand: 685 km

Rocky Mountain National Park

Vandaag worden er weer vele mijlen gereden op weg naar het Rocky Mountain National Park.  Het park beschikt over fabelachtige vergezichten en ontelbaar veel mooie wandelroutes, waar je misschien wel wildlife tegenkomt. Het park bestaat uit meer dan 70 bergruggen van 3500 meter en soms zelfs hoger!

Er bevinden zich vijf bezoekerscentra in het park en bij deze bezoekerscentra kan je gratis informatie opvragen over de velen mogelijkheden die het park je te beiden heeft.

Je verblijft 2 nachten in één van de volgende campings: Moraine Park Campground in het national park of KOA Strasburg buiten het park. 

Afstand: 690 km

Moab

Vandaag rijd je nog een keer veel mijlen naar het gezellige plaatsje Moab. Tijdens deze rit zie je het landschap langzaam veranderen van hoge besneeuwde bergtoppen naar unieke rode rotsen.
Het dorpje Moab is sfeervol en is een goede uitvalsbasis voor de aankomende dagen. In een paar minuten rijd je namelijk naar het bijzondere Arches National Park en iets verder ligt het indrukwekkende Canyonlands National Park.

De camping in deze routesuggestie ligt op loopafstand van het centrum van Moab. In de avond loop je gezellig eens het dorpje in om naar souvenirs te zoeken in de vele winkeltjes of om eens lekker uit eten te gaan.

Je verblijft 3 nachten in Canyonlands RV Park Moab.

Afstand: 680 km

Canyonlands National Park

Een groot gedeelte van Zuidoost Utah wordt bedekt door de rotsen van het Canyonlands National Park. Over een tijdsbestek van miljoenen jaren hebben de Colorado en Green River het zandsteen zijn unieke vorm gegeven. Het park kan in drie delen worden opgedeelt, het drukst bezochte deel wordt Island in the Sky District. Hier heb je een prachtig uitzicht over het spectaculaire landschap op 300 meter hoogte. Hiernaast heb je The Needles vol met kleurrijke rotsen en The Maze, het meest ruige gedeelte. Er zijn vele wandelingen, autoroutes en mogelijkheden voor paardrijden of fietsen. Ook kan je het bezoek combineren met een kanotocht over de machtige Colorado River.

Camping: Canyonlands RV Park Moab

Afstand: 100 km

Arches National Park

Vandaag bezoek je het Arches National Park. Arches National Park staat bekend om zijn rode bogen van steen en is gelegen nabij Moab. Driehondert miljoen jaar geleden stond dit gebied onder water. Toen het water opdroogde bleef er een laag zout over. De wind zorgde ervoor dat over deze laag zout een laag zand kwam te liggen, de onderste lagen zand versteenden. De zoutlagen konden dit gewicht niet aan en werden van onder de rotslaag vandaan geperst. Door de krachten die daarvoor nodig waren ontstonden er lange barsten. Verschillende eroderende krachten zorgden dat de barsten steeds verder uit geslepen werden. Hierdoor ontstonden er hollingen die steeds dunner werden. Op deze manier zijn er meer dan 2000 bogen gevormd. De meest bekende is Delicate Arch, wat tevens het symbool van Utah is en onder andere te zien is op nummer-platen uit deze staat.
Je kunt een wandeling naar Delicate Arch maken, daar aangekomen wacht je een prachtig uitzicht over de omgeving. In het park zijn meer dan 2000 van deze bogen te vinden waarvan de langste Landscape Arch is. Er zijn vele wandelingen in het park maar indien je liever iets anders doet kan je ook met de auto mooie routes door het park maken. Een bekende wandeling is de wandeling in het Fiery Furnace gebied. Dit is een doolhof dat bestaat uit zandstenen rotswanden. Er zijn hier geen route's aangegeven, een onervaren hiker kan dan ook snel verdwalen. Deze tour kan ook gedaan worden met een Ranger. Die begeleid je tijdens een drie uur durende tour, onderweg krijg je veel informatie over het gebied. Het is verstandig om deze wandeling vooraf te reserveren in verband met de grootte van de groep die per keer mee gaat. 

Camping: Canyonlands RV Park Moab

Afstand: 20 km

Monument Valley

Je verlaat het plaatsje Moab en gaat op weg naar Monument Valley.

Vooral de westernliefhebber zal snel het landschap van Monument Valley herkennen. De rode open vlaktes hebben namelijk als decor gediend in talloze nostalgische, maar ook moderne westernfilms. Monument Valley is gelegen in het Zuidoosten van Utah op de grens met Arizona. Het landschap bestaat uit rood woestijnzand waaruit grote zandsteen-pilaren oprijzen waarvan sommige ruim 300 meter hoog zijn. Het uitzicht vanuit het visitor center is al adembenemend maar om het gebied echt te waarderen is de Valley drive een echte aanrader. Deze weg is echter wel een 4WD route en het is aangeraden dit via een georganiseerde tour te bekijken. Met deze tour kom je langs een stopplaats met een fantastisch uitzicht op de drie bekendste buttes: Merrick Butte, East Mitten en West Mitten. Deze rotsen zijn wel 300 meter hoog. Vervolgens kom je langs de Elephant Butte en ziet je de drie spires, die dicht bij elkaar staan en ookwel de three sisters worden genoemd. Hierna zie je gedurende de tour nog de Thunderbird Mesa, de enorm grote Rain God Mesa en de Totem Pole. Ook kom je nog een uitkijkpunt tegen genaamd Artist Point, die je een weid uitzicht over de vallei biedt. Genoeg schitterende rotsten te zien dus!

Je overnacht bij het Goulding's lodge Campground of Navajo Tribal Park, geniet van een barbecue onder de sterrenhemel en bespreek de highlights van de vakantie tot nu!

Afstand: 200 km

Page en Lake Powell

Vandaag vertrek je in de richting van Page, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Antelope Canyon en Horseshoe Bend. De camping ligt aan het enorme Lake Powell.

Lake Powell is onderdeel van de 1,2 miljoen are omvattende Glen Canyon Recreation Area en is een ideale plek voor waterliefhebbers. Lake Powell is een enorm meer, het heeft 3100 kilometer kustlijn, het is het op een na grootste meer in de Verenigde Staten en het voorziet 20 miljoen mensen van water. Behalve groot is het meer ook erg mooi, unieke zandsteenformaties rijzen overal uit het water op, er zijn mogelijkheden voor wandelingen en vissen en het is een populaire zomerbestemming. Veel mensen bezoeken het gebied met een gehuurde (woon)boot. Hiermee kan je makkelijk enkele dagen rondvaren zonder twee keer dezelfde plaats aan te doen. Het is een ideale manier om het meer te verkennen en tussendoor kan je stoppen om enkele wandelingen te maken. Heb je hiervoor geen tijd dan kan je een dagtocht boeken. Bij deze tochten breng je doorgaans een bezoek aan Rainbow Arch National Monument, de grootste natuurlijke brug ter wereld, maar liefst 88 meter hoog en 83 meter breed. Breng voor of na een bezoek aan Lake Powell ook een bezoek aan de Glen Canyon Dam en het visitor center. Hier leer je meer over de dam en Glen Canyon Recreation Area. Vanuit Page kan je tevens een dagtocht maken naar Antelope Canyon, een absolute aanrader met prachtige lichtval in de kloof.

Camping: Wahweap Campground 

Afstand: 200 km

Bryce Canyon National Park

Vandaag rijd je verder naar Bryce Canyon National Park, bekend om de enorme rode steenpilaren. In de avond moet je zeker de zonsondergang gaan bekijken, wanneer de zon naar beneden zakt kleurt het gesteente prachtig rood, bruin en paars, waardoor het een zeer fotogeniek gebied is.

Houd je van wandelen? De Navajo Loop gecombineerd met de Queens Garden Trail is een prachtige wandelroute. Hierbij wandel je eerst naar de bodem van de canyon om vervolgens geleidelijk weer naar boven te lopen. Je ziet zo Bryce Canyon van een hele andere kant! 

Camping: Sunset Campground (in het nationale park) of Ruby's Inn (direct tegen het nationale park)

Afstand: 245 km

Zion National Park

Een stukje rijden en je bevindt je in een totaal andere natuur, Zion National Park is groen met watervallen en een rivier, met wat grijze, groene en rode bergtoppen. Een shuttlebus brengt je naar de start van alle wandelingen en die zijn er te over. Variërend van de korte wandeling naar de rivier tot Angel's Landing, aan kettingen naar een duizelingwekkend uitzichtpunt. 

De camping uit deze routesuggestie ligt geweldig mooi: tussen de torenhoge rotsen en aan de Virgin River. Na een onvergetelijke dag wandelen in het park neem je jou campingstoeltje mee naar de oever en laat je jou voeten heerlijk afkoelen in het aangename water van de rivier. In de avond zit je tot laat buiten bij een zelfgemaakt kampvuur.

Camping: Watchman Campground (in het nationale park)

Afstand: 140 km

Las Vegas

Na al het natuurschoon is het tijd voor glitter & glamour in Las Vegas! Heerlijk genieten van de zon bij het zwembad, lekker winkelen, goed eten en mooie shows, je vindt het hier allemaal.

Na een dag in de zon wandel je in de avond over de Las Vegas Strip. Proef een heerlijke burger bij Gordon Ramsay's BurGR en bekijk een van de vele shows. De fonteinen bij het Bellagio Hotel, de piratenshow van Treasure Island of de uitbarstende vulkaan bij The Mirage.
Of kies voor een van de grote shows van bekende artiesten of de grote shows van Cirque du Soleil, en uiteraard kan je altijd een gokje wagen.

Camping: Oasis Las Vegas RV Resort

Afstand: 270 km

Barstow

Na het indrukwekkende Las Vegas, rijd je vandaag naar het stadje Barstow. Breng hier een bezoek aan het Route 66 of Railroad mueseum of het spookstadje Calico Ghost Town.

Je verblijft vandaag op camping: KOA Barstow

Afstand: 250 km

Sequoia National Park

Vandaag ga je op weg naar Sequoia National Park, hier wandel je tussen gigantische eeuwenoude mammoetbomen en voel je jezelf even heel erg klein! Trek goede schoenen aan en vergeet absoluut niet de fotocamera mee te nemen. De kans bestaat dat je hier wilde dieren tegenkomt.

Na een lange dag kan je lekker rusten en genieten van een hapje en drankje op de camping. Je overnacht vanavond op de Potwisha Campground.

Afstand: 370 km

Yosemite National Park

Vanuit Sequoia reis je met de camper richting Yosemite National Park, een van de meeste beroemde parken van Amerika. Je vindt hier prachtige landschappen, adembenemende vergezichten en verbluffende watervallen.

Voor ieder type toerist zijn er voldoende mogelijkheden in dit park. Zo kan je er fietsen huren en over de vlakke weides fietsen, er zijn veel fietspaden beschikbaar die voor iedereen toegankelijk zijn. Maar ook voor de ervare toerist is er veel te doen: de wandelingen naar Vernal Falls en Nevada Falls zijn een echte aanrader. Een mooie wandeling die voor vrijwel iedereen toegankelijk is, is de wandeling naar het Mirror Lake, vanwaar Half Dome prachtig te bewonderen is. Misschien heb je geluk en spot je tijdens de wandeling en beer!

campingsuggestie:

  • Lower of Upper Pines
Afstand: 285 km

San Francisco

De laatste mijlen rijd je naar de bruisende stad San Francisco, de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Je kan hier prima shoppen in de enorme warenhuizen en kleine winkeltjes.

Breng een bezoek aan Fisherman’s Warf met de gezellige oude haven waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de Golden Gate Bridge. Ook kan je een bezoek brengen aan het beroemde gevangeniseiland Alcatraz.

Na een laatste avond in het bruisende San Fransico is het tijd de camper de volgende dag in te leveren en afscheid te nemen van je huis op wielen.

Camping: Marin RV Park / KOA Petaluma / Candlestick RV

Afstand: 310 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties