EEN NIEUW SOORT KAMPEREN

EEN NIEUW SOORT KAMPEREN

Door Simone van Veldhoven op 26 september 2019

Ontdekken van schitterende nieuwe reisgebieden is een verrijking van ons leven. We bezoeken de mooiste natuurparken en steden en maken graag onderweg een praatje met de lokale bevolking. We zijn inmiddels goed bereisd en niet meer bang om op het vliegtuig te stappen op weg naar een nieuw avontuur.  De wereld ligt aan onze voeten. Zo zijn we met z’n allen ook steeds meer opzoek naar een authentieke reiservaring, minder toeristisch en nét iets anders dan de rest.

 

ALTERNATIEF VOOR CAMPINGS AMERIKA EN CANADA
Boek je een camperreis in Amerika of Canada dan is het een logische keuze om te overnachten op campings. Die zijn er dan ook volop. Bijzondere pareltjes midden in de natuur of juist een strategische ligging ten opzichte van de stad. 
Maar het kan ook anders! Een nieuw soort kamperen doet de intrede en wordt nu steeds populairder. Je slaapt hierbij niet op campings, maar zet je camper neer bij lokale bevolking, op ranches, farms, wijngaarden en andere bijzondere en niet voor de hand liggende plekjes. Ontzettend leuk voor de mensen die op zoek zijn naar een pure ervaring en graag in contact komen met de lokale bevolking. Je leert het land zo op een andere manier kennen! De campingplekken zijn vaak rustig (op veel plekken sta je met jouw camper alleen, zonder andere kampeerders) en voordelig (of soms zelfs gratis!). 

 

WAAR KUN JE EEN KAMPEERPLAATS BOEKEN?
Wil je dit tijdens jouw camperreis in Amerika of Canada ook eens proberen? Neem dan een kijkje op de website van Campendiumde website van Boondockers Welcome, de website van Harvest Hoast en de website van Hipcamp. Je kunt hier de gewenste locatie ingeven en de data en de beschikbare plekken en hosts bekijken. Veel plezier!